X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2023
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2023

Oceń ten wątek:
  • Arga Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2023, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rożek potrzebuję bardziej w dzień do przeciągnięcia dziecka z jednego miejsca w inne jak śpi 😅 będę przykrywać otulaczem.

Ciśnienie na wizycie zawsze mam większe bo mi mierzy jak tylko usiądę i zadaje pytania 🙈

Ja wcześniej nie miałam zleconego liczenia ruchów, tylko pytanie czy czuję ruchy i tyle. Jedynie w szpitalu mi kartkę dawali nie wiem po co. Młoda się pół dnia nie rusza a w nocy szaleje kiedy ja śpię.

age.png
  • Marrud88 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2023, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilka wrote:
    A jak nie mam ruchów po śniadaniu w ciągu godziny, tylko po 2h mam dyskotekę, to też mam jechać na sor? Dla mnie ta teoria jest dziwna, gdybym miała się trzymać ruchów po śniadaniu obiedzie i kolacji to bym musiała codziennie na sor jeździć. U mnie mała szaleje kiedy jej się podoba...
    Nie napisałam że jak nie ma po pierwszym posiłku tylko jak już wieczorem po całym dniu nie było ruchów to na sor:)

Mamitka lubi tę wiadomość

preg.png
  • Marrud88 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2023, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga wrote:
    Ja rożek potrzebuję bardziej w dzień do przeciągnięcia dziecka z jednego miejsca w inne jak śpi 😅 będę przykrywać otulaczem.

Ciśnienie na wizycie zawsze mam większe bo mi mierzy jak tylko usiądę i zadaje pytania 🙈

Ja wcześniej nie miałam zleconego liczenia ruchów, tylko pytanie czy czuję ruchy i tyle. Jedynie w szpitalu mi kartkę dawali nie wiem po co. Młoda się pół dnia nie rusza a w nocy szaleje kiedy ja śpię.
    Mnie właśnie miesiąc temu też tylko pytal czy są i mówił że jak raz dziennie da o sobie znać to ok. A teraz już zalecił większą kontrolę.

preg.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2023, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrud88 wrote:
    Mnie właśnie miesiąc temu też tylko pytal czy są i mówił że jak raz dziennie da o sobie znać to ok. A teraz już zalecił większą kontrolę.
    Ciekawe co mi powie jutro. To chyba będzie już przedostatnia wizyta a później już cc😱

Marrud88 lubi tę wiadomość

age.png
  • eweljina Ekspertka

Wysłany: 4 lipca 2023, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszy raz w życiu zapisałam się na listę rezerwacji jagodzianek 😂 ale było warto 😂

adukow lubi tę wiadomość

E
    age.png
  • Usiasia Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2023, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga ja w czwartek mam ostatnią wizytę. Chyba też na niej będzie robił KTG, lub jeszcze miedzy tą wizytą a szpitalem każe mi przyjść, bo widzę że wpisał że w 38tc zalecone.
    Ten czas tak szybko leci, jeszcze tylko troszkę ponad 2 tygodnie i szpital. Chyba że mała postanowi zjawić się wcześniej.
    Dziś znowu od rana czuję się jakbym miała za chwilę dostać okres.

U Was te ruchy naprawdę są na tyle silne, że budzicie się w nocy? Ja odczuwam często jak leżę ale raczej nie są na tyle mocne żeby się od tego budzić. Może coś za słabo kopie?

preg.png

28.11.2022 - II
    21.12.2022 - jest 💓
  • Arga Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2023, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usiasia wrote:
    Arga ja w czwartek mam ostatnią wizytę. Chyba też na niej będzie robił KTG, lub jeszcze miedzy tą wizytą a szpitalem każe mi przyjść, bo widzę że wpisał że w 38tc zalecone.
    Ten czas tak szybko leci, jeszcze tylko troszkę ponad 2 tygodnie i szpital. Chyba że mała postanowi zjawić się wcześniej.

U Was te ruchy naprawdę są na tyle silne, że budzicie się w nocy? Ja odczuwam często jak leżę ale raczej nie są na tyle mocne żeby się od tego budzić. Może coś za słabo kopie?
    Ja się nie budzę w nocy od małej tylko od migrującej szarańczy starszaków ze swoich łóżek do mojego 🤣 ale wtedy czuję, że się młoda rozpycha. Może jej nie wygodnie bo leżę na boku a starsza kładzie nogi na mnie 🤔

age.png
  • Salea Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2023, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usiasia wrote:

To chyba zależy od ułożenia dziecka, czy i jakie te ruchy są odczuwalne. Mój się wypina i mało kopie, ale potrafi się tak przeciągnąć że znieksztalca mi brzuch i mam wrażenie że skóra zaraz pęknie😅 kopniaków prawie nie odczuwam, chyba kopie bardziej "do środka" brzucha i dlatego.

• Sesyjka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2023, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A możecie polecić jakieś śpiworki na lato?

age.png
    💏 starania o pierwszego maluszka od 01.2021

👱🏼‍♀️:36
    Owulacje potwierdzone monitoringami
    AMH- 2,6
    MTHFR_1298A>C Układ heterozygotyczny
    09.2021- sono Hsg (oba drożne)
    12.2021- Histeroskopia (usunięty polip 1,5cm )

🙋‍♂️:39
    operacja żylaków 1st.
    morfologia: 2% --> 12%, ruch i żywotność- ok
    HBA, DFI- ok

1.08.2023 👶
  • Vilka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2023, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w nocy nie ma kopania, jak się budzę to tylko i wyłącznie przez siku 😂 I to kilka razy. Mam łożysko na przedniej ścianie więc te ruchy zawsze były słabsze. A obecnie to raz z lewej raz z prawej mi wypina dupkę, czasem dostanę w pęcherz, a od dwóch dni wkłada mi nogę w żebra 😁 po prostu czuję że się rusza, ale kopniaczki poszły już w niepamięć.

👰🤵 2017
    👶🩷 08.2023
    18.10.2024 ⏸️
    Niedoczynność tarczycy - letrox 100

Wizyta 7.11 0,5cm
    Wizyta 19.11 1,54cm ❤️169ud/min
    Wizyta 26.11 2,25cm
    Wizyta 21.12 6,74cm
    Prenatalne 23.12 6,9cm🩷 girl 164ud/min
    07.01 wizyta 9,79cm🩷
    04.02 wizyta
    17.02 połówkowe
    preg.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2023, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilka wrote:
    U mnie w nocy nie ma kopania, jak się budzę to tylko i wyłącznie przez siku 😂 I to kilka razy. Mam łożysko na przedniej ścianie więc te ruchy zawsze były słabsze. A obecnie to raz z lewej raz z prawej mi wypina dupkę, czasem dostanę w pęcherz, a od dwóch dni wkłada mi nogę w żebra 😁 po prostu czuję że się rusza, ale kopniaczki poszły już w niepamięć.
    W pierwszej ciąży córka mi wpychała te nogi pod żebra zawsze koło 22-23 tak, że siedzieć się nie dało. Dobrze, że teraz to tylko dupke wypina.
    Powiem szczerze, że zaczynam się bać tej zmiany bardziej niż przy pierwszym dziecku 🙈

age.png
  • Marrud88 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2023, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usiasia wrote:

Nieee mnie nie budzi w nocy...ale jak wstaje do toalety i zanim usnę to czuję że się wierci, ale mnie to nie wybudza.

Usiasia lubi tę wiadomość

preg.png
  • ada.d Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2023, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usiasia wrote:

Mnie też nie budzi. Ja żeby poczuć ruchy muszę się mocno na nich skupić i najlepiej położyć na plecach. Bywają takie momenty w ciągu dnia, że mały jest bardziej aktywny, ale ogólnie w ostatni czasie nie ruszą się za dużo i nie powiem, żeby mnie to nie stresowało 😑

Usiasia lubi tę wiadomość

Kocia i Psia mama 😺🐶
    👰‍♀️🤵‍♂️ 18.04.2015r
    age.png
  • Mamitka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2023, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usiasia wrote:

Mnie budzi i to regularnie koło 6 rano od dłuższego czasu. U mnie czuć i kopniaki ardzo wyraźne i rozpychanie, dupką też się wierci wtedy brzuch mi się krzywi raz na prawo raz na lewo🤣 ja się śmieje że da mi popalić w realu bo ona naprawdę jest aktywna od samego początku odkąd zaczęłam czuć ruchy.

age.png
    18.07.2023 - córeczka Maja 👶
  • Mamitka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2023, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro wizyta i KTG nie możemy się z mężem doczekać co nam powie, czy zadecyduje że wcześniej czy zostanie termin 18.07 jak tak to i tak tylko równe 2 tygodnie 🙈

age.png
    18.07.2023 - córeczka Maja 👶
  • Mellow Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2023, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś spałam do 10:30, mąż sam wyszykowal Misię do przedszkola i mnie nie obudzili rano, jeeej, jaka jestem wypoczęta🤗

U nas kolejna wizyta z ktg w piątek, ale pewnie nie ostatnia, bo nie czuję, zeby porod sie zblizal, wiec pewnie spotkam sie z doktorem jeszcze w 39 czy 40 tc. W pierwszej ciazy ostatnią wizyte miałam w 40+6 🤪

Ja w ogóle nie liczę ruchów, po prostu od czasu do czasu je czuję. Po zjedzeniu słodkiego Młoda niemal zawsze kopnie, wiec to jest taki pewniak.

Jade zaraz do sądu i na pocztę, ciekawe czy mnie przepuszcza z brzuchem, w Poznaniu zazwyczaj miałam pierwszenstwo, a na tej małej poczcie pod miastem jest jakas wolna amerykanka, wyscigi kto sie pierwszy dopcha do okienka 🙄

age.png

Mum, wife, lawyer 👨‍👩‍👧‍👧👜
    08.2019 👧
    07.2023 👧
  • welonka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2023, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie licze ruchów ale zazwyczaj po kazdym posilku daje o sobie znsc raz wieciej raz mniej ale tez sa takie dni ze te ruchy sa leniwe i jwst ich malo , daje o sobie znac jak czytam corce na dobranoc wtedy zawsze kopie sie .

Marrud88 lubi tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2023, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, czy są tu jakieś mamusie, które będą mieć teraz kolejną cesarkę, i otrzymały już skierowania ? Co Wam wypisują lekarze jako wskazanie?

• Arga Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2023, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciąża2023 wrote:
    Hejka, czy są tu jakieś mamusie, które będą mieć teraz kolejną cesarkę, i otrzymały już skierowania ? Co Wam wypisują lekarze jako wskazanie?
    Ja na drugą cesarkę szłam bez skierowania. Po prostu poszłam w ten dzień w który powiedział minęło lekarz że będzie i mnie przyjęli rano a później długo czekałam na swoją kolej cesarki.

age.png
  • Farfalla Przyjaciółka

Wysłany: 4 lipca 2023, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciąża2023 wrote:

Ja będę miała drugą cesarkę, ale pewnie bez skierowania, bo lekarz prowadzący będzie ją przeprowadzał. Ja mam niestety nieciekawą końcówkę ciąży ze względu na ścieńczenie blizny po poprzednim cc i mam zaświadczenie na wypadek jakiejś awaryjnej sytuacji i konieczności pilnej hospitalizacji, że zalecane jest cc ze względu na defekt blizny po pierwszym cc.

age.png
‹‹ 269 270 271 272 273 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ