X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2023
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2023

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2023, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga wrote:
    Ja na drugą cesarkę szłam bez skierowania. Po prostu poszłam w ten dzień w który powiedział minęło lekarz że będzie i mnie przyjęli rano a później długo czekałam na swoją kolej cesarki.

To tak można bez skierowania? I nikt Cię nie odeśle ze szpitala skoro nie mam papieru ani terminu ?
    Mój lekarz też jest ordynatorem w szpitalu i przy pierwszej cesarce mnie ciął. Teraz też coś wspominał żeby się wstawić wtedy i wtedy do szpitala na cesarkę i ja zgłupiałam w jaki sposób niby mnie przyjmie skoro nie mam terminu i jeszcze wspomniał o niedzieli

• Arga Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2023, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciąża2023 wrote:
    To tak można bez skierowania? I nikt Cię nie odeśle ze szpitala skoro nie mam papieru ani terminu ?
    Mój lekarz też jest ordynatorem w szpitalu i przy pierwszej cesarce mnie ciął. Teraz też coś wspominał żeby się wstawić wtedy i wtedy do szpitala na cesarkę i ja zgłupiałam w jaki sposób niby mnie przyjmie skoro nie mam terminu i jeszcze wspomniał o niedzieli
    Ja tak szłam za każdym razem
    W pierwszej ciąży miałam tylko zaświadczeniem od neurologa o wskazaniu do cięcia, poszłam w terminie od na drugi dzień było cc. W drugiej poszłam w dzień kiedy mogę lekarz powiedział, że będzie o wykona zabieg i teraz też tak chcę

Ciąża2023 lubi tę wiadomość

age.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2023, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciąża2023 wrote:
    ja nie na na cc , ale w pierwszej ciazy w terminie porodu moj gin mial urlop i powiedział ze tydzien po terminie mam zglisc sie na izbe i powiedziec ze lekarz kazal mi sie zglosic na wywolanie ze wzgedlu na stan lozyska, nie mialam zadnego skierowania.

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2023, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga wrote:
    Ja tak szłam za każdym razem
    W pierwszej ciąży miałam tylko zaświadczeniem od neurologa o wskazaniu do cięcia, poszłam w terminie od na drugi dzień było cc. W drugiej poszłam w dzień kiedy mogę lekarz powiedział, że będzie o wykona zabieg i teraz też tak chcę

Czyli zgłosilas się na izbę przyjęć i powiedziałaś że twój lekarz prowadzący kazał Ci się wstawić na CC i nie mieli żadnego z tym problemu? Na kolejny dzień ci zrobili CC ?

• Arga Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2023, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciąża2023 wrote:
    Czyli zgłosilas się na izbę przyjęć i powiedziałaś że twój lekarz prowadzący kazał Ci się wstawić na CC i nie mieli żadnego z tym problemu? Na kolejny dzień ci zrobili CC ?
    Tak było 😅 coś tam kręcili nosem ale mnie przyjęli i zrobili cc rano kolejnego dnia.

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2023, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To teraz już sama nie wiem co robić, chodzę na NFZ i prywatnie. Gdzie z NFZ kazał lekarz właśnie tak zrobic i się zgłosić poprostu w dany dzień, a prywatnie lekarka nie ma problemu z wypisaniem mi skierowania i ustalenia terminu. W poniedziałek mam u niej wizytę to jeszcze zagadam do niej, czy faktycznie to tak nieraz funkcjonuje bo pracowali wiele lat w tym samym szpitali to powinna coś wiedzieć

• Megi93 Ekspertka

Wysłany: 4 lipca 2023, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usiasia wrote:
    Arga ja w czwartek mam ostatnią wizytę. Chyba też na niej będzie robił KTG, lub jeszcze miedzy tą wizytą a szpitalem każe mi przyjść, bo widzę że wpisał że w 38tc zalecone.
    Ten czas tak szybko leci, jeszcze tylko troszkę ponad 2 tygodnie i szpital. Chyba że mała postanowi zjawić się wcześniej.
    Dziś znowu od rana czuję się jakbym miała za chwilę dostać okres.

U Was te ruchy naprawdę są na tyle silne, że budzicie się w nocy? Ja odczuwam często jak leżę ale raczej nie są na tyle mocne żeby się od tego budzić. Może coś za słabo kopie?
    U mnie ruchy są delikatne, czuje je ale nie są w żaden sposób uporczywe ani bolące. A w nocy śpię fatalnie ale ze względu na parcie na pęcherz i ogólnie jakoś nie dam rady spać

Usiasia lubi tę wiadomość

age.png
  • adukow Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2023, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sesyjka wrote:
    A możecie polecić jakieś śpiworki na lato?

Ten był polecany dawno temu tutaj u nas, bo zapisałam w notatkach ;d jeszcze go nie kupiłam, ale chodziło tez o wygodę, ze rozpinany + napki na ramionach.
    https://bajkowewnetrzakids.pl/sklep/spiworek-ecolove-e004-hawaii-am/
    Ja dziś ostatnia wizyta w Ikei, kończę to sprzątanie. Małej chyba dobrze, bo jeszcze pozwala na aktywności 😄 skurczy na razie brak 🤷🏻‍♀️ wizyta w czwartek wraz z ktg! Dziś robiłam krew, mocz, ale czekam jeszcze na wyniki, uhh.. tak patrzę na ten suwak i niedługo będzie ciąża donoszona, ale zleciało! Podczytuję też lipcową grupę, czy już dziewczyny rodzą ;d podobno 10 bobasów na świecie 👶🏻

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2023, 15:21

Sesyjka lubi tę wiadomość

age.png
  • Mellow Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2023, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adukow, ja planuję Ikeę w czwartek, wreszcie jedziemy po fotel 😀

Nie moge natomiast znalezc dywanika do pokoju Poli, chce okragly bezowy albo pudrowy roż ok. 140 cm srednicy. Nie kudlaty, wlochaty, tylko normalny. Nic nigdzie nie ma ciekawego 😐

age.png

Mum, wife, lawyer 👨‍👩‍👧‍👧👜
    08.2019 👧
    07.2023 👧
  • eweljina Ekspertka

Wysłany: 4 lipca 2023, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mellow wrote:
    Adukow, ja planuję Ikeę w czwartek, wreszcie jedziemy po fotel 😀

Nie moge natomiast znalezc dywanika do pokoju Poli, chce okragly bezowy albo pudrowy roż ok. 140 cm srednicy. Nie kudlaty, wlochaty, tylko normalny. Nic nigdzie nie ma ciekawego 😐

Też mi się zaden dywanik nie podoba 🙄

Znalazłam dziś testy ciążowe, rety jaki wzrusz, to było tak niedawno... 🙈

E
    age.png
  • eweljina Ekspertka

Wysłany: 4 lipca 2023, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy my mamy grupę na FB?

E
    age.png
  • Evellka93 Ekspertka

Wysłany: 4 lipca 2023, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój się dziś tak wierci . Do tego pobolewa mnie brzuch , słabo się coś czuje . Nie wiem czy z tego gorąca czy co . Ciśnienie jak zwykle na dnie 🤦‍♀️

• adukow Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2023, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eweljina wrote:
    A czy my mamy grupę na FB?

Mamy prywatną 😄 ale cicho tam. My tu się bardziej udzielamy

age.png
  • adukow Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2023, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tu? Choć uprzedzam - ceny nie z tej ziemi
    https://malypokoik.com.pl/pl/c/Dywany/47

age.png
  • Mamitka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2023, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 2 śpiworki. Jeden kupiłam już jakiś czas temu muślinowy z Aden+anais ale nie wiem czy nie będzie za duży, ale jest super mięciutki i cienki. W razie czego dokupiłam z polecenia drugi trochę mniejszy ale też muslina tylko ciut grubsza. Kupiłam w sklepie Świąt dziecka przez internet firmy Babymam (niestety nie mogę udostępnić linku).

age.png
    18.07.2023 - córeczka Maja 👶
  • adukow Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2023, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamitka wrote:
    Ja mam 2 śpiworki. Jeden kupiłam już jakiś czas temu muślinowy z Aden+anais ale nie wiem czy nie będzie za duży, ale jest super mięciutki i cienki. W razie czego dokupiłam z polecenia drugi trochę mniejszy ale też muslina tylko ciut grubsza. Kupiłam w sklepie Świąt dziecka przez internet firmy Babymam (niestety nie mogę udostępnić linku).

Coś takiego Mamitka? https://mojswiatdziecka.pl/pl/p/BABYMAM-spiworek-muslinowy-niemowlecy-do-spania/7333?gad=1&gclid=EAIaIQobChMI_tiblKf1_wIV8QCiAx1HQAPmEAQYAyABEgI0_fD_BwE
    Spoko cena!

Mamitka, Sesyjka lubią tę wiadomość

age.png
  • Mamitka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2023, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adukow wrote:
    Coś takiego Mamitka? https://mojswiatdziecka.pl/pl/p/BABYMAM-spiworek-muslinowy-niemowlecy-do-spania/7333?gad=1&gclid=EAIaIQobChMI_tiblKf1_wIV8QCiAx1HQAPmEAQYAyABEgI0_fD_BwE
    Spoko cena!
    Tak dokładnie.
    Bardzo fajne i miękkie. Też się zastanawiałam co to przyjdzie ale jestem mile zaskoczona.

Sesyjka, adukow lubią tę wiadomość

age.png
    18.07.2023 - córeczka Maja 👶
  • Evellka93 Ekspertka

Wysłany: 4 lipca 2023, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak to jest z tą izbą przyjęć . Pojechałam u nas na sor bo boli mnie co chwile ten brzuch i chciałam , żeby ktoś mnie zbadał to „milusia Pani” stwierdziła , że zbadać to się mogę u lekarza w przychodni a oni od razu kierują na ginekologię i tam mi nikt nic nie sprawdzi tylko się musze położyć na oddział . Ręce opadają . Tyle razy czytałam , że któraś była sprawdzili , że Ok i do domu . Napisałam do mojego lekarza , czekam na odpowiedź bo nie chce leżeć w szpitalu jak nie ma takiej potrzeby .

• ada.d Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2023, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evellka93 wrote:
    Dziewczyny jak to jest z tą izbą przyjęć . Pojechałam u nas na sor bo boli mnie co chwile ten brzuch i chciałam , żeby ktoś mnie zbadał to „milusia Pani” stwierdziła , że zbadać to się mogę u lekarza w przychodni a oni od razu kierują na ginekologię i tam mi nikt nic nie sprawdzi tylko się musze położyć na oddział . Ręce opadają . Tyle razy czytałam , że któraś była sprawdzili , że Ok i do domu . Napisałam do mojego lekarza , czekam na odpowiedź bo nie chce leżeć w szpitalu jak nie ma takiej potrzeby .

Nie wiem jak jest w innych szpiatalch, ale ja kilka tygodni temu pojechałam że skurczami do szpitala, w którym bede rodziła. Na izbie zrobili mi KTG, USG i sprawdzili szyjkę. Nie było nic niepokojacego, więc odesłali mnie do domu. Gdyby w badaniach coś wyszło nie tak to wtedy zostałabym na oddziale.

Evellka93 lubi tę wiadomość

Kocia i Psia mama 😺🐶
    👰‍♀️🤵‍♂️ 18.04.2015r
    age.png
  • Evellka93 Ekspertka

Wysłany: 4 lipca 2023, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i właśnie mi o to chodziło , żeby tylko sprawdzić czy jest Ok . Rzygac mi się chce na tą służbę zdrowia .

‹‹ 270 271 272 273 274 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ