X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2023
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2023

Oceń ten wątek:
  • eweljina Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2023, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie widzę osobiście sensu we 'wspomaganiu' jeszcze przed terminem ciąży donoszonej, myślałam, że po te metody sięga się jak nic samo nie rusza, a i gwarancja średnia przecież stąd moje pytanie.za dwa tygodnie nadal nie będziesz miała ciąży donoszonej, więc zdziwiło mnie to co napisałaś

Mellow, Megi93, ada.d, Usiasia lubią tę wiadomość

E
    age.png
  • Vilka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2023, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem, ale wiesiołek, maliny czy seks można zacząć wcześniej stosowac niz po terminie spodziewanego porodu, jeśli nie ma zagrożenia wcześniejszym porodem. :) Efekt może dać stosowanie od kilku tygodni, a nie kilku dni. Mówi tak mój lekarz, położna, wujek google też

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2023, 11:30

👰🤵 2017
    👶🩷 08.2023
    18.10.2024 ⏸️
    Niedoczynność tarczycy - letrox 100

Wizyta 7.11 0,5cm
    Wizyta 19.11 1,54cm ❤️169ud/min
    Wizyta 26.11 2,25cm
    Wizyta 21.12 6,74cm
    Prenatalne 23.12 6,9cm🩷 girl 164ud/min
    07.01 wizyta 9,79cm🩷
    04.02 wizyta
    17.02 połówkowe
    preg.png
  • Aliya Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2023, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evellka93 wrote:
    A dziewczyny które biorą acard/ clexane . Kiedy wam kazali odstawić te leki przed porodem ? Bo w sumie mój lekarz nic nie mówił jeszcze . Tylko luteinę odstawiłam w sobotę a od wczoraj mam brać znów 🤦‍♀️

Ja biorę acard i mam odstawić w 36tc, luteinę tak samo. Swoją drogą jestem ciekawa jak szyjka zareaguje na odstawienie luteiny, bo już teraz mimo brania powoli się skraca. 🤔

04/22 26tc 👼
    07/23 38tc 🌈
  • Evellka93 Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2023, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliya wrote:
    Ja biorę acard i mam odstawić w 36tc, luteinę tak samo. Swoją drogą jestem ciekawa jak szyjka zareaguje na odstawienie luteiny, bo już teraz mimo brania powoli się skraca. 🤔
    No właśnie ja brałam cały i czas i szyjka była długa , zamknięta . I na wizycie w sobotę kazał mi odstawić luteinę , żeby szyjka zaczęła pracować . I wczoraj bóle brzucha , jakieś skurcze i po kontakcie z lekarzem brać od nowa luteinę i scopolan . I powiedział , że bóle brzucha przez odstawienie luteiny . Mam 33 tydz dziś skończony wiec za wcześnie chyba moim zdaniem .

• Arga Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2023, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdybym miała z kim to bym sex miała a tak muszę czekać do pierwszego sierpnia 🙈 później połóg a z trójką dzieci trudno będzie o chwilkę czasu dla dwojga.

Czuję już, że skutki mnie bolą ale zero siary. Zaczynam się bać jak ja Sobieskie będę dawać radę sama z nimi przez trzy tygodnie.

age.png
  • Mellow Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2023, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Arga, jakis przystojny hydraulik, mechanik moze sie zorganizowac, na pewno masz cos do naprawy w domu 🤣 Pocieszę Cię, że mój za ścianą dostepny, a taki zarobiony, że też nic z tego nie wychodzi, cześciej widuję urodziwego kuriera DPD ostatnio niż jego 😆

eweljina, Arjada, Arga, adukow lubią tę wiadomość

age.png

Mum, wife, lawyer 👨‍👩‍👧‍👧👜
    08.2019 👧
    07.2023 👧
  • Marrud88 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2023, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja acard jeszcze biorę i neoparin też. Heparynę w połogu się odstawia, chociaż wiadomo każdy przypadek inny.

preg.png
  • eweljina Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2023, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi to w ogóle przez myśl nie przychodzi współżycie, myślę sobie o pomocy starego przy masażu krocza i mina mi się sama krzywi na myśl, że ma mnie tam dotykać 😂 biedny, ale ja się czuję ociężale, czuje (bo przecież nie widzę 😂) że napęczniałe tam na dole wszystko, pozycji do spania nie mogę znaleźć a co dopiero do baraszkowania 😂 idealny przykład, że każda ma zupełnie inaczej :D

Mellow lubi tę wiadomość

E
    age.png
  • Mamitka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2023, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę Clexane i ostatni zastrzyk mam zrobić conajmnien 12h przed cc a najlepiej 24h (tak ponoć zalecane). Już się nie mogę doczekać kiedy odstawię. Mam od poczatku na te zastrzyki uczulenie i swędzi mnie brzuch z obu stron tam gdzie robię zastrzyki i do tego mam czerwone placki właśnie swędzące, idzie zwariować.

age.png
    18.07.2023 - córeczka Maja 👶
  • Arga Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2023, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamitka wrote:
    Ja biorę Clexane i ostatni zastrzyk mam zrobić conajmnien 12h przed cc a najlepiej 24h (tak ponoć zalecane). Już się nie mogę doczekać kiedy odstawię. Mam od poczatku na te zastrzyki uczulenie i swędzi mnie brzuch z obu stron tam gdzie robię zastrzyki i do tego mam czerwone placki właśnie swędzące, idzie zwariować.
    Ja już nie mam jak wygodnie robić tych zastrzyków bo skóra napięta i boli mnie przy wbijaniu tak, że córka już mi mówi, że nie chce być w ciąży 🙈😅
    A w udo jakoś się boję zrobić te zastrzyki.
    O 14 mam wizytę i chyba po niej pójdę na jakieś zakupy bo lodówka już świeci pustkami a mi się nie chce gotować jak dzieci są w przedszkolu.

age.png
  • Maura Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2023, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie i wszystko ok. Co do tego dziwnego uczucia skóry pieczenia, czy też szczypania to okazuje się, że to macica na tym etapie ciąży, jak się rozciąga to może powodować takie odczucia mało przyjemne, oczywiście nie każda to ma, ale tak się zdarza, więc nie panikować ;) I to nie ma związku z pojawianiem się rozstępów.
    Dziewczyny, poradzcie, co mam robić na opuchnięte kostki? Kąpiel w chłodnej wodzie z solą? Coś Wam pomaga? Od tygodnia mam ten problem i do tej pory był po całym dniu widoczny, a teraz to nawet po nocy, nic nie robię, a stopy jak bańki 😓

Salea lubi tę wiadomość

age.png
  • eweljina Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2023, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maura wrote:
    Jestem po wizycie i wszystko ok. Co do tego dziwnego uczucia skóry pieczenia, czy też szczypania to okazuje się, że to macica na tym etapie ciąży, jak się rozciąga to może powodować takie odczucia mało przyjemne, oczywiście nie każda to ma, ale tak się zdarza, więc nie panikować ;) I to nie ma związku z pojawianiem się rozstępów.
    Dziewczyny, poradzcie, co mam robić na opuchnięte kostki? Kąpiel w chłodnej wodzie z solą? Coś Wam pomaga? Od tygodnia mam ten problem i do tej pory był po całym dniu widoczny, a teraz to nawet po nocy, nic nie robię, a stopy jak bańki 😓

Doświadczone pewnie pomogą bardziej, ja smaruje nogi żelem chłodzącym odpowiednim dla kobiet w ciąży i nogi do góry staram się mieć podczas odpoczynku, czy to coś daje? Może trochę, ale coś czuję, że lepiej nie będzie 🙈

E
    age.png
  • adukow Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2023, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mellow wrote:
    Oj Arga, jakis przystojny hydraulik, mechanik moze sie zorganizowac, na pewno masz cos do naprawy w domu 🤣 Pocieszę Cię, że mój za ścianą dostepny, a taki zarobiony, że też nic z tego nie wychodzi, cześciej widuję urodziwego kuriera DPD ostatnio niż jego 😆

ej też mam spoko kuriera z DPD! :D mój ulubiony haha, więc chyba trafnych ludzi zatrudniają :d

Mellow lubi tę wiadomość

age.png
  • Maura Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2023, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eweljina wrote:
    Doświadczone pewnie pomogą bardziej, ja smaruje nogi żelem chłodzącym odpowiednim dla kobiet w ciąży i nogi do góry staram się mieć podczas odpoczynku, czy to coś daje? Może trochę, ale coś czuję, że lepiej nie będzie 🙈
    A jaki żel konkretnie używasz? Jestem w desperacji i może jeszcze go dziś kupię! :)

age.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2023, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli nie ma zagrozen przedwczesnym podorem szyjka jest dluzga zamknieta to nie ma wczeciwskazan do czestego seksu czy cwiczen .

Ja bylam u lekarza szyjka dalej miekka skrocona ale zamknieta,glowa mocno orzywiera do szyjki . Magnez mam brac jeszcze przez tydzien i najlepiej jakbym jescze tydzien wytrzymala zeby mldoy lepiej dojrzal , ma 2778g

Arga lubi tę wiadomość

age.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2023, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli nie ma zagrozen przedwczesnym podorem szyjka jest dluzga zamknieta to nie ma wczeciwskazan do czestego seksu czy cwiczen .

Ja bylam u lekarza szyjka dalej miekka skrocona ale zamknieta,glowa mocno orzywiera do szyjki . Magnez mam brac jeszcze przez tydzien i najlepiej jakbym jescze tydzien wytrzymala zeby mldoy lepiej dojrzal , ma 2778g

Marrud88 lubi tę wiadomość

age.png
  • eweljina Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2023, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maura wrote:
    A jaki żel konkretnie używasz? Jestem w desperacji i może jeszcze go dziś kupię! :)

https://www.doz.pl/apteka/p146913-Nivelazione_Skin_Therapy_Expert_chlodzacy_zel_na_opuchniete_i_zmeczone_nogi_150_ml

Mi w aptece akurat ten dała:)

Maura lubi tę wiadomość

E
    age.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2023, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja trzymam po prostu nogi w górze na jakieś poduszcze na pufie. Poprzednio piłam pokrzywę to pomagało na opuchnięcie

Maura lubi tę wiadomość

age.png
  • Vilka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2023, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na ostatniej wizycie gin mi powiedziała, że mam główkę nisko, ale że szyjka jest zamknięta i taka jak należy. Ale to chyba dobry znak jak główka nisko ? Nie dopytałam jej

👰🤵 2017
    👶🩷 08.2023
    18.10.2024 ⏸️
    Niedoczynność tarczycy - letrox 100

Wizyta 7.11 0,5cm
    Wizyta 19.11 1,54cm ❤️169ud/min
    Wizyta 26.11 2,25cm
    Wizyta 21.12 6,74cm
    Prenatalne 23.12 6,9cm🩷 girl 164ud/min
    07.01 wizyta 9,79cm🩷
    04.02 wizyta
    17.02 połówkowe
    preg.png
  • Mamitka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2023, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś na 17 jade na wizytę i KTG ależ jestem ciekawa co mi powie. Wczoraj wieczorem przez godzinę miałam taki ból jakby mnie ciągło za macicę do dołu i nagle puszczało. Miałam tak co 2 minuty ale nie panikowałam🤣 o dziwo 🤣🤣🤣 ale po godzinie przeszło. Ciekawe co mi powie.

age.png
    18.07.2023 - córeczka Maja 👶
‹‹ 272 273 274 275 276 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ