WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2023
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2023

Oceń ten wątek:
  • Maura Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca 2023, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi93 wrote:
    Dziewczyny a jakie kupiłyście/ zamierzacie kupić kocyki ? Ja się zastanawiam nad tym, podobno są dobre i ładnie wyglądają
    https://colorstories.pl/produkt/kocyk-bambusowy-fema-zamglony-roz/

Ja kupiłam bardzo podobny w Lullalove, ponoć to zakup na lata, a jest bardzo przyjemny i myślę, że świetnie się sprawdzi latem :)

https://lullalove.com/pl/p/Kocyk-bambusowy-motylek%2C-pastelowa-lawenda/1419

Megi93 lubi tę wiadomość

age.png
  • Maura Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca 2023, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam jeszcze z tej firmy całoroczny kocyk i planuję jesienią kupić z merino, chyba, że ktoś sprawi małej taki prezent 😅

age.png
  • Marrud88 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2023, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arjada wrote:
    Ja mam :)
    Czaje się na nią, jak wygląda za żywo, faktycznie jest mała?

Arjada lubi tę wiadomość

preg.png
  • Vilka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2023, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam kocyk muślinowy z Pepco

Megi93 lubi tę wiadomość

👰🤵 2017
    👶🩷 08.2023
    18.10.2024 ⏸️
    Niedoczynność tarczycy - letrox 100

Wizyta 7.11 0,5cm
    Wizyta 19.11 1,54cm ❤️169ud/min
    Wizyta 26.11 2,25cm
    Wizyta 21.12 6,74cm
    Prenatalne 23.12 6,9cm🩷 girl 164ud/min
    07.01 wizyta 9,79cm🩷
    04.02 wizyta 295g🩷
    17.02 połówkowe 388g🩷
    04.03 wizyta 590g🩷
    25.03 wizyta 965g
    22.04 wizyta 1800g
    23.04 prenatalne 1600g🩷
    22.05 wizyta

preg.png
  • Mellow Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2023, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy łącznie aż 7 kocyków, bo 5 po starszej i dwa nowe - patrząc na ich stan po kilku latach najbardziej mogę polecić Lullalove, Yosoy i Poofi

Megi93 lubi tę wiadomość

age.png

Mum, wife, lawyer 👨‍👩‍👧‍👧👜
    08.2019 👧
    07.2023 👧
  • Arjada Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2023, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrud88 wrote:
    Czaje się na nią, jak wygląda za żywo, faktycznie jest mała?
    Takie wiaderko 😅 ale wbrew pozorom wykąpiesz w tym niemowlaka i starsze dziecko. A na tym mi zależało bo mamy sam prysznic bez wanny. Przy córce mieliśmy zwykłą podłużną wanienke i była mega nieporęczna do tego strasznie wychlapywała z niej wode jak już sama siedziała. Fajnie że ma w dnie odpływ więc nie trzeba dźwigać i wylewać. Kupiliśmy bez stelaża i teraz poluje na używany bo nowy tyle samo co wanienka😆

Marrud88 lubi tę wiadomość

• Usiasia Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2023, 00:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi93 wrote:
    Dziewczyny a jakie kupiłyście/ zamierzacie kupić kocyki ? Ja się zastanawiam nad tym, podobno są dobre i ładnie wyglądają
    https://colorstories.pl/produkt/kocyk-bambusowy-fema-zamglony-roz/
    Ja będę miała jeden większy około 100×100 z bawełny i drugi, nie wiem jeszcze jakie wymiary chyba z baby merino.
    Kupujecie jakąś kołderkę na początek? Bo chyba dziecie i tak w rożku śpi?

Chantell moja mała też w czwartek ważyła niecałe 2300. Ciągle kość udowa długa, może wzrost po tatusiu bedzie. Miałam też już podbierany ten GBS, nic przyjemnego...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2023, 00:57

Megi93, Chantell88 lubią tę wiadomość

preg.png

28.11.2022 - II
    21.12.2022 - jest 💓
  • Megi93 Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2023, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatecznie zamówiłam 2 kocyki bambusowe z colorstories. Mam nadzieje, że będą dobre :). Kołderki narazie nie kupuje bo właśnie planuje zawijać dzidzie w rożek. Ale mam tylko jeden ten rożek i chyba będę musiała jeszcze z jeden dokupić. Te rzeczy wyprawkowe są takie fajne, jest taki wybór, że można całymi dniami siedzieć na necie i oglądać 😁 ale pewnie taka ekscytacja jest tylko przy pierwszym dziecku 😅

age.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2023, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dwie pieluszki bambusowe jedna mala druga duza beda sluzyc jako koc i otulacz przy corece nam sie sprawdzily . Mam tez koc bawelniany . Jak cos mam po corce jesvze dwa grubsze koce w tym jeden różowy ale nie przeszkadza mi to .

Dzisiaj idziemy na rodozny piknik do przedszkola nie wiem jak wytrzymam u nas dzisiaj strasznie duszno jest .

age.png
  • Chantell88 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2023, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam kocyk bambusowy,rozek,śpiworek,kołderki ijuz nic nie kupuje😄 zobaczymy co się najlepiej sprawdzi.

Dziewczyny a jak to było z pępuszkiem?cos do przemywania było potrzebne?bo juz nie pamietam...
    I powiedzcie mi czy wy juz macie położna? Bo ja jeszcze tego tematu nie ogarnęłam.

10.2013-synek👶🩵
    07.2023-synek👶💙
    01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔
  • welonka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2023, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5 lat temu nam przy wypisie kazali przemywać ociseptem i teraz tez tak bedziemy robić. Pamietam ze jeszcze kiedys bylytakie gaziki nasaczone spirytusem.

Ja chcialam skorzystac z poloznej ktora nalezy nam sie z przychodni (super babeczka) ale powiedziala ze nie wie czy do nas bedzie przyjezdzac po porodzie bo za daleko mieszkamy a jej za paliwo nie zwracaja w lipcu ma mi powiedziec czy nas obejmie opieka czy nie . Nie chce tej co jest na naasz rejon bo nie polecaja jej ,umawia sie na wizyte domowa i nie przyjezdza nawet nie wysle smsa ze jej nie bedzie . 5 lat temu wiem ze po porodzie wygali podac imie i naziwsko poloznej bo inaczej byl problem .

age.png
  • Evellka93 Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2023, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co wiem to teraz znów jest faza nie używania etanolu ani innego alkoholu do pępka . Najważniejsze , żeby go dobrze osuszyć i nie zakrywać . U mnie już raz była położna w domu i raz dzwoniła do mnie .
    Co do pogody to Podkarpacie dalej deszczowe i ponure , pranie dalej czeka na lepszy czas 🙈

• eweljina Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2023, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chantell88 wrote:
    Ja mam kocyk bambusowy,rozek,śpiworek,kołderki ijuz nic nie kupuje😄 zobaczymy co się najlepiej sprawdzi.

Dziewczyny a jak to było z pępuszkiem?cos do przemywania było potrzebne?bo juz nie pamietam...
    I powiedzcie mi czy wy juz macie położna? Bo ja jeszcze tego tematu nie ogarnęłam.

W zaufaj położnej w szkole rodzenia dziewczyny mówiły, że nie trzeba już używać octaniseptu, że należy patyczkami osuszać miejsce żeby było suche

E
    age.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2023, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evellka93 wrote:
    Z tego co wiem to teraz znów jest faza nie używania etanolu ani innego alkoholu do pępka . Najważniejsze , żeby go dobrze osuszyć i nie zakrywać . U mnie już raz była położna w domu i raz dzwoniła do mnie .
    Co do pogody to Podkarpacie dalej deszczowe i ponure , pranie dalej czeka na lepszy czas 🙈
    w jakiej czesci podkarpacia mieszkasz? Bo ja mieskzam na skraju swietokrzyski podkarpacki . I u nas bylo pare dni chlodniej ,deszczu nie wiele. Dzisiaj okropna duchota ale wlasnie mowia burze i deszcze

age.png
  • Evellka93 Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2023, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    w jakiej czesci podkarpacia mieszkasz? Bo ja mieskzam na skraju swietokrzyski podkarpacki . I u nas bylo pare dni chlodniej ,deszczu nie wiele. Dzisiaj okropna duchota ale wlasnie mowia burze i deszcze
    Akurat od Sandomierza 25 km i codziennie pada 🤯 teraz się uspokoiło ale jest duża wilgotność i też z praniem słabo . Nie lubię takiego skisu 🤢jutro niby słonecznie , mam nadzieje że pogoda dopisze bo mam sesje 🙂

• Arga Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2023, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używałam wacików i patyczków dobry pępka. Niby miałam octonisept ale używałam przegotowanej wody i nie zakrywałam pieluchą. W miarę szybko odpadły.

age.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2023, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używałam wacików i patyczków dobry pępka. Niby miałam octonisept ale używałam przegotowanej wody i nie zakrywałam pieluchą. W miarę szybko odpadły.

age.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2023, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evellka93 wrote:
    Akurat od Sandomierza 25 km i codziennie pada 🤯 teraz się uspokoiło ale jest duża wilgotność i też z praniem słabo . Nie lubię takiego skisu 🤢jutro niby słonecznie , mam nadzieje że pogoda dopisze bo mam sesje 🙂
    Ja akurat pod Sandomierzem mieszkam , a chcialbym w Nisku rodzic. U nas caly dzien wytrzymalo a teraz byla duza ulewa.

age.png
  • Evellka93 Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2023, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Ja akurat pod Sandomierzem mieszkam , a chcialbym w Nisku rodzic. U nas caly dzien wytrzymalo a teraz byla duza ulewa.
    No to ja jestem ze Stalowej ale rodzic będę w Lublinie .

• Maura Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2023, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, planujecie może poród w Trójmieście lub okolicach? Jest któraś z Was z pomorskiego? Dajcie znać jeśli macie doświadczenia z porodówkami z tych rejonów :)

age.png
‹‹ 242 243 244 245 246 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ