Sierpniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Arga wrote:Ja powinnam być w szpitalu o większym stopniu ale jakoś tak wyszło, że mój ginekolog nic o tym nie mówi a państwowy, zwykły mnie nie chciał przez mutacje i poronienia 😅
Od kiedy są wizyty co dwa tygodnie? Ja kolejną mam dopiero 5 lipca a w pierwszej ciąży chyba miałam wcześniej, ale też u innego lekarza. Mam nadzieję, że na to cc weźmie mnie jakoś w terminie lub kilka dni przed a nie dwa tygodnie bo mam wszystko na styk z partnerem a chcę chwilę się nim nacieszyć w starej sytuacji i chcę aby też przez moment zajął się starszakami w nowej sytuacji bo będą same ze mną zagubione pewnie. W ogóle im bliżej terminu tym częściej myślę po co mi to było 🤣🙈
Ja juz od teraz mam co 2 tygodnie.
Ada... ojj tak.. juz włączyłam tryb narzekania na wszystko 😄
Generalnie jakoś funkcjonuje ale zauważyłam u mnie ze jestem bardziej senna i zmęczona.10.2013-synek👶🩵
07.2023-synek👶💙
01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔 -
eweljina wrote:Od jutra w Biedronce Dada 1+1 gratis
Ja z kolei skorzystałam z promocji -25zł na allegro na pieluszki, wystarczy kupić 2 paczki pieluch i odebrać kupon klikając odpowiednią ikonkę, ja zamówiłam pampersy i poszło sprawnie:)eweljina lubi tę wiadomość
-
Arga, nie wiem jak to jest z tymi wizytami ale u mnie wogóle co 2 tygodnie wychodzi na to że nie będzie. Poprzednią miałam 26. 05, teraz byłam 15.06 i kolejną, już ostatnią mam zaplanowaną na 6.07, czyli co 3 tygodnie. Na tej ostatniej już dostanę skierowanie do szpitala. KTG też będę miała tylko w 38tc robione raz. Wiem że niektórzy lekarze od któregoś tygodnia zlecają co kilka dni. Nie wiem czemu mój tego nie robi. Od wczoraj się zastanawiam czy wogóle dotrwam do kolejnej wizyty bo musieliśmy ustawić meble w pokoju i oczywiście ja do mebli się nie dotykałam ale znalazłam milion innych rzeczy, które trzeba zrobić. Oczywiście wieczorem zaczął boleć mnie brzuch i dziś ciąg dalszy. Mam takie bóle jakby miesiączkowe.
Ada ja też tak mam. Na spacerach poruszam się już jak żółw. Najgorzej jak rozłożę się gdzieś na kanapie, nie mogę wstać i bujam się żeby jakoś się podnieść. -
Usiasia wrote:Arga, nie wiem jak to jest z tymi wizytami ale u mnie wogóle co 2 tygodnie wychodzi na to że nie będzie. Poprzednią miałam 26. 05, teraz byłam 15.06 i kolejną, już ostatnią mam zaplanowaną na 6.07, czyli co 3 tygodnie. Na tej ostatniej już dostanę skierowanie do szpitala. KTG też będę miała tylko w 38tc robione raz. Wiem że niektórzy lekarze od któregoś tygodnia zlecają co kilka dni. Nie wiem czemu mój tego nie robi. Od wczoraj się zastanawiam czy wogóle dotrwam do kolejnej wizyty bo musieliśmy ustawić meble w pokoju i oczywiście ja do mebli się nie dotykałam ale znalazłam milion innych rzeczy, które trzeba zrobić. Oczywiście wieczorem zaczął boleć mnie brzuch i dziś ciąg dalszy. Mam takie bóle jakby miesiączkowe.
Ada ja też tak mam. Na spacerach poruszam się już jak żółw. Najgorzej jak rozłożę się gdzieś na kanapie, nie mogę wstać i bujam się żeby jakoś się podnieść.
Nie wiedziałam , że przy mutacjach i poronieniach wcześniejszych nie w każdym szpitalu przyjmują 🤦♀️ -
Ja się jednak wybrałam sama z Misią nad morze do Jarosławca, mąż nas zawiózł i wrócił wczoraj do Poznania, bo ma pracę. Jestem trochę pokichana czy się nic nie wydarzy, mam nadzieję, że nie 🙈 Chciałam dać 100% uwagi Młodej zanim pojawi się siostra i odpocząć od starego, takie rozłąki są potrzebne czasem. Też jest mi juz mega ciężko, a bieganie w upał za 4-latka jest wyzwaniem, ale liczę, że będzie fajnie🫣😊
-
Mellow moze bylo pojechac z mala gdzies blizej ,byłabyś spokojniejsza.
My konczymy w tym tygodniu przedszkole i potem caly lipiec chce poswiecic corce.
Ja od 32 tygodnia mam co dwa tygodnie. Chyba jesli nie ma zadnych wskazan to nie zalecaja ktg w kazdej ciazy . Ja w pierwszej ciazy mialam tylko ktg jak lezalam pare dni w szpitalu , w tej wogole.
-
welonka wrote:Mellow moze bylo pojechac z mala gdzies blizej ,byłabyś spokojniejsza.
My konczymy w tym tygodniu przedszkole i potem caly lipiec chce poswiecic corce.
Ja od 32 tygodnia mam co dwa tygodnie. Chyba jesli nie ma zadnych wskazan to nie zalecaja ktg w kazdej ciazy . Ja w pierwszej ciazy mialam tylko ktg jak lezalam pare dni w szpitalu , w tej wogole. -
Pochwalę się moim kącikiem do przewijania 😁 Dziś dotarł ostatni element kosz na pieluchy. Już go lubię 😅 myślę że zda egzamin.
https://naforum.zapodaj.net/1eda478cd318.jpg.htmlMimi__, adukow, eweljina, Arga, Marrud88, Megi93 lubią tę wiadomość
-
Vilka wrote:Dziewczyny, które napisały o obfitym krwawieniu w połogu. Co ile godzin musialyscoe zmieniać te podkłady? Chciałabym się zorientować w temacie żeby nie być zaskoczona
To serio jest kwestia indywidualna, bo ja musiałam chodzić przez pierwsze 2-3 doby co chwila, zdarzało się ze nawet co godzinę, bo tej krwi było naprawdę dużo, a koleżanka z łóżka obok mogła nie iść pół nocy. Strasznie źle to wspominam, ale taka chyba moja uroda, bo przy 2 porodach SN było to samo. Podpasek używałam potem jeszcze prawie miesiąc, nie lalo się, ale ciągle coś było. Potem na szczęście pół roku spokoju, aż konczylam karmienie i okres wracał. Po cc dziewczyny mówią, że krwawienie jest duzo mniejsze, zazwyczaj wystarczają podpaski.Vilka lubi tę wiadomość
-Dwójka dzieci na pokładzie (9 i 6)
-listopadowe poronienie samoistne 5tc
-4.12 - 2 kreski 🥰
-6. 12 - beta 149, progesteron 24,9
17.12 - beta 12226
19.12 - zarodek i serduszko (6t+2d)
7.01 - 2 cm malucha, serce bije, wszystko gra
4.02 - 6,5 cm, usg w porządku, prawdopodobnie dziewczynka -
I nadrabiając zaległości to ja ze swojej strony polecam chicco baby hug 4w1, zwłaszcza jeśli ktoś ma dom piętrowy. U mnie na górze będzie zwykłe łóżeczko, nigdy nie używałam dostawek, odkładałam do łóżeczka, a jak były gorsze noce to dziecko spało z nami. Za to chicco na dole super, bo jest lekkie, zwrotne i na kółkach, a potem może służyć za leżaczek i krzesełko do karmienia. Ja upolowalam uzywany teraz za około 600 zł w super stanie, dzieciaki i tak używają tego maks do roku.
Poza tym też już powoli myślę o pakowaniu do szpitala, szyjka z 4 skróciła się do 3, ale lekarz nie kazał się jeszcze niczym martwić.
Ja marzę o tym żeby urodzić na koniec lipca, bo 5 sierpnia mam ślub najlepszej i jedynej przyjaciółki z dzieciństwa, na który się wybieram, a wolałabym żeby już Zuza byla po drugiej stronie brzucha i grzecznie spala w domu z babcią, a nie żeby nam się akurat trafił szpital albo co gorsza odejście wód na weselu ;d
-Dwójka dzieci na pokładzie (9 i 6)
-listopadowe poronienie samoistne 5tc
-4.12 - 2 kreski 🥰
-6. 12 - beta 149, progesteron 24,9
17.12 - beta 12226
19.12 - zarodek i serduszko (6t+2d)
7.01 - 2 cm malucha, serce bije, wszystko gra
4.02 - 6,5 cm, usg w porządku, prawdopodobnie dziewczynka -
Szyharku wrote:I nadrabiając zaległości to ja ze swojej strony polecam chicco baby hug 4w1, zwłaszcza jeśli ktoś ma dom piętrowy. U mnie na górze będzie zwykłe łóżeczko, nigdy nie używałam dostawek, odkładałam do łóżeczka, a jak były gorsze noce to dziecko spało z nami. Za to chicco na dole super, bo jest lekkie, zwrotne i na kółkach, a potem może służyć za leżaczek i krzesełko do karmienia. Ja upolowalam uzywany teraz za około 600 zł w super stanie, dzieciaki i tak używają tego maks do roku.
Poza tym też już powoli myślę o pakowaniu do szpitala, szyjka z 4 skróciła się do 3, ale lekarz nie kazał się jeszcze niczym martwić.
Ja marzę o tym żeby urodzić na koniec lipca, bo 5 sierpnia mam ślub najlepszej i jedynej przyjaciółki z dzieciństwa, na który się wybieram, a wolałabym żeby już Zuza byla po drugiej stronie brzucha i grzecznie spala w domu z babcią, a nie żeby nam się akurat trafił szpital albo co gorsza odejście wód na weselu ;d
Tez poluje na to łóżeczko i też będę chcieć jakas używkę w dobrym stanie:)
I też bym chciala urodzić blisko terminu bo 19.08 mamy isc na ślub i wesele.. 😁 a nie chciałabym żeby to było zaraz po porodzie10.2013-synek👶🩵
07.2023-synek👶💙
01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔 -
Dziewczyny to chyba zalezy od lekarza ja u tego samego lekarza w pierwszej ciazy mialam chyba dopiero od 35 tygodnia co dwa tygodnie. Ja wolabym co 3 tygodnie jak nic sie nie dzieje.
Kurcze dopadla mnie najgorsza przypadlosc w ciazy , zaczely mi dokuczac hemoroidy:(:(az boje sie co bedzie po prodzie w srode mam wizyte mam nadzieje ze mi cos przepisze -
Ja już po sesji . Było super na luzie , trochę romantycznie 🙂 Alpaki cudowne 😍Miłosz się wścikał w brzuchu całą sesje . Chyba kocha zwierzątka po mamusi bo one się tak słodko przytulały 😍 sama się namalowałam bez spiny . Ale oczywiście mój mąż i pozowanie 🤦♀️ To było nawet śmieszne . Efekty za dwa tygodnie .
-
Arjada wrote:Takie wiaderko 😅 ale wbrew pozorom wykąpiesz w tym niemowlaka i starsze dziecko. A na tym mi zależało bo mamy sam prysznic bez wanny. Przy córce mieliśmy zwykłą podłużną wanienke i była mega nieporęczna do tego strasznie wychlapywała z niej wode jak już sama siedziała. Fajnie że ma w dnie odpływ więc nie trzeba dźwigać i wylewać. Kupiliśmy bez stelaża i teraz poluje na używany bo nowy tyle samo co wanienka😆
-
welonka wrote:Dziewczyny to chyba zalezy od lekarza ja u tego samego lekarza w pierwszej ciazy mialam chyba dopiero od 35 tygodnia co dwa tygodnie. Ja wolabym co 3 tygodnie jak nic sie nie dzieje.
Kurcze dopadla mnie najgorsza przypadlosc w ciazy , zaczely mi dokuczac hemoroidy:(:(az boje sie co bedzie po prodzie w srode mam wizyte mam nadzieje ze mi cos przepisze
A ja sama nie wiem co mi dolega, ale zauważyłam że przy zwiększonym wysiłku w toalecie czy po utrudnionym wypróżnianiu mam obolały odbyt, swędzenie pieczenie, do tego jakby jakieś zgrubienia przy odbycie, na zewnątrz,ale nie krwawią. Czy to też hemoroidy? Chyba będę musiała spytać gin na następnej wizycie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2023, 23:10
-
Marrud88 wrote:A do tej wanienki jest tylko jeden dedykowany stelaż?