Sierpniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
ada.d wrote:Ja miałem kilka razy, lekarz powiedział, że to przez to, że za mało jem wieczorem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2023, 13:01
-
Ciąża2023 wrote:Miałyście może przez ciążę Ketony w moczu ?
-
Ciąża2023 wrote:Miałyście może przez ciążę Ketony w moczu ?
Miałam raz 15, ale nie z braku jedzenia, tylko z wysiłku fizycznego wieczór przed badaniem. -
nick nieaktualny
-
Akurat dziś dostałam za ketony opr , że bezwzględnie ostatni posiłek przed snem i badać codziennie na paskach . Bo za duży odstęp jest między posiłkami . I powiedziała , że jak dalej będą ketony to mam napisać SMS to powie co innego można zrobić . Powiem wam , że czasem można zwariować z tą dietą .
-
Ciąża2023 wrote:W sumie by się zgadzało bo ostatnio kompletnie odjęło mi apetyt i nieraz ostatni posiłek zjem o 18-19.
-
Ketony w ciąży nie są czymś złym. Gdybym trzymała się swojej keto diety to bym je miała ciągle ale zaczęło mnie ciągnąć do złego 😅 w cukrzycy dobrze mieć dietę bez chleba i słodyczy. Po porodzie znowu będę ograniczać węgle i rezygnować z chleba i podobnych wyrobów
-
eweljina wrote:A podlinkujecie mi proszę jakis dobry krem/mleczko/spray spf 50?
https://gemini.pl/mustela-sun-family-sztyft-przeciwsloneczny-do-wybranych-czesci-twarzy-i-ciala-od-urodzenia-spf-50-9-ml-9067949eweljina lubi tę wiadomość
-
Mellow wrote:Najlepsze na poranione cycki z mojego doświadczenia były lanolina Lansinoh i kompresy Multi Mam
Dzięki bardzo! Muszę sobie ogarnąć, bo z moim szczęściem akurat będą potrzebne jak się nie przygotuje.😅 Nauczona doświadczeniem, że zawsze coś potrzeba gdy się nie da kupić (z drugim synem ze szpitala wyszłam 23.12 więc nim się zorientowałam czego mi brak były święta)😄
-
Mellow wrote:U nas dupa blada, Misia w nocy zaczęła kaszleć i pediatra powiedział, że to najpewniej zapalenie oskrzeli🤦♀️ A ja za 2-3 tyg rodzę, no bomba 🤦♀️😭
Zdrówka dla Córci. Coś nie odpuszczają te choroby w tym roku mimo lata, siostrzenica mojego męża 5 lat z zapaleniem płuc w szpitalu, nasz syn niedawno też miał zapalenie oskrzeli... masakra.
Ale bądź dobrej myśli, do porodu już wszystko będzie ok.✊🏻✊🏻😊
Mellow lubi tę wiadomość
-
Maura wrote:Dla maleństwa to taki z polecenia kupiłam
https://gemini.pl/mustela-sun-family-sztyft-przeciwsloneczny-do-wybranych-czesci-twarzy-i-ciala-od-urodzenia-spf-50-9-ml-9067949
Oj dla noworodka to on jest wykluczony, bo to filtr chemiczny, a u maluszków stosuje się mineralne. Ja ten sztyft uwielbiam i chętnie stosuję, ale u 4-latki.
Ewelinka, ja ten kupiłam dla bobasa
https://gemini.pl/bioderma-photoderm-pediatrics-fluid-mineralny-dla-dzieci-do-skory-wrazliwej-i-alergicznej-spf-50-50-g-0099344?gclid=CjwKCAjwzJmlBhBBEiwAEJyLu8x5GQpV5qverII_HK_tduPZotby9hu6hyl9O7_nv1WPwms8OqDVBhoCUEQQAvD_BwE
Bardzo fajne dla dzieci i kobiet w ciąży są też filtry marki Alphanovaeweljina lubi tę wiadomość
-
Zazdroszcze Wam tego braku apetytu, ja ostatni posiłek jem standardowo o 23 i rzadko bywa on lekki 😅 Inaczej bym nie wytrzymała do rana z głodu, a śniadania jem późno ok. 10.
Miśka mi roznosi dom, nie wygląda na dziecko z zapaleniem oskrzeli🤨 Nie kaszle, nie ma gorączki, świruje na całego. I mam zagwostke co z nią jutro zrobić, bo mam wizyte lekarska, a małż wreszcie wziął urlop - mielismy sobie po lekarzu ostatni raz zarandkować, spacerek jakiś, knajpa jak ona będzie w przedszkolu - i teraz nie wiem czy ją puszczać czy nie -
Już po wizycie: 2900 👶🏻 Teraz co tydzień zapis ktg. Na dzisiejszym żadnych skurczy. Jak nie urodzę do wskazanego terminu to 1 sierpnia chce mnie u siebie na wizycie ;d wymaz pobrany. No i: „na tym etapie już Pani walizka powinna być w gotowości. Nie chcę słyszeć, że jeszcze koszuli brak!” 😅
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2023, 19:09
ada.d, Mellow, Arga, Marrud88 lubią tę wiadomość
-
Maura wrote:Dzięki za wszystkie polecajki! Dzisiaj leżę z nogami w górze i nic nie robię 🤪 Usiasia, a ten masaż szczotką to po stopach? Bo z tego, co pamiętam kostki,stawy, ścięgna to się omija.
Mi ta koszula z Dolce Sono podpasowała i nie wymieniałam nawet rozmiaru, choć miałam ochotę na mniejszy, ale już wyprana i spakowana 🙂
Coś jest z tymi kurierami w DPD, u nas też to ulubiony kurier! Wnosi paczki do domu, nie muszę nic dźwigać. Jak oceniam firmę to zawsze na plus za kuriera 😅
Ja dziś po wizycie. Szyjka się skróciła do niecałych 2cm, ale nadal zamknięta. Jeśli nic wcześniej się nie wydarzy to CC 21.07ada.d, Arga lubią tę wiadomość