Sierpniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Usiasia wrote:U mnie to samo. Chyba że ja nie ogarniam że to skurcze, ale nic nie boli, nie kłuje w brzuchu jedynie twardnieje i jak mała się gdzieś mocno wypnie że brzuch ma nienaturalny kształt to mam wrażenie jakby zdrętwiał.
Właśnie ostatnio się śmiałam do znajomej że wszyscy mówią o skurczach a człowiek, a pierwszym razem nie do końca wie czego oczekiwać. Ja sobie wyobrażam coś podobnego do bólu podczas miesiaczki ale nie wiem.
Arga z tym karmieniem i miesiączką to pewnie taki sam mit jak to, że nie można zajść w ciążę karmiąc piersią.
Teraz się zastanawiam nad jakąś antykoncepcją ale boję się, że po tabletkach przytyję a nie chcę 🙈 najchętniej bym partnera ciachnela skoro on nie chce mieć więcej dzieci ale jakoś on się o siebie boi a o mnie już nie 🤔 -
Arga nie wiem od czego to zalezy ,ale rak znam osoby ktore karmiąc piersią w ciagu 3 miesięcy dostawaly miesiaczki ,ale ja karmialam 1.5 roku i nie mialam przez ten czas miesiaczki ani razu, teraz kolezanka karmila ponad 2 lata i tez nie miala miesczki przez te dwa lata . Wiec licze ze i tym razem tak bedzie.
Ja po ciazy chcialabym wkladke na 6 lat
Usia chyba w pierwszej ciazy ciezko dostrzec te skurcze ,ja w pierwszej nie czulam dopiero poczulam w dniu porodu, wczensiej moze jakeis ciagniecia i napiecia brzucha ale nie takie jak tej ciazy .Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2023, 10:34
Usiasia lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, które napisały o obfitym krwawieniu w połogu. Co ile godzin musialyscoe zmieniać te podkłady? Chciałabym się zorientować w temacie żeby nie być zaskoczona
-
Vilka ja nie pamietam co ile godzin zmienialam podklad, ale czesto bylo tak ze w ciagu dni np przez 2-3h bylo malo a nagle leci tyle ze zwykla podpaska nie przyjmie tyle wydzieliny na raz . A podklady na lozko ja używałam tylko w szpitalu dla konfortu psychicznego.
Ja po porodzie naturalnym najgorszy mialam problem z oddaniem pierwszego moczu i tu mnie uratowal w szpitalu bidet, no i z pierwszym wypróżnieniem tez byl problem duzy ale nie bylo problemu dostalam cos na ulatwienie . -
A ja byłam dziś znowu na kontroli tej mojej nieszczęsnej szyjki i znowu się skróciła 0.8 - 11mm 😑
Mój ginekolog mówi, że jesli będę leżała (a nic innego nie robię, poza poniedziałkami, które spędzam na onkologii) to powinnam donosić.
Ale duża szansa, że na wywołanie wezmę mnie jednak 36+0, a to już raptem 3 tygodnie 🙈Marrud88, Mamitka lubią tę wiadomość
-
Jeszcze pytanie odnośnie koszul do porodu/karmienia. Mam jedną, ale chcę jeszcze kupić że dwie. Czy mam wziąć rozmiar większa niż ta którą obecnie jest na mnie dobra? Jeszcze brzuch urośnie, ale z drugiej strony przed porodem brzuch się obniża i po porodzie też nie będzie taki duży wiec chyba nie trzeba większych? Sorka jeśli głupie pytanie 😁😁
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2023, 14:42
-
Vilka wrote:Jeszcze pytanie odnośnie koszul do porodu/karmienia. Mam jedną, ale chcę jeszcze kupić że dwie. Czy mam wziąć rozmiar większa niż ta którą obecnie jest na mnie dobra? Jeszcze brzuch urośnie, ale z drugiej strony przed porodem brzuch się obniża i po porodzie też nie będzie taki duży wiec chyba nie trzeba większych? Sorka jeśli głupie pytanie 😁😁
-
ada.d wrote:A ja byłam dziś znowu na kontroli tej mojej nieszczęsnej szyjki i znowu się skróciła 0.8 - 11mm 😑
Mój ginekolog mówi, że jesli będę leżała (a nic innego nie robię, poza poniedziałkami, które spędzam na onkologii) to powinnam donosić.
Ale duża szansa, że na wywołanie wezmę mnie jednak 36+0, a to już raptem 3 tygodnie 🙈Vilka, ada.d lubią tę wiadomość
-
Kurcze dziewczyny jakie skurcze😅 nie stresujecie🤣 ale dobrze że jesteście bo tak to bym pewnie pomyślała że już siw zaczęło i pędem do szpitala bym leciała. Ja póki co nic takiego nie mam. Faktycznie już na 1.5h spacery z psem się nie nadaję, muszę iść wolniej i też przystaje co jakiś czas bo brzuch ciagnie. Poza tym jest ok.
Powiedzcie mi czy te podkłady na łóżko z canpol to takie 90x60 wystarczą? Czy lepiej większe?
A podkłady poporodowe wzięłam Night żeby były większe. Czy myślicie żeby kupić 2 opakowanie tych zwykłych też?
-
ada.d wrote:A ja byłam dziś znowu na kontroli tej mojej nieszczęsnej szyjki i znowu się skróciła 0.8 - 11mm 😑
Ale duża szansa, że na wywołanie wezmę mnie jednak 36+0, a to już raptem 3 tygodnie 🙈
Ja jutro będę zamawiać apteczną. Podkładów wezmę 2 paczki, nie wiem czy nie skończy się cesarką ale najwyżej zużyję później w domu albo oddam gdzieś do schroniska dla zwierząt. Mam też kilka par tych gaci wielorazowych, ale jeszcze jednorazowe muszę dokupić (w szpitalu wymagają).Mamitka, ada.d lubią tę wiadomość
-
Mamitka wrote:
Powiedzcie mi czy te podkłady na łóżko z canpol to takie 90x60 wystarczą? Czy lepiej większe?
A podkłady poporodowe wzięłam Night żeby były większe. Czy myślicie żeby kupić 2 opakowanie tych zwykłych też?
Ja zamówiłam 10 podkładów na łóżko, a poporodowe 3 paczki zwykłych i 3 paczki night. Ale to moja pierwsza ciąża i nie wiem czego się spodziewać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2023, 06:27
Mamitka lubi tę wiadomość
-
Ada trzymamy kciuki zeby mlody posiedzial jescze te 3 tygodnie . A milas podany zastrzyk na rozwinięcie pluc u maluszka ?
Vilka to moj druga ciaza i wzielam podobnie.
Mamitka mi w pierwszych dniach szczególnie w szpitalu sorawdzaly sie vardziej te na na noc, bo były wieksze i mialam pewność ze nic nie przeleci i nie stresowalam sie bo nie mam jak wyjsc do lazienki .Mamitka, ada.d lubią tę wiadomość
-
welonka wrote:Ada trzymamy kciuki zeby mlody posiedzial jescze te 3 tygodnie . A milas podany zastrzyk na rozwinięcie pluc u maluszka ?
Vilka to moj druga ciaza i wzielam podobnie.
Mamitka mi w pierwszych dniach szczególnie w szpitalu sorawdzaly sie vardziej te na na noc, bo były wieksze i mialam pewność ze nic nie przeleci i nie stresowalam sie bo nie mam jak wyjsc do lazienki .
Tak, steryd miałam podawany już w zeszłym tygodniu. Wierzę, że jeszcze minimum 3 tygodnie posiedzi 😊
-
welonka wrote:Ada 3 tygodnie to juz naprawde nie wiele ,wierze ze maly wytrzyma . U Ciebie tylko skraca sie szyjka czy rozwarcie rowniez postepuje? Bo zgladzona szyjka tez moze jeszcze wytrzymac .
Rozwarcia nie ma, ale zaczyna się robić lejek.Mamitka lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny co pakujecie do torby podręcznej ?
Ja mam póki co : dokumenty wszelkie , koszula do porodu, klapki te do chodzenia, butelka dafi , pomadka , woda termalna w sprayu , przekąski , gumka i opaska na włosy . Zastanawiam się czy nie włożyć podkładów 🤔 druga sprawa mam dylemat czy lepsze do szpitala pajace czy body i spodenki ? I czy 3 takie zestawy wystarczą ? -
Evellka93 chusteczki higieniczne i nawilżane, do rąk albo do twarzy
Evellka93, ada.d lubią tę wiadomość