Sierpniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Z tego co wiem to donoszona jest 37+0 czyli np. ja już mam donoszoną. Tak lekarze mowią tygodniami ukończonymi nie rozpoczętymi też się w tym gubię 😅
Ja mam zapakowaną kabinówkę w 1 połowie rzeczy dla mnie w 2 dla małej + torba z rzeczami potrzebnymi na sam poród czyli mi Pani w szpitalu powiedziała żeby zabrać (ręcznik, koszulę, majtki poporodowe +podkład, rzeczy dla małej zawinięte w rożek czyli 2 pieluchy tetrowe body z długim rękawem, pajacyk i czapeczka i 5 pampersów, dokumenty i ładowarka do tel. Mam jeszcze 1 torbę z zapasem wody, podkładów i pampersów i to będzie w aucie jak co to mi mąż przyniesie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2023, 09:54
eweljina lubi tę wiadomość
-
eweljina wrote:Znowu się pogubiłam heh alee jeśli mówimy, że ciąża jest donoszona dwa tyg przed terminem to nie powinno to być 38+0? Uczono mnie mówić o skończonych tygodniach 🤔
Jak np teraz ktoś mnie pyta, w którym jestem tygodniu, to mówię że w 36, to samo mój ginekolog, więc znowu nic nie rozumiem haha
Ciąża donoszona to taka, w której poród nastąpił po 37. tygodniu. Czyli 37+0 to jest już skończony 37 tc i zaczęty 38tc, ale bardzo możliwe że się mylę.
Moj lekarz mówił, że pessar zdejmują w momencie jak ciąża będzie donoszona, u mnie to ma być dzień wcześniej czyli 36+6.
eweljina lubi tę wiadomość
-
Ma to poniekąd sens, a z drugiej strony 37+0 to wciąż 21 dni (3tyg) do porodu, nie dwa 😂 już chyba nie mam czym sobie głowy zaprzątać 😂
To jest spoko pomysł dla tatusia, jak zostanie poproszony o podanie rzeczy dla dziecka z torby: zawinięte w rożek ubranka pieluszka -
Ja z kolei ciuszki małej zapakuję rozmiarami w woreczki strunowe i opiszę, gdzieś słyszałam o takim rozwiązaniu i w zasadzie mam już torby w 90% spakowane. Kabinówka na salę po porodzie z rzeczami dla mnie i dla dziecka plus duża kosmetyczka z wszelkimi podkladami, pieluchami, kosmetykami itp. A do porodu niewielka torba i tam wspólne rzeczy i moje i córeczki. Rożek musiałam zwinąć w rulon, więc u mnie to rozwiązanie by się nie sprawdziło, ale fajne
-
Maura wrote:Ja z kolei ciuszki małej zapakuję rozmiarami w woreczki strunowe i opiszę, gdzieś słyszałam o takim rozwiązaniu i w zasadzie mam już torby w 90% spakowane. Kabinówka na salę po porodzie z rzeczami dla mnie i dla dziecka plus duża kosmetyczka z wszelkimi podkladami, pieluchami, kosmetykami itp. A do porodu niewielka torba i tam wspólne rzeczy i moje i córeczki. Rożek musiałam zwinąć w rulon, więc u mnie to rozwiązanie by się nie sprawdziło, ale fajne
-
A co do nockę, też słabo u mnie wyglądają. Budzę się, co prawda co jakieś 3h, ale na boku nie pamiętam jak się śpi:D w tej kwestii u mnie nic się nie zmieniło. Od pozycji polsiedzacej to już mnie kość ogniowa boli, ale w zasadzie jakoś się w miarę wysypiam, a na upały otwarte okna pomagają. Dziś nawet moje stopy całkiem nieźle wyglądają, nie są bardzo opuchnięte.
Pochwalę się, że i my zdecydowaliśmy się na zdjęcia z brzuszkiem. To jest jednak super pamiątka 🥰
Udanego tygodnia dziewczyny -
Ja się pakuje w średnia walizkę na kółkach,powinnam Sie zmieścić 😄
Dzis nocka super,nawet Się nie przebudziłam w nocy.
Jutro będę probowala sie dostać do mojego lekarza z Medicover bo w zaleceniach z szpitala mi wpisali żeby udać się na wizytę do lekarza prowadzącego i ktg 2x tydz..10.2013-synek👶🩵
07.2023-synek👶💙
01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔 -
Dziekuję za wszystkie wypowiedzi, ja tez w takim razie podzielę rzeczy na porodowe do mniejszej torby i połogowe do walizki kabinowej, wtedy mi się zmieści
Ja dziś miałam tragiczną noc, milion pobudek na jedną kropelke siku goraco mi było mimo klimatyzacji w domu, znależć wygodna pozycję cięzko. ehh...ale urodzić bym jeszcze nie chciała, bo 20 lipca stolarz mi przyjść kończyć nam kuchnię, robić wyspę, zabudowe do przedpokoju także tak na ostatnią chwilę dosłownie taki remont.
powiem Wam też że mam nieprzyjemną sytuację z łóżeczkiem dostawnym chicco, zamówilam przez internet, doszło, mąż złożył (niestety po upływie 14 dni od dostania przesyłki) i okazało się że funkcją kołyski nie działa , coś tam haruje o siebie, przeskakuje,zgrzyta, no nie buja się to. zgłosiłam do producenta, odesałałam łóżeczko a dziś dostaję emaila że wszystko działa dobrze i nie ma żadnej wadyprzecież. nie cierpię płacić za coś i nie dostawać tego, co ma być -
Ciąża donoszona, wynik GBS ujemny, waliza spakowana 🥳 do przeczytania pozostała instrukcja laktatora 😅
https://zapodaj.net/plik-62So5C6cMEMagdalenkaa, Arga, eweljina, Marrud88 lubią tę wiadomość
-
adukow wrote:Dziewczyny, a pieluchy tetrowe to do sekcji po porodzie czy na porodówkę? :> czym tam okrywają Maluszka?
ja myślę że tetry po porodzie, na porodówce dziecko w ubranku i do rożka, tak ja to widzęadukow, Arga lubią tę wiadomość
-
Ja w jedna walizke pakuje rzevzy dla siebie a od wozka dla malenstwa bo w sumie dla niego potrzebuje tylko pampersy ,chusteczki pieluszke tetrowa i smoczek do tej torby dolozylan jescze pdzekaski bo w moja sie nie zmiescily . Ja nie zabieram żadnych ciuchow dla dziecka bo szpital zapewnia i codzienie byly zmieniane te pieluchy w ktore byly utulone i kaftanik czy body .
-
Magdalenkaa wrote:Dziekuję za wszystkie wypowiedzi, ja tez w takim razie podzielę rzeczy na porodowe do mniejszej torby i połogowe do walizki kabinowej, wtedy mi się zmieści
Ja dziś miałam tragiczną noc, milion pobudek na jedną kropelke siku goraco mi było mimo klimatyzacji w domu, znależć wygodna pozycję cięzko. ehh...ale urodzić bym jeszcze nie chciała, bo 20 lipca stolarz mi przyjść kończyć nam kuchnię, robić wyspę, zabudowe do przedpokoju także tak na ostatnią chwilę dosłownie taki remont.
powiem Wam też że mam nieprzyjemną sytuację z łóżeczkiem dostawnym chicco, zamówilam przez internet, doszło, mąż złożył (niestety po upływie 14 dni od dostania przesyłki) i okazało się że funkcją kołyski nie działa , coś tam haruje o siebie, przeskakuje,zgrzyta, no nie buja się to. zgłosiłam do producenta, odesałałam łóżeczko a dziś dostaję emaila że wszystko działa dobrze i nie ma żadnej wadyprzecież. nie cierpię płacić za coś i nie dostawać tego, co ma być
@Magdalenkaa, a co kładliście na podłogę? Polecacie Dziewczyny jakiś sklep z panelami? :> -
Ja mam wszystko w jednej dużej walizce
-
adukow wrote:Ciąża donoszona, wynik GBS ujemny, waliza spakowana 🥳 do przeczytania pozostała instrukcja laktatora 😅
https://zapodaj.net/plik-62So5C6cMEadukow lubi tę wiadomość