X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2023
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2023

Oceń ten wątek:
  • Mellow Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2023, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja starszą myję ręką od zawsze, bo gąbki wszelkie to dla mnie siedliska bakterii, trzeba by to prać po każdym użyciu, żeby było higieniczne 🙊

Też macie tyle wydzieliny tam na dole ostatnio? Nie wiem czy to olej z wiesiołka czy porod sie zbliza, ale musze zmieniac gacie kilka razy dziennie 😶 W sumie mogłabym to wykorzystac do harców ze Starym, ale on znow przy kompie pół nocy, bo ma jakiś dyżur. Nic tylko zadzwonic po kuriera DPD 😄

Vilka, ada.d lubią tę wiadomość

age.png

Mum, wife, lawyer 👨‍👩‍👧‍👧👜
    08.2019 👧
    07.2023 👧
  • Marrud88 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2023, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też tylko ręką będę myła:) u mnie wydzieliny masa już nie wyrabiam z praniem gaci :D

Mellow lubi tę wiadomość

preg.png
  • Vilka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2023, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też ciągle mokro :D

Ja też bez gąbek i innych myjek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2023, 22:50

Mellow lubi tę wiadomość

👰🤵 2017
    👶🩷 08.2023
    18.10.2024 ⏸️
    Niedoczynność tarczycy - letrox 100

Wizyta 7.11 0,5cm
    Wizyta 19.11 1,54cm ❤️169ud/min
    Wizyta 26.11 2,25cm
    Wizyta 21.12 6,74cm
    Prenatalne 23.12 6,9cm🩷 girl 164ud/min
    07.01 wizyta 9,79cm🩷
    04.02 wizyta
    17.02 połówkowe
    preg.png
  • zasada Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2023, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przygotowania pełną parą, widzę że u nas wszystkich pomału zaczyna się gorączka ostatniej prostej.🙉😅 My wczoraj mieliśmy rozmowę w szpitalu, taki jakby wywiad do 3 cc i w końcu mamy termin ustalony. Lenka przyjdzie na świat 21.07 🙉🙉🙉 To raptem ciut ponad 2 tyg. A ja sądzę, że nadal nie jestem gotowa. Za to stresu, obaw i nerwów coraz więcej. Nie wiem jak sobie to racjonalnie tłumaczyć, że wszystko będzie dobrze i ok itd.
    Malutka w porównaniu do braci będzie raczej drobna, chłopaki ważyli 3740 i 3790 a Lena póki co 2700 więc nie zapowiada się na +1kg w 2 tyg.🙈 I to mimo cukrzycy ciążowej. 🤷🏻‍♀️

Czy któraś z Was może polecić jakąś maść na sutki przy karmieniu? Domawiam ostatnie pierdoły i chce być gotowa i na to.💪🏻

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2023, 23:06

age.png
  • Mellow Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2023, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepsze na poranione cycki z mojego doświadczenia były lanolina Lansinoh i kompresy Multi Mam

zasada lubi tę wiadomość

age.png

08.2019 👧
    07.2023 👧
  • welonka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2023, 01:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez reka myje córkę i drugie tak samo .

U mnie sorawdzila sie masc bephanten bo tylko ona poradzila sobie z pogryzieniem córki.

Ej u mnie nie ma kurierów panów tylko panie:d a w dpd to co zmówię jest inny o czesto sa to dzieci ale pełnoletnie:d

Marrud88 lubi tę wiadomość

age.png
  • Usiasia Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2023, 01:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mellow u mnie to samo. Ostatnio myślałam że wody mi odeszły 🤦‍♀️

Na opuchliznę polecam Kompresy (typowo dla kobiet w ciąży), ja mam akurat z DE, ale chyba u nas też można kupić. Coś takiego: https://www.dm.pl/babylove-mama-ch-odzace-ok-ady-na-nogi-p4058172781872.html?wt_mc=shopping.google.pla.Dzieciiniemowl%C4%99ta&hc_tid=10234582C5816PPC

Fizjo podała dobry sposób na masaż szczotką na sucho i o dziwo po tym mi bardzo dobrze opuchlizna zeszła też.

Na marginesie - moja torba nadal nie jest w pełni spakowana. Chyba jestem zbyt wymagająca bo już któryś raz odesłałam koszule do karmienia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2023, 01:25

adukow lubi tę wiadomość

preg.png

28.11.2022 - II
    21.12.2022 - jest 💓
  • adukow Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2023, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usiasia wrote:
    Mellow u mnie to samo. Ostatnio myślałam że wody mi odeszły 🤦‍♀️

Na opuchliznę polecam Kompresy (typowo dla kobiet w ciąży), ja mam akurat z DE, ale chyba u nas też można kupić. Coś takiego: https://www.dm.pl/babylove-mama-ch-odzace-ok-ady-na-nogi-p4058172781872.html?wt_mc=shopping.google.pla.Dzieciiniemowl%C4%99ta&hc_tid=10234582C5816PPC

Fizjo podała dobry sposób na masaż szczotką na sucho i o dziwo po tym mi bardzo dobrze opuchlizna zeszła też.

Na marginesie - moja torba nadal nie jest w pełni spakowana. Chyba jestem zbyt wymagająca bo już któryś raz odesłałam koszule do karmienia

Możemy sobie podać rękę 😅 czekam znowu na kolejną paczkę. Nie siedzą mi te koszule, przez co nie mogę dopiąć walizy! A jeśli chodzi o maść to ja spróbuję tej: https://yourkaya.pl/products/wyprawka-dla-mamy

age.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2023, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do stopy mocze w zimnej wodzie z dodatkiem soli ,sa tez specjalne sole do do stop.
    A na bolace stopy po calym dniu albo rano jak wstane bola mnie a mam chwile to masuję nogi na macie do akupresury , siadam na lozku i przebieram nogami po macie a na koniec chwile kazda stope osobno dociskam na stojąco .

age.png
  • Usiasia Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2023, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adukow wrote:
    Możemy sobie podać rękę 😅 czekam znowu na kolejną paczkę. Nie siedzą mi te koszule, przez co nie mogę dopiąć walizy! A jeśli chodzi o maść to ja spróbuję tej: https://yourkaya.pl/products/wyprawka-dla-mamy
    Dzisiaj mają przyjść kolejne, teraz zamówiłam jakieś zwyklaki z allegro skoro te cuda nie leżą. Problem w tym, że na zamki i zobaczymy czy będą wygodne do rozpinania itp.
    Do smarowania kupiłam Lanoline, ja mam akurat z Ziai ale jak jest w składzie czysta Lanolina to nie wiem czy firma ma znaczenie.

preg.png

28.11.2022 - II
    21.12.2022 - jest 💓
  • Maura Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2023, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za wszystkie polecajki! Dzisiaj leżę z nogami w górze i nic nie robię 🤪 Usiasia, a ten masaż szczotką to po stopach? Bo z tego, co pamiętam kostki,stawy, ścięgna to się omija.

Mi ta koszula z Dolce Sono podpasowała i nie wymieniałam nawet rozmiaru, choć miałam ochotę na mniejszy, ale już wyprana i spakowana 🙂

Coś jest z tymi kurierami w DPD, u nas też to ulubiony kurier! Wnosi paczki do domu, nie muszę nic dźwigać. Jak oceniam firmę to zawsze na plus za kuriera 😅

age.png
  • ada.d Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2023, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie, Staś waży 2420g, rozwarcie na 1 cm. Zapis KTG prawidłowy, bez akcji skurczowych. Za tydzień ostatnia wizyta i zdejmujemy pessar.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2023, 10:05

Arga, Vilka, Evellka93, eweljina, welonka, Marrud88 lubią tę wiadomość

Kocia i Psia mama 😺🐶
    👰‍♀️🤵‍♂️ 18.04.2015r
    age.png
  • Maura Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2023, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do skutków mam zielony linomag, ten sam będę stosować do pielęgnacji córeczki.

Po ile szt. ubranek pakujecie do szpitala?
    Pewnie już tutaj był ten wątek, ale nie dokopię się do tego ;)

age.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2023, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maura wrote:
    Do skutków mam zielony linomag, ten sam będę stosować do pielęgnacji córeczki.

Po ile szt. ubranek pakujecie do szpitala?
    Pewnie już tutaj był ten wątek, ale nie dokopię się do tego ;)
    Ja wezmę pewnie trzy pajace i body na krótki rękaw ze spodenkami ze stópkami na wyjście i pewnie cienką bluzę. No i o czapeczka, chociaż to mają i dają jak się zapomni 🤣 liczę na to, że wyjdziemy po tych trzech dniach a jak coś to mi doniosą czyste. Takie małe dziecko jeszcze dużo nie sika i nie robi kupy co chwilę.

Maura lubi tę wiadomość

age.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2023, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nic nie używałam na sutki, smarowałam jak coś swoim mlekiem i nie miałam problemów przez tyleeee lat 😅

Maura, Vilka lubią tę wiadomość

age.png
  • Evellka93 Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2023, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś miałam konsultacje z diabetolog . Powoli odstawiam glucophage i kontrola już po porodzie w listopadzie . Trzymać się diety , dołożyć więcej węglowodanów. Nie żreć płatków na mleku … 😅a ja tak uwielbiam . Raz mi cukier wywaliło musiałam się przyznać , że zeżarłam w akcie desperacji żelki . Wypisała mi na zapas pasków bo jak urodzę to się nie będą należały na zniżkę 🤦‍♀️i ofcors zrypa , że nie jem o 22 posiłku zawsze !

Vilka lubi tę wiadomość

• Mellow Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2023, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dupa blada, Misia w nocy zaczęła kaszleć i pediatra powiedział, że to najpewniej zapalenie oskrzeli🤦‍♀️ A ja za 2-3 tyg rodzę, no bomba 🤦‍♀️😭

welonka lubi tę wiadomość

age.png

08.2019 👧
    07.2023 👧
  • Arga Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2023, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mellow wrote:
    U nas dupa blada, Misia w nocy zaczęła kaszleć i pediatra powiedział, że to najpewniej zapalenie oskrzeli🤦‍♀️ A ja za 2-3 tyg rodzę, no bomba 🤦‍♀️😭
    Do tego czasu już wyzdrowieje. Mi syn też coś nie wyraźnie wygląda ale się jeszcze nie przejmuję.
    Zdrowia dla was

Mellow lubi tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2023, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałyście może przez ciążę Ketony w moczu ?

• welonka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2023, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mellow wrote:
    Mloda do tego wyzdrowieje jak wprowadzicie od razu leczenie , my dzisiaj konczymy antybiotyk tydzien temu poszlam na wizyte z wynikami z morfologia i cpr bo miala lekki kaszel i katar czerwone gardlo (przez noc wyszly kropy na jezyku i kaszka na ciele) okazalo sie ze to paciorkowiec ,ona zdrowa a dzisiaj ja wstalam z katarem i kaszlem .

age.png
‹‹ 274 275 276 277 278 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ