Sierpniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Megi93 wrote:Dziewczyny a jakie kupiłyście/ zamierzacie kupić kocyki ? Ja się zastanawiam nad tym, podobno są dobre i ładnie wyglądają
https://colorstories.pl/produkt/kocyk-bambusowy-fema-zamglony-roz/
Ja kupiłam bardzo podobny w Lullalove, ponoć to zakup na lata, a jest bardzo przyjemny i myślę, że świetnie się sprawdzi latem
https://lullalove.com/pl/p/Kocyk-bambusowy-motylek%2C-pastelowa-lawenda/1419Megi93 lubi tę wiadomość
-
Ja mam kocyk muślinowy z Pepco
Megi93 lubi tę wiadomość
-
Marrud88 wrote:Czaje się na nią, jak wygląda za żywo, faktycznie jest mała?
Marrud88 lubi tę wiadomość
-
Megi93 wrote:Dziewczyny a jakie kupiłyście/ zamierzacie kupić kocyki ? Ja się zastanawiam nad tym, podobno są dobre i ładnie wyglądają
https://colorstories.pl/produkt/kocyk-bambusowy-fema-zamglony-roz/
Kupujecie jakąś kołderkę na początek? Bo chyba dziecie i tak w rożku śpi?
Chantell moja mała też w czwartek ważyła niecałe 2300. Ciągle kość udowa długa, może wzrost po tatusiu bedzie. Miałam też już podbierany ten GBS, nic przyjemnego...Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2023, 00:57
Megi93, Chantell88 lubią tę wiadomość
-
Ja ostatecznie zamówiłam 2 kocyki bambusowe z colorstories. Mam nadzieje, że będą dobre . Kołderki narazie nie kupuje bo właśnie planuje zawijać dzidzie w rożek. Ale mam tylko jeden ten rożek i chyba będę musiała jeszcze z jeden dokupić. Te rzeczy wyprawkowe są takie fajne, jest taki wybór, że można całymi dniami siedzieć na necie i oglądać 😁 ale pewnie taka ekscytacja jest tylko przy pierwszym dziecku 😅
-
Ja mam dwie pieluszki bambusowe jedna mala druga duza beda sluzyc jako koc i otulacz przy corece nam sie sprawdzily . Mam tez koc bawelniany . Jak cos mam po corce jesvze dwa grubsze koce w tym jeden różowy ale nie przeszkadza mi to .
Dzisiaj idziemy na rodozny piknik do przedszkola nie wiem jak wytrzymam u nas dzisiaj strasznie duszno jest . -
Ja mam kocyk bambusowy,rozek,śpiworek,kołderki ijuz nic nie kupuje😄 zobaczymy co się najlepiej sprawdzi.
Dziewczyny a jak to było z pępuszkiem?cos do przemywania było potrzebne?bo juz nie pamietam...
I powiedzcie mi czy wy juz macie położna? Bo ja jeszcze tego tematu nie ogarnęłam.10.2013-synek👶🩵
07.2023-synek👶💙
01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔 -
5 lat temu nam przy wypisie kazali przemywać ociseptem i teraz tez tak bedziemy robić. Pamietam ze jeszcze kiedys bylytakie gaziki nasaczone spirytusem.
Ja chcialam skorzystac z poloznej ktora nalezy nam sie z przychodni (super babeczka) ale powiedziala ze nie wie czy do nas bedzie przyjezdzac po porodzie bo za daleko mieszkamy a jej za paliwo nie zwracaja w lipcu ma mi powiedziec czy nas obejmie opieka czy nie . Nie chce tej co jest na naasz rejon bo nie polecaja jej ,umawia sie na wizyte domowa i nie przyjezdza nawet nie wysle smsa ze jej nie bedzie . 5 lat temu wiem ze po porodzie wygali podac imie i naziwsko poloznej bo inaczej byl problem . -
Z tego co wiem to teraz znów jest faza nie używania etanolu ani innego alkoholu do pępka . Najważniejsze , żeby go dobrze osuszyć i nie zakrywać . U mnie już raz była położna w domu i raz dzwoniła do mnie .
Co do pogody to Podkarpacie dalej deszczowe i ponure , pranie dalej czeka na lepszy czas 🙈 -
Chantell88 wrote:Ja mam kocyk bambusowy,rozek,śpiworek,kołderki ijuz nic nie kupuje😄 zobaczymy co się najlepiej sprawdzi.
Dziewczyny a jak to było z pępuszkiem?cos do przemywania było potrzebne?bo juz nie pamietam...
I powiedzcie mi czy wy juz macie położna? Bo ja jeszcze tego tematu nie ogarnęłam.
W zaufaj położnej w szkole rodzenia dziewczyny mówiły, że nie trzeba już używać octaniseptu, że należy patyczkami osuszać miejsce żeby było suche -
Evellka93 wrote:Z tego co wiem to teraz znów jest faza nie używania etanolu ani innego alkoholu do pępka . Najważniejsze , żeby go dobrze osuszyć i nie zakrywać . U mnie już raz była położna w domu i raz dzwoniła do mnie .
Co do pogody to Podkarpacie dalej deszczowe i ponure , pranie dalej czeka na lepszy czas 🙈
-
welonka wrote:w jakiej czesci podkarpacia mieszkasz? Bo ja mieskzam na skraju swietokrzyski podkarpacki . I u nas bylo pare dni chlodniej ,deszczu nie wiele. Dzisiaj okropna duchota ale wlasnie mowia burze i deszcze
-
Evellka93 wrote:Akurat od Sandomierza 25 km i codziennie pada 🤯 teraz się uspokoiło ale jest duża wilgotność i też z praniem słabo . Nie lubię takiego skisu 🤢jutro niby słonecznie , mam nadzieje że pogoda dopisze bo mam sesje 🙂