Sierpniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Evellka93 wrote:Mój się dziś tak wierci . Do tego pobolewa mnie brzuch , słabo się coś czuje . Nie wiem czy z tego gorąca czy co . Ciśnienie jak zwykle na dnie 🤦♀️
-
Evellka93 wrote:Już mój lekarz oddzwonił kazał wrócić do luteiny bo brzuch boli po odstawieniu i scopolan czopki .
-
Evellka93 wrote:No i właśnie mi o to chodziło , żeby tylko sprawdzić czy jest Ok . Rzygac mi się chce na tą służbę zdrowia .
💏 starania o pierwszego maluszka od 01.2021
👱🏼♀️:36
Owulacje potwierdzone monitoringami
AMH- 2,6
MTHFR_1298A>C Układ heterozygotyczny
09.2021- sono Hsg (oba drożne)
12.2021- Histeroskopia (usunięty polip 1,5cm )
🙋♂️:39
operacja żylaków 1st.
morfologia: 2% --> 12%, ruch i żywotność- ok
HBA, DFI- ok
1.08.2023 👶 -
Evellka93 wrote:To jest chore po co mam tam leżeć . Jakby nie mogli wezwać lekarza na konsultacje zrobić badania i tyle . Już nie wspomnę o tym , że Pani taka milusia i opryskliwie odpowiada „ zbadać to się pani może w przychodni „ 🤦♀️
Mam nadzieję że do czwartkowej wizyty nic się nie pogorszy bo dziś cały dzień męczy mnie ten ból, trochę jakby okresowy, trochę kłucie. Ale to raczej ciągły ból więc chyba nie ma czym się martwić...Evellka93 lubi tę wiadomość
-
Myślę, że jakby się coś działo to by się ten ból nasilał . A noc nawet przespałam spokojnie , teraz czuje trochę takie ciągniecie ale może faktycznie to macica coś kombinuje celem przygotowania . Nie wiem czy też to tak odbieracie wszystko czy tylko ja jestem taka panikara . Nie wiem czego się spodziewać i jak te sygnały interpretować 🤯 Coś czuje , że już do porodu będą takie akcje co jakiś czas . I faktycznie szkoda , że personel w szpitalu ( No nie każdy ale u nas akurat są fatalne opinie ) tak podchodzi do pacjentów .
-
Evellka93 wrote:Myślę, że jakby się coś działo to by się ten ból nasilał . A noc nawet przespałam spokojnie , teraz czuje trochę takie ciągniecie ale może faktycznie to macica coś kombinuje celem przygotowania . Nie wiem czy też to tak odbieracie wszystko czy tylko ja jestem taka panikara . Nie wiem czego się spodziewać i jak te sygnały interpretować 🤯 Coś czuje , że już do porodu będą takie akcje co jakiś czas . I faktycznie szkoda , że personel w szpitalu ( No nie każdy ale u nas akurat są fatalne opinie ) tak podchodzi do pacjentów .
adukow lubi tę wiadomość
-
Evellka93 wrote:A dziewczyny które biorą acard/ clexane . Kiedy wam kazali odstawić te leki przed porodem ? Bo w sumie mój lekarz nic nie mówił jeszcze . Tylko luteinę odstawiłam w sobotę a od wczoraj mam brać znów 🤦♀️
-
nick nieaktualnyEvellka93 wrote:A dziewczyny które biorą acard/ clexane . Kiedy wam kazali odstawić te leki przed porodem ? Bo w sumie mój lekarz nic nie mówił jeszcze . Tylko luteinę odstawiłam w sobotę a od wczoraj mam brać znów 🤦♀️
Ja acard już odstawiam, heparynę do końca ciąży i miesiąc po porodzie odstawić. -
Tyle się naczytałam, że sex sprzyja porodowi (masaż krocza i pochwy, sperma zmiękcza szyjkę itd...), że postanowiliśmy się częściej kochać A jak wasze doświadczenia z poprzednich ciąż, czy to coś dało rzeczywiście? Zamierzam też wkrótce łykać kapsułki olej z wiesiołka i pic herbatę z liści malin (pytałam położna, mówiła że wiesiołek nawilża pochwę, a maliny poprawiają pracę i ukrwienie mięśni macicy)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2023, 10:00
-
Vilka wrote:Tyle się naczytałam, że sex sprzyja porodowi (masaż krocza i pochwy, sperma zmiękcza szyjkę itd...), że postanowiliśmy się częściej kochać A jak wasze doświadczenia z poprzednich ciąż, czy to coś dało rzeczywiście? Zamierzam też wkrótce łykać kapsułki olej z wiesiołka i pic herbatę z liści malin (pytałam położna, mówiła że wiesiołek nawilża pochwę, a maliny poprawiają pracę i ukrwienie mięśni macicy)
A tak z ciekawości - dlaczego już? -
Vilka ja w pierwszej ciazy mialam zakaz współżycia ,przy donoszonej dopiero moglismy ale ja wtedy mialam libido zero i raz współżyliśmy a na nastepny dzien urodzilam :d teraz znowu nie mozemy wiec czeka na ciaze donoszona i nadrabiamy ,bo potem znowu nie wolno ;d
-
eweljina, czemu już... Z wiesolkiem i malinami jeszcze poczekam z dwa tygodnie, a jeśli chodzi o sex, to mamy oboje libido na podobnym poziomie, wierzę że jak "masaż" rozpoczniemy już teraz to coś da, w końcu zostało niewiele czasu, tydzień leci za tygodniem jak szalony, nie znamy dnia ani godziny
-
Usiasia wrote:Właśnie miałam o to samo zapytać, nie za wcześnie?
Jeśli nie ma przeciwwskazań to raczej nie można mówić że jest za wcześnie, pytałam gin, mówi że ok. Nasienie owszem wpływa na szyjkę, ale wtedy kiedy ona już sama zacznie się zmieniać w kierunku porodu. Jak jest zamknięta to nic się nie stanie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2023, 11:14
-
Mój gin kazal Acard odstawić po skończonym 34 tc, juz 2 tygodnie nie biorę. Nie zauważyłam żadnej zmiany. Clexane się stosuje jeszcze po porodzie, poprzednio chyba z 2 tygodnie po CC się nadal kłułam.
Co do naturalnych metod wywoływania, ja wiesiołek łykam już od miesiąca, liście malin zacznę pić pod koniec tygodnia, jak ciąża będzie donoszona. Seks uprawiamy sporadycznie, bo nie mam zwyczajnie ochoty, czuję sie już wielka i ciężka jak słoń 🙈 Natomiast w poprzedniej ciazy stosowalismy wszystkie trzy metody i NIC nie dały, poród wywoływany kawał po terminie. Jak macica sie nie chce kurczyc, to nawet bzykanie 3 x dziennie nic nie da 😅