X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2023
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2023

Oceń ten wątek:
  • welonka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2023, 05:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dwie male butelki z dziubkiem 0.7 a tak zabieram jesczedwie duze i bede sobie przelewac. Jak bedzie kończyć sie maz bedzie dowozil .
    Ja ogolnie nie mam problemu ze spaniem i pozyvja spie na zmiane na lewym prawym boku , spie przy calkiem otwartym oknie a i tak jest duszno i to jest najgorsze

age.png
  • Salea Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2023, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biore butelkę z filtrem, woda w szpitalu w którym będę rodziła smakuje dokładnie tak samo jak woda z kranu u nas w domu 😅 ale szpital w miarę nowy, rury na pewno nie są przedwojenne ;-) jak widzę ilość plastiku po letnim tygodniu, gdzie i ja i mąż popijamy mineralną, to w głowie mi się kręci, już nie wrócę do kupowania zgrzewek butelkowanej, chyba że zapomne o dafi albo będzie nagła potrzeba.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2023, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nie pamiętam kiedy kupiliśmy ostatnio wodę w plastiku. Pijemy tylko filtrowaną i dla mnie ta z butelki właśnie w smaku jest straszna, plastikowa 😅 i tak, to generowanie plastiku jest przerażające. Nie jestem eko świrem, ale jak mamy dostęp pudełkową to dopiero widać ile jeden człowiek tego zostawia po sobie. Przy pierwszym porodzie miałam Dafi i było ok zwłaszcza bez ruchu po cc, super się też sprawdziła w domu przy kp, dla mnie nie ma różnicy w smaku w szpitalnej wodzie, bez przesady, to ta sama woda co w domu 😁

• welonka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2023, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kiedys robilam podejście do butelek dafi i innych filtrujących ale zauwazylam ze wtedy mialam wieksze problemy z kamica nerkowa,i wrocilam do butelkowej. Nie wiem od czego to zalezy bo w butelkowej tez jest kamien . Mmie co miesiac przeraża ilosc wystawianych worków z plastkiem .

age.png
  • Salea Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2023, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi__ wrote:
    U nas nie pamiętam kiedy kupiliśmy ostatnio wodę w plastiku. Pijemy tylko filtrowaną i dla mnie ta z butelki właśnie w smaku jest straszna, plastikowa 😅 i tak, to generowanie plastiku jest przerażające. Nie jestem eko świrem, ale jak mamy dostęp pudełkową to dopiero widać ile jeden człowiek tego zostawia po sobie. Przy pierwszym porodzie miałam Dafi i było ok zwłaszcza bez ruchu po cc, super się też sprawdziła w domu przy kp, dla mnie nie ma różnicy w smaku w szpitalnej wodzie, bez przesady, to ta sama woda co w domu 😁
    O tak, dieta pudełka nas też bardzo uświadomiła. Na szczęście teraz mamy z firmy, która stosuje pudełka kartonowe kiedy się da, albo obklejone cienką warstwą folii jak jest jakiś sos wlany, którą sie odkleja po wykorzystaniu i wrzuca do plastiku a reszta ląduje razem z papierem, tak, jak niektóre opakowania z mięsem z Lidla. Wszystko chyba idzie powolutku w dobra stronę, ale plastiku najwięcej jest właśnie z butelek po mineralnej i z tym jest ciężko walczyć. Też nie jestem eko świrem, ale jednak chcę dorzucać małą cegiełkę od siebie do dbania o świat choćby dla mojego nienarodzonego synka ❤️

• ada.d Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2023, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I my po wizycie, Staś waży 2130g
    Od przyszłego tygodnia mamy już KTG.
    Szyjka cały czas zamknięta, poród 22.07.

Ja biorę butelkę Dafi, ale u mnie w szpitalu są baniaki z wodą do picia, a po za tym Warszawska kranówka nie jest taka zła 😆
    Gdybym miała zabrać ze sobą wodę butelkowaną to chyba musiałabym zakupić całą paletę, bo tyle tego idzie 😂

Mamitka, eweljina, welonka, Marrud88, Evellka93, adukow, Arga, zasada lubią tę wiadomość

Kocia i Psia mama 😺🐶
    👰‍♀️🤵‍♂️ 18.04.2015r
    age.png
  • Mamitka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2023, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To będziesz zaraz po mnie rodzić, ja 18.07 😊 To już tak blisko🙈

ada.d, eweljina lubią tę wiadomość

age.png
    18.07.2023 - córeczka Maja 👶
  • Mamitka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2023, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze chciałam Wam wrzucić fotke co fajnego zamówiłam ale nie mogę dodać bo ta strona do zdjęć naforum.net wygasła. Możecie polecić jak inaczej dodać zdjęcie?

age.png
  • Chantell88 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2023, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba wezme wodę z Dziubkiem, najwyżej maz mi dowiezie jak zabraknie ale ja duzo nie pije😁
    Co do spania to ja się strasznie wiercę raz jeden bok,raz na drugi ale spie.. ogólnie to ja już bym mogła o 20 chodzic spac... mam straszna senność i zmęczenie

10.2013-synek👶🩵
    07.2023-synek👶💙
    01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔
  • welonka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2023, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamitka wrote:
    Kurcze chciałam Wam wrzucić fotke co fajnego zamówiłam ale nie mogę dodać bo ta strona do zdjęć naforum.net wygasła. Możecie polecić jak inaczej dodać zdjęcie?
    Zapodaj na forum . Mi zawsze dziala. Na forum wklejasz ostatni caly link

Mamitka lubi tę wiadomość

age.png
  • Mamitka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2023, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamówiłam taką agrafkę na wózek.
    https://zapodaj.net/plik-aKqhDF1Xui

Maura, adukow lubią tę wiadomość

age.png
  • Salea Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2023, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamitka wrote:
    To będziesz zaraz po mnie rodzić, ja 18.07 😊 To już tak blisko🙈
    O rany 🙆🏼‍♀️ to już naprawdę blisko macie, trzymam kciuki, dotrwajcie szczęśliwie dziewczyny do tych terminów :-)

ada.d, Mamitka lubią tę wiadomość

• Evellka93 Ekspertka

Wysłany: 22 czerwca 2023, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teoretycznie mam termin na 24.08 , ale na wydruku z USG 30 tygodnia mam 12.08 ale lekarz nic nie mówił o zmianie terminu . Wręcz kazał mi zapisać wizytę na 17.08 .

• welonka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2023, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamitka ladna zapinka , ja przy córce nie mialam nic czerwonego przy wozku czy foteliku i teraz tez nie bede miec.

Evelka bo pozniej nie patrzy sie na termin z usg tylko trzyma sie tego pierwszego. U mnie u usg ostatnio pokazuje na 27lipca a mam ustalony na 3 sierpien .

U nas wlasnie przeszla taka ulewa korzystam z tego swiezgo powietrza bo zraz bedzie duchota.
    Ja teraz przechodzę z truskawek na czersnie boje sie ze potem bede miec rewulucje.

age.png
  • Mellow Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2023, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamitka, a czemu Ty wlasciwie masz CC na zimno? Nie wolisz, zeby akcja sie rozpoczęła i wtedy? Ta druga opcja jest dużo lepsza dla dziecks

age.png

Mum, wife, lawyer 👨‍👩‍👧‍👧👜
    08.2019 👧
    07.2023 👧
  • Mellow Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2023, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w zabobony nie wierzę zupełnie i bawią mnie te historie o zakazie farbowania włosów w ciazy czy czerwonych przypinkach🤪 My jutro wizytujemy razem z KTG, ciekawa jestem jakie bobo ma gabaryty i czy choć cień skurczy się pokaże

age.png

Mum, wife, lawyer 👨‍👩‍👧‍👧👜
    08.2019 👧
    07.2023 👧
  • Marrud88 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2023, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, ile par tych siateczkowych majtek bierzecie?

preg.png
  • Mamitka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2023, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mellow wrote:
    Mamitka, a czemu Ty wlasciwie masz CC na zimno? Nie wolisz, zeby akcja sie rozpoczęła i wtedy? Ta druga opcja jest dużo lepsza dla dziecks
    Ja mam wskazanie do CC też wolałabym SN ale niestety nie mogę. 2 lekarzy jednoznacznie powiedziało że tylko CC. Mam zwyrodnienia w siatkówce oka (dziury i rozwarstwienie) I niestety przy wysiłku mogłabym stracić wzrok. Borykam się z tym od 10 lat ale tak naprawdę mogę mieć to od urodzenia tylko nikt wcześniej tego nie badał tak dokładnie.

age.png
  • Mamitka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2023, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mellow wrote:
    Ja w zabobony nie wierzę zupełnie i bawią mnie te historie o zakazie farbowania włosów w ciazy czy czerwonych przypinkach🤪 My jutro wizytujemy razem z KTG, ciekawa jestem jakie bobo ma gabaryty i czy choć cień skurczy się pokaże
    Też nie wierze ale strasznie mi się to spodobało😅

age.png
  • Mamitka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2023, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrud88 wrote:
    Hej Dziewczyny, ile par tych siateczkowych majtek bierzecie?
    Ja biorę 4 i mam nadzieję że wystarczy

Marrud88 lubi tę wiadomość

age.png
‹‹ 248 249 250 251 252 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ