Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2023
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2023

Oceń ten wątek:
  • Mellow Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2023, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chantell88 wrote:
    💪💪 czyli możemy rodzic😆😆
    Tak serio to jeszcze muszę walizkę spakowac😁

Długie to ktg masz.. ja ostatnio mialam 20-30min

U nas zawsze każą przyjść godzinę przed wizytą, jest pokoik z TV, leżanką i napojami, więc spoko się siedzi 😉 Mam znów absolutne zero skurczy (TOCO 12🙄), więc nie spodziewam się jakichś ekstra nowin porodowych na wizycie

age.png

Mum, wife, lawyer 👨‍👩‍👧‍👧👜
    08.2019 👧
    07.2023 👧
  • ada.d Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2023, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania30 wrote:
    My też się staraliśmy 10 lat. Z tym że ja nie mogłam utrzymać ciąży, wszystko stracone. Już prawie się pogodziłam z tym że nie będę mamą ale ostatni raz postanowiliśmy spróbować z takim leczeniem immunologicznym, ogólnie większość ginekologów krytykuje to leczenie bo nie ma dowodów że przynosi oczekiwany efekt a ma dużą ingerencję w organizm ale mi już było wszystko jedno no i się udało. Także wiem co czujesz i jaka to jest radość połączona ze strachem chodź może okoliczności inne.

A po jakim leczeniu jesteście? Bo my po 8 latach starań i 7 stratach zdecydowaliśmy się na szczepienia limfocytami u profesora Paśnika w Łodzi, a ta metoda też jest bardzo kontrowersyjna ale u nas to był strzał w 10, bo 2 miesiące po ostatnim sczepieniu ciąża i zaraz poród 😍

Marrud88 lubi tę wiadomość

Kocia i Psia mama 😺🐶
    👰‍♀️🤵‍♂️ 18.04.2015r
    age.png
  • Mellow Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2023, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wasze dzieci też na KTG próbuja za wszelką cenę skopać tę pelotę rejestrującą?😄 Moja ma tętno 170 poł badania, bo wali cały czas w ten talerzyk, chyba jej dociska główkę i ją to wkurza 😄

age.png

08.2019 👧
    07.2023 👧
  • Mania30 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2023, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada.d wrote:
    A po jakim leczeniu jesteście? Bo my po 8 latach starań i 7 stratach zdecydowaliśmy się na szczepienia limfocytami u profesora Paśnika w Łodzi, a ta metoda też jest bardzo kontrowersyjna ale u nas to był strzał w 10, bo 2 miesiące po ostatnim sczepieniu ciąża i zaraz poród 😍
    Też jestem po szczepieniach, miałam wlewy z accofilu i w zastrzykach i też jeździłam do Łodzi. Obiecałam sobie że spróbuję wszystkiego a Paśnik był już moja ostatnia nadzieja bo nic innego nie działało. Ginekolog mi powiedział że tonący brzytwy się chwyta i mam jechać i podjąć się leczenia i tak zrobiliśmy. Miałam jeszcze doszczepianie w 7tc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2023, 11:56

ada.d, Marrud88 lubią tę wiadomość

• ada.d Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2023, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania30 wrote:
    Też jestem po szczepieniach, miałam wlewy z accofilu i w zastrzykach i też jeździłam do Łodzi. Obiecałam sobie że spróbuję wszystkiego a Paśnik był już moja ostatnia nadzieja bo nic innego nie działało. Ginekolog mi powiedział że tonący brzytwy się chwyta i mam jechać i podjąć się leczenia i tak zrobiliśmy. Miałam jeszcze doszczepianie w 7tc.

No to u nas podobnie, doszczepienie w 8tc. Stwierdziliśmy, że nie mamy nic do stracenia, tym bardziej, że wszystkie dotychczasowe badania mieliśmy prawidłowe. Dopiero po tym jak mój gin zlecił allo mlr okazało się, że pomimo wcześniejszych ciąż wynosi 0%.

Kocia i Psia mama 😺🐶
    👰‍♀️🤵‍♂️ 18.04.2015r
    age.png
  • Mania30 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2023, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada.d wrote:
    No to u nas podobnie, doszczepienie w 8tc. Stwierdziliśmy, że nie mamy nic do stracenia, tym bardziej, że wszystkie dotychczasowe badania mieliśmy prawidłowe. Dopiero po tym jak mój gin zlecił allo mlr okazało się, że pomimo wcześniejszych ciąż wynosi 0%.
    No u mnie też Allo i kir.
    To obie miałyśmy szczęście co do ginekologów bo najczęściej odradzają Paśnika kiedyś już mi jeden powiedział że docent stosuje agresywne leczenie i odradza, więc zmieniłam ginekologa i też dopiero w immunologii coś wyszło.

ada.d lubi tę wiadomość

• Mellow Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2023, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie, Polusia z wagą 3372g siedzi w najlepsze w brzusiu i nigdzie się nie wybiera 😉 szyjka 3,5 cm, łożysko nadal II stopień, ruchów mnóstwo, no generalnie brak oznak porodu.

Kolejna wizyta za 2 tyg, do tego czasu zalecenie dużo spacerów, mycia okien, seksu itd., choc jak znam swoją macicę, to średnio to pomoże i znów będzie wywoływanie ehh🤷‍♀️

ada.d, eweljina, Marrud88, Mania30, Evellka93, Arga, adukow, Chantell88 lubią tę wiadomość

age.png

08.2019 👧
    07.2023 👧
  • Evellka93 Ekspertka

Wysłany: 7 lipca 2023, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś ogarnęłam , że 34 tydzień a tu info było najlepiej 37-38 tydz i oblały mnie poty , że tak mało czasu . Niby człowiek gotowy ale jakiś stresik jest 😎

• Arga Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2023, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evellka93 wrote:
    Ja dziś ogarnęłam , że 34 tydzień a tu info było najlepiej 37-38 tydz i oblały mnie poty , że tak mało czasu . Niby człowiek gotowy ale jakiś stresik jest 😎
    Jaka nie jestem w ogóle gotowa 🫣 a jak się dowiedziałam, że już 3 sierpnia może mnie ciachnąć to jestem w panice 😱
    Dziś pomyślałam, że za miesiąc już pewnie wyjdę ze szpitala do domu i zacznie się papierologia ze wszystkim 🙈 dobrze, że partner będzie jeszcze około dwóch tygodni to się jakoś starszakami zajmie i podpiszemy umowę w szkole i przedszkolu ale później będę sama do połowy września.

age.png

age.png
  • Evellka93 Ekspertka

Wysłany: 7 lipca 2023, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Największy stres mam z tym czy zdążę przyjechać do Lublina 😂

• Arga Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2023, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evellka93 wrote:
    Największy stres mam z tym czy zdążę przyjechać do Lublina 😂
    A kiedy masz termin? Może się spotkamy na porodówce 😅

age.png

age.png
  • Evellka93 Ekspertka

Wysłany: 7 lipca 2023, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga wrote:
    A kiedy masz termin? Może się spotkamy na porodówce 😅
    Termin mam na 24.08 , ale z tego co mówił to będzie raczej początek sierpnia . Zobaczę co powie 13 na wizycie .

Arga lubi tę wiadomość

• Mamitka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2023, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś mam od rana tryb włączony na porządki 😅 piore wszystko co się da, pokrowce z kanap, krzeseł z tarasu, odkurzam itp. Mam nadzieję że nie odbije się to jakimś bólem brzucha na wieczór 🙈

age.png
    18.07.2023 - córeczka Maja 👶
  • Megi93 Ekspertka

Wysłany: 7 lipca 2023, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę dziewczyny, że wiele z was ma długą i dosyć ciężką historie związaną ze staraniami i ciążami, podziwiam za determinację że pomimo tylu trudności udało wam się już prawie urodzić :) u mnie historii nie ma żadnej, pierwsza ciąża, żadnych leków, poronień, aż tak myśle, że coś za łatwo idzie to wszystko i oby na końcówce ciąży nic się złego nie przytrafiło ☺️

Marrud88 lubi tę wiadomość

age.png
  • Salea Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2023, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem właśnie po nieplanowanej wizycie, bo w nocy wybudziły mnie silne skurcze i spięcia brzucha. Trwały dwie godziny i już lekko panikowałam że musimy zaliczyć szpital a torba niespakowana, ale na szczęście po spacerze po domu i ciepłym prysznicu wszystko ucichło. Nie powiem, napędziło mi to stracha, a moja pani doktor na urlopie jeszcze dwa tygodnie. Ale udało się znaleźć termin na szybko do innego lekarza. Jest na szczęście wszystko dobrze, szyjka zamknięta i dosyć długa, ilość wód prawidłowa, dziecior waży 2127g i jest nadal ułożony miednicowo 🤷🏼‍♀️ dostałam wskazanie zażywania Nospy i magnezu, a jak 3*1 nospa nie podziała to mam jechać do szpitala na kroplówkę. Mam nadzieję, że dzisiejsza noc bedzie już spokojna, a nam się uda do tego 37go tyg dobić szczęśliwie. I wam wszystkim też :-)

• Arga Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2023, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi93 wrote:
    Widzę dziewczyny, że wiele z was ma długą i dosyć ciężką historie związaną ze staraniami i ciążami, podziwiam za determinację że pomimo tylu trudności udało wam się już prawie urodzić :) u mnie historii nie ma żadnej, pierwsza ciąża, żadnych leków, poronień, aż tak myśle, że coś za łatwo idzie to wszystko i oby na końcówce ciąży nic się złego nie przytrafiło ☺️
    Moja pierwsza ciąża też była książkowa. Starałam się półtorej roku i po obniżeniu prolaktyny się udało. Dopiero kolejne ciąże okazywały się albo biochemiczne albo puste jaja. Mam tak naprawdę cztery straty za sobą i po tej ciąży już się nie będę starać o więcej bo i wiek już spory i sądzę, że trójka mi wystarczy. A, że łatwo Ci poszło to bardzo dobrze i nie ma co myśleć, że coś się stanie. To forum jest takie, że jest dużo kobiet, które musiały się mocno starać i miały różne historie ale statystycznie dużo ciąż jest książkowych.

Megi93, Marrud88 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2023, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salea wrote:
    Jestem właśnie po nieplanowanej wizycie, bo w nocy wybudziły mnie silne skurcze i spięcia brzucha. Trwały dwie godziny i już lekko panikowałam że musimy zaliczyć szpital a torba niespakowana, ale na szczęście po spacerze po domu i ciepłym prysznicu wszystko ucichło. Nie powiem, napędziło mi to stracha, a moja pani doktor na urlopie jeszcze dwa tygodnie. Ale udało się znaleźć termin na szybko do innego lekarza. Jest na szczęście wszystko dobrze, szyjka zamknięta i dosyć długa, ilość wód prawidłowa, dziecior waży 2127g i jest nadal ułożony miednicowo 🤷🏼‍♀️ dostałam wskazanie zażywania Nospy i magnezu, a jak 3*1 nospa nie podziała to mam jechać do szpitala na kroplówkę. Mam nadzieję, że dzisiejsza noc bedzie już spokojna, a nam się uda do tego 37go tyg dobić szczęśliwie. I wam wszystkim też :-)
    Ja nie biorę innej opcji pod uwagę 😅 do sierpnia nic się nie dzieje 🤣 nie pójdę sama do szpitala

Megi93, adukow lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Aly078 Koleżanka

Wysłany: 7 lipca 2023, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skusiłam się na butelkę do filtrowania wody z Dafi wersja soft, bo są wymienne nakretki. Ale coś wydaje mi się taka licha? Może któraś z was używa takiej i może doradzić czy to dobry wybór.

• Mamitka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2023, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas to może zabrzmiało jakbyśmy się 10 lat starali, ale nie ja poprostu 10 lat temu miałam chemię i wrowadzone na 7 lat leczenie gdzie moje jajniki były całkiem zasuszone i zatrzymany okres na 7 lat. Po odstawieniu leczenia miało już nic do normy nie wrócić ale o dziwo dla wszystkich a chyba najbardziej dla mojego lekarza wróciło. Jak juz sie okazalo ze okres wrócił a jajniki też doszły do siebie to i tak musieliśmy jeszcze przez 2 lata uważać żeby przypadkiem nie zajsc w ciążę bo byłoby ryzyko że dziecko będzie miało wadę serca. Tak naprawdę w zeszłym w roku w lipcu dostaliśmy zielone światło ale nie sądziliśmy że mi po takich przejściach uda się zajść w ciążę😉 a tu w listopadzie taka niespodzianka 😁 więc u nas to tak naprawdę nie trwało wcale poprostu się udało. Strach był czy donoszę, czy będzie wszystko ok ale jak widać całą ciąże znoszę rewelacyjnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2023, 21:18

Marrud88, Salea, ada.d, Mellow, Megi93 lubią tę wiadomość

age.png
    18.07.2023 - córeczka Maja 👶
  • ada.d Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2023, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aly078 wrote:
    Skusiłam się na butelkę do filtrowania wody z Dafi wersja soft, bo są wymienne nakretki. Ale coś wydaje mi się taka licha? Może któraś z was używa takiej i może doradzić czy to dobry wybór.

Ja jej używam od około 3 miesięcy i jestem zadowolona. Wcześniej miałam butelkę Brita i mi nie pasowała. Miałam wrażenie, że filtr po pewnym czasie dziwnie pachnie, taką jakby mokrą ścierką, przez co bardzo często go wymieniałam.

Kocia i Psia mama 😺🐶
    👰‍♀️🤵‍♂️ 18.04.2015r
    age.png
‹‹ 277 278 279 280 281 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ