X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2023
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2023

Oceń ten wątek:
  • Evellka93 Ekspertka

Wysłany: 16 czerwca 2023, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrud88 wrote:
    Dziewczyny a macie taką napięta skórę i ból w okolicy pępka? Dżizas jakie to dziwne uczucie...
    Miałam tak pare dni temu po prawej stronie od pępka ale przeszło pewnie mięśnie się rozciągają . Mam wrażenie , że teraz wszystkie dolegliwości się nasilają . Ja dziś zaczęłam pakować torbę i co chwile siedzę bo napina mi się brzuch .

• Mamitka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2023, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrud88 wrote:
    Dziewczyny a macie taką napięta skórę i ból w okolicy pępka? Dżizas jakie to dziwne uczucie...
    W okolicy pępka nawet nie, ale mam już napięty bardziej brzuch takie dziwne od 2 dni uczucie napięcia i faktycznie swędzi. Jeszcze oprócz tego biorę zastrzyki z clexane i mam jakąś na nie alergie bo po jednej i drugiej stronie gdzie się wstrzykuje mam chrostki które mnie mega swędzą. Idzie zwariować.

age.png
    18.07.2023 - córeczka Maja 👶
  • Maura Ekspertka

Wysłany: 16 czerwca 2023, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Mura ja przyjmowalam zinat na alergie po antybiotyku , mi ginekolog zalecil zinat 2 tabletke na noc ale zebym brala jak najkrócej, bralam 3 dni.

Ja mam przyjmować przez 5 dni, 2 razy na dobę, jednak ten kaszel się utrzymuje
    i do tego ból w klatce piersiowej. Gin mi przepisał ten lek, mówiąc, że jest bezpieczny. Chyba wezmę, bo brzuch mi się napina od tego kaszlu i mnie to martwi. Myślałam, ze przetrwam ciążę bez leków, ale jednak to nie takie proste 😔

age.png
  • ada.d Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2023, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evellka93 wrote:
    Dziewczyny co pakujecie do torby podręcznej ?
    Ja mam póki co : dokumenty wszelkie , koszula do porodu, klapki te do chodzenia, butelka dafi , pomadka , woda termalna w sprayu , przekąski , gumka i opaska na włosy . Zastanawiam się czy nie włożyć podkładów 🤔 druga sprawa mam dylemat czy lepsze do szpitala pajace czy body i spodenki ? I czy 3 takie zestawy wystarczą ?

Ja jeszcze do torby porodowej zapakowałam mały ręcznik, z którego położna będzie mogła mi zrobi zimny okład na czoło i kompres z pestek wiśni, który podobno łagodzi bóle krzyżowe.

Też się zastanawiam nad podkładami i majtami siateczkowymi, czy to się zakłada na sali porodowej czy poporodowe?

Z ubranek zapakowałam 3 pajace i 3 zestawy body długo/krótki rękaw i spodenki. W razie czego mąż dowiezie co trzeba 😊

Evellka93 lubi tę wiadomość

Kocia i Psia mama 😺🐶
    👰‍♀️🤵‍♂️ 18.04.2015r
    age.png
  • Evellka93 Ekspertka

Wysłany: 16 czerwca 2023, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taki termofor dla dzieciaków na kolkę ?
    Ja chyba włożę podkład i majty po sztuce jak będzie miejsce po zapakowaniu żarcia 😂
    Już z waszego polecenia dołożyłam chusteczki i ręcznik 🙂dzięki

• ada.d Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2023, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evellka93 wrote:
    Taki termofor dla dzieciaków na kolkę ?
    Ja chyba włożę podkład i majty po sztuce jak będzie miejsce po zapakowaniu żarcia 😂
    Już z waszego polecenia dołożyłam chusteczki i ręcznik 🙂dzięki

Tak, dokładnie taki 🙂

Kocia i Psia mama 😺🐶
    👰‍♀️🤵‍♂️ 18.04.2015r
    age.png
  • Mamitka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2023, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko siedzę i domawiam i domawiam 🙈 paczka za paczką przychodzi bo co chwilę sobie o czymś przypomnę a że zostały pierdoły to jest tego sporo.

age.png
  • Evellka93 Ekspertka

Wysłany: 16 czerwca 2023, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to samo mam wrażenie ze ta lista nie ma końca 😂

Mamitka lubi tę wiadomość

• Mamitka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2023, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również zapakowałam zestaw dla małej
    3 pajace
    3 body krótki i długi rękaw i spodenki +skarpetki
    3 czapeczki
    3 pary rękawiczek niedrapek (szpital wymaga)
    Dodatkowo wzięłam 3 pajace większy rozmiar bo jak ma być długa to może mi nie wejść w te mniejsze😅

age.png
  • Mamitka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2023, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evellka93 wrote:
    Ja to samo mam wrażenie ze ta lista nie ma końca 😂
    No kurde cały czas coś dochodzi😅 a pewnie i tak połowy okaże się że nie mam 🤣

age.png
  • Evellka93 Ekspertka

Wysłany: 16 czerwca 2023, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z drugiej strony niby sklepy są i mąż czy ktoś dokupi ale to zaburza moj komfort psychiczny 😂

Mamitka, Usiasia lubią tę wiadomość

• Mamitka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2023, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evellka93 wrote:
    Z drugiej strony niby sklepy są i mąż czy ktoś dokupi ale to zaburza moj komfort psychiczny 😂
    Też chciałabym mieć na 100% wszystko gotowe🤣

age.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2023, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maura wrote:
    Ja mam przyjmować przez 5 dni, 2 razy na dobę, jednak ten kaszel się utrzymuje
    i do tego ból w klatce piersiowej. Gin mi przepisał ten lek, mówiąc, że jest bezpieczny. Chyba wezmę, bo brzuch mi się napina od tego kaszlu i mnie to martwi. Myślałam, ze przetrwam ciążę bez leków, ale jednak to nie takie proste 😔
    Jest bezpieczny ,wez przez te pare dni . Sa koniety ktore maja silne alergie i biora caky czas.ja bralam 3 dni bo skora przestala mnie swedziec i powoli zaczlea schodzic wysypka. Teraz 3 tydzien mam wodnisty okripny katar ale mowie ze juz wytrzymam. U mnie tej ciazy ciagle cos a to zapalenie ucha potem spojowki ,silna reakcja alergiczna .

A ja dzisiaj mowie ze mialam jeden z lepszych dni , duzo udalo mi sie zrobic w domu brzuch mnnie nie boal nie napinal sie nie meczylam sie . Odebralam corke z przedszkola i wysiadlam tak zaczal bolec mnie krzyż

age.png
  • Salea Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2023, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evellka93 wrote:
    Ja mam póki co : dokumenty wszelkie , koszula do porodu, klapki te do chodzenia, butelka dafi , pomadka , woda termalna w sprayu , przekąski , gumka i opaska na włosy . Zastanawiam się czy nie włożyć podkładów 🤔 druga sprawa mam dylemat czy lepsze do szpitala pajace czy body i spodenki ? I czy 3 takie zestawy wystarczą ?
    Skarpetki, słuchawki/głośniczek, ładowarka do tel

• Vilka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2023, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a na wyjście ze szpitala chyba najwygodniej sukienka prawda?

👰🤵 2017
    👶🩷 08.2023
    18.10.2024 ⏸️
    Niedoczynność tarczycy - letrox 100

Wizyta 7.11 0,5cm
    Wizyta 19.11 1,54cm ❤️169ud/min
    Wizyta 26.11 2,25cm
    Wizyta 21.12 6,74cm
    Prenatalne 23.12 6,9cm🩷 girl 164ud/min
    07.01 wizyta 9,79cm🩷
    04.02 wizyta
    17.02 połówkowe
    23.04 prenatalne III trym.
    preg.png
  • Maura Ekspertka

Wysłany: 16 czerwca 2023, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Jest bezpieczny ,wez przez te pare dni . Sa koniety ktore maja silne alergie i biora caky czas.ja bralam 3 dni bo skora przestala mnie swedziec i powoli zaczlea schodzic wysypka. Teraz 3 tydzien mam wodnisty okripny katar ale mowie ze juz wytrzymam. U mnie tej ciazy ciagle cos a to zapalenie ucha potem spojowki ,silna reakcja alergiczna .

A ja dzisiaj mowie ze mialam jeden z lepszych dni , duzo udalo mi sie zrobic w domu brzuch mnnie nie boal nie napinal sie nie meczylam sie . Odebralam corke z przedszkola i wysiadlam tak zaczal bolec mnie krzyż

Dzięki Welonka za wsparcie 💕 najważniejsze, żebym malutkiej nie zaszkodziła. Trzymam kciuki za Twoje zdrowie, ale wiem, że trudne to jest jak ma się dzieci w wieku przedszkolnym, które ciągle coś przynoszą z placówki. Będzie dobrze, już niewiele nam wszystkim zostało i będziemy tulić nasze maluszki 🥰

age.png
  • Mellow Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2023, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od rana pracuję dziś na kompie i o ile z rana było spoko, tak teraz mocno mnie zaczął boleć brzuch od ok. godziny 😬 Mielismy jechac dzis do rodzicow 150 km na weekend i może zostac do wtorku-środy, ale sie troche zaczelam bac, bo nie chce urodzic w szpitalu powiatowym na zadupiu 🫣

age.png

Mum, wife, lawyer 👨‍👩‍👧‍👧👜
    08.2019 👧
    07.2023 👧
  • Usiasia Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2023, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evellka93 wrote:
    U nas na stronie szpitala jest info żeby do torby podręcznej zapakować: kosmetyki i przybory toaletowe (w tym pomadka i Lanolina na brodawki), szlafrok, 2 koszule do KP, 1 biustonosz do KP, 10 wkładek laktacyjnych, 2szt majtek jednorazowych, ręcznik duży i mały, ręcznik papierowy (?), chusteczki higieniczne + nawilżone, klapki, skarpetki, woda. I oczywiście dokumenty. Ja na pewno wezmę jeszcze te wielorazowe gacie z siatki bo i tak je mam i swoje podkłady.
    Dla dzieciaczków mają wszystko podobno na oddziale ale jeśli ktoś chce swoje to zalecają 3 komplety body i pajacyków, czapeczkę, niedrapki (choć położna mówiła ba szkole że raczej się ich nie stosuje już), kocyk, i pieluchy tetrowe oraz flanelowe po 3 szt.

Każdy szpital zapewne ma inne wymagania, ale może coś Wam się przyda z tej listy.

preg.png

28.11.2022 - II
    21.12.2022 - jest 💓
  • zasada Ekspertka

Wysłany: 16 czerwca 2023, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Dziewczyny jak mało czasu zostało! Też czujecie takie "podekscytowanie" pomieszane ze stresem? Ja dziś skończyłam wyprawkę ubraniową, w przyszłym tygodniu planuję jeszcze chemię i aptekę no i koniec. Ale uświadomiłam sobie, że prawdopodobnie za miesiąc i parę dni (3-4) będę miała cc. Jezu jak to niedługo!🙈 A mnie się ciagle wydaje, że dopiero co robiłam test, no ewentualnie były święta.🤣 Gdyby nie to, że coraz częściej dokucza mi noga (te mrowienia) no i Lena się rusza to bym nie wiedziała, że w ciąży jestem. Oby tak zostało.🙉

Z ciekawostek muszę to z siebie wyrzucić więc... w niedzielę byliśmy z naszymi chłopcami na basenie. Szaleli, zabawa, fajnie i nagle obracam się i dwa metry za moim mężem stoi facet. Wielki jak dąb i myślę skąd ja tego gościa znam. Przyglądam się no ale od pasa w górę jest nagi i nie wiem gdzie go wsadzić. Pytam męża a on się obraca i mówi dzień dobry. Wtedy już wiem. Mój ginekolog pływał obok nas.😂😂😂 a ja za cholerę nie ogarnęłam go bez kitla. 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2023, 16:28

Vilka, Mellow, adukow lubią tę wiadomość

age.png
  • zasada Ekspertka

Wysłany: 16 czerwca 2023, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mam w ogóle pytanie jak sobie radzicie póki co z gorącem? Tzn nie wiem jakie macie temp, nam na przyszły tydzień ponad 30' zapowiadają i trochę się stresuje w sumie. Zaczyna się najtrudniejszy pogodowo czas chyba dla nas...

age.png
‹‹ 240 241 242 243 244 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ