Sierpniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAly078 wrote:Skusiłam się na butelkę do filtrowania wody z Dafi wersja soft, bo są wymienne nakretki. Ale coś wydaje mi się taka licha? Może któraś z was używa takiej i może doradzić czy to dobry wybór.
Ja miałam przy pierwszym porodzie i bardzo długo mi służyła. Faktycznie jest mega miękka ale nie powiedziałabym że to jakaś szczególna wada. Mąż miał podobną i mu się nie sprawdziła, bo się szybko porysowała i była poprostu nieestetyczna, ale on ją miał w garażu i średnio dbał gdzie stoi/leży 😅 ale funkcjonalność zachowała, ja mu ją wyrzuciłam bo nie mogłam na nią patrzeć 😅 -
Odebrałam dziś paczkę z koszulami z allegro i w końcu coś konkretnego. Lepsze niż te z Dolce sonno, na zameczek. Wyprane, czekam aż wyschną i w końcu zakończę pakowanie. Mimo terminu na CC jednak z tą lekko skróconą szyjką lepiej być przygotowanym. Tym bardziej, że co pewien czas pojawiają się te bóle miesiączkowe.
W przyszłym tygodniu będę prać i prasować rzeczy dla malucha i wtedy ewentualnie dopakuje sobie komplety dziecięce, bo u nas nie są wymagane.
Ewelijna - ja też będę miała KTG zrobione tylko raz, w przyszłym tygodniu także chyba zależy od lekarza. Z 2 tygodnie już szpital, pewnie dlatego już nie kazał się umawiać bo pewnie tam zrobią.
eweljina lubi tę wiadomość
-
Ja miałam wczoraj delikatnie stresujący dzien..
Na ktg był spadek tętna dosyc mocny i odrazu dostalam skierowanie do szpitala,więc szybko pojechałam na IP.
Na szczęście po usg,badaniu i ponownym ktg wszystko wyszło dobrze i puścili mnie do domu...teraz w zaleceniach mam ktg 2x w tyg.
Mlody waży juz 3 kg wiec w tydzien przybrał prawie 300g10.2013-synek👶🩵
07.2023-synek👶💙
01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔 -
Mimi__ wrote:Ja miałam przy pierwszym porodzie i bardzo długo mi służyła. Faktycznie jest mega miękka ale nie powiedziałabym że to jakaś szczególna wada. Mąż miał podobną i mu się nie sprawdziła, bo się szybko porysowała i była poprostu nieestetyczna, ale on ją miał w garażu i średnio dbał gdzie stoi/leży 😅 ale funkcjonalność zachowała, ja mu ją wyrzuciłam bo nie mogłam na nią patrzeć 😅
To ja nie dotyczytalam, ale mam tę wersję twardej butelki i jest bardzo solidna. Oglądałam wersję soft, ale ten plastik wydawał się mało wytrzymały, ja mam zawsze milion rzeczy w torebce, więc bałam się, że zaraz butelka mi się porysuje albo uszkodzi.
-
Mam pytanie do was o rozstępy, zwłaszcza do tych, które ich nie miały w poprzednich ciążach. Na tą chwilę nie pojawiły mi się żadne, od początku ciąży smaruje się balsamem przeciwko rozstępom. Jeśli nie ma ich na finiszu, to znaczy że już się nie pojawia? Czy mogą pojawić się po ciąży?
-
Salea i jak ? Ja tal mialam przez dwa dni po dwoch dniach ustaly te skurcze po tygodniu od tego bylam u elkarza i w szyjce nic nie zmienilo .
Chantel współczuję ja juz chyba bym ze stresu padla , dobrze to ylo tylko chwilowe.
Vilka mi w pierwszej ciazy wyszly na jednej piersi pod koniec samej ciazy -
Dziewczyny, od kilku dni strasznie boli mnie spojenie łonowe, czy któraś też ma z tym problem? Jak sobie pomóc? Wiem, że zazwyczaj polecana jest wizyta u fizjoterapeuty uroginekologicznego, ale czy warto iść do niego 2 tygodnie przed porodem?
-
ada.d wrote:Dziewczyny, od kilku dni strasznie boli mnie spojenie łonowe, czy któraś też ma z tym problem? Jak sobie pomóc? Wiem, że zazwyczaj polecana jest wizyta u fizjoterapeuty uroginekologicznego, ale czy warto iść do niego 2 tygodnie przed porodem?
ada.d lubi tę wiadomość
-
Mamitka wrote:Dziś świętuję swoją 40tke🥳😅 i naprawdę nie myślę o niczym tylko o tym że za 10 dni będzie z nami Maja 💗 Miłego weekendu!
Wszystkiego najlepszego, dużo zdrówka dla Ciebie i maleństwa, szczęśliwego rozwiązania, samych radosnych chwil, spełnienia marzeń!Mamitka lubi tę wiadomość
-
Mamitka wrote:Dziś świętuję swoją 40tke🥳😅 i naprawdę nie myślę o niczym tylko o tym że za 10 dni będzie z nami Maja 💗 Miłego weekendu!
Wszystkiego wspaniałego! Spełniania marzeń i łatwego rozwiazania! 😉
Jak planujesz spędzisz dzisiejszy dzień?
Byłam na chwilę w sklepie i jest gorąco jak w piekle. Jesteśmy dziś umówieni ze znajomymi na grilla, ale ja najchętniej w taką pogodę nie ruszałabym się z domu.Mamitka lubi tę wiadomość
-
Mamitka lubi tę wiadomość
-
Evellka93 wrote:Dziewczyny z cukrzycą . Co jecie na ten ostatni posiłek o 22.00 . Diabetolog kazała kanapkę , ale mam później w nocy taką zgagę , że nie mogę spać . Już nie wiem co jeść 😞
-
Evellka93 wrote:Dziewczyny z cukrzycą . Co jecie na ten ostatni posiłek o 22.00 . Diabetolog kazała kanapkę , ale mam później w nocy taką zgagę , że nie mogę spać . Już nie wiem co jeść 😞
-
Usiasia wrote:Odebrałam dziś paczkę z koszulami z allegro i w końcu coś konkretnego. Lepsze niż te z Dolce sonno, na zameczek. Wyprane, czekam aż wyschną i w końcu zakończę pakowanie. Mimo terminu na CC jednak z tą lekko skróconą szyjką lepiej być przygotowanym. Tym bardziej, że co pewien czas pojawiają się te bóle miesiączkowe.
W przyszłym tygodniu będę prać i prasować rzeczy dla malucha i wtedy ewentualnie dopakuje sobie komplety dziecięce, bo u nas nie są wymagane.
Ewelijna - ja też będę miała KTG zrobione tylko raz, w przyszłym tygodniu także chyba zależy od lekarza. Z 2 tygodnie już szpital, pewnie dlatego już nie kazał się umawiać bo pewnie tam zrobią.
Można prosić jakiś namiar na te konkretne koszule? Zastanawiam się nad dokupieniem i chętnie bym zobaczyła te zachwalane.
adukow lubi tę wiadomość