X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2023
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2023

Oceń ten wątek:
  • Maura Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca 2023, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi93 wrote:
    Dziewczyny a jakie kupiłyście/ zamierzacie kupić kocyki ? Ja się zastanawiam nad tym, podobno są dobre i ładnie wyglądają
    https://colorstories.pl/produkt/kocyk-bambusowy-fema-zamglony-roz/

Ja kupiłam bardzo podobny w Lullalove, ponoć to zakup na lata, a jest bardzo przyjemny i myślę, że świetnie się sprawdzi latem :)

https://lullalove.com/pl/p/Kocyk-bambusowy-motylek%2C-pastelowa-lawenda/1419

Megi93 lubi tę wiadomość

age.png
  • Maura Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca 2023, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam jeszcze z tej firmy całoroczny kocyk i planuję jesienią kupić z merino, chyba, że ktoś sprawi małej taki prezent 😅

age.png
  • Marrud88 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2023, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arjada wrote:
    Ja mam :)
    Czaje się na nią, jak wygląda za żywo, faktycznie jest mała?

Arjada lubi tę wiadomość

preg.png
  • Vilka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2023, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam kocyk muślinowy z Pepco

Megi93 lubi tę wiadomość

👰🤵 2017
    👶🩷 08.2023
    18.10.2024 ⏸️
    Niedoczynność tarczycy - letrox 100

Wizyta 7.11 0,5cm
    Wizyta 19.11 1,54cm ❤️169ud/min
    Wizyta 26.11 2,25cm
    Wizyta 21.12 6,74cm
    Prenatalne 23.12 6,9cm🩷 girl 164ud/min
    07.01 wizyta 9,79cm🩷
    04.02 wizyta
    17.02 połówkowe
    23.04 prenatalne III trym.
    preg.png
  • Mellow Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2023, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy łącznie aż 7 kocyków, bo 5 po starszej i dwa nowe - patrząc na ich stan po kilku latach najbardziej mogę polecić Lullalove, Yosoy i Poofi

Megi93 lubi tę wiadomość

age.png

Mum, wife, lawyer 👨‍👩‍👧‍👧👜
    08.2019 👧
    07.2023 👧
  • Arjada Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2023, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrud88 wrote:
    Czaje się na nią, jak wygląda za żywo, faktycznie jest mała?
    Takie wiaderko 😅 ale wbrew pozorom wykąpiesz w tym niemowlaka i starsze dziecko. A na tym mi zależało bo mamy sam prysznic bez wanny. Przy córce mieliśmy zwykłą podłużną wanienke i była mega nieporęczna do tego strasznie wychlapywała z niej wode jak już sama siedziała. Fajnie że ma w dnie odpływ więc nie trzeba dźwigać i wylewać. Kupiliśmy bez stelaża i teraz poluje na używany bo nowy tyle samo co wanienka😆

Marrud88 lubi tę wiadomość

• Usiasia Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2023, 00:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi93 wrote:
    Dziewczyny a jakie kupiłyście/ zamierzacie kupić kocyki ? Ja się zastanawiam nad tym, podobno są dobre i ładnie wyglądają
    https://colorstories.pl/produkt/kocyk-bambusowy-fema-zamglony-roz/
    Ja będę miała jeden większy około 100×100 z bawełny i drugi, nie wiem jeszcze jakie wymiary chyba z baby merino.
    Kupujecie jakąś kołderkę na początek? Bo chyba dziecie i tak w rożku śpi?

Chantell moja mała też w czwartek ważyła niecałe 2300. Ciągle kość udowa długa, może wzrost po tatusiu bedzie. Miałam też już podbierany ten GBS, nic przyjemnego...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2023, 00:57

Megi93, Chantell88 lubią tę wiadomość

preg.png

28.11.2022 - II
    21.12.2022 - jest 💓
  • Megi93 Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2023, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatecznie zamówiłam 2 kocyki bambusowe z colorstories. Mam nadzieje, że będą dobre :). Kołderki narazie nie kupuje bo właśnie planuje zawijać dzidzie w rożek. Ale mam tylko jeden ten rożek i chyba będę musiała jeszcze z jeden dokupić. Te rzeczy wyprawkowe są takie fajne, jest taki wybór, że można całymi dniami siedzieć na necie i oglądać 😁 ale pewnie taka ekscytacja jest tylko przy pierwszym dziecku 😅

age.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2023, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dwie pieluszki bambusowe jedna mala druga duza beda sluzyc jako koc i otulacz przy corece nam sie sprawdzily . Mam tez koc bawelniany . Jak cos mam po corce jesvze dwa grubsze koce w tym jeden różowy ale nie przeszkadza mi to .

Dzisiaj idziemy na rodozny piknik do przedszkola nie wiem jak wytrzymam u nas dzisiaj strasznie duszno jest .

age.png
  • Chantell88 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2023, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam kocyk bambusowy,rozek,śpiworek,kołderki ijuz nic nie kupuje😄 zobaczymy co się najlepiej sprawdzi.

Dziewczyny a jak to było z pępuszkiem?cos do przemywania było potrzebne?bo juz nie pamietam...
    I powiedzcie mi czy wy juz macie położna? Bo ja jeszcze tego tematu nie ogarnęłam.

10.2013-synek👶🩵
    07.2023-synek👶💙
    01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔
  • welonka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2023, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5 lat temu nam przy wypisie kazali przemywać ociseptem i teraz tez tak bedziemy robić. Pamietam ze jeszcze kiedys bylytakie gaziki nasaczone spirytusem.

Ja chcialam skorzystac z poloznej ktora nalezy nam sie z przychodni (super babeczka) ale powiedziala ze nie wie czy do nas bedzie przyjezdzac po porodzie bo za daleko mieszkamy a jej za paliwo nie zwracaja w lipcu ma mi powiedziec czy nas obejmie opieka czy nie . Nie chce tej co jest na naasz rejon bo nie polecaja jej ,umawia sie na wizyte domowa i nie przyjezdza nawet nie wysle smsa ze jej nie bedzie . 5 lat temu wiem ze po porodzie wygali podac imie i naziwsko poloznej bo inaczej byl problem .

age.png
  • Evellka93 Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2023, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co wiem to teraz znów jest faza nie używania etanolu ani innego alkoholu do pępka . Najważniejsze , żeby go dobrze osuszyć i nie zakrywać . U mnie już raz była położna w domu i raz dzwoniła do mnie .
    Co do pogody to Podkarpacie dalej deszczowe i ponure , pranie dalej czeka na lepszy czas 🙈

• eweljina Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2023, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chantell88 wrote:
    Ja mam kocyk bambusowy,rozek,śpiworek,kołderki ijuz nic nie kupuje😄 zobaczymy co się najlepiej sprawdzi.

Dziewczyny a jak to było z pępuszkiem?cos do przemywania było potrzebne?bo juz nie pamietam...
    I powiedzcie mi czy wy juz macie położna? Bo ja jeszcze tego tematu nie ogarnęłam.

W zaufaj położnej w szkole rodzenia dziewczyny mówiły, że nie trzeba już używać octaniseptu, że należy patyczkami osuszać miejsce żeby było suche

E
    age.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2023, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evellka93 wrote:
    Z tego co wiem to teraz znów jest faza nie używania etanolu ani innego alkoholu do pępka . Najważniejsze , żeby go dobrze osuszyć i nie zakrywać . U mnie już raz była położna w domu i raz dzwoniła do mnie .
    Co do pogody to Podkarpacie dalej deszczowe i ponure , pranie dalej czeka na lepszy czas 🙈
    w jakiej czesci podkarpacia mieszkasz? Bo ja mieskzam na skraju swietokrzyski podkarpacki . I u nas bylo pare dni chlodniej ,deszczu nie wiele. Dzisiaj okropna duchota ale wlasnie mowia burze i deszcze

age.png
  • Evellka93 Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2023, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    w jakiej czesci podkarpacia mieszkasz? Bo ja mieskzam na skraju swietokrzyski podkarpacki . I u nas bylo pare dni chlodniej ,deszczu nie wiele. Dzisiaj okropna duchota ale wlasnie mowia burze i deszcze
    Akurat od Sandomierza 25 km i codziennie pada 🤯 teraz się uspokoiło ale jest duża wilgotność i też z praniem słabo . Nie lubię takiego skisu 🤢jutro niby słonecznie , mam nadzieje że pogoda dopisze bo mam sesje 🙂

• Arga Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2023, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używałam wacików i patyczków dobry pępka. Niby miałam octonisept ale używałam przegotowanej wody i nie zakrywałam pieluchą. W miarę szybko odpadły.

age.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2023, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używałam wacików i patyczków dobry pępka. Niby miałam octonisept ale używałam przegotowanej wody i nie zakrywałam pieluchą. W miarę szybko odpadły.

age.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2023, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evellka93 wrote:
    Akurat od Sandomierza 25 km i codziennie pada 🤯 teraz się uspokoiło ale jest duża wilgotność i też z praniem słabo . Nie lubię takiego skisu 🤢jutro niby słonecznie , mam nadzieje że pogoda dopisze bo mam sesje 🙂
    Ja akurat pod Sandomierzem mieszkam , a chcialbym w Nisku rodzic. U nas caly dzien wytrzymalo a teraz byla duza ulewa.

age.png
  • Evellka93 Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2023, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Ja akurat pod Sandomierzem mieszkam , a chcialbym w Nisku rodzic. U nas caly dzien wytrzymalo a teraz byla duza ulewa.
    No to ja jestem ze Stalowej ale rodzic będę w Lublinie .

• Maura Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2023, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, planujecie może poród w Trójmieście lub okolicach? Jest któraś z Was z pomorskiego? Dajcie znać jeśli macie doświadczenia z porodówkami z tych rejonów :)

age.png
‹‹ 242 243 244 245 246 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ