X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2023
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2023

Oceń ten wątek:
  • Evellka93 Ekspertka

Wysłany: 16 czerwca 2023, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrud88 wrote:
    Dziewczyny a macie taką napięta skórę i ból w okolicy pępka? Dżizas jakie to dziwne uczucie...
    Miałam tak pare dni temu po prawej stronie od pępka ale przeszło pewnie mięśnie się rozciągają . Mam wrażenie , że teraz wszystkie dolegliwości się nasilają . Ja dziś zaczęłam pakować torbę i co chwile siedzę bo napina mi się brzuch .

• Mamitka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2023, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrud88 wrote:
    Dziewczyny a macie taką napięta skórę i ból w okolicy pępka? Dżizas jakie to dziwne uczucie...
    W okolicy pępka nawet nie, ale mam już napięty bardziej brzuch takie dziwne od 2 dni uczucie napięcia i faktycznie swędzi. Jeszcze oprócz tego biorę zastrzyki z clexane i mam jakąś na nie alergie bo po jednej i drugiej stronie gdzie się wstrzykuje mam chrostki które mnie mega swędzą. Idzie zwariować.

age.png
    18.07.2023 - córeczka Maja 👶
  • Maura Ekspertka

Wysłany: 16 czerwca 2023, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Mura ja przyjmowalam zinat na alergie po antybiotyku , mi ginekolog zalecil zinat 2 tabletke na noc ale zebym brala jak najkrócej, bralam 3 dni.

Ja mam przyjmować przez 5 dni, 2 razy na dobę, jednak ten kaszel się utrzymuje
    i do tego ból w klatce piersiowej. Gin mi przepisał ten lek, mówiąc, że jest bezpieczny. Chyba wezmę, bo brzuch mi się napina od tego kaszlu i mnie to martwi. Myślałam, ze przetrwam ciążę bez leków, ale jednak to nie takie proste 😔

age.png
  • ada.d Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2023, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evellka93 wrote:
    Dziewczyny co pakujecie do torby podręcznej ?
    Ja mam póki co : dokumenty wszelkie , koszula do porodu, klapki te do chodzenia, butelka dafi , pomadka , woda termalna w sprayu , przekąski , gumka i opaska na włosy . Zastanawiam się czy nie włożyć podkładów 🤔 druga sprawa mam dylemat czy lepsze do szpitala pajace czy body i spodenki ? I czy 3 takie zestawy wystarczą ?

Ja jeszcze do torby porodowej zapakowałam mały ręcznik, z którego położna będzie mogła mi zrobi zimny okład na czoło i kompres z pestek wiśni, który podobno łagodzi bóle krzyżowe.

Też się zastanawiam nad podkładami i majtami siateczkowymi, czy to się zakłada na sali porodowej czy poporodowe?

Z ubranek zapakowałam 3 pajace i 3 zestawy body długo/krótki rękaw i spodenki. W razie czego mąż dowiezie co trzeba 😊

Evellka93 lubi tę wiadomość

Kocia i Psia mama 😺🐶
    👰‍♀️🤵‍♂️ 18.04.2015r
    age.png
  • Evellka93 Ekspertka

Wysłany: 16 czerwca 2023, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taki termofor dla dzieciaków na kolkę ?
    Ja chyba włożę podkład i majty po sztuce jak będzie miejsce po zapakowaniu żarcia 😂
    Już z waszego polecenia dołożyłam chusteczki i ręcznik 🙂dzięki

• ada.d Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2023, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evellka93 wrote:
    Taki termofor dla dzieciaków na kolkę ?
    Ja chyba włożę podkład i majty po sztuce jak będzie miejsce po zapakowaniu żarcia 😂
    Już z waszego polecenia dołożyłam chusteczki i ręcznik 🙂dzięki

Tak, dokładnie taki 🙂

Kocia i Psia mama 😺🐶
    👰‍♀️🤵‍♂️ 18.04.2015r
    age.png
  • Mamitka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2023, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko siedzę i domawiam i domawiam 🙈 paczka za paczką przychodzi bo co chwilę sobie o czymś przypomnę a że zostały pierdoły to jest tego sporo.

age.png
  • Evellka93 Ekspertka

Wysłany: 16 czerwca 2023, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to samo mam wrażenie ze ta lista nie ma końca 😂

Mamitka lubi tę wiadomość

• Mamitka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2023, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również zapakowałam zestaw dla małej
    3 pajace
    3 body krótki i długi rękaw i spodenki +skarpetki
    3 czapeczki
    3 pary rękawiczek niedrapek (szpital wymaga)
    Dodatkowo wzięłam 3 pajace większy rozmiar bo jak ma być długa to może mi nie wejść w te mniejsze😅

age.png
  • Mamitka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2023, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evellka93 wrote:
    Ja to samo mam wrażenie ze ta lista nie ma końca 😂
    No kurde cały czas coś dochodzi😅 a pewnie i tak połowy okaże się że nie mam 🤣

age.png
  • Evellka93 Ekspertka

Wysłany: 16 czerwca 2023, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z drugiej strony niby sklepy są i mąż czy ktoś dokupi ale to zaburza moj komfort psychiczny 😂

Mamitka, Usiasia lubią tę wiadomość

• Mamitka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2023, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evellka93 wrote:
    Z drugiej strony niby sklepy są i mąż czy ktoś dokupi ale to zaburza moj komfort psychiczny 😂
    Też chciałabym mieć na 100% wszystko gotowe🤣

age.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2023, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maura wrote:
    Ja mam przyjmować przez 5 dni, 2 razy na dobę, jednak ten kaszel się utrzymuje
    i do tego ból w klatce piersiowej. Gin mi przepisał ten lek, mówiąc, że jest bezpieczny. Chyba wezmę, bo brzuch mi się napina od tego kaszlu i mnie to martwi. Myślałam, ze przetrwam ciążę bez leków, ale jednak to nie takie proste 😔
    Jest bezpieczny ,wez przez te pare dni . Sa koniety ktore maja silne alergie i biora caky czas.ja bralam 3 dni bo skora przestala mnie swedziec i powoli zaczlea schodzic wysypka. Teraz 3 tydzien mam wodnisty okripny katar ale mowie ze juz wytrzymam. U mnie tej ciazy ciagle cos a to zapalenie ucha potem spojowki ,silna reakcja alergiczna .

A ja dzisiaj mowie ze mialam jeden z lepszych dni , duzo udalo mi sie zrobic w domu brzuch mnnie nie boal nie napinal sie nie meczylam sie . Odebralam corke z przedszkola i wysiadlam tak zaczal bolec mnie krzyż

age.png
  • Salea Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2023, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evellka93 wrote:
    Ja mam póki co : dokumenty wszelkie , koszula do porodu, klapki te do chodzenia, butelka dafi , pomadka , woda termalna w sprayu , przekąski , gumka i opaska na włosy . Zastanawiam się czy nie włożyć podkładów 🤔 druga sprawa mam dylemat czy lepsze do szpitala pajace czy body i spodenki ? I czy 3 takie zestawy wystarczą ?
    Skarpetki, słuchawki/głośniczek, ładowarka do tel

• Vilka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2023, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a na wyjście ze szpitala chyba najwygodniej sukienka prawda?

👰🤵 2017
    👶🩷 08.2023
    18.10.2024 ⏸️
    Niedoczynność tarczycy - letrox 100

Wizyta 7.11 0,5cm
    Wizyta 19.11 1,54cm ❤️169ud/min
    Wizyta 26.11 2,25cm
    Wizyta 21.12 6,74cm
    Prenatalne 23.12 6,9cm🩷 girl 164ud/min
    07.01 wizyta 9,79cm🩷
    04.02 wizyta 295g🩷
    17.02 połówkowe 388g🩷
    04.03 wizyta 590g🩷
    25.03 wizyta 965g
    22.04 wizyta 1800g
    23.04 prenatalne 1600g🩷
    22.05 wizyta

preg.png
  • Maura Ekspertka

Wysłany: 16 czerwca 2023, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Jest bezpieczny ,wez przez te pare dni . Sa koniety ktore maja silne alergie i biora caky czas.ja bralam 3 dni bo skora przestala mnie swedziec i powoli zaczlea schodzic wysypka. Teraz 3 tydzien mam wodnisty okripny katar ale mowie ze juz wytrzymam. U mnie tej ciazy ciagle cos a to zapalenie ucha potem spojowki ,silna reakcja alergiczna .

A ja dzisiaj mowie ze mialam jeden z lepszych dni , duzo udalo mi sie zrobic w domu brzuch mnnie nie boal nie napinal sie nie meczylam sie . Odebralam corke z przedszkola i wysiadlam tak zaczal bolec mnie krzyż

Dzięki Welonka za wsparcie 💕 najważniejsze, żebym malutkiej nie zaszkodziła. Trzymam kciuki za Twoje zdrowie, ale wiem, że trudne to jest jak ma się dzieci w wieku przedszkolnym, które ciągle coś przynoszą z placówki. Będzie dobrze, już niewiele nam wszystkim zostało i będziemy tulić nasze maluszki 🥰

age.png
  • Mellow Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2023, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od rana pracuję dziś na kompie i o ile z rana było spoko, tak teraz mocno mnie zaczął boleć brzuch od ok. godziny 😬 Mielismy jechac dzis do rodzicow 150 km na weekend i może zostac do wtorku-środy, ale sie troche zaczelam bac, bo nie chce urodzic w szpitalu powiatowym na zadupiu 🫣

age.png

Mum, wife, lawyer 👨‍👩‍👧‍👧👜
    08.2019 👧
    07.2023 👧
  • Usiasia Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2023, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evellka93 wrote:
    U nas na stronie szpitala jest info żeby do torby podręcznej zapakować: kosmetyki i przybory toaletowe (w tym pomadka i Lanolina na brodawki), szlafrok, 2 koszule do KP, 1 biustonosz do KP, 10 wkładek laktacyjnych, 2szt majtek jednorazowych, ręcznik duży i mały, ręcznik papierowy (?), chusteczki higieniczne + nawilżone, klapki, skarpetki, woda. I oczywiście dokumenty. Ja na pewno wezmę jeszcze te wielorazowe gacie z siatki bo i tak je mam i swoje podkłady.
    Dla dzieciaczków mają wszystko podobno na oddziale ale jeśli ktoś chce swoje to zalecają 3 komplety body i pajacyków, czapeczkę, niedrapki (choć położna mówiła ba szkole że raczej się ich nie stosuje już), kocyk, i pieluchy tetrowe oraz flanelowe po 3 szt.

Każdy szpital zapewne ma inne wymagania, ale może coś Wam się przyda z tej listy.

preg.png

28.11.2022 - II
    21.12.2022 - jest 💓
  • zasada Ekspertka

Wysłany: 16 czerwca 2023, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Dziewczyny jak mało czasu zostało! Też czujecie takie "podekscytowanie" pomieszane ze stresem? Ja dziś skończyłam wyprawkę ubraniową, w przyszłym tygodniu planuję jeszcze chemię i aptekę no i koniec. Ale uświadomiłam sobie, że prawdopodobnie za miesiąc i parę dni (3-4) będę miała cc. Jezu jak to niedługo!🙈 A mnie się ciagle wydaje, że dopiero co robiłam test, no ewentualnie były święta.🤣 Gdyby nie to, że coraz częściej dokucza mi noga (te mrowienia) no i Lena się rusza to bym nie wiedziała, że w ciąży jestem. Oby tak zostało.🙉

Z ciekawostek muszę to z siebie wyrzucić więc... w niedzielę byliśmy z naszymi chłopcami na basenie. Szaleli, zabawa, fajnie i nagle obracam się i dwa metry za moim mężem stoi facet. Wielki jak dąb i myślę skąd ja tego gościa znam. Przyglądam się no ale od pasa w górę jest nagi i nie wiem gdzie go wsadzić. Pytam męża a on się obraca i mówi dzień dobry. Wtedy już wiem. Mój ginekolog pływał obok nas.😂😂😂 a ja za cholerę nie ogarnęłam go bez kitla. 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2023, 16:28

Vilka, Mellow, adukow lubią tę wiadomość

age.png
  • zasada Ekspertka

Wysłany: 16 czerwca 2023, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mam w ogóle pytanie jak sobie radzicie póki co z gorącem? Tzn nie wiem jakie macie temp, nam na przyszły tydzień ponad 30' zapowiadają i trochę się stresuje w sumie. Zaczyna się najtrudniejszy pogodowo czas chyba dla nas...

age.png
‹‹ 240 241 242 243 244 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ