Sierpniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Mellow wrote:Ja mam dwie takie, niebieską i różową, sprzed 4 lat od porodu córki. Ostatnio je odkopałam w garderobie, wyprałam i wyprasowałam. W ogóle ich nie ubrudziłam, bo mi nawet wody nie raczyły odejść, a do CC mnie przebrali.
Polecam, bo super jakość
https://doctornap.com/pl/koszule-nocne-ciazowe/1305-7108-granatowa-koszulka-nocna-z-bawelny-organicznej.html#/1-rozmiar-s
Wygląda super ta koszula faktycznie A jak z rozmiarem trzeba brać większy czy mniejszy raczej? Jak po praniu? -
Taki swój typowy rozmiar. Ja w niej zbyt wiele nie spałam po porodzie, bo ogólnie wolę koszule na ramiączkach, ale te kilka prań przeżyła bez uszczerbku, plamy z mleka też zeszły. To jest gruba, porządna bawełna. Lepsze są jakościowo niż Dolce Sonno, choc tamte nosiłam częściej
-
Mamitka wrote:Jak któraś jest jeszcze na etapie kupienia niani i nie chce wydać na to kupę kasy to mam super za 150zł ja się na nią zdecydowałam bo znam firmę z kamer które posiadam i jesteśmy mega zadowoleni. Niania też już zamontowana jest w parametrach lepsza od neno tej za 500zł
Jakbyście chciały to piszcie podeślę wtedy link.
Mamitka, podeslij proszęMamitka lubi tę wiadomość
-
Mellow wrote:
Ikea ma dużo przydatnych rzeczy, niestety u mnie nie raczyli otworzyć sklepu 🙃 -
adukow wrote:Mamitka, podeslij proszę
https://allegro.pl/oferta/imou-ranger-2c-4mp-13182420601
Ma bardzo dobrą rozdzielczość i wszystkie potrzebne funkcje.
Za te pieniądze naprawdę dobry sprzęt.
Tylko tyle że albo musisz sobie zainstalować aplikacje w osobnym jakimś nieużywanym telefonie i mieć włączoną podczas korzystania albo poprostu w telefonie ja mam póki co tylko w swoim jak stwierdzę że jest potrzeba to wezmę dodatkowy telefon, ale myślę że wystarczy mieć w telefonie. Ona ma czujniki ruchu i jak się tylko mała ruszy to dostane powiadomienie.
Ja polecam!Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2023, 08:22
-
Mamitka wrote:Jak któraś jest jeszcze na etapie kupienia niani i nie chce wydać na to kupę kasy to mam super za 150zł ja się na nią zdecydowałam bo znam firmę z kamer które posiadam i jesteśmy mega zadowoleni. Niania też już zamontowana jest w parametrach lepsza od neno tej za 500zł
Jakbyście chciały to piszcie podeślę wtedy link. -
Jesteśmy już nad jeziorem ale pogoda nie dopisuje bo jest aż 12 stopni 😅🙈 jutro syn ma piąte urodziny a zapowiadają burze 🤣 od czwartku ma być cieplej więc może skorzystamy bo jesteśmy do przyszłego czwartku.
Byłam wczoraj na wizycie. Mała ma 1,5 kg i 40 cm. O terminie cc będziemy mówić w 38 tygodniu 😅 więc pewnie albo 39 albo w terminie bedziw cięcie. -
Dziewczynu z cukrzycą ciążową, jakie przekąski zabieracie do szpitala? Rozmawiałyście już na ten temat z diabetologiem?
Zastanawiam się czy zabrać coś co jem przez całą ciąże czyli orzechy, batonik proteinowy, ewentualnie jabłko. Czy postawić na produkty, które faktycznie dodadzą energii: biała czekolada, mus owocowy w tubce, wale ryżowe. -
ada.d wrote:Dziewczynu z cukrzycą ciążową, jakie przekąski zabieracie do szpitala? Rozmawiałyście już na ten temat z diabetologiem?
Zastanawiam się czy zabrać coś co jem przez całą ciąże czyli orzechy, batonik proteinowy, ewentualnie jabłko. Czy postawić na produkty, które faktycznie dodadzą energii: biała czekolada, mus owocowy w tubce, wale ryżowe.
Ja kupiłam sobie jakieś batoniki proteinowe bez cukru i z sonko takie suche ciasteczka są z jagoda, żurawiną albo morelami oczywiscie też bez cukru (polecam te ciasteczka). Do diabetologa ide pod koniec miesiaca to jeszcze dopytam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2023, 12:38
-
nick nieaktualnyada.d wrote:Dziewczynu z cukrzycą ciążową, jakie przekąski zabieracie do szpitala? Rozmawiałyście już na ten temat z diabetologiem?
Zastanawiam się czy zabrać coś co jem przez całą ciąże czyli orzechy, batonik proteinowy, ewentualnie jabłko. Czy postawić na produkty, które faktycznie dodadzą energii: biała czekolada, mus owocowy w tubce, wale ryżowe.
Ja pierwszą rzeczą jaką zjadłam po pierwszej cesarce był Snickers i to był najpyszniejszy snickers w moim życiu 😁 całą ciążę o nim marzyłam.
To jako ciekawostka, bo jeszcze o przekąskach nie myślałam, wciąż mam duże nadzieje na cc -
Mimi__ wrote:Ja pierwszą rzeczą jaką zjadłam po pierwszej cesarce był Snickers i to był najpyszniejszy snickers w moim życiu 😁 całą ciążę o nim marzyłam.
To jako ciekawostka, bo jeszcze o przekąskach nie myślałam, wciąż mam duże nadzieje na cc
Ja marzę o świeżej bagietce z masłem i dżemem morelowym. Zawsze wolalam ciemne pieczywo, ale ta bagietka śni mi się po nocach 😂
No i sushi koniecznie!
-
Ja już po wizycie . Mały pomimo twgo , że ja nic jeszcze nie przytyłam 29+5 tyg waży 1752g , miałam duże usg 30 tygodnia . Wszystko w porządku , szyjka 4 cm zamknięta nic się nie dzieje a bóle brzucha to macica ćwicząca do porodu plus mały siedzi centralnie pod żebrami po prawej stronie i nie dał zobaczyć kręgosłupa 🙈 Ale za to mam piękne zdjęcia 3D z palcami w buzi i bez bo akurat wyjął 🙂 Nie będę miała tez wcześniej wywoływanego porodu ponieważ cukrzyce mam regulowaną dietą i glucophage i trzymamy się terminu . Już od teraz wizyty co dwa tygodnie i poród w Lublinie .
-
Mellow wrote:Taki swój typowy rozmiar. Ja w niej zbyt wiele nie spałam po porodzie, bo ogólnie wolę koszule na ramiączkach, ale te kilka prań przeżyła bez uszczerbku, plamy z mleka też zeszły. To jest gruba, porządna bawełna. Lepsze są jakościowo niż Dolce Sonno, choc tamte nosiłam częściej
Dzięki zamówię bo fajnie się rozpozna na całej długości więc na poród mi się podoba:)welonka lubi tę wiadomość
-
Ja też po wizycie. Młody 2200g i spory. Nie spowalnia tempa wzrostu póki co. Lekarz stwierdził że jeszcze wczesnie na takie decyzje ale jak trzeba będzie to on da zlecenie na cesarke ze względu na gabaryty młodego. Kolejna wizyta za 3tyg. Podniósł mi trochę ciśnienie bo przy badaniu palpacyjnym stwierdzil rozwarcie na opuszek🫣 wiec mnie się już ciepło zrobiło, po czym zrobił pomiar szyjki usg i powiedział że jednak jest spoko a szyjka ma 3,7. Mam takie dziwne przeczucie że powinnam się sprężać z pakowaniem i dokończeniem kompletowania wyprawki. Nie mam jeszcze aptecznych rzeczy zamówionych, wiszą sobie w koszyku, brakuje mi materaca bo nie możemy się zdecydować nie mówiąc już o praniu i prasowaniu😆😆 ja nie wiem ale w pierwszej ciąży gotowa już byłam dawno a teraz wiecznie co innego do zrobienia albo nie chce mi się bo już się zmęczyłam 🤭
welonka lubi tę wiadomość
-
Arjada, a ktory masz tc teraz? Moja pierwsza córka byla szacowana na 4500 g, a zdaniem lekarzy jak najbardziej nadawała się do porodu naturalnego, więc 3 dni mi go wywoływali🫣 Widać co lekarz to opinia.
Macie zachciewajki na tym etapie ciąży? Ja jem codziennie truskawki, mogłabym się żywic tylko nimi ostatnio 😀 -
Mellow wrote:Arjada, a ktory masz tc teraz? Moja pierwsza córka byla szacowana na 4500 g, a zdaniem lekarzy jak najbardziej nadawała się do porodu naturalnego, więc 3 dni mi go wywoływali🫣 Widać co lekarz to opinia.
Macie zachciewajki na tym etapie ciąży? Ja jem codziennie truskawki, mogłabym się żywic tylko nimi ostatnio 😀