Sierpniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Też już przytylam trochę, 13kg, ale wszyscy twierdzą, że sam brzuch rośnie, ja widzę te kilogramy, duże piersi i ostatnio opuchnięte kostki i stopy ale nie narzekam, jest dobrze i czuję się z tym ok.
Mam głupie pytanie, pierzecie te majteczki siateczkowe z Horizona przed użyciem, prawda? A w jakiej temperaturze? Takie zwykle pranie 40st? -
U mnie 10kg na plusie, ale podejrzewam, że gdyby nie dieta cukrzycowa to byłoby o wiele więcej 🙈 z owoców jem truskawki i jagody kamczackie, po nich cukry mam ok
Dzisiaj mieliśmy wizytę, malutka waży prawie 2500g i leży główkowo szyjka powoli się skraca, teraz ma 2,6cm. Jeśli nic samo nie ruszy to za 4 tyg szpitalMamitka, Vilka, Chantell88, Arga lubią tę wiadomość
04/22 26tc 👼
07/23 38tc 🌈 -
@Chantel u mnie Kasprzak Tomasz 😉
Wśród owoców króluje u mnie arbuz 😎 z wagą też kilkanaście na plusie, choć brzuszek taka kulka. Śmieję się, ze poszło w uda 😅 ręce też mi drętwieją. Są takie ‚drewniane’ jak u Pinokio ;d wczoraj byłam na refleksologii, żeby poczuć jakąś ulgę. A stopy to tak hmm.. jedna bardziej serdelkowa, ale pod kontrolą. Moczę w wodzie z solą 😄
Dziewczyny, czy myślicie już w czym wyjść ze szpitala? Jakaś sukienka?
Czy któraś z Was ma parownicę? Czy to spoko urządzenie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2023, 11:06
Vilka lubi tę wiadomość
-
adukow wrote:@Chantel u mnie Kasprzak Tomasz 😉
Wśród owoców króluje u mnie arbuz 😎 z wagą też kilkanaście na plusie, choć brzuszek taka kulka. Śmieję się, ze poszło w uda 😅 ręce też mi drętwieją. Są takie ‚drewniane’ jak u Pinokio ;d wczoraj byłam na refleksologii, żeby poczuć jakąś ulgę. A stopy to tak hmm.. jedna bardziej serdelkowa, ale pod kontrolą. Moczę w wodzie z solą 😄
Zależnie od pogody, albo jakaś sukienka albo mój ulubiony ciążowy strój czyli leginsy i duży tshirt
-
Ja na pewno w sukience. Jest lato, będzie przyjemniej, a poza tym z tym podkładem poporodowym chyba najwygodniej.
Mamitka lubi tę wiadomość
-
adukow wrote:@Chantel u mnie Kasprzak Tomasz 😉
Czy któraś z Was ma parownicę? Czy to spoko urządzenie?
Slyszalam o nim dosyc dobre opinie.
Ja mam parownice,sprawdza się na wakacjach albo jak trzeba na szybko wyprasować tshirt czy sukienkę.
Na wyjście raczej sukienka luźna.adukow lubi tę wiadomość
10.2013-synek👶🩵
07.2023-synek👶💙
01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔 -
Ja też planuje sukienke na wyjście, na wszelki wypadek wezme jakąś luźną za kolano, żeby wygodniej było. Do auta wrzucę sobie jakaś bluzę gdyby trafił się chłodniejszy dzień.
Dziewczyny które wkładki laktacyjne są w miarę dyskretne i cienkie? Chcę kupić w razie czego i mieć jedną paczkę na start, ale jak zobaczyłam jak niektóre są grube, składane yo sie zastanawiam czy chcę takie grubasy wkładać w lecie do stanika 😅 -
nick nieaktualnySalea wrote:Ja też planuje sukienke na wyjście, na wszelki wypadek wezme jakąś luźną za kolano, żeby wygodniej było. Do auta wrzucę sobie jakaś bluzę gdyby trafił się chłodniejszy dzień.
Dziewczyny które wkładki laktacyjne są w miarę dyskretne i cienkie? Chcę kupić w razie czego i mieć jedną paczkę na start, ale jak zobaczyłam jak niektóre są grube, składane yo sie zastanawiam czy chcę takie grubasy wkładać w lecie do stanika 😅
Lovi ma ładne i cieniutkie ale drogie jak cholera. Mimo że cienkie to dobrze chłoną, ja używałam tylko na wyjścia bo mi trochę szkoda kasy, a zmieniałam je mega często bo mleka miałam dla całej gromady. Wkurza mnie bo już siara leci a ja stanika nie noszę 🙄 koszmar. Już mam po korek tej ciążySalea lubi tę wiadomość
-
adukow wrote:Dziewczyny, czy myślicie już w czym wyjść ze szpitala? Jakaś sukienka?
Czy któraś z Was ma parownicę? Czy to spoko urządzenie?
Parwnicę mam steamaster i polecam, ale mam taką turystyczną, fajnie się sprawdza, bo nie lubię prasować, a nią raz dwa I gotowe. Choć na te małe ubranka to lepsze standardowe żelazko. -
nick nieaktualnyMaura wrote:Też już przytylam trochę, 13kg, ale wszyscy twierdzą, że sam brzuch rośnie, ja widzę te kilogramy, duże piersi i ostatnio opuchnięte kostki i stopy ale nie narzekam, jest dobrze i czuję się z tym ok.
Mam głupie pytanie, pierzecie te majteczki siateczkowe z Horizona przed użyciem, prawda? A w jakiej temperaturze? Takie zwykle pranie 40st?
Nie piorę i w życiu bym na to nie wpadła 😅 -
Hej, hej. Mnie też bolą palce u rąk i stóp po nocy, też nie mogę wziąć dłoni w pięść ale mija jak coś porobie:) tych majtek porodowych nie piorę. Na szczęście mój dr wychodzi ze szpitala i przyjmie mnie w poniedziałek, nie wiem kogo bym teraz znalazła...
-
My juz po wizycie,wszystko pozamykane szczelnie😁
Maly jest niżej główka i stąd mogę czuc te napieranie,na ktg skurczy brak.
Mlody waży 2730g,ogólnie tak fikał ze ciezko go było pomierzyć 😄
Na ktg mam przyjść za tydzień,wizyta za dwa.Vilka, Mellow, Marrud88, Arga lubią tę wiadomość
10.2013-synek👶🩵
07.2023-synek👶💙
adukow wrote:Teraz w sieci głośno o porodzie w jednej z klinik w Krakowie, bo taka youtuberka tam rodziła ;d
Dziękuję za porady dotyczące prania! Zrobione. Jutro prasowanie 😄
Akurat byłam w tym szpitalu na izbie przyjęć jak mnie mijały te wielkie celebryty:P wtedy oni jeszcze nie pochwalili się w sieci że są po porodzie więc czułam się taka wyróżniona że wiedzialam przed milionami fanów:D:D hihihiMegi93, adukow, Mellow lubią tę wiadomość
-
Ja dziś cały dzień poza domem, spotkalam sie z kumpelą singielką i nasłuchałam o randkach z Tindera, spontanicznych wypadach do Berlina, romansach w pracy ehhh... lubię swoje poukładane życie, ale trochę jej zazdroszczę takich przeżyć, u mnie od przejścia na L4 jest nuuuuda 🙈
Chantell88 lubi tę wiadomość
-
Wkładki laktacyjne najlepsze ma Lovi i Lansinoh, używałam poprzednio, teraz też już mam zakupione. Cienkie, nic nie przeszkadzają 👌
Majtki siateczkowe prałam zdecydowanie, ja je włączyłam akurat na 60 stopni. Zawsze piorę wszelką bieliznę i piżamy przed pierwszym użyciem, bałabym się infekcji nosząc bez prania 😳
Parownicę kiedyś kupiłam na black friday ze SteamMaster i była beznadziejna, radziła sobie może z wiskozowymi sukienusiami, ale na pewno nie z męskimi grubymi koszulami. Odesłałam. Teraz mam żelazko z generatorem pary z Tefala takie czarno-złote i to jest miód, prasuje wszystko w okamgnieniu 👌Maura lubi tę wiadomość
-
Mellow wrote:Ja dziś cały dzień poza domem, spotkalam sie z kumpelą singielką i nasłuchałam o randkach z Tindera, spontanicznych wypadach do Berlina, romansach w pracy ehhh... lubię swoje poukładane życie, ale trochę jej zazdroszczę takich przeżyć, u mnie od przejścia na L4 jest nuuuuda 🙈
Haha ja też mam wrażenie że u mnie nuda odkąd przeszłam ma L4🤣
Maz mi opowiada co u niego w pracy się dzieje i śmieję się z mnie ze teraz tym żyje😆10.2013-synek👶🩵
07.2023-synek👶💙
Ja mam wkladki z Canpol babies i nie sa jakies straszliwie grube, fajnie pakowane po 2 sztuki i za 140szt zaplaciłam 27zł. Czekam jeszcze na wkladki z Lansinoh bo też akurat udało mi się w dobrej cenie kupić 100szt za 27zł. Bez promki kosztują u nich 46zł także porównam sobie czy warto wydawać więcej w razie czego.
Jeśli już padł temat prasowania to mam pytanie do osób które prasują żelazkami ze stacją pary. Jakie deski do nich macie? Rozglądam się za nową ale za duży wybór...
I czy któraś z Was miała może styczność z wanienką LATTSAM z Ikea. Nie mamy nadal kupionej wanienki i zastanawiam się czy to nie będzie dobra opcja?