Sierpniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam dwie male butelki z dziubkiem 0.7 a tak zabieram jesczedwie duze i bede sobie przelewac. Jak bedzie kończyć sie maz bedzie dowozil .
Ja ogolnie nie mam problemu ze spaniem i pozyvja spie na zmiane na lewym prawym boku , spie przy calkiem otwartym oknie a i tak jest duszno i to jest najgorsze -
Ja biore butelkę z filtrem, woda w szpitalu w którym będę rodziła smakuje dokładnie tak samo jak woda z kranu u nas w domu 😅 ale szpital w miarę nowy, rury na pewno nie są przedwojenne jak widzę ilość plastiku po letnim tygodniu, gdzie i ja i mąż popijamy mineralną, to w głowie mi się kręci, już nie wrócę do kupowania zgrzewek butelkowanej, chyba że zapomne o dafi albo będzie nagła potrzeba.
-
nick nieaktualnyU nas nie pamiętam kiedy kupiliśmy ostatnio wodę w plastiku. Pijemy tylko filtrowaną i dla mnie ta z butelki właśnie w smaku jest straszna, plastikowa 😅 i tak, to generowanie plastiku jest przerażające. Nie jestem eko świrem, ale jak mamy dostęp pudełkową to dopiero widać ile jeden człowiek tego zostawia po sobie. Przy pierwszym porodzie miałam Dafi i było ok zwłaszcza bez ruchu po cc, super się też sprawdziła w domu przy kp, dla mnie nie ma różnicy w smaku w szpitalnej wodzie, bez przesady, to ta sama woda co w domu 😁
-
Ja kiedys robilam podejście do butelek dafi i innych filtrujących ale zauwazylam ze wtedy mialam wieksze problemy z kamica nerkowa,i wrocilam do butelkowej. Nie wiem od czego to zalezy bo w butelkowej tez jest kamien . Mmie co miesiac przeraża ilosc wystawianych worków z plastkiem .
-
Mimi__ wrote:U nas nie pamiętam kiedy kupiliśmy ostatnio wodę w plastiku. Pijemy tylko filtrowaną i dla mnie ta z butelki właśnie w smaku jest straszna, plastikowa 😅 i tak, to generowanie plastiku jest przerażające. Nie jestem eko świrem, ale jak mamy dostęp pudełkową to dopiero widać ile jeden człowiek tego zostawia po sobie. Przy pierwszym porodzie miałam Dafi i było ok zwłaszcza bez ruchu po cc, super się też sprawdziła w domu przy kp, dla mnie nie ma różnicy w smaku w szpitalnej wodzie, bez przesady, to ta sama woda co w domu 😁
-
I my po wizycie, Staś waży 2130g
Od przyszłego tygodnia mamy już KTG.
Szyjka cały czas zamknięta, poród 22.07.
Ja biorę butelkę Dafi, ale u mnie w szpitalu są baniaki z wodą do picia, a po za tym Warszawska kranówka nie jest taka zła 😆
Gdybym miała zabrać ze sobą wodę butelkowaną to chyba musiałabym zakupić całą paletę, bo tyle tego idzie 😂Mamitka, eweljina, welonka, Marrud88, Evellka93, adukow, Arga, zasada lubią tę wiadomość
-
Ja chyba wezme wodę z Dziubkiem, najwyżej maz mi dowiezie jak zabraknie ale ja duzo nie pije😁
Co do spania to ja się strasznie wiercę raz jeden bok,raz na drugi ale spie.. ogólnie to ja już bym mogła o 20 chodzic spac... mam straszna senność i zmęczenie10.2013-synek👶🩵
07.2023-synek👶💙
01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔 -
Mamitka wrote:Kurcze chciałam Wam wrzucić fotke co fajnego zamówiłam ale nie mogę dodać bo ta strona do zdjęć naforum.net wygasła. Możecie polecić jak inaczej dodać zdjęcie?
Mamitka lubi tę wiadomość
-
Mamitka ladna zapinka , ja przy córce nie mialam nic czerwonego przy wozku czy foteliku i teraz tez nie bede miec.
Evelka bo pozniej nie patrzy sie na termin z usg tylko trzyma sie tego pierwszego. U mnie u usg ostatnio pokazuje na 27lipca a mam ustalony na 3 sierpien .
U nas wlasnie przeszla taka ulewa korzystam z tego swiezgo powietrza bo zraz bedzie duchota.
Ja teraz przechodzę z truskawek na czersnie boje sie ze potem bede miec rewulucje.Mamitka lubi tę wiadomość
-
Ja w zabobony nie wierzę zupełnie i bawią mnie te historie o zakazie farbowania włosów w ciazy czy czerwonych przypinkach🤪 My jutro wizytujemy razem z KTG, ciekawa jestem jakie bobo ma gabaryty i czy choć cień skurczy się pokaże
-
Mellow wrote:Mamitka, a czemu Ty wlasciwie masz CC na zimno? Nie wolisz, zeby akcja sie rozpoczęła i wtedy? Ta druga opcja jest dużo lepsza dla dziecks
-
Mellow wrote:Ja w zabobony nie wierzę zupełnie i bawią mnie te historie o zakazie farbowania włosów w ciazy czy czerwonych przypinkach🤪 My jutro wizytujemy razem z KTG, ciekawa jestem jakie bobo ma gabaryty i czy choć cień skurczy się pokaże