X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2023
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2023

Oceń ten wątek:
  • Megi93 Ekspertka

Wysłany: 1 lipca 2023, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Po nospie i magnezie troche zmniejszyły sie ale na krzyżu czuje caly czas ,nie chve wlasnie do szpitala bo zostawia juz do porodu. Pocieszające jest to ze to juz 36t1d tu na suwaku widze ze pokazuje mi tydzien do tylu az sprawdzalam w karcie i srode na wizycie mialam 35t6d.
    A to w takim razie już zaczęłaś 37 tydzień :) także jeszcze kilka dni i ciąża odnoszona. Ja kompletnie nie wiem czego się spodziewać na końcówce ciąży bo to moja pierwsza ciąża ale wydaje mi się, że takie długotrwałe bóle mimo wszystko nie są do końca normalne. Może jednak nie zostawią Cię w szpitalu aż do porodu jeśli okazałoby się, że wszystko jest dobrze ?

age.png
  • Marrud88 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2023, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welona a próbowałaś ciepłej kąpieli, prysznica? Mi położna mówiła że przepowiadające powinny się uspokoić po ciepłej wodzie.

preg.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2023, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arjanda ale pewnie mialas regularne skurcze ? U mnie wlasnie regurlanych nie ma poki co . Kurcze w pierwszej ciazy to nagle niespodziewanie zlapaly mnie od razy regularne a tu nie wiadomo.

Megi taki bol w krzyżu moze trwac nawet kilka dni zanim zacznie sie prawdziwa akcja .

Maruda tak kapieli plecy troche puściły e po wyjciu plecy zaczely od nowa. Cale szczescie nie ma rwgularnych skurczy .

Dziewczyny w lidlu maja byc bardzo ladne milusniowe kopertowe body ,i syroje na lato milusniowe.

Marrud88, Mamitka lubią tę wiadomość

age.png
  • Arjada Ekspertka

Wysłany: 1 lipca 2023, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, regularne. Do szpitala się zebrałam jak były jakoś co 10 minut. Krzyż mi pękał a mówili że nic się nie dzieje😆 może u Ciebie się rozkręca. A że masz już doświadczenie to szybciej wyłapałaś bóle.

• Mellow Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2023, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poszłam dziś zrobić badania krwi, bo mam wrażenie, że moja opuchlizna stóp i dłoni jest codziennie większa, budzę sie rano już bez kostek, nie że dopiero wieczorem, zegarek mi się wbija w nadgarstek itd. 😳

No i wyniki idealne, mocz czyściutki ciśnienienie 115/70, morfologia, aptt, inr super (swoja droga, nie biore juz Feroplexu od tygodni, bo mam po nim mega zgage, a hemoglobina aż 13). Ciesze sie oczywiscie, że to nie zatrucie ciazowe czy stan przedrzucawkowy, ale od czego w takim razie tak puchnę 🤦‍♀️ W poprzedniej ciazy wyglądałam tak dopiero w 40 tc i po porodzie, nie w 37 tc 😬

age.png

Mum, wife, lawyer 👨‍👩‍👧‍👧👜
    08.2019 👧
    07.2023 👧
  • Usiasia Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2023, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mellow wrote:
    Ja poszłam dziś zrobić badania krwi, bo mam wrażenie, że moja opuchlizna stóp i dłoni jest codziennie większa, budzę sie rano już bez kostek, nie że dopiero wieczorem, zegarek mi się wbija w nadgarstek itd. 😳

No i wyniki idealne, mocz czyściutki ciśnienienie 115/70, morfologia, aptt, inr super (swoja droga, nie biore juz Feroplexu od tygodni, bo mam po nim mega zgage, a hemoglobina aż 13). Ciesze sie oczywiscie, że to nie zatrucie ciazowe czy stan przedrzucawkowy, ale od czego w takim razie tak puchnę 🤦‍♀️ W poprzedniej ciazy wyglądałam tak dopiero w 40 tc i po porodzie, nie w 37 tc 😬
    Mellow poprzednio też rodziłaś latem? Bo jednak upały też swoje robią. Ja już pierścionków nie noszę od kilku miesięcy zeby nie ryzykować że się coś na palcu zaklinuje. Ale i tak najgorzej jest to że bolą mnie wszystkie kostki na dłoniach, rano nawet nie mogę sobie picia sama otworzyc. Nogi tak samo, kostki sztywne i idę jak pingwin.

Welonka praktycznie jesteśmy na tym samym etapie, 1 dzień różnicy. Trzymam kciuki, żeby jeszcze trochę bobas posiedział u Ciebie w brzuchu. W sumie nie wiedziałam, że te bóle miesiączkowe to może być coś przepowiadającego. Ja miałam tak 3-4 dni temu taki męczący ból a wczoraj i dzisiaj bardzo dużo chodziłam bo musieliśmy jeszcze zakonczyk zakupy wyprawkowe. Jeszcze okazało się że nie mogę spakować torby bo koszule które zamówiłam z Dolce sonno wyglądają na mnie dramatycznie i muszę zamawiać nowe...

preg.png

28.11.2022 - II
    21.12.2022 - jest 💓
  • Mamitka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2023, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Arjanda ale pewnie mialas regularne skurcze ? U mnie wlasnie regurlanych nie ma poki co . Kurcze w pierwszej ciazy to nagle niespodziewanie zlapaly mnie od razy regularne a tu nie wiadomo.

Megi taki bol w krzyżu moze trwac nawet kilka dni zanim zacznie sie prawdziwa akcja .

Maruda tak kapieli plecy troche puściły e po wyjciu plecy zaczely od nowa. Cale szczescie nie ma rwgularnych skurczy .

Dziewczyny w lidlu maja byc bardzo ladne milusniowe kopertowe body ,i syroje na lato milusniowe.
    I jak się czujesz?
    Ja wczoraj też miałam kiepski dzień już myślałam że się będę zbierać, lekkie skurcze ale nie regularne, ból jak na miesiączkę i jeszcze biegunka i to przez cały dzień a raczej nie miałam po czym. Naprawdę kiepsko się czułam. Kurcze ale na wieczór mi puściło a dziś jak ręką odjął 😜 ale jechaliśmy do galerii na zakupy I stwierdziłam że pakujemy walizki do bagażnika w razie czego🤣 bez nich się już nie ruszam. Ja mam jeszcze 17 dni😏😅

age.png
    18.07.2023 - córeczka Maja 👶
  • Evellka93 Ekspertka

Wysłany: 2 lipca 2023, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja oczywiście wczoraj po wizycie miałam super dzień . Odchodziłam się po IKEA i innych sklepach , spałam jak zabita . Zawsze mam taki dobry dzień , że mogła bym codziennie mieć wizytę gdyby nie $ 😂
    Jeny to już tak blisko … obyśmy jak najdłużej wytrzymały ale widzę , że tu sporo maluchów woli być z lipca 🙂
    Z tego co on mi powiedział , że 37-38 tydzień to wypada początek sierpnia wiec jest szansa na prezent na urodziny 😂 A mąż będzie miał dwa lwy w domu 🤦‍♀️

• welonka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2023, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arjada właśnie te krzyżowe czesto nie pisza sie na ktg a bola okropnie,

U mnie po 3 tabletce nospy wyciszyly sie ,narazie jest ok wiec mam nadzieje ze do 37 wytrzymam.

Arjada lubi tę wiadomość

age.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2023, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamitka 17 dni to juz niedługo, obys wytrzymala do terminu crsarki . Ja smieje sie do meza ,ze maly od 29 tc straszy drugi raz byl powstrzymywany przed wyjsciem to jescze tak bedzie ze urodzi sie po terminie.

Mamitka lubi tę wiadomość

age.png
  • Evellka93 Ekspertka

Wysłany: 2 lipca 2023, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałyście może w ciąży pleśniawkę na języku . Myślałam , że się czymś oparzylam na początku. Ale dziś już widzę , że dziwnie to wyglada . Co stosowałyście ?

• Mellow Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2023, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wy tez macie taką obsesję sprzątania w ostatnim czasie? Ja piorę posciele, narzuty, obrusy jak szalona, mam jakies chore poczucie, że jak teraz tego nie zrobie, to już nigdy 😅

age.png

08.2019 👧
    07.2023 👧
  • welonka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2023, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mellow to moze ten sydrom wicia gniazda przed porodem :) wczroaj smialam sie do emza ze jeszcze rodzic nie moge bo nie mialam sydromu wicia gniazda;d

Mellow lubi tę wiadomość

age.png
  • ada.d Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2023, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mellow wrote:
    Czy Wy tez macie taką obsesję sprzątania w ostatnim czasie? Ja piorę posciele, narzuty, obrusy jak szalona, mam jakies chore poczucie, że jak teraz tego nie zrobie, to już nigdy 😅

Ja bym chciała tyle rzeczy zrobić, a nie mogę. A też mi się marzą takie generalne porządki, w garderobie, szafkach w kuchni, spiżarce. Zazdroszczę Wam, że możecie być takie aktywne w ciąży.

Kocia i Psia mama 😺🐶
    👰‍♀️🤵‍♂️ 18.04.2015r
    age.png
  • eweljina Ekspertka

Wysłany: 2 lipca 2023, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie falowo, albo wyciągam i układam wszystko, albo leżę w niemocy i niechęci żeby chociażby wyskoczyć z piżamy 😅

E
    age.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2023, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada.d wrote:
    Ja bym chciała tyle rzeczy zrobić, a nie mogę. A też mi się marzą takie generalne porządki, w garderobie, szafkach w kuchni, spiżarce. Zazdroszczę Wam, że możecie być takie aktywne w ciąży.
    Ada rozumiem Cie ,u mnie aktywny byl tylko w polowie ciazy , nie mam nakazu lezenia vcaly dzien ale dosc oszczednego trybu wiec nie ma generalnych porządków . Ale jesli mlody wytrzyma do czwartku wtedy biore sie za porzadki . Mi szkoda corki bo duzo traci teraz , nawet na rower z nia nie wyjde na spacer tak samo nie ,dobrze ze mamy swoj ogrod i tu sie bawimy .

age.png
  • Evellka93 Ekspertka

Wysłany: 2 lipca 2023, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś mam o dziwo taki aktywny dzień . Łażę , układam, sprzątam, gotuje , szykuje ubranka do torby . Dołożyłam rzeczy z waszych polecajek . Pakujecie coś do kąpania maluszka ? Bo po porodzie go umyją wiadomo a wiem , że teraz nie chcą kąpać codziennie i zastanawiam się czy to ładować czy bez sensu ?

• Mellow Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2023, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się bardzo staram, żeby ze starszą spędzać jak najwięcej czasu, choć jest już ciężko nadążyć za kilkulatką. Dziś chcę ją zabrać na basen i potem na lody.

Coraz bardziej się boję, jak to zrobić, żeby nie poczuła się mniej ważna czy odrzucona po porodzie 🥺 Ona jest takim wrażliwym kochanym malcem, brak czasu mamy może odebrać bardzo źle

age.png

08.2019 👧
    07.2023 👧
  • welonka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2023, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelka mysle ze bez sensu .

Mellow ja z corka tez staram sie spedzac jak najwiecej czasu, tez nie dalam jej na wakcje do przedszkola zeby byla ostatni moesiac ze mna ,ale nie moge spedzic z nia aktywnie czasu no i jesli teraz nagle mialaby pelno atrakcji a po porodzie juz nie to moglaby odebrac ze maly zabral jej te atrakcje , odbijemy jak maly sie urodzi . Tez obawiam sie ze corka moze poczuć sie odrzucona do tej pory mama byla zawsze,dlatego mam nadzieję ze mlody bedzie lubial sie z wozkiem i nie bedzie mial kolek to jakos damy rady zeby kazdy byl zadowolony .

Evellka93 lubi tę wiadomość

age.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2023, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedys byl temat czy dawac dziecko dziadkom pod opieke . To tak jesli dziadki s,ciocie czy wujkowie sami chca to pozwólcie , nie ogarniczajcie tego konatku. Naprawde wato miec kogos z kim dziecko zawsze zostanie bez problemu .

Usiasia lubi tę wiadomość

age.png
‹‹ 266 267 268 269 270 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ