X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2023
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2023

Oceń ten wątek:
  • ada.d Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2023, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się w nocy obudziłam z lekkimi skurczami, ale właściwie nie wiedziałam czy to nie jest kwestia żołądka. Po chwili zasnęłam i tyle było z tego bólu. Ale to już chyba ten etap, że takie bóle, skurcze będą zdarzały się coraz częściej.

Jutro mam wizytę u lekarza, to już przedostatnia i kolejne KTG. Ciekawa jestem jak tam moja szyjka, może już się pojawiło jakieś rozwarcie.

Marrud88, Mamitka, Mania30 lubią tę wiadomość

Kocia i Psia mama 😺🐶
    👰‍♀️🤵‍♂️ 18.04.2015r
    age.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2023, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała waży 2150 g, wszystko jest ok. Ostatnia wizyta 31 lipca i umówimy termin do szpitala na pierwszy tydzień sierpnia 🙈 jak dla mnie to za wcześnie

Acard mam odstawić około 20 lipca, reszta do końca
    Młoda ma główkę do góry.

Marrud88, ada.d, adukow, Mellow lubią tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2023, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też po wizycie, młody jest klopsem, ma 3kg. W sumie mnie to cieszy, najprawdopodobniej będzie CC, ale noszenie tego ciężaru jeszcze miesiąc to dla mnie nie do pomyślenia.

Arga, Marrud88 lubią tę wiadomość

• Salea Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2023, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maura wrote:
    Jestem po wizycie i wszystko ok. Co do tego dziwnego uczucia skóry pieczenia, czy też szczypania to okazuje się, że to macica na tym etapie ciąży, jak się rozciąga to może powodować takie odczucia mało przyjemne, oczywiście nie każda to ma, ale tak się zdarza, więc nie panikować ;) I to nie ma związku z pojawianiem się rozstępów.
    Dziewczyny, poradzcie, co mam robić na opuchnięte kostki? Kąpiel w chłodnej wodzie z solą? Coś Wam pomaga? Od tygodnia mam ten problem i do tej pory był po całym dniu widoczny, a teraz to nawet po nocy, nic nie robię, a stopy jak bańki 😓
    Ja na zmianę moczę w chłodnej wodzie i poleguję w hamaku z nogami w górze, z książką i psem. Czy to pomaga na stopy? Raczej niewiele, ale za to jak pomaga na głowę i całą resztę 😁

Maura lubi tę wiadomość

• Arga Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2023, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi__ wrote:
    Ja też po wizycie, młody jest klopsem, ma 3kg. W sumie mnie to cieszy, najprawdopodobniej będzie CC, ale noszenie tego ciężaru jeszcze miesiąc to dla mnie nie do pomyślenia.
    Rzeczywiście wielki. Moje rodziły się z wagą około 3330.

age.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2023, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi zgadza sie chyba najwiekszy u nas grupie:) u mnie corka jak urodzila sie miala 310.teraz syn mysle ze bedzie podobnie na pewno nie bedzie duzej roznicy i raczej krótszy.

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2023, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Córka miała 4780 więc jest rekord do pobicia 🙈 dziewczyna ze mną na sali miała córkę 2700 i wyglądała przy mojej jak lala

Megi93 lubi tę wiadomość

• welonka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2023, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi__ wrote:
    Córka miała 4780 więc jest rekord do pobicia 🙈 dziewczyna ze mną na sali miała córkę 2700 i wyglądała przy mojej jak lala
    Ale przy takiej wadze chyba cc od razu ,nie próbują chyba narufalnie? Dla mnie waga idealna beczie jak corki w sam faz do porodu sn

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2023, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, córka się do tego nie obróciła więc nie było szans na sn

• Mamitka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2023, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie. Maja waży 3041g i skurczy brak, ale była już od miesiąca obrócona główką a dziś kurde znów jest pośladkowo. Następna wizytą za tydzień i dziwn przed porodem czyli 17.07

adukow, Arga, ada.d, eweljina, Marrud88 lubią tę wiadomość

age.png
    18.07.2023 - córeczka Maja 👶
  • eweljina Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2023, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, ciekawa jestem ile mój synek waży, swą tyg temu było 2200 i tak patrząc po waszych wagach wydaje mi się, że malutki 🙈

E
    age.png
  • ada.d Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2023, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eweljina wrote:
    Wow, ciekawa jestem ile mój synek waży, swą tyg temu było 2200 i tak patrząc po waszych wagach wydaje mi się, że malutki 🙈

Nasz synek też równo dwa tygodnie temu ważył 2140g, jutro mam wizytę i ciekawa jestem jaka będzie waga, obstawiam coś w okolicach 2450g.

Dziewczyny, czy Wy jak jedziecie na KTG to pakujecie na wszelki wypadek walizkę do szpitala? Koleżanka mi dziś powiedziała, że ona po 35 tygodniu miałam cały czas torbę w samochodzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2023, 10:12

Mamitka lubi tę wiadomość

Kocia i Psia mama 😺🐶
    👰‍♀️🤵‍♂️ 18.04.2015r
    age.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2023, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada.d wrote:
    Nasz synek też równo dwa tygodnie ważył 2140g, jutro mam wizytę i ciekawa jestem jaka będzie waga, obstawiam coś e okolicach 2450g.

Dziewczyny, czy Wy jak jedziecie na KTG to pakujecie na wszelki wypadek walizkę do szpitala? Koleżanka mi dziś powiedziała, że ona po 35 tygodniu miałam cały czas torbę w samochodzie.
    Ja nie będę mieć ktg przed szpitalem. Ale nie pakowałabym torby na każdą wizytę

age.png
  • Mamitka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2023, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada.d wrote:
    Nasz synek też równo dwa tygodnie ważył 2140g, jutro mam wizytę i ciekawa jestem jaka będzie waga, obstawiam coś e okolicach 2450g.

Tak ja wożę już ze sobą ale to tylko z racji tej że mieszkamy od 5 lat troszkę na obrzeżach Krakowa i ciężko w korkach byłoby jechać jeszcze po torbę do domu.

age.png
  • Mellow Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2023, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wożę torby ze sobą, ja w kółko gdzieś jeżdżę na zmiane dwoma autami, wolę jak ona stoi w domu w jednym miejscu niż w któryms aucie.

Też jestem ciekawa ile moja waży, tydzień temu ponad 2600, to teraz pewnie ok. 3 kg.

Wrócilam wlasnie z Lidla i uwaga - przepuszczono mnie w kolejce plus facet wypakowal mi na taśmę cały wózek! 🙂 Ale to chyba zasługa Misi, ktora komentowala na głos "mamcia ty masz pierwszenstwo, prawdaaaaa, a czemu musimy staaaac" i ludzie nie mieli wyjscia 😄

Arga lubi tę wiadomość

age.png

Mum, wife, lawyer 👨‍👩‍👧‍👧👜
    08.2019 👧
    07.2023 👧
  • Maura Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2023, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eweljina wrote:
    https://www.doz.pl/apteka/p146913-Nivelazione_Skin_Therapy_Expert_chlodzacy_zel_na_opuchniete_i_zmeczone_nogi_150_ml

Mi w aptece akurat ten dała:)

Dzięki piękne:) mi w aptece poradziła, żeby faktycznie jak najwięcej czasu spędzać z nogami wyżej, a dodatkowo robić zimne żelowe okłady.

age.png
  • Vilka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2023, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chciałam się pochwalić, że tak oto walizka została spakowana. Jestem zwarta i gotowa 😀

eweljina, Mamitka, Marrud88, Sesyjka, Maura, ada.d, Arga, zasada, adukow lubią tę wiadomość

👰🤵 2017
    👶🩷 08.2023
    18.10.2024 ⏸️
    Niedoczynność tarczycy - letrox 100

Wizyta 7.11 0,5cm
    Wizyta 19.11 1,54cm ❤️169ud/min
    Wizyta 26.11 2,25cm
    Wizyta 21.12 6,74cm
    Prenatalne 23.12 6,9cm🩷 girl 164ud/min
    07.01 wizyta 9,79cm🩷
    04.02 wizyta
    17.02 połówkowe
    preg.png
  • Sesyjka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2023, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilka wrote:
    Dziewczyny chciałam się pochwalić, że tak oto walizka została spakowana. Jestem zwarta i gotowa 😀
    Wow I ja muszę w końcu to zrobić..

age.png
    💏 starania o pierwszego maluszka od 01.2021

👱🏼‍♀️:36
    Owulacje potwierdzone monitoringami
    AMH- 2,6
    MTHFR_1298A>C Układ heterozygotyczny
    09.2021- sono Hsg (oba drożne)
    12.2021- Histeroskopia (usunięty polip 1,5cm )

🙋‍♂️:39
    operacja żylaków 1st.
    morfologia: 2% --> 12%, ruch i żywotność- ok
    HBA, DFI- ok

1.08.2023 👶
  • welonka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2023, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w piereszej ciazy wozilam torbe bo pod koniec tygodnia jak moj maz jechal do pracy to ja zabieralam torbe i czekalam u mamy bo bylo duzo blizej teraz nie wożę.

Jescze mlody sie nie urodzil ale juz mamy zalewniona wizyte u neurologopedy w sierpniu i u osteopaty.

age.png
  • Mamitka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2023, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie wiem czym macie e planach myc dzieciaczki ale ja zakupiłam rękawice bambusową szumisie za 15zł (jest teraz na nią 40%rabatu) jest meeega super taka mięciutka że zamówiłam właśnie 2 😅
    https://szumisie.pl/szumisie-rekawica-myjka-bambusowa-biala/?gad=1&gclid=CjwKCAjwqZSlBhBwEiwAfoZUICsM8IlgT68BYC_fgvtpKNsaZ7WpsExXQt1xy8foSeJkBfd3-ROAORoCAeMQAvD_BwE

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2023, 22:04

age.png
‹‹ 273 274 275 276 277 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ