X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2023
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2023

Oceń ten wątek:
  • Mellow Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2023, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chantell88 wrote:
    💪💪 czyli możemy rodzic😆😆
    Tak serio to jeszcze muszę walizkę spakowac😁

Długie to ktg masz.. ja ostatnio mialam 20-30min

U nas zawsze każą przyjść godzinę przed wizytą, jest pokoik z TV, leżanką i napojami, więc spoko się siedzi 😉 Mam znów absolutne zero skurczy (TOCO 12🙄), więc nie spodziewam się jakichś ekstra nowin porodowych na wizycie

age.png

Mum, wife, lawyer 👨‍👩‍👧‍👧👜
    08.2019 👧
    07.2023 👧
  • ada.d Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2023, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania30 wrote:
    My też się staraliśmy 10 lat. Z tym że ja nie mogłam utrzymać ciąży, wszystko stracone. Już prawie się pogodziłam z tym że nie będę mamą ale ostatni raz postanowiliśmy spróbować z takim leczeniem immunologicznym, ogólnie większość ginekologów krytykuje to leczenie bo nie ma dowodów że przynosi oczekiwany efekt a ma dużą ingerencję w organizm ale mi już było wszystko jedno no i się udało. Także wiem co czujesz i jaka to jest radość połączona ze strachem chodź może okoliczności inne.

A po jakim leczeniu jesteście? Bo my po 8 latach starań i 7 stratach zdecydowaliśmy się na szczepienia limfocytami u profesora Paśnika w Łodzi, a ta metoda też jest bardzo kontrowersyjna ale u nas to był strzał w 10, bo 2 miesiące po ostatnim sczepieniu ciąża i zaraz poród 😍

Marrud88 lubi tę wiadomość

Kocia i Psia mama 😺🐶
    👰‍♀️🤵‍♂️ 18.04.2015r
    age.png
  • Mellow Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2023, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wasze dzieci też na KTG próbuja za wszelką cenę skopać tę pelotę rejestrującą?😄 Moja ma tętno 170 poł badania, bo wali cały czas w ten talerzyk, chyba jej dociska główkę i ją to wkurza 😄

age.png

08.2019 👧
    07.2023 👧
  • Mania30 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2023, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada.d wrote:
    A po jakim leczeniu jesteście? Bo my po 8 latach starań i 7 stratach zdecydowaliśmy się na szczepienia limfocytami u profesora Paśnika w Łodzi, a ta metoda też jest bardzo kontrowersyjna ale u nas to był strzał w 10, bo 2 miesiące po ostatnim sczepieniu ciąża i zaraz poród 😍
    Też jestem po szczepieniach, miałam wlewy z accofilu i w zastrzykach i też jeździłam do Łodzi. Obiecałam sobie że spróbuję wszystkiego a Paśnik był już moja ostatnia nadzieja bo nic innego nie działało. Ginekolog mi powiedział że tonący brzytwy się chwyta i mam jechać i podjąć się leczenia i tak zrobiliśmy. Miałam jeszcze doszczepianie w 7tc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2023, 11:56

ada.d, Marrud88 lubią tę wiadomość

• ada.d Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2023, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania30 wrote:
    Też jestem po szczepieniach, miałam wlewy z accofilu i w zastrzykach i też jeździłam do Łodzi. Obiecałam sobie że spróbuję wszystkiego a Paśnik był już moja ostatnia nadzieja bo nic innego nie działało. Ginekolog mi powiedział że tonący brzytwy się chwyta i mam jechać i podjąć się leczenia i tak zrobiliśmy. Miałam jeszcze doszczepianie w 7tc.

No to u nas podobnie, doszczepienie w 8tc. Stwierdziliśmy, że nie mamy nic do stracenia, tym bardziej, że wszystkie dotychczasowe badania mieliśmy prawidłowe. Dopiero po tym jak mój gin zlecił allo mlr okazało się, że pomimo wcześniejszych ciąż wynosi 0%.

Kocia i Psia mama 😺🐶
    👰‍♀️🤵‍♂️ 18.04.2015r
    age.png
  • Mania30 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2023, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada.d wrote:
    No to u nas podobnie, doszczepienie w 8tc. Stwierdziliśmy, że nie mamy nic do stracenia, tym bardziej, że wszystkie dotychczasowe badania mieliśmy prawidłowe. Dopiero po tym jak mój gin zlecił allo mlr okazało się, że pomimo wcześniejszych ciąż wynosi 0%.
    No u mnie też Allo i kir.
    To obie miałyśmy szczęście co do ginekologów bo najczęściej odradzają Paśnika kiedyś już mi jeden powiedział że docent stosuje agresywne leczenie i odradza, więc zmieniłam ginekologa i też dopiero w immunologii coś wyszło.

ada.d lubi tę wiadomość

• Mellow Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2023, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie, Polusia z wagą 3372g siedzi w najlepsze w brzusiu i nigdzie się nie wybiera 😉 szyjka 3,5 cm, łożysko nadal II stopień, ruchów mnóstwo, no generalnie brak oznak porodu.

Kolejna wizyta za 2 tyg, do tego czasu zalecenie dużo spacerów, mycia okien, seksu itd., choc jak znam swoją macicę, to średnio to pomoże i znów będzie wywoływanie ehh🤷‍♀️

ada.d, eweljina, Marrud88, Mania30, Evellka93, Arga, adukow, Chantell88 lubią tę wiadomość

age.png

08.2019 👧
    07.2023 👧
  • Evellka93 Ekspertka

Wysłany: 7 lipca 2023, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś ogarnęłam , że 34 tydzień a tu info było najlepiej 37-38 tydz i oblały mnie poty , że tak mało czasu . Niby człowiek gotowy ale jakiś stresik jest 😎

• Arga Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2023, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evellka93 wrote:
    Ja dziś ogarnęłam , że 34 tydzień a tu info było najlepiej 37-38 tydz i oblały mnie poty , że tak mało czasu . Niby człowiek gotowy ale jakiś stresik jest 😎
    Jaka nie jestem w ogóle gotowa 🫣 a jak się dowiedziałam, że już 3 sierpnia może mnie ciachnąć to jestem w panice 😱
    Dziś pomyślałam, że za miesiąc już pewnie wyjdę ze szpitala do domu i zacznie się papierologia ze wszystkim 🙈 dobrze, że partner będzie jeszcze około dwóch tygodni to się jakoś starszakami zajmie i podpiszemy umowę w szkole i przedszkolu ale później będę sama do połowy września.

age.png
  • Evellka93 Ekspertka

Wysłany: 7 lipca 2023, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Największy stres mam z tym czy zdążę przyjechać do Lublina 😂

• Arga Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2023, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evellka93 wrote:
    Największy stres mam z tym czy zdążę przyjechać do Lublina 😂
    A kiedy masz termin? Może się spotkamy na porodówce 😅

age.png
  • Evellka93 Ekspertka

Wysłany: 7 lipca 2023, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga wrote:
    A kiedy masz termin? Może się spotkamy na porodówce 😅
    Termin mam na 24.08 , ale z tego co mówił to będzie raczej początek sierpnia . Zobaczę co powie 13 na wizycie .

Arga lubi tę wiadomość

• Mamitka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2023, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś mam od rana tryb włączony na porządki 😅 piore wszystko co się da, pokrowce z kanap, krzeseł z tarasu, odkurzam itp. Mam nadzieję że nie odbije się to jakimś bólem brzucha na wieczór 🙈

age.png
    18.07.2023 - córeczka Maja 👶
  • Megi93 Ekspertka

Wysłany: 7 lipca 2023, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę dziewczyny, że wiele z was ma długą i dosyć ciężką historie związaną ze staraniami i ciążami, podziwiam za determinację że pomimo tylu trudności udało wam się już prawie urodzić :) u mnie historii nie ma żadnej, pierwsza ciąża, żadnych leków, poronień, aż tak myśle, że coś za łatwo idzie to wszystko i oby na końcówce ciąży nic się złego nie przytrafiło ☺️

Marrud88 lubi tę wiadomość

age.png
  • Salea Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2023, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem właśnie po nieplanowanej wizycie, bo w nocy wybudziły mnie silne skurcze i spięcia brzucha. Trwały dwie godziny i już lekko panikowałam że musimy zaliczyć szpital a torba niespakowana, ale na szczęście po spacerze po domu i ciepłym prysznicu wszystko ucichło. Nie powiem, napędziło mi to stracha, a moja pani doktor na urlopie jeszcze dwa tygodnie. Ale udało się znaleźć termin na szybko do innego lekarza. Jest na szczęście wszystko dobrze, szyjka zamknięta i dosyć długa, ilość wód prawidłowa, dziecior waży 2127g i jest nadal ułożony miednicowo 🤷🏼‍♀️ dostałam wskazanie zażywania Nospy i magnezu, a jak 3*1 nospa nie podziała to mam jechać do szpitala na kroplówkę. Mam nadzieję, że dzisiejsza noc bedzie już spokojna, a nam się uda do tego 37go tyg dobić szczęśliwie. I wam wszystkim też :-)

• Arga Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2023, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi93 wrote:
    Widzę dziewczyny, że wiele z was ma długą i dosyć ciężką historie związaną ze staraniami i ciążami, podziwiam za determinację że pomimo tylu trudności udało wam się już prawie urodzić :) u mnie historii nie ma żadnej, pierwsza ciąża, żadnych leków, poronień, aż tak myśle, że coś za łatwo idzie to wszystko i oby na końcówce ciąży nic się złego nie przytrafiło ☺️
    Moja pierwsza ciąża też była książkowa. Starałam się półtorej roku i po obniżeniu prolaktyny się udało. Dopiero kolejne ciąże okazywały się albo biochemiczne albo puste jaja. Mam tak naprawdę cztery straty za sobą i po tej ciąży już się nie będę starać o więcej bo i wiek już spory i sądzę, że trójka mi wystarczy. A, że łatwo Ci poszło to bardzo dobrze i nie ma co myśleć, że coś się stanie. To forum jest takie, że jest dużo kobiet, które musiały się mocno starać i miały różne historie ale statystycznie dużo ciąż jest książkowych.

Megi93, Marrud88 lubią tę wiadomość

age.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2023, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salea wrote:
    Jestem właśnie po nieplanowanej wizycie, bo w nocy wybudziły mnie silne skurcze i spięcia brzucha. Trwały dwie godziny i już lekko panikowałam że musimy zaliczyć szpital a torba niespakowana, ale na szczęście po spacerze po domu i ciepłym prysznicu wszystko ucichło. Nie powiem, napędziło mi to stracha, a moja pani doktor na urlopie jeszcze dwa tygodnie. Ale udało się znaleźć termin na szybko do innego lekarza. Jest na szczęście wszystko dobrze, szyjka zamknięta i dosyć długa, ilość wód prawidłowa, dziecior waży 2127g i jest nadal ułożony miednicowo 🤷🏼‍♀️ dostałam wskazanie zażywania Nospy i magnezu, a jak 3*1 nospa nie podziała to mam jechać do szpitala na kroplówkę. Mam nadzieję, że dzisiejsza noc bedzie już spokojna, a nam się uda do tego 37go tyg dobić szczęśliwie. I wam wszystkim też :-)
    Ja nie biorę innej opcji pod uwagę 😅 do sierpnia nic się nie dzieje 🤣 nie pójdę sama do szpitala

Megi93, adukow lubią tę wiadomość

age.png
  • Aly078 Koleżanka

Wysłany: 7 lipca 2023, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skusiłam się na butelkę do filtrowania wody z Dafi wersja soft, bo są wymienne nakretki. Ale coś wydaje mi się taka licha? Może któraś z was używa takiej i może doradzić czy to dobry wybór.

• Mamitka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2023, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas to może zabrzmiało jakbyśmy się 10 lat starali, ale nie ja poprostu 10 lat temu miałam chemię i wrowadzone na 7 lat leczenie gdzie moje jajniki były całkiem zasuszone i zatrzymany okres na 7 lat. Po odstawieniu leczenia miało już nic do normy nie wrócić ale o dziwo dla wszystkich a chyba najbardziej dla mojego lekarza wróciło. Jak juz sie okazalo ze okres wrócił a jajniki też doszły do siebie to i tak musieliśmy jeszcze przez 2 lata uważać żeby przypadkiem nie zajsc w ciążę bo byłoby ryzyko że dziecko będzie miało wadę serca. Tak naprawdę w zeszłym w roku w lipcu dostaliśmy zielone światło ale nie sądziliśmy że mi po takich przejściach uda się zajść w ciążę😉 a tu w listopadzie taka niespodzianka 😁 więc u nas to tak naprawdę nie trwało wcale poprostu się udało. Strach był czy donoszę, czy będzie wszystko ok ale jak widać całą ciąże znoszę rewelacyjnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2023, 21:18

Marrud88, Salea, ada.d, Mellow, Megi93 lubią tę wiadomość

age.png
    18.07.2023 - córeczka Maja 👶
  • ada.d Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2023, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aly078 wrote:
    Skusiłam się na butelkę do filtrowania wody z Dafi wersja soft, bo są wymienne nakretki. Ale coś wydaje mi się taka licha? Może któraś z was używa takiej i może doradzić czy to dobry wybór.

Ja jej używam od około 3 miesięcy i jestem zadowolona. Wcześniej miałam butelkę Brita i mi nie pasowała. Miałam wrażenie, że filtr po pewnym czasie dziwnie pachnie, taką jakby mokrą ścierką, przez co bardzo często go wymieniałam.

Kocia i Psia mama 😺🐶
    👰‍♀️🤵‍♂️ 18.04.2015r
    age.png
‹‹ 277 278 279 280 281 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ