X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2023
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2023

Oceń ten wątek:
  • Vilka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2023, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A doświadczone mamuśki, jak wygląda to krwawienie po porodzie? Naprawdę leci z ciebie wodospad? Czytałam gdzieś, że do 7 dni może być jak obfity okres, a potem wydzielina jest różowa, brązowa itp. Że najgorszy pierwszy tydzień. Jak było u was? Czy to również kwestia indywidualna... I jak rozumieć bardzo obfity okres, jak często wtedy się zmienia te podpaski poporodowe mniej więcej ? Te podkłady na łóżko to rozumiem że są na wszelki wypadek tylko ...

👰🤵 2017
    👶🩷 08.2023
    18.10.2024 ⏸️
    Niedoczynność tarczycy - letrox 100

Wizyta 7.11 0,5cm
    Wizyta 19.11 1,54cm ❤️169ud/min
    Wizyta 26.11 2,25cm
    Wizyta 21.12 6,74cm
    Prenatalne 23.12 6,9cm🩷 girl 164ud/min
    07.01 wizyta 9,79cm🩷
    04.02 wizyta
    17.02 połówkowe
    23.04 prenatalne III trym.
    preg.png
  • Marrud88 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2023, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi__ wrote:
    Z ciekawości, co ma dostawka do przewijaka? Dostawka jest na tym samym poziomie co łóżko, przewijak wolnostojący dużo wyższy
    Nie potrzebuje wolnostojacego. Jeśli miałabym mieć to nakładany na łóżeczko.

preg.png
  • Mellow Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2023, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chantell88 wrote:
    Na fcb mają całkiem dobre opinie jeśli chodzi o poród może coś się zmieniło na lepsze?
    Znajoma rodziła 2 lata temu tam,musze ja podpytać.

Nie tworzą problemów tzn?

W Raszei nie chcieli mnie przyjąć, mimo że byłam 10 dni po terminie i mialam skierowanie na CC z uwagi na duze dziecko. Powiedzieli, ze dopiero 2 tyg po terminie przyjmują i probuja i tak wywoływać porod naturalny. Na Lutyckiej przyjeli bez problemu i dali mi wybor, czy wywoływać czy ciąć. Inna sprawa, że potem wywoływali 3 dni mimo moich okropnych bóli, ale samo przyjecie duzo bardziej bezproblemowe

age.png

Mum, wife, lawyer 👨‍👩‍👧‍👧👜
    08.2019 👧
    07.2023 👧
  • Marrud88 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2023, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy takie kłucia w szyjce, taki jakby prąd to są przepowiadające? Nie pamiętam z pierwszej ciąży:)

preg.png
  • Mellow Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2023, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilka wrote:
    A doświadczone mamuśki, jak wygląda to krwawienie po porodzie? Naprawdę leci z ciebie wodospad? Czytałam gdzieś, że do 7 dni może być jak obfity okres, a potem wydzielina jest różowa, brązowa itp. Że najgorszy pierwszy tydzień. Jak było u was? Czy to również kwestia indywidualna... I jak rozumieć bardzo obfity okres, jak często wtedy się zmienia te podpaski poporodowe mniej więcej ? Te podkłady na łóżko to rozumiem że są na wszelki wypadek tylko ...

Po CC krwawiłam bardzo mało, wystarczały podpaski zamiast podkładów. Po naturalnym chyba się bardziej krwawi

age.png

Mum, wife, lawyer 👨‍👩‍👧‍👧👜
    08.2019 👧
    07.2023 👧
  • Aly078 Koleżanka

Wysłany: 14 czerwca 2023, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ile jakich ubranek macie przygotowane? Mam wrażenie, że kupiłam za dużo, a jeszcze mam czas na ewentualny zwrot, więc chciałabym się dopytać jak sytuacja u Was.

• Usiasia Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2023, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrud88 wrote:
    Dziewczyny, czy takie kłucia w szyjce, taki jakby prąd to są przepowiadające? Nie pamiętam z pierwszej ciąży:)
    Też mam takie czasem. Trochę jakby ktoś igłę wbijał lub rozcinał krocze...
    Jutro będę u lekarza to zapytam. Co prawda mówił że kłucia w szyjce się pojawiać będą coraz częściej, ale nie wiem czy to to. Jak wogole wyglądają te skurcze przepowiadające? Nie wiem czy to twardnienie brzucha to one?

Marrud88 lubi tę wiadomość

preg.png

28.11.2022 - II
    21.12.2022 - jest 💓
  • Marrud88 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2023, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usiasia wrote:
    Też mam takie czasem. Trochę jakby ktoś igłę wbijał lub rozcinał krocze...
    Jutro będę u lekarza to zapytam. Co prawda mówił że kłucia w szyjce się pojawiać będą coraz częściej, ale nie wiem czy to to. Jak wogole wyglądają te skurcze przepowiadające? Nie wiem czy to twardnienie brzucha to one?
    Daj proszę znać co powiedział. Ja czytałam że te przepowiadające to właśnie bardziej w dole brzucha.

preg.png
  • eweljina Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2023, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już niestety nie mogę chodzić na długie spacery, nawet w chłodniejsze dni jak jak dziś, po 40min spaceru z psem po płaskim terenie myślałam, że nie wrócę do auta, na każdej ławce musiałam usiąść i odpocząć, brzuch twardnieje i kołki jakby mnie łapią.

E
    age.png
  • Arjada Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2023, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętam że ze mnie lało się dosłownie ciurkiem przez dobe, później trochę ustało co jak się okazało wcale dobre nie było. Wzięli mnie na usg i okazało się że zatrzymał się skrzep na ujściu szyjki więc dostałam leki powodujące skurcze. Znowu mocno krwawiłam przez dobre 2 dni a później stopniowo się zmniejszało. Ogółem trwało to ok 10/12 dni. Ale to serio jest bardzo indywidualna kwestia, ja zawsze w razie wątpliwości polecam sprawdzić się u gina czy wszystko zeszło bo później się robi stan zapalny i nagle po miesiącu dostaje się krwotoku i innych powikłań. Zalecają wizyty pp 6 tyg ale jak krwawienie wcześniej ustaje zawsze warto iść się po prostu sprawdzić. Co do skurczy BH to mnie jak łapią to od góry. Jakby się mi obręcz zaciskała pod przeponą i w momencie cały brzuch twardnieje. Nie bolą jak porodowe ale dla mnie mega nieprzyjemne uczucie. Spina mi w sekundzie całe ciało, jakbym czekała na sygnał czy zaboli i jade na szpital czy nie zaboli i właśnie BH. W pierwszej ciąży jeden dzień takich skurczy zbagatelizowałam i skończyło się sterydami i zatrzymywaniem porodu przedwczesnego😅 dlatego jestem taka przeczulona tym razem.

Marrud88 lubi tę wiadomość

• Vilka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2023, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w ogóle nie odczuwam skurczy BH, ale to może dlatego że biorę codziennie magnez. Albo jeszcze czas po prostu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2023, 07:29

👰🤵 2017
    👶🩷 08.2023
    18.10.2024 ⏸️
    Niedoczynność tarczycy - letrox 100

Wizyta 7.11 0,5cm
    Wizyta 19.11 1,54cm ❤️169ud/min
    Wizyta 26.11 2,25cm
    Wizyta 21.12 6,74cm
    Prenatalne 23.12 6,9cm🩷 girl 164ud/min
    07.01 wizyta 9,79cm🩷
    04.02 wizyta
    17.02 połówkowe
    23.04 prenatalne III trym.
    preg.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2023, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po cc krwawiłam różnie. Po pierwszym to się nawet lało jak chodziłam przez jakiś tydzień a później już delikatnie jeszcze tydzień i ustało. Po drugim cc mniej krwawiłam ale zanikało i pojawiało się przez te 6 tygodni a później zaczęłam od razu miesiączkować pomimo karmienia na żądanie.
    Skurczy jeszcze nie mam i trochę mnie to dziwi ale jak pochodzę trochę to brzuch twardy się robi.

Łapie się ostatnio na myśli po co mi to było 🙈 dzieci już dość duże, pożegnałam pieluchy, mam trochę spokoju a tu znowu wszystko od początku 🙈 jeszcze się boję bo będę w sumie ciągle sama 🙈 jeszcze syn jest taką przylepą, że na pewno będzie do mnie przychodzić spać bo on nie lubi być sam 🙈

age.png
  • Maura Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2023, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie odczuwam żadnych skurczu, ale tak jak Arga, jak dłużej pochodzę to mi brzuch czasem twardnieje. Ciekawa jestem jak to bedzie sie rozwijac, bo doswiadczenia nie mam. Martwi mnie kaszel, ktory pojawił się wczoraj, zrobiłam sobie syrop z cebuli i cukru, płukankę z soli i zobaczymy co z tego będzie 😔

age.png
  • Chantell88 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2023, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mellow wrote:
    W Raszei nie chcieli mnie przyjąć, mimo że byłam 10 dni po terminie i mialam skierowanie na CC z uwagi na duze dziecko. Powiedzieli, ze dopiero 2 tyg po terminie przyjmują i probuja i tak wywoływać porod naturalny. Na Lutyckiej przyjeli bez problemu i dali mi wybor, czy wywoływać czy ciąć. Inna sprawa, że potem wywoływali 3 dni mimo moich okropnych bóli, ale samo przyjecie duzo bardziej bezproblemowe

Dzieki:) Będę brała ten szpital pod uwagę w zależności jak sytuacja będzie się rozwijac,więc albo Lutycka albo św.Rodziny.

Mi tylko brzuch twardnieje a tak to skurczy nie mam.. bylam na pobraniu krwi dzisiaj,jutro wizyta wiec zobaczymy jak tam to wszystko wyglada

10.2013-synek👶🩵
    07.2023-synek👶💙
    01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2023, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po CC miałam ten właśnie pierwszy tydzień najgorszy gdzie cieszyłam się że mam podkłady poporodowe bo nigdzie mi się nic nie wylewało, podpaski dopiero były przydatne w kolejnych dniach.

• Salea Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2023, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eweljina wrote:
    Ja już niestety nie mogę chodzić na długie spacery, nawet w chłodniejsze dni jak jak dziś, po 40min spaceru z psem po płaskim terenie myślałam, że nie wrócę do auta, na każdej ławce musiałam usiąść i odpocząć, brzuch twardnieje i kołki jakby mnie łapią.
    Ja mam tak samo, czasem pospaceruję powoli żeby cokolwiek się poruszać (i psa) ale brzuch w momencie twardy i spięty, zatrzymuję sie często i kucam albo pochylam się żeby się poczuć lepiej. Wchodzenie po schodach = dokładnie taka sama reakcja brzucha w momencie. Na własną rękę kupiłam magnez, bo wizyta za tydzień dopiero, mam nadzieję, że złagodzi trochę ten brzuch, bo nawet stanie przy kuchni albo desce do prasowania czasami prowadzi do twardnienia. Skurczy jako takich nie mam, ale kłucia w szyjce pojawiają się czasem, tak samo jak po bokach brzucha.

• welonka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2023, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie po porodzie naturalnym krwawienie trwalo dlugo i bylo obfite, ja wolalam przez dlugi czas podkaldy bo bylam spokojniejsza ,ze nic mi przecieknie.
    Ja mam nadzieje ze przy karmieniu piersia miesiaczka zatrzyma mi sie tak jak orzy córce dopiero jak ja odtsawilam calkowicie miala 1.5 roku dostalam miesiaczki.

U mnie pojawiaja sie i kłucia w szyjce dosx bolosne zi twardnienie calego brzucha od gory do dolu i twardnieje tylko podbrzusza ale wtedy czuje bole miesiaczkowe.

Czy w 3 trymestrze nie swedzi was bardziej brzuch ?

age.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2023, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    U mnie po porodzie naturalnym krwawienie trwalo dlugo i bylo obfite, ja wolalam przez dlugi czas podkaldy bo bylam spokojniejsza ,ze nic mi przecieknie.
    Ja mam nadzieje ze przy karmieniu piersia miesiaczka zatrzyma mi sie tak jak orzy córce dopiero jak ja odtsawilam calkowicie miala 1.5 roku dostalam miesiaczki.

U mnie pojawiaja sie i kłucia w szyjce dosx bolosne zi twardnienie calego brzucha od gory do dolu i twardnieje tylko podbrzusza ale wtedy czuje bole miesiaczkowe.

Czy w 3 trymestrze nie swedzi was bardziej brzuch ?
    Ja się na czytałam, że jak się karmi to miesiączki się nie ma a ja po obu porodach dostałam zaraz po połogu a karmiłam non stop 🙈😅

Brzuch mnie swedzi i muszę częściej się smarować kremami boję jak zapomnę to dramat.

Siły też mam coraz mniej. Wczoraj po trzech godzinach nad jeziorem po prostu przyszłam do domku, dałam dzieciom telefon i padłam na pół godziny a trzeba było jeszcze urodziny synowi zrobić 🙈

age.png
  • Evellka93 Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2023, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam twardnienie brzucha i bóle jak na miesiączkę mnie łapią w nocy najczęściej po dniu w którym więcej pochodzę . Też miałam uczucie kłucia w szyjce . Niby lekarz powiedział , że to normalne i jak coś mam brać No- spe ewentualnie scopolan czopki . Nie spałam całą noc bo ciężko mi znaleźć pozycje do spania .

• Usiasia Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2023, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maura wrote:
    Ja też nie odczuwam żadnych skurczu, ale tak jak Arga, jak dłużej pochodzę to mi brzuch czasem twardnieje. Ciekawa jestem jak to bedzie sie rozwijac, bo doswiadczenia nie mam. Martwi mnie kaszel, ktory pojawił się wczoraj, zrobiłam sobie syrop z cebuli i cukru, płukankę z soli i zobaczymy co z tego będzie 😔
    U mnie to samo. Chyba że ja nie ogarniam że to skurcze, ale nic nie boli, nie kłuje w brzuchu jedynie twardnieje i jak mała się gdzieś mocno wypnie że brzuch ma nienaturalny kształt to mam wrażenie jakby zdrętwiał.
    Właśnie ostatnio się śmiałam do znajomej że wszyscy mówią o skurczach a człowiek, a pierwszym razem nie do końca wie czego oczekiwać. Ja sobie wyobrażam coś podobnego do bólu podczas miesiaczki ale nie wiem.

Arga z tym karmieniem i miesiączką to pewnie taki sam mit jak to, że nie można zajść w ciążę karmiąc piersią.

preg.png

28.11.2022 - II
    21.12.2022 - jest 💓
‹‹ 238 239 240 241 242 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ