Sierpniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Co za ciężka noc . Prawie w ogóle nie mogłam spać . Zasnęłam nad ranem , kołatało mi serce mimo dobrego ciśnienia i pulsu . Zgaga okropna na którą nic nie pomagało ani zimna woda , ani gaviscon , ani mleko 🤯Do tego ułożenie się w dogodnej pozycji graniczyło z cudem . Też macie takie ciężkie noce ?
-
Evellka93 wrote:Co za ciężka noc . Prawie w ogóle nie mogłam spać . Zasnęłam nad ranem , kołatało mi serce mimo dobrego ciśnienia i pulsu . Zgaga okropna na którą nic nie pomagało ani zimna woda , ani gaviscon , ani mleko 🤯Do tego ułożenie się w dogodnej pozycji graniczyło z cudem . Też macie takie ciężkie noce ?
Ja dziś o dziwo spałam całkiem dobrze, ale padłam wczoraj po dniu pełnym emocji.
Ale fakt, że coraz gorzej z nockami. Ja co godzinę wstaje do toalety, ciężko też znaleźć już jakaś dogodną pozycję. A kołatania serca też się zdarzają.
-
Ewelka u mnie noc podobna ,bylo mi slabo ,nie dobrze o 1.30 siedzialam na fotelu przy otwartym calkiem oknie wtedy bylo troche lepiej , usnelam tak samo nad ranem . U mnie na noc ma duzy wplyw pogoda a tej nocy bylo okropnie duszno .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2023, 09:08
Evellka93 lubi tę wiadomość
-
welonka wrote:Ewelka u mnie noc podobna ,bylo mi slabo ,nie dobrze o 1.30 siedzialam na fotelu przy otwartym calkiem oknie wtedy bylo troche lepiej , usnelam tak samo nad ranem . U mnie na noc ma duzy wplyw pogoda a tej nocy bylo okropnie duszno .
-
Evellka93 wrote:Co za ciężka noc . Prawie w ogóle nie mogłam spać . Zasnęłam nad ranem , kołatało mi serce mimo dobrego ciśnienia i pulsu . Zgaga okropna na którą nic nie pomagało ani zimna woda , ani gaviscon , ani mleko 🤯Do tego ułożenie się w dogodnej pozycji graniczyło z cudem . Też macie takie ciężkie noce ?
-
Widze że sporo z nas nie mogło spać dziś heh.. Ja to samo, ciężkie noce to już codzienność, budzenie się co godzinę na siku, każda zmiana pozycji to przedsięwzięcie bo brzuch ciągnie, zasypiam koło 2 w nocy , nad ranem już dokuczaja mi nogi(zespół niespokojnych nog), pies po mnie łazi... Może po porodzie się wyspimy dziewczyny:P:P -
Nad ranem dopiero mam spanie jak już chyba padnę w byle jakiej pozycji . Każą spać na boku a te boki tak bolą 🙈 Jeszcze się mały rozkopuje jakby mu było niewygodnie jak tak leżę . Na plecach nawet na siedząco duszność i kołatanie serca i ta obrzydliwa zgaga . Mąż rano wychodził do pracy to później pisał , że spałam jak zabita .
-
Ja za to ostatnio zaczęłam lepiej spać, ale mam bardzo intensywne dni, wieczorem jestem mega zmęczona i to ułatwia zasypianie. Tylko Mysia mnie budzi 8:30, skacząc po mnie, więc dalej już nie ma spanka 😊
Dziś mamy gości, tak mi się nie chce juz nic przygotowywać, zwłaszcza w takie upały 🙈
-
Evellka93 wrote:Nad ranem dopiero mam spanie jak już chyba padnę w byle jakiej pozycji . Każą spać na boku a te boki tak bolą 🙈 Jeszcze się mały rozkopuje jakby mu było niewygodnie jak tak leżę . Na plecach nawet na siedząco duszność i kołatanie serca i ta obrzydliwa zgaga . Mąż rano wychodził do pracy to później pisał , że spałam jak zabita .
Evellka93, Magdalenkaa lubią tę wiadomość
-
Salea wrote:Mój to samo, wychodził rano to mnie obudził: przyniosłem Ci kawkę! A ja miałam ochote rzucić w niego tą kawą bo nawet oczu nie mogłam otworzyć 😅 i jeszcze to zdziwienie "nie mogłaś spać? a co się działo"? "A kuwa, wszystko" 😜
-
Evellka93 wrote:I teksty typu :” No tak to jest w ciąży „ , „ dobrze , że nie musisz chodzić do pracy to możesz w dzień się wyspać „ , „ już niedługo „ 🤯 jeszcze bardziej wkurzają niż samo nie spanie 😂
-
U mnie nieprzespane noce to standard od prawie 2 miesięcy 😭 Nie wiem jak mogę w miarę normalnie funkcjonować skoro od kilku tygodni moja dobowa dawka snu wynosi raptem 2-3 godziny. Matka Natura to podła zdzira. Przygotowuje nas w ten sposób, że noce nie są od tego, by spać 😜
Evellka93, Salea lubią tę wiadomość
-
No właśnie ludziom nie dogodzisz, ja z kolei jak nadal pracuję, to słyszę ciągle od rodziny "wiesz co, już powinnaś odpoczywać, a nie siedzisz w kółko przed tym komputerem, kto to słyszał pracowac w 9 miesiacu"🤦♀️
Ale z tym spaniem w dzień to faktycznie przy drugim juz sie nie da, tutaj jest duża roznica miedzy pierwsza ciaza a kolejnymi, wiec laski serio korzystajcie 😅
Arga lubi tę wiadomość
-
Salea wrote:Mój to samo, wychodził rano to mnie obudził: przyniosłem Ci kawkę! A ja miałam ochote rzucić w niego tą kawą bo nawet oczu nie mogłam otworzyć 😅 i jeszcze to zdziwienie "nie mogłaś spać? a co się działo"? "A kuwa, wszystko" 😜
Arga lubi tę wiadomość