X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2023
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2023

Oceń ten wątek:
  • Arga Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2023, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciąża2023 wrote:
    Miałyście może przez ciążę Ketony w moczu ?
    Ja miewam do jakiś czas. Teraz nie bo więcej jem węglowodanów ale wcześniej miałam dużo 🫣

age.png
  • ada.d Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2023, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciąża2023 wrote:

Ja miałem kilka razy, lekarz powiedział, że to przez to, że za mało jem wieczorem.

Kocia i Psia mama 😺🐶
    👰‍♀️🤵‍♂️ 18.04.2015r
    age.png
  • Mamitka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2023, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada.d wrote:
    Ja miałem kilka razy, lekarz powiedział, że to przez to, że za mało jem wieczorem.
    Ja na szczęście nie mam. Ketony biorą siw właśnie z tego jak jest zbyt długa przerwa w jedzeniu. Ja zawsze przed spaniem zjadam 1 kromeczke ciemnego pieczywa i nieważne czy to jest 23 czy 24 jakoś jak widać wagowo mi to nie zaszkodziło bo mam dalej wage na minusie 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2023, 13:01

age.png
    18.07.2023 - córeczka Maja 👶
  • Maura Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2023, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciąża2023 wrote:
    Też mam ketony, próbuję jeść węglowodany i białko na kolację, tak jak lekarz zalecił, ale nadal coś tam jest. W ciągu dnia też mam jeść więcej kcal, ale ciężko przez te upały, choć na słodycze jestem ostatnio łasa 🙈 ja ciągle na owocach, wodzie i wpada moje zdradzieckie masło orzechowe 😬

age.png
  • Vilka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2023, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciąża2023 wrote:

Miałam raz 15, ale nie z braku jedzenia, tylko z wysiłku fizycznego wieczór przed badaniem.

👰🤵 2017
    👶🩷 08.2023
    18.10.2024 ⏸️
    Niedoczynność tarczycy - letrox 100

Wizyta 7.11 0,5cm
    Wizyta 19.11 1,54cm ❤️169ud/min
    Wizyta 26.11 2,25cm
    Wizyta 21.12 6,74cm
    Prenatalne 23.12 6,9cm🩷 girl 164ud/min
    07.01 wizyta 9,79cm🩷
    04.02 wizyta
    17.02 połówkowe
    preg.png
  • eweljina Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2023, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A podlinkujecie mi proszę jakis dobry krem/mleczko/spray spf 50?

E
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2023, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada.d wrote:

W sumie by się zgadzało bo ostatnio kompletnie odjęło mi apetyt i nieraz ostatni posiłek zjem o 18-19.

• Evellka93 Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2023, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akurat dziś dostałam za ketony opr , że bezwzględnie ostatni posiłek przed snem i badać codziennie na paskach . Bo za duży odstęp jest między posiłkami . I powiedziała , że jak dalej będą ketony to mam napisać SMS to powie co innego można zrobić . Powiem wam , że czasem można zwariować z tą dietą .

• Evellka93 Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2023, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciąża2023 wrote:
    W sumie by się zgadzało bo ostatnio kompletnie odjęło mi apetyt i nieraz ostatni posiłek zjem o 18-19.
    Ja najmniejszy apetyt mam na śniadania i ciężko mi cokolwiek wcisnąć . Ale jak się zje o 22.00 to faktycznie tych ketonów nie ma rano .

• Arga Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2023, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ketony w ciąży nie są czymś złym. Gdybym trzymała się swojej keto diety to bym je miała ciągle ale zaczęło mnie ciągnąć do złego 😅 w cukrzycy dobrze mieć dietę bez chleba i słodyczy. Po porodzie znowu będę ograniczać węgle i rezygnować z chleba i podobnych wyrobów

age.png
  • Maura Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2023, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eweljina wrote:
    A podlinkujecie mi proszę jakis dobry krem/mleczko/spray spf 50?
    Dla maleństwa to taki z polecenia kupiłam
    https://gemini.pl/mustela-sun-family-sztyft-przeciwsloneczny-do-wybranych-czesci-twarzy-i-ciala-od-urodzenia-spf-50-9-ml-9067949

eweljina lubi tę wiadomość

age.png
  • zasada Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2023, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mellow wrote:
    Najlepsze na poranione cycki z mojego doświadczenia były lanolina Lansinoh i kompresy Multi Mam

Dzięki bardzo! Muszę sobie ogarnąć, bo z moim szczęściem akurat będą potrzebne jak się nie przygotuje.😅 Nauczona doświadczeniem, że zawsze coś potrzeba gdy się nie da kupić (z drugim synem ze szpitala wyszłam 23.12 więc nim się zorientowałam czego mi brak były święta)😄

age.png
  • zasada Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2023, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mellow wrote:
    U nas dupa blada, Misia w nocy zaczęła kaszleć i pediatra powiedział, że to najpewniej zapalenie oskrzeli🤦‍♀️ A ja za 2-3 tyg rodzę, no bomba 🤦‍♀️😭

Zdrówka dla Córci. Coś nie odpuszczają te choroby w tym roku mimo lata, siostrzenica mojego męża 5 lat z zapaleniem płuc w szpitalu, nasz syn niedawno też miał zapalenie oskrzeli... masakra.
    Ale bądź dobrej myśli, do porodu już wszystko będzie ok.✊🏻✊🏻😊

Mellow lubi tę wiadomość

age.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2023, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syn wrócił z przedszkola z 38 stopniami i lekkim kaszlem oraz katarem i bida z niego straszna. Jutro tylko starsza pójdzie.

age.png
  • Mellow Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2023, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maura wrote:
    Dla maleństwa to taki z polecenia kupiłam
    https://gemini.pl/mustela-sun-family-sztyft-przeciwsloneczny-do-wybranych-czesci-twarzy-i-ciala-od-urodzenia-spf-50-9-ml-9067949

Oj dla noworodka to on jest wykluczony, bo to filtr chemiczny, a u maluszków stosuje się mineralne. Ja ten sztyft uwielbiam i chętnie stosuję, ale u 4-latki.

Ewelinka, ja ten kupiłam dla bobasa
    https://gemini.pl/bioderma-photoderm-pediatrics-fluid-mineralny-dla-dzieci-do-skory-wrazliwej-i-alergicznej-spf-50-50-g-0099344?gclid=CjwKCAjwzJmlBhBBEiwAEJyLu8x5GQpV5qverII_HK_tduPZotby9hu6hyl9O7_nv1WPwms8OqDVBhoCUEQQAvD_BwE

Bardzo fajne dla dzieci i kobiet w ciąży są też filtry marki Alphanova

eweljina lubi tę wiadomość

age.png

Mum, wife, lawyer 👨‍👩‍👧‍👧👜
    08.2019 👧
    07.2023 👧
  • eweljina Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2023, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra, kremem z filtrem zamykam wyprawkę! 😂🎉

E
    age.png
  • Mellow Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2023, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszcze Wam tego braku apetytu, ja ostatni posiłek jem standardowo o 23 i rzadko bywa on lekki 😅 Inaczej bym nie wytrzymała do rana z głodu, a śniadania jem późno ok. 10.

Miśka mi roznosi dom, nie wygląda na dziecko z zapaleniem oskrzeli🤨 Nie kaszle, nie ma gorączki, świruje na całego. I mam zagwostke co z nią jutro zrobić, bo mam wizyte lekarska, a małż wreszcie wziął urlop - mielismy sobie po lekarzu ostatni raz zarandkować, spacerek jakiś, knajpa jak ona będzie w przedszkolu - i teraz nie wiem czy ją puszczać czy nie

age.png

Mum, wife, lawyer 👨‍👩‍👧‍👧👜
    08.2019 👧
    07.2023 👧
  • adukow Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2023, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po wizycie: 2900 👶🏻 Teraz co tydzień zapis ktg. Na dzisiejszym żadnych skurczy. Jak nie urodzę do wskazanego terminu to 1 sierpnia chce mnie u siebie na wizycie ;d wymaz pobrany. No i: „na tym etapie już Pani walizka powinna być w gotowości. Nie chcę słyszeć, że jeszcze koszuli brak!” 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2023, 19:09

ada.d, Mellow, Arga, Marrud88 lubią tę wiadomość

age.png
  • Usiasia Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2023, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maura wrote:
    Dzięki za wszystkie polecajki! Dzisiaj leżę z nogami w górze i nic nie robię 🤪 Usiasia, a ten masaż szczotką to po stopach? Bo z tego, co pamiętam kostki,stawy, ścięgna to się omija.

Mi ta koszula z Dolce Sono podpasowała i nie wymieniałam nawet rozmiaru, choć miałam ochotę na mniejszy, ale już wyprana i spakowana 🙂

Coś jest z tymi kurierami w DPD, u nas też to ulubiony kurier! Wnosi paczki do domu, nie muszę nic dźwigać. Jak oceniam firmę to zawsze na plus za kuriera 😅
    Ciężko to opisać bez wizji :p Ogólnie chodzi o to że dzielisz sobie w głowie nogę na 5 części j zaczynając od tej górnej szczotką po prostu od dołu do góry jaki wymiatasz. Potem część 2+1, potem 3+2+1, aż dojdziesz do tego że od kostki do uda jedziesz tą szczotka. Zapewne są jakieś filmiki w internecie.

Ja dziś po wizycie. Szyjka się skróciła do niecałych 2cm, ale nadal zamknięta. Jeśli nic wcześniej się nie wydarzy to CC 21.07

ada.d, Arga lubią tę wiadomość

preg.png

28.11.2022 - II
    21.12.2022 - jest 💓
  • Arga Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2023, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę to już zaraz będą pierwsze dzieciaczki 😱

Usiasia, Mamitka, adukow lubią tę wiadomość

age.png
‹‹ 275 276 277 278 279 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ