X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2023
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2023

Oceń ten wątek:
  • welonka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2023, 05:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dwie male butelki z dziubkiem 0.7 a tak zabieram jesczedwie duze i bede sobie przelewac. Jak bedzie kończyć sie maz bedzie dowozil .
    Ja ogolnie nie mam problemu ze spaniem i pozyvja spie na zmiane na lewym prawym boku , spie przy calkiem otwartym oknie a i tak jest duszno i to jest najgorsze

age.png
  • Salea Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2023, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biore butelkę z filtrem, woda w szpitalu w którym będę rodziła smakuje dokładnie tak samo jak woda z kranu u nas w domu 😅 ale szpital w miarę nowy, rury na pewno nie są przedwojenne ;-) jak widzę ilość plastiku po letnim tygodniu, gdzie i ja i mąż popijamy mineralną, to w głowie mi się kręci, już nie wrócę do kupowania zgrzewek butelkowanej, chyba że zapomne o dafi albo będzie nagła potrzeba.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2023, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nie pamiętam kiedy kupiliśmy ostatnio wodę w plastiku. Pijemy tylko filtrowaną i dla mnie ta z butelki właśnie w smaku jest straszna, plastikowa 😅 i tak, to generowanie plastiku jest przerażające. Nie jestem eko świrem, ale jak mamy dostęp pudełkową to dopiero widać ile jeden człowiek tego zostawia po sobie. Przy pierwszym porodzie miałam Dafi i było ok zwłaszcza bez ruchu po cc, super się też sprawdziła w domu przy kp, dla mnie nie ma różnicy w smaku w szpitalnej wodzie, bez przesady, to ta sama woda co w domu 😁

• welonka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2023, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kiedys robilam podejście do butelek dafi i innych filtrujących ale zauwazylam ze wtedy mialam wieksze problemy z kamica nerkowa,i wrocilam do butelkowej. Nie wiem od czego to zalezy bo w butelkowej tez jest kamien . Mmie co miesiac przeraża ilosc wystawianych worków z plastkiem .

age.png
  • Salea Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2023, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi__ wrote:
    U nas nie pamiętam kiedy kupiliśmy ostatnio wodę w plastiku. Pijemy tylko filtrowaną i dla mnie ta z butelki właśnie w smaku jest straszna, plastikowa 😅 i tak, to generowanie plastiku jest przerażające. Nie jestem eko świrem, ale jak mamy dostęp pudełkową to dopiero widać ile jeden człowiek tego zostawia po sobie. Przy pierwszym porodzie miałam Dafi i było ok zwłaszcza bez ruchu po cc, super się też sprawdziła w domu przy kp, dla mnie nie ma różnicy w smaku w szpitalnej wodzie, bez przesady, to ta sama woda co w domu 😁
    O tak, dieta pudełka nas też bardzo uświadomiła. Na szczęście teraz mamy z firmy, która stosuje pudełka kartonowe kiedy się da, albo obklejone cienką warstwą folii jak jest jakiś sos wlany, którą sie odkleja po wykorzystaniu i wrzuca do plastiku a reszta ląduje razem z papierem, tak, jak niektóre opakowania z mięsem z Lidla. Wszystko chyba idzie powolutku w dobra stronę, ale plastiku najwięcej jest właśnie z butelek po mineralnej i z tym jest ciężko walczyć. Też nie jestem eko świrem, ale jednak chcę dorzucać małą cegiełkę od siebie do dbania o świat choćby dla mojego nienarodzonego synka ❤️

• ada.d Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2023, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I my po wizycie, Staś waży 2130g
    Od przyszłego tygodnia mamy już KTG.
    Szyjka cały czas zamknięta, poród 22.07.

Ja biorę butelkę Dafi, ale u mnie w szpitalu są baniaki z wodą do picia, a po za tym Warszawska kranówka nie jest taka zła 😆
    Gdybym miała zabrać ze sobą wodę butelkowaną to chyba musiałabym zakupić całą paletę, bo tyle tego idzie 😂

Mamitka, eweljina, welonka, Marrud88, Evellka93, adukow, Arga, zasada lubią tę wiadomość

Kocia i Psia mama 😺🐶
    👰‍♀️🤵‍♂️ 18.04.2015r
    age.png
  • Mamitka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2023, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To będziesz zaraz po mnie rodzić, ja 18.07 😊 To już tak blisko🙈

ada.d, eweljina lubią tę wiadomość

age.png
    18.07.2023 - córeczka Maja 👶
  • Mamitka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2023, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze chciałam Wam wrzucić fotke co fajnego zamówiłam ale nie mogę dodać bo ta strona do zdjęć naforum.net wygasła. Możecie polecić jak inaczej dodać zdjęcie?

age.png
  • Chantell88 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2023, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba wezme wodę z Dziubkiem, najwyżej maz mi dowiezie jak zabraknie ale ja duzo nie pije😁
    Co do spania to ja się strasznie wiercę raz jeden bok,raz na drugi ale spie.. ogólnie to ja już bym mogła o 20 chodzic spac... mam straszna senność i zmęczenie

10.2013-synek👶🩵
    07.2023-synek👶💙
    01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔
  • welonka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2023, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamitka wrote:
    Kurcze chciałam Wam wrzucić fotke co fajnego zamówiłam ale nie mogę dodać bo ta strona do zdjęć naforum.net wygasła. Możecie polecić jak inaczej dodać zdjęcie?
    Zapodaj na forum . Mi zawsze dziala. Na forum wklejasz ostatni caly link

Mamitka lubi tę wiadomość

age.png
  • Mamitka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2023, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamówiłam taką agrafkę na wózek.
    https://zapodaj.net/plik-aKqhDF1Xui

Maura, adukow lubią tę wiadomość

age.png
  • Salea Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2023, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamitka wrote:
    To będziesz zaraz po mnie rodzić, ja 18.07 😊 To już tak blisko🙈
    O rany 🙆🏼‍♀️ to już naprawdę blisko macie, trzymam kciuki, dotrwajcie szczęśliwie dziewczyny do tych terminów :-)

ada.d, Mamitka lubią tę wiadomość

• Evellka93 Ekspertka

Wysłany: 22 czerwca 2023, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teoretycznie mam termin na 24.08 , ale na wydruku z USG 30 tygodnia mam 12.08 ale lekarz nic nie mówił o zmianie terminu . Wręcz kazał mi zapisać wizytę na 17.08 .

• welonka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2023, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamitka ladna zapinka , ja przy córce nie mialam nic czerwonego przy wozku czy foteliku i teraz tez nie bede miec.

Evelka bo pozniej nie patrzy sie na termin z usg tylko trzyma sie tego pierwszego. U mnie u usg ostatnio pokazuje na 27lipca a mam ustalony na 3 sierpien .

U nas wlasnie przeszla taka ulewa korzystam z tego swiezgo powietrza bo zraz bedzie duchota.
    Ja teraz przechodzę z truskawek na czersnie boje sie ze potem bede miec rewulucje.

age.png
  • Mellow Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2023, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamitka, a czemu Ty wlasciwie masz CC na zimno? Nie wolisz, zeby akcja sie rozpoczęła i wtedy? Ta druga opcja jest dużo lepsza dla dziecks

age.png

Mum, wife, lawyer 👨‍👩‍👧‍👧👜
    08.2019 👧
    07.2023 👧
  • Mellow Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2023, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w zabobony nie wierzę zupełnie i bawią mnie te historie o zakazie farbowania włosów w ciazy czy czerwonych przypinkach🤪 My jutro wizytujemy razem z KTG, ciekawa jestem jakie bobo ma gabaryty i czy choć cień skurczy się pokaże

age.png

Mum, wife, lawyer 👨‍👩‍👧‍👧👜
    08.2019 👧
    07.2023 👧
  • Marrud88 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2023, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, ile par tych siateczkowych majtek bierzecie?

preg.png
  • Mamitka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2023, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mellow wrote:
    Mamitka, a czemu Ty wlasciwie masz CC na zimno? Nie wolisz, zeby akcja sie rozpoczęła i wtedy? Ta druga opcja jest dużo lepsza dla dziecks
    Ja mam wskazanie do CC też wolałabym SN ale niestety nie mogę. 2 lekarzy jednoznacznie powiedziało że tylko CC. Mam zwyrodnienia w siatkówce oka (dziury i rozwarstwienie) I niestety przy wysiłku mogłabym stracić wzrok. Borykam się z tym od 10 lat ale tak naprawdę mogę mieć to od urodzenia tylko nikt wcześniej tego nie badał tak dokładnie.

age.png
  • Mamitka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2023, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mellow wrote:
    Ja w zabobony nie wierzę zupełnie i bawią mnie te historie o zakazie farbowania włosów w ciazy czy czerwonych przypinkach🤪 My jutro wizytujemy razem z KTG, ciekawa jestem jakie bobo ma gabaryty i czy choć cień skurczy się pokaże
    Też nie wierze ale strasznie mi się to spodobało😅

age.png
  • Mamitka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2023, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrud88 wrote:
    Hej Dziewczyny, ile par tych siateczkowych majtek bierzecie?
    Ja biorę 4 i mam nadzieję że wystarczy

Marrud88 lubi tę wiadomość

age.png
‹‹ 248 249 250 251 252 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ