Sierpniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Evellka93 wrote:Ja dziś mam o dziwo taki aktywny dzień . Łażę , układam, sprzątam, gotuje , szykuje ubranka do torby . Dołożyłam rzeczy z waszych polecajek . Pakujecie coś do kąpania maluszka ? Bo po porodzie go umyją wiadomo a wiem , że teraz nie chcą kąpać codziennie i zastanawiam się czy to ładować czy bez sensu ?
-
welonka wrote:Kiedys byl temat czy dawac dziecko dziadkom pod opieke . To tak jesli dziadki s,ciocie czy wujkowie sami chca to pozwólcie , nie ogarniczajcie tego konatku. Naprawde wato miec kogos z kim dziecko zawsze zostanie bez problemu .
Dopakowałam dziś jedzenie i wyniki badań do torby porodowej. Zamontowalismy tez na łóżeczku monitor oddechu i kamerkę. Jesteśmy 100% gotowi 🙉 -
Evellka93 wrote:Miałyście może w ciąży pleśniawkę na języku . Myślałam , że się czymś oparzylam na początku. Ale dziś już widzę , że dziwnie to wyglada . Co stosowałyście ?
Evellka93 lubi tę wiadomość
-
Ja miałam jakoś dwa miesiące temu stan zapalny dziąsła i mi pomógł ten Elugel i płyn Meridol.
Evellka93 lubi tę wiadomość
-
To ja jestem dziwna, bo lubię prasować i mnie to nie męczy - odpalam serial i jadę nawet 2h 😀 Od kiedy mieszkamy na nowym i mam osobną pralnię, prasuję wszystko od razu jak wyschnie, składam i dopiero wkładam do szaf. Potem jak na szybko trzeba coś założyć, to przynajmmiej ciuchy nie są jak psu wyjete z gardła.
Kurde mam od godziny bóle okresowe nisko w dole brzucha. Coś się dzieje, może w tej ciąży chociaż trochę macica ruszy🙊
W jakiej formie macie wynik grupy krwi i przeciwciał do porodu? Wiem, że trzeba oryginał, ale chodzi mi o to, jak wygląda to potwierdzenie z laboratorium? Ja nie robilam w tej ciąży tych badań ponownie, bo przeciez grupa krwi sie nie zmienia i dzis odkopałam wydruk sprzed 4 lat i skumałam sie, że jest tam pieczątka labu i podpis laboranta, ale zarazem wynik ma adnotację "niepotwierdzony". Boje sie, że ktos w szpitalu może z tym robić problem -
Ja mam wynik grupy krwi na wypisie ze szpitalap. Mój lekarz powiedział że jeśli mam ze szpitala to teraz nie trzeba robić, tylko przeciwciała. Przeciwciał mam oryginał ze wszystkimi danymi z oryginalnym podpisem z laboratorium. GBS ma być też oryginał i tu się zastanawiam bo mój dr. wynik wysłał na maila wiec tylko wydruk będzie.
-
Ja mam grupe krwi sprzed 8 lat robioną i nikt nie kwestionował, a leżałam ostatnio na oddziale i sprawdzali wszystkie dok. Jedynie co to powtarzałam odczyn combsa ale to na początku ciąży i raz wystarczyło. Mamy z mężem oboje plusowe rh pewnie dlatego. W piątek robiłam gbs a w tym tyg będę powtarzać jeszcze wszystkie zakaźne.
-
Kurcze to ja mam wcześniej zrobioną krew kartę , wyniki z poprzedniej ciąży kiedy poroniłam , książeczkę z krwiodawstwa a mimo to w tej ciąży lekarz kazał mi robić w pierwszym trymestrze i trzecim bo mogą się zmienić przeciwciała . Dodam , że mam grupę krwi 0+ 🤦♀️
-
Mellow, ja musiałam oznaczyć grupę krwi 2 razy, właśnie żeby wynik był potwierdzony. Oryginał mam wpięty do karty ciąży.
Polecacie jakiś otulacz do fotelika? Miałam na razie nie kupować, ale u nas jest dzisiaj 15st i do tego bardzo wieje 😳 więc wolę mieć w razie co.
04/22 26tc 👼
07/23 38tc 🌈 -
Hej, ja właśnie się zbieram na ostatnią chemię przed porodem! Za mną 4 czerwone i 9 białych! Później mam miesiąc przerwy i od 7 sierpnia zaczynam dalej, ale już sama! Cieszę się bardzo, że Staś już nie będzie musiał przez to wszystko ze mną przechodzić.
Miałam w nocy taką refleksję, że serio bardzo dobrze sobie z tym wszytskim wszystkim poradziłam, mam tylko nadzieję, że po porodzie leczenie będę znosiła również dobrze.
Marrud88, Arjada, Arga, Evellka93, welonka, Maura, Aliya, Vilka, Chantell88, adukow, zasada lubią tę wiadomość
-
ada.d wrote:Hej, ja właśnie się zbieram na ostatnią chemię przed porodem! Za mną 4 czerwone i 9 białych! Później mam miesiąc przerwy i od 7 sierpnia zaczynam dalej, ale już sama! Cieszę się bardzo, że Staś już nie będzie musiał przez to wszystko ze mną przechodzić.
Miałam w nocy taką refleksję, że serio bardzo dobrze sobie z tym wszytskim wszystkim poradziłam, mam tylko nadzieję, że po porodzie leczenie będę znosiła również dobrze.ada.d lubi tę wiadomość
-
Arga, ja polecalam rożek bambusowy Yosoy, ze wzgledu na najdelikatniejszy materiał z jakim się spotkałam, to najprzyjemniejszy element wyprawki.
Miałam dziś słabą noc, mała zmieniła pozycję i obudziłam się z bolesnym, napietym brzuchem. Boli mnie jakby skóra? Nie wiem jak to określić, z lewej strony, to jest takie uczucie pieczenia, czy też szczypania. No i teraz nie mam pojecia jak jest ułożona i trochę się rym zaczęłam martwić. -
Maura wrote:Arga, ja polecalam rożek bambusowy Yosoy, ze wzgledu na najdelikatniejszy materiał z jakim się spotkałam, to najprzyjemniejszy element wyprawki.
Miałam dziś słabą noc, mała zmieniła pozycję i obudziłam się z bolesnym, napietym brzuchem. Boli mnie jakby skóra? Nie wiem jak to określić, z lewej strony, to jest takie uczucie pieczenia, czy też szczypania. No i teraz nie mam pojecia jak jest ułożona i trochę się rym zaczęłam martwić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2023, 11:43