Sierpniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie widzę osobiście sensu we 'wspomaganiu' jeszcze przed terminem ciąży donoszonej, myślałam, że po te metody sięga się jak nic samo nie rusza, a i gwarancja średnia przecież stąd moje pytanie.za dwa tygodnie nadal nie będziesz miała ciąży donoszonej, więc zdziwiło mnie to co napisałaś
Mellow, Megi93, ada.d, Usiasia lubią tę wiadomość
-
Rozumiem, ale wiesiołek, maliny czy seks można zacząć wcześniej stosowac niz po terminie spodziewanego porodu, jeśli nie ma zagrożenia wcześniejszym porodem. Efekt może dać stosowanie od kilku tygodni, a nie kilku dni. Mówi tak mój lekarz, położna, wujek google też
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2023, 11:30
-
Evellka93 wrote:A dziewczyny które biorą acard/ clexane . Kiedy wam kazali odstawić te leki przed porodem ? Bo w sumie mój lekarz nic nie mówił jeszcze . Tylko luteinę odstawiłam w sobotę a od wczoraj mam brać znów 🤦♀️
Ja biorę acard i mam odstawić w 36tc, luteinę tak samo. Swoją drogą jestem ciekawa jak szyjka zareaguje na odstawienie luteiny, bo już teraz mimo brania powoli się skraca. 🤔04/22 26tc 👼
07/23 38tc 🌈 -
Aliya wrote:Ja biorę acard i mam odstawić w 36tc, luteinę tak samo. Swoją drogą jestem ciekawa jak szyjka zareaguje na odstawienie luteiny, bo już teraz mimo brania powoli się skraca. 🤔
-
Gdybym miała z kim to bym sex miała a tak muszę czekać do pierwszego sierpnia 🙈 później połóg a z trójką dzieci trudno będzie o chwilkę czasu dla dwojga.
Czuję już, że skutki mnie bolą ale zero siary. Zaczynam się bać jak ja Sobieskie będę dawać radę sama z nimi przez trzy tygodnie. -
Oj Arga, jakis przystojny hydraulik, mechanik moze sie zorganizowac, na pewno masz cos do naprawy w domu 🤣 Pocieszę Cię, że mój za ścianą dostepny, a taki zarobiony, że też nic z tego nie wychodzi, cześciej widuję urodziwego kuriera DPD ostatnio niż jego 😆
eweljina, Arjada, Arga, adukow lubią tę wiadomość
-
Mi to w ogóle przez myśl nie przychodzi współżycie, myślę sobie o pomocy starego przy masażu krocza i mina mi się sama krzywi na myśl, że ma mnie tam dotykać 😂 biedny, ale ja się czuję ociężale, czuje (bo przecież nie widzę 😂) że napęczniałe tam na dole wszystko, pozycji do spania nie mogę znaleźć a co dopiero do baraszkowania 😂 idealny przykład, że każda ma zupełnie inaczej
Mellow lubi tę wiadomość
-
Ja biorę Clexane i ostatni zastrzyk mam zrobić conajmnien 12h przed cc a najlepiej 24h (tak ponoć zalecane). Już się nie mogę doczekać kiedy odstawię. Mam od poczatku na te zastrzyki uczulenie i swędzi mnie brzuch z obu stron tam gdzie robię zastrzyki i do tego mam czerwone placki właśnie swędzące, idzie zwariować.
-
Mamitka wrote:Ja biorę Clexane i ostatni zastrzyk mam zrobić conajmnien 12h przed cc a najlepiej 24h (tak ponoć zalecane). Już się nie mogę doczekać kiedy odstawię. Mam od poczatku na te zastrzyki uczulenie i swędzi mnie brzuch z obu stron tam gdzie robię zastrzyki i do tego mam czerwone placki właśnie swędzące, idzie zwariować.
A w udo jakoś się boję zrobić te zastrzyki.
O 14 mam wizytę i chyba po niej pójdę na jakieś zakupy bo lodówka już świeci pustkami a mi się nie chce gotować jak dzieci są w przedszkolu. -
Jestem po wizycie i wszystko ok. Co do tego dziwnego uczucia skóry pieczenia, czy też szczypania to okazuje się, że to macica na tym etapie ciąży, jak się rozciąga to może powodować takie odczucia mało przyjemne, oczywiście nie każda to ma, ale tak się zdarza, więc nie panikować I to nie ma związku z pojawianiem się rozstępów.
Dziewczyny, poradzcie, co mam robić na opuchnięte kostki? Kąpiel w chłodnej wodzie z solą? Coś Wam pomaga? Od tygodnia mam ten problem i do tej pory był po całym dniu widoczny, a teraz to nawet po nocy, nic nie robię, a stopy jak bańki 😓Salea lubi tę wiadomość
-
Maura wrote:Jestem po wizycie i wszystko ok. Co do tego dziwnego uczucia skóry pieczenia, czy też szczypania to okazuje się, że to macica na tym etapie ciąży, jak się rozciąga to może powodować takie odczucia mało przyjemne, oczywiście nie każda to ma, ale tak się zdarza, więc nie panikować I to nie ma związku z pojawianiem się rozstępów.
Dziewczyny, poradzcie, co mam robić na opuchnięte kostki? Kąpiel w chłodnej wodzie z solą? Coś Wam pomaga? Od tygodnia mam ten problem i do tej pory był po całym dniu widoczny, a teraz to nawet po nocy, nic nie robię, a stopy jak bańki 😓
Doświadczone pewnie pomogą bardziej, ja smaruje nogi żelem chłodzącym odpowiednim dla kobiet w ciąży i nogi do góry staram się mieć podczas odpoczynku, czy to coś daje? Może trochę, ale coś czuję, że lepiej nie będzie 🙈 -
Mellow wrote:Oj Arga, jakis przystojny hydraulik, mechanik moze sie zorganizowac, na pewno masz cos do naprawy w domu 🤣 Pocieszę Cię, że mój za ścianą dostepny, a taki zarobiony, że też nic z tego nie wychodzi, cześciej widuję urodziwego kuriera DPD ostatnio niż jego 😆
ej też mam spoko kuriera z DPD! mój ulubiony haha, więc chyba trafnych ludzi zatrudniają :d
Mellow lubi tę wiadomość
-
eweljina wrote:Doświadczone pewnie pomogą bardziej, ja smaruje nogi żelem chłodzącym odpowiednim dla kobiet w ciąży i nogi do góry staram się mieć podczas odpoczynku, czy to coś daje? Może trochę, ale coś czuję, że lepiej nie będzie 🙈
-
Jesli nie ma zagrozen przedwczesnym podorem szyjka jest dluzga zamknieta to nie ma wczeciwskazan do czestego seksu czy cwiczen .
Ja bylam u lekarza szyjka dalej miekka skrocona ale zamknieta,glowa mocno orzywiera do szyjki . Magnez mam brac jeszcze przez tydzien i najlepiej jakbym jescze tydzien wytrzymala zeby mldoy lepiej dojrzal , ma 2778gArga lubi tę wiadomość
-
Jesli nie ma zagrozen przedwczesnym podorem szyjka jest dluzga zamknieta to nie ma wczeciwskazan do czestego seksu czy cwiczen .
Ja bylam u lekarza szyjka dalej miekka skrocona ale zamknieta,glowa mocno orzywiera do szyjki . Magnez mam brac jeszcze przez tydzien i najlepiej jakbym jescze tydzien wytrzymala zeby mldoy lepiej dojrzal , ma 2778gMarrud88 lubi tę wiadomość
-
Maura wrote:A jaki żel konkretnie używasz? Jestem w desperacji i może jeszcze go dziś kupię!
https://www.doz.pl/apteka/p146913-Nivelazione_Skin_Therapy_Expert_chlodzacy_zel_na_opuchniete_i_zmeczone_nogi_150_ml
Mi w aptece akurat ten dała:)Maura lubi tę wiadomość
-
Na ostatniej wizycie gin mi powiedziała, że mam główkę nisko, ale że szyjka jest zamknięta i taka jak należy. Ale to chyba dobry znak jak główka nisko ? Nie dopytałam jej
-
Ja dziś na 17 jade na wizytę i KTG ależ jestem ciekawa co mi powie. Wczoraj wieczorem przez godzinę miałam taki ból jakby mnie ciągło za macicę do dołu i nagle puszczało. Miałam tak co 2 minuty ale nie panikowałam🤣 o dziwo 🤣🤣🤣 ale po godzinie przeszło. Ciekawe co mi powie.