Sierpniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja się w nocy obudziłam z lekkimi skurczami, ale właściwie nie wiedziałam czy to nie jest kwestia żołądka. Po chwili zasnęłam i tyle było z tego bólu. Ale to już chyba ten etap, że takie bóle, skurcze będą zdarzały się coraz częściej.
Jutro mam wizytę u lekarza, to już przedostatnia i kolejne KTG. Ciekawa jestem jak tam moja szyjka, może już się pojawiło jakieś rozwarcie.Marrud88, Mamitka, Mania30 lubią tę wiadomość
-
Mała waży 2150 g, wszystko jest ok. Ostatnia wizyta 31 lipca i umówimy termin do szpitala na pierwszy tydzień sierpnia 🙈 jak dla mnie to za wcześnie
Acard mam odstawić około 20 lipca, reszta do końca
Młoda ma główkę do góry.Marrud88, ada.d, adukow, Mellow lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Maura wrote:Jestem po wizycie i wszystko ok. Co do tego dziwnego uczucia skóry pieczenia, czy też szczypania to okazuje się, że to macica na tym etapie ciąży, jak się rozciąga to może powodować takie odczucia mało przyjemne, oczywiście nie każda to ma, ale tak się zdarza, więc nie panikować I to nie ma związku z pojawianiem się rozstępów.
Dziewczyny, poradzcie, co mam robić na opuchnięte kostki? Kąpiel w chłodnej wodzie z solą? Coś Wam pomaga? Od tygodnia mam ten problem i do tej pory był po całym dniu widoczny, a teraz to nawet po nocy, nic nie robię, a stopy jak bańki 😓Maura lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mimi__ wrote:Córka miała 4780 więc jest rekord do pobicia 🙈 dziewczyna ze mną na sali miała córkę 2700 i wyglądała przy mojej jak lala
-
nick nieaktualny
-
Jestem po wizycie. Maja waży 3041g i skurczy brak, ale była już od miesiąca obrócona główką a dziś kurde znów jest pośladkowo. Następna wizytą za tydzień i dziwn przed porodem czyli 17.07
adukow, Arga, ada.d, eweljina, Marrud88 lubią tę wiadomość
-
eweljina wrote:Wow, ciekawa jestem ile mój synek waży, swą tyg temu było 2200 i tak patrząc po waszych wagach wydaje mi się, że malutki 🙈
Nasz synek też równo dwa tygodnie temu ważył 2140g, jutro mam wizytę i ciekawa jestem jaka będzie waga, obstawiam coś w okolicach 2450g.
Dziewczyny, czy Wy jak jedziecie na KTG to pakujecie na wszelki wypadek walizkę do szpitala? Koleżanka mi dziś powiedziała, że ona po 35 tygodniu miałam cały czas torbę w samochodzie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2023, 10:12
Mamitka lubi tę wiadomość
-
ada.d wrote:Nasz synek też równo dwa tygodnie ważył 2140g, jutro mam wizytę i ciekawa jestem jaka będzie waga, obstawiam coś e okolicach 2450g.
Dziewczyny, czy Wy jak jedziecie na KTG to pakujecie na wszelki wypadek walizkę do szpitala? Koleżanka mi dziś powiedziała, że ona po 35 tygodniu miałam cały czas torbę w samochodzie. -
ada.d wrote:Nasz synek też równo dwa tygodnie ważył 2140g, jutro mam wizytę i ciekawa jestem jaka będzie waga, obstawiam coś e okolicach 2450g.
Dziewczyny, czy Wy jak jedziecie na KTG to pakujecie na wszelki wypadek walizkę do szpitala? Koleżanka mi dziś powiedziała, że ona po 35 tygodniu miałam cały czas torbę w samochodzie. -
Nie wożę torby ze sobą, ja w kółko gdzieś jeżdżę na zmiane dwoma autami, wolę jak ona stoi w domu w jednym miejscu niż w któryms aucie.
Też jestem ciekawa ile moja waży, tydzień temu ponad 2600, to teraz pewnie ok. 3 kg.
Wrócilam wlasnie z Lidla i uwaga - przepuszczono mnie w kolejce plus facet wypakowal mi na taśmę cały wózek! 🙂 Ale to chyba zasługa Misi, ktora komentowala na głos "mamcia ty masz pierwszenstwo, prawdaaaaa, a czemu musimy staaaac" i ludzie nie mieli wyjscia 😄Arga lubi tę wiadomość
-
eweljina wrote:https://www.doz.pl/apteka/p146913-Nivelazione_Skin_Therapy_Expert_chlodzacy_zel_na_opuchniete_i_zmeczone_nogi_150_ml
Mi w aptece akurat ten dała:)
Dzięki piękne:) mi w aptece poradziła, żeby faktycznie jak najwięcej czasu spędzać z nogami wyżej, a dodatkowo robić zimne żelowe okłady. -
Dziewczyny chciałam się pochwalić, że tak oto walizka została spakowana. Jestem zwarta i gotowa 😀
eweljina, Mamitka, Marrud88, Sesyjka, Maura, ada.d, Arga, zasada, adukow lubią tę wiadomość
-
Vilka wrote:Dziewczyny chciałam się pochwalić, że tak oto walizka została spakowana. Jestem zwarta i gotowa 😀
💏 starania o pierwszego maluszka od 01.2021
👱🏼♀️:36
Owulacje potwierdzone monitoringami
AMH- 2,6
MTHFR_1298A>C Układ heterozygotyczny
09.2021- sono Hsg (oba drożne)
12.2021- Histeroskopia (usunięty polip 1,5cm )
🙋♂️:39
operacja żylaków 1st.
morfologia: 2% --> 12%, ruch i żywotność- ok
HBA, DFI- ok
1.08.2023 👶 -
Ja w piereszej ciazy wozilam torbe bo pod koniec tygodnia jak moj maz jechal do pracy to ja zabieralam torbe i czekalam u mamy bo bylo duzo blizej teraz nie wożę.
Jescze mlody sie nie urodzil ale juz mamy zalewniona wizyte u neurologopedy w sierpniu i u osteopaty. -
Dziewczyny nie wiem czym macie e planach myc dzieciaczki ale ja zakupiłam rękawice bambusową szumisie za 15zł (jest teraz na nią 40%rabatu) jest meeega super taka mięciutka że zamówiłam właśnie 2 😅
https://szumisie.pl/szumisie-rekawica-myjka-bambusowa-biala/?gad=1&gclid=CjwKCAjwqZSlBhBwEiwAfoZUICsM8IlgT68BYC_fgvtpKNsaZ7WpsExXQt1xy8foSeJkBfd3-ROAORoCAeMQAvD_BwEWiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2023, 22:04