Sierpniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
My uprawiamy seks normalnie, jak przed ciążą
wiadomo na każdej wizycie pytam lekarki czy nie ma przeciwwskazań. wiadomo, że trochę mniej atrakcyjnie się czuję...ale z tego co widzę mężowi brzuch nie wadzi w niczym
-
Dziewczyny któraś pisała , że rodziła na Kraśnickich w Lublinie . Z tego co widzę na stronie to nie trzeba mieć wszystkiego dla dziecka i już zgłupiałam jak się zapakować 🤦♀️ może lepiej tam zadzwonić i zapytać . Bo jedni mówią , że wszystko , inni ze nic .
-
A co do sexu to u nas kiepsko , nie miałam żadnych infekcji itp ale przez te twardnienia brzucha i skurcze się boje . Czasem jakieś delikatne zabawy spoko . Lekarz niby nie zabronił ale jak byłam u innej doktor to mowila ze lepiej się wstrzymać .
-
nick nieaktualny
-
Evellka93 wrote:Dziewczyny któraś pisała , że rodziła na Kraśnickich w Lublinie . Z tego co widzę na stronie to nie trzeba mieć wszystkiego dla dziecka i już zgłupiałam jak się zapakować 🤦♀️ może lepiej tam zadzwonić i zapytać . Bo jedni mówią , że wszystko , inni ze nic .
-
Arga wrote:Oni tam nic oprócz czapeczki nie dają. Ja miałam wszystko swoje dla dzieci, od nich tylko te ich rożki bo w coś owinęli maluchy. Wszystko trzeba mieć swoje, nawet sztućce dla siebie
-
Chantell, mam traumę po poprzednim porodzie u nich, ale z drugiej strony mam tam najbliżej, a to też istotna kwestia, jakby mąż miał mi coś dowieźć itd.
Na minus Lutyckiej jest na pewno brak znieczulenia i brak jakiegokolwiek wsparcia laktacyjnego. Z kolei CC robią ładnie i nie tworza problemów jak Raszei -
Ile podkładów jednorazowych na łóżko trzeba kupić? Bo mój szpital wymaga, a ja kompletnie nie wiem ile będzie potrzebnych, i czy do domu też będą potrzebne? Wiem, że to może być kwestia indywidualna, ale nie chcę kupować za dużo, ani też za mało... A jestem kompletnie zielona.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2023, 15:59
👰🤵 2017
👶🩷 08.2023
18.10.2024 ⏸️
Niedoczynność tarczycy - letrox 100
Wizyta 7.11 0,5cm
Wizyta 19.11 1,54cm ❤️169ud/min
Wizyta 26.11 2,25cm
Wizyta 21.12 6,74cm
Prenatalne 23.12 6,9cm🩷 girl 164ud/min
07.01 wizyta 9,79cm🩷
04.02 wizyta 295g🩷
17.02 połówkowe 388g🩷
04.03 wizyta 590g🩷
25.03 wizyta 965g
22.04 wizyta 1800g
23.04 prenatalne 1600g🩷
22.05 wizyta
-
Mimi__ wrote:Ja mam wolnostojący przewijak i mimo że ledwo nam się teraz zmieści od kiedy młoda ma większe łóżko, to w życiu bym się już nie zgodziła na przewijanie tylko na łóżku. Kręgosłup od razu daje się we znaki, dla mnie to odpada totalnie.
-
Dziewczyny czy może wiecie jak wypada rozmiarówka w Next? Nie wiem czy śpioszki ze stópkami brać 56 czy 62
-
Magdalenkaa wrote:Dziewczyny czy może wiecie jak wypada rozmiarówka w Next? Nie wiem czy śpioszki ze stópkami brać 56 czy 62
-
Vilka wrote:Ile podkładów jednorazowych na łóżko trzeba kupić? Bo mój szpital wymaga, a ja kompletnie nie wiem ile będzie potrzebnych, i czy do domu też będą potrzebne? Wiem, że to może być kwestia indywidualna, ale nie chcę kupować za dużo, ani też za mało... A jestem kompletnie zielona.
-
Salea wrote:Ja kupuję po prostu paczkę i wezmę ze sobą kilka a resztę wrzucę do auta, w razie czego mąż je doniesie.
ok, a ile sztuk w paczce?I jakie są najlepsze? Sprawdzone?
👰🤵 2017
👶🩷 08.2023
18.10.2024 ⏸️
Niedoczynność tarczycy - letrox 100
Wizyta 7.11 0,5cm
Wizyta 19.11 1,54cm ❤️169ud/min
Wizyta 26.11 2,25cm
Wizyta 21.12 6,74cm
Prenatalne 23.12 6,9cm🩷 girl 164ud/min
07.01 wizyta 9,79cm🩷
04.02 wizyta 295g🩷
17.02 połówkowe 388g🩷
04.03 wizyta 590g🩷
25.03 wizyta 965g
22.04 wizyta 1800g
23.04 prenatalne 1600g🩷
22.05 wizyta
-
Vilka ja kupilam jedno opakowanie w nim jwst 10 sztuk ja mam z campola. Do spzitala biore dwa podklady . A reszte wykorzystam w domu do wietrzenia pupki bez pieluszki,tylko przy chlopaku to sie chyba nie sorawdzi bo sika do gory.
Vilka lubi tę wiadomość
-
Mellow wrote:Chantell, mam traumę po poprzednim porodzie u nich, ale z drugiej strony mam tam najbliżej, a to też istotna kwestia, jakby mąż miał mi coś dowieźć itd.
Na minus Lutyckiej jest na pewno brak znieczulenia i brak jakiegokolwiek wsparcia laktacyjnego. Z kolei CC robią ładnie i nie tworza problemów jak Raszei
Na fcb mają całkiem dobre opinie jeśli chodzi o poród może coś się zmieniło na lepsze?
Znajoma rodziła 2 lata temu tam,musze ja podpytać.
Nie tworzą problemów tzn?10.2013-synek👶🩵
07.2023-synek👶💙
01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔 -
Vilka wrote:ok, a ile sztuk w paczce?
I jakie są najlepsze? Sprawdzone?
chyba ważniejsze są te podkłady w formie podpaski, ja kupiłam polecaną przez sporo osób ale i najtańszą bellę w różowym opakowaniu, a na już ciut lżejsze krwawienie canpol/canpol night. Poza tym szpitale też je mają podobno dla pacjentek, więc nawet jakbyś nie miała ze sobą to na pewno Ci dadzą. Tak nam mówiło kilka osób na szkole rodzenia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2023, 19:26
Vilka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMarrud88 wrote:Ja miałam przewijak przy pierwszym dziecku, tym razem nie jest to dla mnie must have. Tym bardziej że mamy dostawkę do łóżka.