Sierpniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Ale macie super z tym szpitalem krakowskim, bardzo bym chciała taką opcję z pojedynczną salą🥺 Choć mąż na nocowanie akurat by mi nie był potrzebny, bo wolę, żeby wrocił do domu do starszej, ja sobie poradzę.
W Poznaniu żaden szpital nie daje takich mozliwości, prywatnie można rodzic chyba tylko w MedPolonii za kilkanaście tysięcy, może w Św. Wojciechu. W ogóle Poznam na tle Warszawy, Krakowa czy Gdańska to jest zadupie, stwierdzam to ciągle 🤦♀️
Co do przepuszczania w sklepach, mnie sie akurat wiele razy zdarzyło, ale to głównie dzieki Misi, ktora w kolejkach ostentacyjnie całuje mnie w brzuch czy gada do dzidzi na cały głos i ludziom robi się głupio 😄
Czy Wy tez jestescie tak spuchniete? U mnie dramat, po całym dniu to nie mam w ogole widocznych kostek 🙈 -
Usiasia wrote:Mellow będziesz zostawiać tam malutką samą?
W nocy bedzie spac w koszu Mojżesza w naszej sypialni, na drzemki w ciągu dnia planuję ją tam zostawiać (pod okiem kamerki) 🙂Usiasia lubi tę wiadomość
-
Mellow wrote:Ale macie super z tym szpitalem krakowskim, bardzo bym chciała taką opcję z pojedynczną salą🥺 Choć mąż na nocowanie akurat by mi nie był potrzebny, bo wolę, żeby wrocił do domu do starszej, ja sobie poradzę.
W Poznaniu żaden szpital nie daje takich mozliwości, prywatnie można rodzic chyba tylko w MedPolonii za kilkanaście tysięcy, może w Św. Wojciechu. W ogóle Poznam na tle Warszawy, Krakowa czy Gdańska to jest zadupie, stwierdzam to ciągle 🤦♀️
Co do przepuszczania w sklepach, mnie sie akurat wiele razy zdarzyło, ale to głównie dzieki Misi, ktora w kolejkach ostentacyjnie całuje mnie w brzuch czy gada do dzidzi na cały głos i ludziom robi się głupio 😄
Czy Wy tez jestescie tak spuchniete? U mnie dramat, po całym dniu to nie mam w ogole widocznych kostek 🙈 -
Moje nogi od jakichś 2 tygodni to dramat. Nie chcę nawet myśleć w jakich butach zmuszona jestem przez to chodzić 😅 Myślałam że jak kupię rozmiar większe to będzie ok ale niestety stopy są tak szerokie że mieszczą się tylko w jeden rodzaj butów.
Jak u Was z bólami miesiączkowymi? U mnie jakby trochę twardnienie się zmniejszyło ale właśnie te bile miesiączkowe (czyli u mnie też krzyżowe) mam od kilku dni, z różną intensywnością ale są. Zaczęłam się dziś nimi niepokoić... -
Ja przed ciążą miałam mega duży problem z zatrzymywaniem wody, w ciazy jestem w szoku bo od samego początku aż do teraz co już jestem na końcówce ani razu nie miałam zatrzymanej wody. To jest u mnie na duży plus. Zakładam nawet pierścionki które przed ciążą nie bylonszans przez te spuchnięcia włożyć.
-
Ja też mam spuchnięte stopy, dobrze że jest lato to można wlozyc klapki i już. Jak jeden dzień był chłodny parę dni temu i włożyłam trampki to moje stopy były za szerokie 😂 Niby szłam normalnie ale czułam się niekomfortowo. Bardziej puchnie mi lewa stopa. Ale najbardziej po wysiłku, jak dużo chodzę.
Wczoraj mi gin powiedziała, że dzidzia jest ułożona nisko główka, dlatego już wiem dlaczego czuję mocno parcie na pęcherz codziennie... -
U nas w szpitalu tym na miejscu w ktorym nie chcialabym rodzic tez sa dwie takie sale ktore wygladja jak mala kawalerka i tam moze kobieta byz z partnerem po porodzie tyle ile maz bedzie,ta sala jest darmowa tylko trzeba trafic na wolna , oddzial jest po generalnym remoncie 2021 wiec wyposażenie i warunkibpobytu sa bardzo dobre.
Mi tez stopy puchną okropnie jak jestem w domu to caly dzien w domu czy podwórku chodze boso . Mnie od paru dni bardzo bola po nocy palce u rak i u nog kostki zanim nogi rozchodze po nocy to czlapie.
Piresszwy raz mialam tak kiepska noc wogole miejsca nie mogłam sobie znaleźć, ladnie spalam od 23 do 1 a potem tylko krecilam sie w kółko -
A propos dłoni to mam zdretwiale praktycznie non stop palce, opuszki zwłaszcza. Pisanie na klawiaturze laptopa jest nieprzyjemne 😅 W ciągu dnia jest lepiej, ale z rana dramat. Nie mogę zacisnąć pięści ani umyć zębów bezboleśnie bo od trzymania szczoteczki po prostu mnie boli dłoń.
-
Adukow jeśli chodzi o Medicover to ja do Targowskiej Ferenc,a ty?
Mi się zdarzyło parę razy że ktoś mnie przepuścił w kolejce ale większość udaje że nie widzi bo tak im wygodniej.
Co do puchnięcia to u mnie na szczęście nic się nie dzieje.
Dzis wizyta wiec zobaczymy jak sytuacja.
10.2013-synek👶🩵
07.2023-synek👶💙
01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔 -
Mi nie puchną nogi , w nocy drętwieją mi ręce często . Ale te bóle w dole brzucha mam praktycznie cały czas i parcie na pęcherz . Jutro mam wizytę zobaczę co powie doktorek . Dziś się ważyłam 33 tydzień i nadal 0 na wadze . Ale ręce , palce , nogi jak patyczki . Tylko brzuszek spory .
Mamitka lubi tę wiadomość
-
Evellka93 wrote:Mi nie puchną nogi , w nocy drętwieją mi ręce często . Ale te bóle w dole brzucha mam praktycznie cały czas i parcie na pęcherz . Jutro mam wizytę zobaczę co powie doktorek . Dziś się ważyłam 33 tydzień i nadal 0 na wadze . Ale ręce , palce , nogi jak patyczki . Tylko brzuszek spory .
U mnie 11,5kg na plus😄 mogę coś Ci oddac😄
Ide bardzo podobnym tempem jak w pierwszej ciazy a tam przytyłam 14kg10.2013-synek👶🩵
07.2023-synek👶💙
01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔 -
Evellka93 wrote:Mi nie puchną nogi , w nocy drętwieją mi ręce często . Ale te bóle w dole brzucha mam praktycznie cały czas i parcie na pęcherz . Jutro mam wizytę zobaczę co powie doktorek . Dziś się ważyłam 33 tydzień i nadal 0 na wadze . Ale ręce , palce , nogi jak patyczki . Tylko brzuszek spory .
ada.d lubi tę wiadomość
-
Mamitka wrote:To mamy identycznie ja mam jeszcze -1kg z wczorajszego pomiaru 😅 Śmieje się że do porodu będę mieć 0kg. Mi się wydaje że to przez tą dietę dla cukrzyków ale nie wiem.
U mnie podobnie, na wadze -2. Też mi się wydaje, że dieta jednak robi swoje, chociaż przyznam, że ja w ostatnim czasie mam bardzo dużo apetyty.
Najbardziej nie mogę się doczekać owoców, truskawki, czereśnie, brzoskwinie, arbuz... to chyba będzie podstawa mojej diety po porodzie 😂
Mamitka lubi tę wiadomość
-
Chantell88 wrote:U mnie 11,5kg na plus😄 mogę coś Ci oddac😄
Ide bardzo podobnym tempem jak w pierwszej ciazy a tam przytyłam 14kg
-
Jak ktoś się pyta ile przytyłam i mówię 0 to jest takie spojrzenie na brzuch i mam wrażenie ze ktoś mi nie wierzy 😂
No dieta robi swoje ale ja podjadam owocki . Mogła bym jeść tylko to ale nie wywala mi jakoś bardzo cukru po nich tak do 110 po godzinie mam . Cieszę się , że nie jestem sama z tą wagą 😂Mamitka lubi tę wiadomość
-
Ja mam na plusie 18kg. Przed ciążą 57 kg, a teraz 75, a to jeszcze nie koniec. Jem normalnie, no może troszeczkę więcej niż przed ciążą, ale nie obżeram się słodyczami czy fast foodami (raz na jakiś czas tak), a mimo to dużo mi się przybrało. Po porodzie, jak dojdę do siebie, zamierzam szybko zrzucić wszystko, bieganie i rower czekają (tatuś już poinformowany, że będzie w tym czasie córeczkę zabawiać )
-
Evellka93 wrote:Jak ktoś się pyta ile przytyłam i mówię 0 to jest takie spojrzenie na brzuch i mam wrażenie ze ktoś mi nie wierzy 😂
No dieta robi swoje ale ja podjadam owocki . Mogła bym jeść tylko to ale nie wywala mi jakoś bardzo cukru po nich tak do 110 po godzinie mam . Cieszę się , że nie jestem sama z tą wagą 😂 -
Vilka wrote:Ja mam na plusie 18kg. Przed ciążą 57 kg, a teraz 75, a to jeszcze nie koniec. Jem normalnie, no może troszeczkę więcej niż przed ciążą, ale nie obżeram się słodyczami czy fast foodami (raz na jakiś czas tak), a mimo to dużo mi się przybrało. Po porodzie, jak dojdę do siebie, zamierzam szybko zrzucić wszystko, bieganie i rower czekają (tatuś już poinformowany, że będzie w tym czasie córeczkę zabawiać )
Vilka lubi tę wiadomość