Sierpniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyArga wrote:Ja na drugą cesarkę szłam bez skierowania. Po prostu poszłam w ten dzień w który powiedział minęło lekarz że będzie i mnie przyjęli rano a później długo czekałam na swoją kolej cesarki.
To tak można bez skierowania? I nikt Cię nie odeśle ze szpitala skoro nie mam papieru ani terminu ?
Mój lekarz też jest ordynatorem w szpitalu i przy pierwszej cesarce mnie ciął. Teraz też coś wspominał żeby się wstawić wtedy i wtedy do szpitala na cesarkę i ja zgłupiałam w jaki sposób niby mnie przyjmie skoro nie mam terminu i jeszcze wspomniał o niedzieli -
Ciąża2023 wrote:To tak można bez skierowania? I nikt Cię nie odeśle ze szpitala skoro nie mam papieru ani terminu ?
Mój lekarz też jest ordynatorem w szpitalu i przy pierwszej cesarce mnie ciął. Teraz też coś wspominał żeby się wstawić wtedy i wtedy do szpitala na cesarkę i ja zgłupiałam w jaki sposób niby mnie przyjmie skoro nie mam terminu i jeszcze wspomniał o niedzieli
W pierwszej ciąży miałam tylko zaświadczeniem od neurologa o wskazaniu do cięcia, poszłam w terminie od na drugi dzień było cc. W drugiej poszłam w dzień kiedy mogę lekarz powiedział, że będzie o wykona zabieg i teraz też tak chcęCiąża2023 lubi tę wiadomość
-
Ciąża2023 wrote:To tak można bez skierowania? I nikt Cię nie odeśle ze szpitala skoro nie mam papieru ani terminu ?
Mój lekarz też jest ordynatorem w szpitalu i przy pierwszej cesarce mnie ciął. Teraz też coś wspominał żeby się wstawić wtedy i wtedy do szpitala na cesarkę i ja zgłupiałam w jaki sposób niby mnie przyjmie skoro nie mam terminu i jeszcze wspomniał o niedzieli
-
nick nieaktualnyArga wrote:Ja tak szłam za każdym razem
W pierwszej ciąży miałam tylko zaświadczeniem od neurologa o wskazaniu do cięcia, poszłam w terminie od na drugi dzień było cc. W drugiej poszłam w dzień kiedy mogę lekarz powiedział, że będzie o wykona zabieg i teraz też tak chcę
Czyli zgłosilas się na izbę przyjęć i powiedziałaś że twój lekarz prowadzący kazał Ci się wstawić na CC i nie mieli żadnego z tym problemu? Na kolejny dzień ci zrobili CC ? -
Ciąża2023 wrote:Czyli zgłosilas się na izbę przyjęć i powiedziałaś że twój lekarz prowadzący kazał Ci się wstawić na CC i nie mieli żadnego z tym problemu? Na kolejny dzień ci zrobili CC ?
-
nick nieaktualnyTo teraz już sama nie wiem co robić, chodzę na NFZ i prywatnie. Gdzie z NFZ kazał lekarz właśnie tak zrobic i się zgłosić poprostu w dany dzień, a prywatnie lekarka nie ma problemu z wypisaniem mi skierowania i ustalenia terminu. W poniedziałek mam u niej wizytę to jeszcze zagadam do niej, czy faktycznie to tak nieraz funkcjonuje bo pracowali wiele lat w tym samym szpitali to powinna coś wiedzieć
-
Usiasia wrote:Arga ja w czwartek mam ostatnią wizytę. Chyba też na niej będzie robił KTG, lub jeszcze miedzy tą wizytą a szpitalem każe mi przyjść, bo widzę że wpisał że w 38tc zalecone.
Ten czas tak szybko leci, jeszcze tylko troszkę ponad 2 tygodnie i szpital. Chyba że mała postanowi zjawić się wcześniej.
Dziś znowu od rana czuję się jakbym miała za chwilę dostać okres.
U Was te ruchy naprawdę są na tyle silne, że budzicie się w nocy? Ja odczuwam często jak leżę ale raczej nie są na tyle mocne żeby się od tego budzić. Może coś za słabo kopie?Usiasia lubi tę wiadomość
-
Sesyjka wrote:A możecie polecić jakieś śpiworki na lato?
Ten był polecany dawno temu tutaj u nas, bo zapisałam w notatkach ;d jeszcze go nie kupiłam, ale chodziło tez o wygodę, ze rozpinany + napki na ramionach.
https://bajkowewnetrzakids.pl/sklep/spiworek-ecolove-e004-hawaii-am/
Ja dziś ostatnia wizyta w Ikei, kończę to sprzątanie. Małej chyba dobrze, bo jeszcze pozwala na aktywności 😄 skurczy na razie brak 🤷🏻♀️ wizyta w czwartek wraz z ktg! Dziś robiłam krew, mocz, ale czekam jeszcze na wyniki, uhh.. tak patrzę na ten suwak i niedługo będzie ciąża donoszona, ale zleciało! Podczytuję też lipcową grupę, czy już dziewczyny rodzą ;d podobno 10 bobasów na świecie 👶🏻Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2023, 15:21
Sesyjka lubi tę wiadomość
-
Adukow, ja planuję Ikeę w czwartek, wreszcie jedziemy po fotel 😀
Nie moge natomiast znalezc dywanika do pokoju Poli, chce okragly bezowy albo pudrowy roż ok. 140 cm srednicy. Nie kudlaty, wlochaty, tylko normalny. Nic nigdzie nie ma ciekawego 😐 -
Mellow wrote:Adukow, ja planuję Ikeę w czwartek, wreszcie jedziemy po fotel 😀
Nie moge natomiast znalezc dywanika do pokoju Poli, chce okragly bezowy albo pudrowy roż ok. 140 cm srednicy. Nie kudlaty, wlochaty, tylko normalny. Nic nigdzie nie ma ciekawego 😐
Też mi się zaden dywanik nie podoba 🙄
Znalazłam dziś testy ciążowe, rety jaki wzrusz, to było tak niedawno... 🙈 -
Ja mam 2 śpiworki. Jeden kupiłam już jakiś czas temu muślinowy z Aden+anais ale nie wiem czy nie będzie za duży, ale jest super mięciutki i cienki. W razie czego dokupiłam z polecenia drugi trochę mniejszy ale też muslina tylko ciut grubsza. Kupiłam w sklepie Świąt dziecka przez internet firmy Babymam (niestety nie mogę udostępnić linku).
-
Mamitka wrote:Ja mam 2 śpiworki. Jeden kupiłam już jakiś czas temu muślinowy z Aden+anais ale nie wiem czy nie będzie za duży, ale jest super mięciutki i cienki. W razie czego dokupiłam z polecenia drugi trochę mniejszy ale też muslina tylko ciut grubsza. Kupiłam w sklepie Świąt dziecka przez internet firmy Babymam (niestety nie mogę udostępnić linku).
Coś takiego Mamitka? https://mojswiatdziecka.pl/pl/p/BABYMAM-spiworek-muslinowy-niemowlecy-do-spania/7333?gad=1&gclid=EAIaIQobChMI_tiblKf1_wIV8QCiAx1HQAPmEAQYAyABEgI0_fD_BwE
Spoko cena!Mamitka, Sesyjka lubią tę wiadomość
-
adukow wrote:Coś takiego Mamitka? https://mojswiatdziecka.pl/pl/p/BABYMAM-spiworek-muslinowy-niemowlecy-do-spania/7333?gad=1&gclid=EAIaIQobChMI_tiblKf1_wIV8QCiAx1HQAPmEAQYAyABEgI0_fD_BwE
Spoko cena!
Bardzo fajne i miękkie. Też się zastanawiałam co to przyjdzie ale jestem mile zaskoczona.Sesyjka, adukow lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny jak to jest z tą izbą przyjęć . Pojechałam u nas na sor bo boli mnie co chwile ten brzuch i chciałam , żeby ktoś mnie zbadał to „milusia Pani” stwierdziła , że zbadać to się mogę u lekarza w przychodni a oni od razu kierują na ginekologię i tam mi nikt nic nie sprawdzi tylko się musze położyć na oddział . Ręce opadają . Tyle razy czytałam , że któraś była sprawdzili , że Ok i do domu . Napisałam do mojego lekarza , czekam na odpowiedź bo nie chce leżeć w szpitalu jak nie ma takiej potrzeby .
-
Evellka93 wrote:Dziewczyny jak to jest z tą izbą przyjęć . Pojechałam u nas na sor bo boli mnie co chwile ten brzuch i chciałam , żeby ktoś mnie zbadał to „milusia Pani” stwierdziła , że zbadać to się mogę u lekarza w przychodni a oni od razu kierują na ginekologię i tam mi nikt nic nie sprawdzi tylko się musze położyć na oddział . Ręce opadają . Tyle razy czytałam , że któraś była sprawdzili , że Ok i do domu . Napisałam do mojego lekarza , czekam na odpowiedź bo nie chce leżeć w szpitalu jak nie ma takiej potrzeby .
Nie wiem jak jest w innych szpiatalch, ale ja kilka tygodni temu pojechałam że skurczami do szpitala, w którym bede rodziła. Na izbie zrobili mi KTG, USG i sprawdzili szyjkę. Nie było nic niepokojacego, więc odesłali mnie do domu. Gdyby w badaniach coś wyszło nie tak to wtedy zostałabym na oddziale.
Evellka93 lubi tę wiadomość