Sierpniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Mnie dopadla bezsenność cieżarnych 😑 Tak jak w poprzedniej ciąży, na samej końcówce. W sobote usnęłam ok. 3, dziś dopiero ok. 4. Dramat. Przekręcam sie w tym łóżku i nie mogę spać.
Rano wstaję ok. 8-8:30, żeby wyszykować starszą do przedszkola i w dzień nie mogę odespać, bo mam pracę, więc taka rozwalona jestem całe dnie 😭 Co to jest za dziadostwo ta bezsenność 🤬 -
Salea wrote:Mnie też piecze skóra w jednym miejscu, nie wiem, czy to dlatego że tam się najbardziej wypina dziecko. Często piecze w nocy, pomaga posmarowanie przed snem grubą warstwą balsamu, ale tylko trochę. Rozstępów nie mam, a myslałam że to rozciagająca się skóra tak boli. A uczucie pieczenia takie, jak po poparzeniu słonecznym, ale tylko w jednym miejscu, bardzo dziwne uczucie.
Nie mam pewności, czy to rozciagajaca się skóra, ale też o tym pomyślałam. Rozstępów też nie mam, jeszcze. Może lekarz coś podpowie 🤷♀️ ale to uczucie jest bardzo dziwne i mało komfortowe 😔
-
Endokrynolog potwierdził, że to może być jednorazowy rzut taki wysoki, bo jakaś inna jednostka niska, więc git.
Też nie sypiam za wiele, śpię mam wrażenie na czujce, pozycję zmieniam sto razy i pobudka 4,5... Potem chwilę dosypiam w ciągu dnia, ale nie jest fajnie ;p -
Aliya wrote:Mellow, ja musiałam oznaczyć grupę krwi 2 razy, właśnie żeby wynik był potwierdzony. Oryginał mam wpięty do karty ciąży.
Polecacie jakiś otulacz do fotelika? Miałam na razie nie kupować, ale u nas jest dzisiaj 15st i do tego bardzo wieje 😳 więc wolę mieć w razie co.
U mnie malutka chyba bardzo wysoko się układa bo nieraz, szczególnie w nocy jak śpię, mam takie bardzo silne bóle pod żebrami. Ale to nie są bóle od kopniaków tylko bardziej przypominają rozstrój żołądka. I czasem w nocy jak nie wstanę od razu siku to później nie mogę się zgiąć bo tak boli.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2023, 13:30
Aliya lubi tę wiadomość
-
Arga wrote:Wiem, że było kilka razy ale jednak chcę kupić rożek, taki cienki, muslinowy ale nie mogę znaleźć kto jaki polecał 🙃
Mi się nasz przestał podobać i tez jestem na etapie szukania. Dziś kliknęłam jeden na Vinted (tylko inny kolor). Nowy. https://www.vinted.pl/dzieci/opieka-nad-dziecmi/akcesoria-do-spania/posciel/3198607246-nowy-rozek-muslinowy-bez
Dam znać jaki przyjdzie ☺️ wczoraj tez ogarnęłam to cudowne prześcieradło Estella.
Niech już dochodzą te paczki! -
Usiasia wrote:Ja na teraz kupiłam otulacz do fotelika z Yosoy. W sumie też miałam nie kupować ale byłam w sobotę w sklepie i one są tak przyjemne w dotyku, że jednak postanowiliśmy wziąć na wszelki wypadek. Cena trochę powala bo w tym budżecie na allegro miałabym 5szt, ale jednak jakość jest świetna.
U mnie malutka chyba bardzo wysoko się układa bo nieraz, szczególnie w nocy jak śpię, mam takie bardzo silne bóle pod żebrami. Ale to nie są bóle od kopniaków tylko bardziej przypominają rozstrój żołądka. I czasem w nocy jak nie wstanę od razu siku to później nie mogę się zgiąć bo tak boli.
A jak z rzepem przy tym otulaczu Yosoy? Jest jeden czy kilka? Ja miałam przy Misi otulacz do fotelika Pink No More i był super, ale wlasnie szybko rzep się "zużył" i potem rozpinał. Moim zdaniem to na teraz niepotrzebne, myśmy zaczeli używać dopiero ok. pazdziernika, wczesniej kocyk zwykły 🙂 -
My rozek mamy ale czy bedzie spal w nim czy nie to zobaczymy ,mamy tez spiworek .maz na pocztaku wolal corke w rozku nosic i mysle ze corka bedzie wolala w rozku wziac brata. Otulacz do nosidla planujemy kupic ale dopiero jesienia , przeciez dziexko moze byc w nosidelku w pajacu dresowym czy takim jak misiek.
W srode mam wizyte i jesli uslysze ze szyjka nic sie nie zmienila od ostatniej wizyty to popłacze sie , bo mimo lekow odczuwam co troche te bole oprocz krzyzowych. Ja juz jak zaczne 37 tydzien moge rodzic bo bardzo wymęczyła mnie ta ciaza, jescze od paru dni znowu mam problem z jedzeniem jak w pierwszych miesiącach. -
Mnie generalnie takie coś bardziej przekonuje, w tych otulaczach maluch się poci bardzo na pleckach w samochodzie
https://beztroska.com/produkt/pol-spiworek-do-fotelika-beztroska-x-mktp/?attribute_kolor=Rose%20brown&gad=1&gclid=CjwKCAjw44mlBhAQEiwAqP3eVithimHlKiygiY9Snt-ROMI2Spot_IGF7iVXZMI0we1_lVkuyN_JvRoCb_wQAvD_BwE -
Hej, hej ja po wizycie. Mały waży 2500 g. Szyjka zamknięta, wód dużo, zalecenie liczenia ruchów. Tylko ciśnienie miałam wysokie na wizycie...I w domu teraz też podwyższone. No nic zobaczę jak będzie jutro...
Pytałam o te bóle jak miesiączkowe i twardnienie brzucha to dr mówi że tak ma być. Żadnego magnezu nie dostałam.
Arga lubi tę wiadomość
-
Maruda a jakie mialas cisnienie ?ja cala ciaze mialam bardzo niskie ciśnienie a ostatnio na wizycie mialam 130 na 70 w domu jak mierze tez czesto mam 135 na80 to takie na granicy. Pewnie na tym etapie nie ma co wprowadzac juz magnezu jak szyjka jest dluga twarda.
Marrud88 lubi tę wiadomość
-
Mellow wrote:A jak z rzepem przy tym otulaczu Yosoy? Jest jeden czy kilka? Ja miałam przy Misi otulacz do fotelika Pink No More i był super, ale wlasnie szybko rzep się "zużył" i potem rozpinał. Moim zdaniem to na teraz niepotrzebne, myśmy zaczeli używać dopiero ok. pazdziernika, wczesniej kocyk zwykły 🙂
Marud jakiś sposób liczenia ruchów Ci lekarz dał? Ja mam liczyć od 9 rano i zapisywać o której jest 10ruch, a potem między 19 a 21. -
Usiasia wrote:Nie zwróciłam uwagi zeby były tam rzepy. Na pewno ma w tej części gdzie nogi gumkę (nie wiem jeszcze jak się tym opatula, muszę dopytać w sklepie jak będziemy odbierać.
Marud jakiś sposób liczenia ruchów Ci lekarz dał? Ja mam liczyć od 9 rano i zapisywać o której jest 10ruch, a potem między 19 a 21.
Po śniadaniu w ciągu godziny mają być conajmniej 4 ruchy [jak są 4 dalej nie liczysz] jak są do po obiedzie i kolacji to samo. Jak nie ma po śniadaniu, to czekać czy będą po obiedzie, jak nie będzie to SOR.Usiasia lubi tę wiadomość
-
A jak nie mam ruchów po śniadaniu w ciągu godziny, tylko po 2h mam dyskotekę, to też mam jechać na sor? Dla mnie ta teoria jest dziwna, gdybym miała się trzymać ruchów po śniadaniu obiedzie i kolacji to bym musiała codziennie na sor jeździć. U mnie mała szaleje kiedy jej się podoba...
Mamitka, Megi93 lubią tę wiadomość
-
Vilka wrote:A jak nie mam ruchów po śniadaniu w ciągu godziny, tylko po 2h mam dyskotekę, to też mam jechać na sor? Dla mnie ta teoria jest dziwna, gdybym miała się trzymać ruchów po śniadaniu obiedzie i kolacji to bym musiała codziennie na sor jeździć. U mnie mała szaleje kiedy jej się podoba...
W ciągu dnia potrafi się ruszyć sporadycznie a o 23 znów szaleje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2023, 07:13
Vilka, Megi93 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny ale Marud dostala takie zalecania ze względu na duza ilosc wód płodowych to jest inna sytuacja i musi byc kontrolowana ,napisała ze jesli nie ma po sniadaniu czeka pmdo obiadu . Co innego jest jak nie ma zadnych powodów do liczenia ruchow wtedy kontrolujemy czy tylko rusza sie.
Marrud88, Vilka, Mamitka lubią tę wiadomość