X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2023
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2023

Oceń ten wątek:
  • Arga Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2023, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciąża2023 wrote:
    Miałyście może przez ciążę Ketony w moczu ?
    Ja miewam do jakiś czas. Teraz nie bo więcej jem węglowodanów ale wcześniej miałam dużo 🫣

age.png
  • ada.d Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2023, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciąża2023 wrote:

Ja miałem kilka razy, lekarz powiedział, że to przez to, że za mało jem wieczorem.

Kocia i Psia mama 😺🐶
    👰‍♀️🤵‍♂️ 18.04.2015r
    age.png
  • Mamitka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2023, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada.d wrote:
    Ja miałem kilka razy, lekarz powiedział, że to przez to, że za mało jem wieczorem.
    Ja na szczęście nie mam. Ketony biorą siw właśnie z tego jak jest zbyt długa przerwa w jedzeniu. Ja zawsze przed spaniem zjadam 1 kromeczke ciemnego pieczywa i nieważne czy to jest 23 czy 24 jakoś jak widać wagowo mi to nie zaszkodziło bo mam dalej wage na minusie 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2023, 13:01

age.png
    18.07.2023 - córeczka Maja 👶
  • Maura Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2023, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciąża2023 wrote:
    Też mam ketony, próbuję jeść węglowodany i białko na kolację, tak jak lekarz zalecił, ale nadal coś tam jest. W ciągu dnia też mam jeść więcej kcal, ale ciężko przez te upały, choć na słodycze jestem ostatnio łasa 🙈 ja ciągle na owocach, wodzie i wpada moje zdradzieckie masło orzechowe 😬

age.png
  • Vilka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2023, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciąża2023 wrote:

Miałam raz 15, ale nie z braku jedzenia, tylko z wysiłku fizycznego wieczór przed badaniem.

👰🤵 2016 married
    👶🩷 .17.08.2023
    18.10.2024 ⏸️
    Niedoczynność tarczycy - letrox 100

Wizyta 7.11 0,5cm
    Wizyta 19.11 1,54cm ❤️169ud/min
    Wizyta 26.11 2,25cm
    Wizyta 21.12 6,74cm
    Prenatalne 23.12 6,9cm🩷 girl 164ud/min
    07.01 wizyta 9,79cm🩷
    04.02 wizyta 295g🩷
    17.02 połówkowe 388g🩷
    04.03 wizyta 590g🩷
    25.03 wizyta 965g
    22.04 wizyta 1800g
    23.04 prenatalne 1600g🩷
    22.05 wizyta 2,5kg
    03.06 wizyta 2,9kg
    17.06 wizyta 3,4kg
    24.06 wizyta 3,5kg
    01.07 wizyta 3,9kg

age.png
  • eweljina Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2023, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A podlinkujecie mi proszę jakis dobry krem/mleczko/spray spf 50?

E
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2023, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada.d wrote:

W sumie by się zgadzało bo ostatnio kompletnie odjęło mi apetyt i nieraz ostatni posiłek zjem o 18-19.

• Evellka93 Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2023, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akurat dziś dostałam za ketony opr , że bezwzględnie ostatni posiłek przed snem i badać codziennie na paskach . Bo za duży odstęp jest między posiłkami . I powiedziała , że jak dalej będą ketony to mam napisać SMS to powie co innego można zrobić . Powiem wam , że czasem można zwariować z tą dietą .

• Evellka93 Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2023, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciąża2023 wrote:
    W sumie by się zgadzało bo ostatnio kompletnie odjęło mi apetyt i nieraz ostatni posiłek zjem o 18-19.
    Ja najmniejszy apetyt mam na śniadania i ciężko mi cokolwiek wcisnąć . Ale jak się zje o 22.00 to faktycznie tych ketonów nie ma rano .

• Arga Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2023, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ketony w ciąży nie są czymś złym. Gdybym trzymała się swojej keto diety to bym je miała ciągle ale zaczęło mnie ciągnąć do złego 😅 w cukrzycy dobrze mieć dietę bez chleba i słodyczy. Po porodzie znowu będę ograniczać węgle i rezygnować z chleba i podobnych wyrobów

age.png
  • Maura Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2023, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eweljina wrote:
    A podlinkujecie mi proszę jakis dobry krem/mleczko/spray spf 50?
    Dla maleństwa to taki z polecenia kupiłam
    https://gemini.pl/mustela-sun-family-sztyft-przeciwsloneczny-do-wybranych-czesci-twarzy-i-ciala-od-urodzenia-spf-50-9-ml-9067949

eweljina lubi tę wiadomość

age.png
  • zasada Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2023, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mellow wrote:
    Najlepsze na poranione cycki z mojego doświadczenia były lanolina Lansinoh i kompresy Multi Mam

Dzięki bardzo! Muszę sobie ogarnąć, bo z moim szczęściem akurat będą potrzebne jak się nie przygotuje.😅 Nauczona doświadczeniem, że zawsze coś potrzeba gdy się nie da kupić (z drugim synem ze szpitala wyszłam 23.12 więc nim się zorientowałam czego mi brak były święta)😄

age.png
  • zasada Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2023, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mellow wrote:
    U nas dupa blada, Misia w nocy zaczęła kaszleć i pediatra powiedział, że to najpewniej zapalenie oskrzeli🤦‍♀️ A ja za 2-3 tyg rodzę, no bomba 🤦‍♀️😭

Zdrówka dla Córci. Coś nie odpuszczają te choroby w tym roku mimo lata, siostrzenica mojego męża 5 lat z zapaleniem płuc w szpitalu, nasz syn niedawno też miał zapalenie oskrzeli... masakra.
    Ale bądź dobrej myśli, do porodu już wszystko będzie ok.✊🏻✊🏻😊

Mellow lubi tę wiadomość

age.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2023, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syn wrócił z przedszkola z 38 stopniami i lekkim kaszlem oraz katarem i bida z niego straszna. Jutro tylko starsza pójdzie.

age.png
  • Mellow Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2023, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maura wrote:
    Dla maleństwa to taki z polecenia kupiłam
    https://gemini.pl/mustela-sun-family-sztyft-przeciwsloneczny-do-wybranych-czesci-twarzy-i-ciala-od-urodzenia-spf-50-9-ml-9067949

Oj dla noworodka to on jest wykluczony, bo to filtr chemiczny, a u maluszków stosuje się mineralne. Ja ten sztyft uwielbiam i chętnie stosuję, ale u 4-latki.

Ewelinka, ja ten kupiłam dla bobasa
    https://gemini.pl/bioderma-photoderm-pediatrics-fluid-mineralny-dla-dzieci-do-skory-wrazliwej-i-alergicznej-spf-50-50-g-0099344?gclid=CjwKCAjwzJmlBhBBEiwAEJyLu8x5GQpV5qverII_HK_tduPZotby9hu6hyl9O7_nv1WPwms8OqDVBhoCUEQQAvD_BwE

Bardzo fajne dla dzieci i kobiet w ciąży są też filtry marki Alphanova

eweljina lubi tę wiadomość

age.png

Mum, wife, lawyer 👨‍👩‍👧‍👧👜
    08.2019 👧
    07.2023 👧
  • eweljina Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2023, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra, kremem z filtrem zamykam wyprawkę! 😂🎉

E
    age.png
  • Mellow Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2023, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszcze Wam tego braku apetytu, ja ostatni posiłek jem standardowo o 23 i rzadko bywa on lekki 😅 Inaczej bym nie wytrzymała do rana z głodu, a śniadania jem późno ok. 10.

Miśka mi roznosi dom, nie wygląda na dziecko z zapaleniem oskrzeli🤨 Nie kaszle, nie ma gorączki, świruje na całego. I mam zagwostke co z nią jutro zrobić, bo mam wizyte lekarska, a małż wreszcie wziął urlop - mielismy sobie po lekarzu ostatni raz zarandkować, spacerek jakiś, knajpa jak ona będzie w przedszkolu - i teraz nie wiem czy ją puszczać czy nie

age.png

Mum, wife, lawyer 👨‍👩‍👧‍👧👜
    08.2019 👧
    07.2023 👧
  • adukow Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2023, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po wizycie: 2900 👶🏻 Teraz co tydzień zapis ktg. Na dzisiejszym żadnych skurczy. Jak nie urodzę do wskazanego terminu to 1 sierpnia chce mnie u siebie na wizycie ;d wymaz pobrany. No i: „na tym etapie już Pani walizka powinna być w gotowości. Nie chcę słyszeć, że jeszcze koszuli brak!” 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2023, 19:09

ada.d, Mellow, Arga, Marrud88 lubią tę wiadomość

age.png
  • Usiasia Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2023, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maura wrote:
    Dzięki za wszystkie polecajki! Dzisiaj leżę z nogami w górze i nic nie robię 🤪 Usiasia, a ten masaż szczotką to po stopach? Bo z tego, co pamiętam kostki,stawy, ścięgna to się omija.

Mi ta koszula z Dolce Sono podpasowała i nie wymieniałam nawet rozmiaru, choć miałam ochotę na mniejszy, ale już wyprana i spakowana 🙂

Coś jest z tymi kurierami w DPD, u nas też to ulubiony kurier! Wnosi paczki do domu, nie muszę nic dźwigać. Jak oceniam firmę to zawsze na plus za kuriera 😅
    Ciężko to opisać bez wizji :p Ogólnie chodzi o to że dzielisz sobie w głowie nogę na 5 części j zaczynając od tej górnej szczotką po prostu od dołu do góry jaki wymiatasz. Potem część 2+1, potem 3+2+1, aż dojdziesz do tego że od kostki do uda jedziesz tą szczotka. Zapewne są jakieś filmiki w internecie.

Ja dziś po wizycie. Szyjka się skróciła do niecałych 2cm, ale nadal zamknięta. Jeśli nic wcześniej się nie wydarzy to CC 21.07

ada.d, Arga lubią tę wiadomość

preg.png

28.11.2022 - II
    21.12.2022 - jest 💓
  • Arga Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2023, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę to już zaraz będą pierwsze dzieciaczki 😱

Usiasia, Mamitka, adukow lubią tę wiadomość

age.png
‹‹ 275 276 277 278 279 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ