Sierpniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Arga wrote:Mellow piękne te pościele ale ceny mnie przerażają 🙈😅 musiałabym wydać dla dwójki ponad 600 zł na jeden komplet i chyba mi szkoda.
Kurczę, zaraz będziemy po mału rodzic 🙈 zostało mi z 5 tygodni i chyba jednak mnie to przeraża 😅
Nooo, ceny bolesne, ale na stronie Estelli starsze kolekcje często mają zniżki. One się w ogóle nie niszczą, ja mam tylko 2 komplety dla nas i 2 dla Młodej, które na zmianę zakładam i wystarcza. Nie suszę ich tylko w suszarce bębnowej.
Przyszła mi nowa pufa do sypialni do toaletki, jest różowa i coś czuję, że córki jak podrosną będą chciały ją porwac 😄
Mnie zostało mniej niż 4 tygodnie, wg ostatniego usg termin porodu 24 lipca 🙉 -
Przy planowanych xesarkach plus taki ze wie sie kiedy ile czasu zostalo ,przy naturalnym to taka niewiadoma czy bedzie wczesniej czy nie ? Dla nas najgorsze jest to ze nie wiadomo kiedy maz ma wziac urlop zeby w razie byl w domu,to jest dla mnie najgorsze ze moge byc z corka sama jak zdanie sie i będę musiala jescze jexhax 20 km samochodem .
Ja dzisiaj wyciagnelam materac do czyszczenia i waienke a w sobotę mozd zrobimy ostatnie zakupy .
Moja waga stanela poki co w miejscu -
Ja teraz mam inny problem - otóż dotychczas pokój, który przejmie bobas był istną graciarnią, na hulajnogi, suszarki na pranie, siłownie i wszystko, czego nie chcialam na co dzień oglądać, rzeczy te walają się teraz w innych pomieszczeniach i nie mam pojęcia gdzie to upchnąć, na strychu też już dziada z baba brakuje. Tak pół żartem, pół serio, bo wiadomo że i na mniejszych metrażach ludzie dają radę, ale ewidentnie potrzebuje jeszcze jednego pokoju:p stary musi wstawić biurko do sypialni i stąd będzie pracował, a ma takie brzydkie krzesło do biurka że już mi smutno na myśl że tu stanie :p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2023, 12:25
Mellow lubi tę wiadomość
-
Ewelijna, u nas Pola zawłaszczyła pokój, który miał być gościnnym😄 Tak się cieszyłam, że w nowym domu będę mieć osobne pomieszczenie dla rodziców czy znajomych jak przyjadą na noc, a tymczasem będą musieli nadal spać na kanapie w salonie.
Mamy jeszcze gabinet polączony z pralnia, ale to jest świętość, nasze wychuchane home office i jego nie oddamy (dlatego Stary wyklucza trzecie dziecko, bo musiałoby dostać właśnie gabinet 😄).
Nie wiem jak z pierwsza mieszkalismy przez 3 lata na 48 m2 i daliśmy radę, a teraz 155 m2 i brakuje miejsca 🙈eweljina lubi tę wiadomość
-
Mellow wrote:Ewelijna, u nas Pola zawłaszczyła pokój, który miał być gościnnym😄 Tak się cieszyłam, że w nowym domu będę mieć osobne pomieszczenie dla rodziców czy znajomych jak przyjadą na noc, a tymczasem będą musieli nadal spać na kanapie w salonie.
Mamy jeszcze gabinet polączony z pralnia, ale to jest świętość, nasze wychuchane home office i jego nie oddamy (dlatego Stary wyklucza trzecie dziecko, bo musiałoby dostać właśnie gabinet 😄).
Nie wiem jak z pierwsza mieszkalismy przez 3 lata na 48 m2 i daliśmy radę, a teraz 155 m2 i brakuje miejsca 🙈
No właśnie się zastanawiam, czy to tak czasem nie jest, że ile by tego miejsca nie było, to i tak zabraknie 😂 też bym chciała i pokój gościnny i home office i pralnie i w ogóle 😂 no nic, idę tymczasem zobaczyć co da się jeszcze upchnąć do lozka w sypialni 😂 -
Mellow wrote:A jak teraz myłaś laktator po zakupie? Po prostu płynem z wodą i przelałaś wrzątkiem? Ja na początku jednak wolałam wysterylizować te wszystkie części laktatora plus smoczki, butelki itd. Czajnik z wrzątkiem w szpitalu był średnio dostępny, wiec teraz chce miec przy lozku jakis swoj sprzet do wyparzania
W zasadzie jeszcze nie zabrałam się za to, ale w przyszłym tygodniu chciałabym już mieć odhaczone wszystko z listy... A jeśli mowa o tym podgrzewaczu lovi, to o tym?
https://m.ceneo.pl/72789560?se=7o1bbg0di_f3lAxWxWYCccsuYNmaiX-8&gclid=Cj0KCQjw1_SkBhDwARIsANbGpFv2y2rju8RAjxuiJruqgUR8n4hfQDLYqNdxZ55Bt6RWq6riE0LO7XsaAnf4EALw_wcB#tab=click -
Mellow wrote:Ewelijna, u nas Pola zawłaszczyła pokój, który miał być gościnnym😄 Tak się cieszyłam, że w nowym domu będę mieć osobne pomieszczenie dla rodziców czy znajomych jak przyjadą na noc, a tymczasem będą musieli nadal spać na kanapie w salonie.
Nie wiem jak z pierwsza mieszkalismy przez 3 lata na 48 m2 i daliśmy radę, a teraz 155 m2 i brakuje miejsca 🙈 -
Dziewczyny przepadlam dziś na wyprzedaży w sklepie Newbie ;/ zastanawiam się jak wypadają te rozmiary czy nie wzięłam za dużo 56, a powinnam też 62.. Te bodziaki dobrze się piorą wiecie może nie kurczą się? Chociaż w tej cenie powinny się same prać
-
Maura wrote:W zasadzie jeszcze nie zabrałam się za to, ale w przyszłym tygodniu chciałabym już mieć odhaczone wszystko z listy... A jeśli mowa o tym podgrzewaczu lovi, to o tym?
https://m.ceneo.pl/72789560?se=7o1bbg0di_f3lAxWxWYCccsuYNmaiX-8&gclid=Cj0KCQjw1_SkBhDwARIsANbGpFv2y2rju8RAjxuiJruqgUR8n4hfQDLYqNdxZ55Bt6RWq6riE0LO7XsaAnf4EALw_wcB#tab=click
Tak, ja mam ten, ale to jest przede wszystkim podgrzewacz i z taka mysla ja go kupowałam (zeby odciagac mleko i móc wychodzic z domu po porodzie).
Jesli szukasz czegos przede wszystkim do sterylizacji, to on ma za malutki koszyk, bedziesz musiala robić wyparzanie na 10 razy. W szpitalu doraznie do lejka od laktatora czy smoczka sie nada, ale na pewno nie do regularnego wyparzania butelek przy karmieniu MM.
Magdalenkaa, Newbie z roku na rok spada z jakościa (niestety), ale raczej bodziaki nie powinny Ci sie skurczyc czy skręcić szwy itd. To jednak inna jakość niż HM. Ciuszki z Kappahla i Newbie wypadaja z zadady troche wieksze niz rozmiar z metki
Maura lubi tę wiadomość
-
Dzięki Mellow w tak mi się wydawało że odrobinę są większe właśnie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2023, 14:33
-
Jak rozmawiamy o wielkości mieszkań to mmie najbardziej brakuje w mieszkaniu osobnego pomieszczenia na pranie...na rozstawienie suszarek, pralkę, suszarkę bębnowa, kosze na brudy, chemie...do teraz suszarnia był pokój dzidziusia,wiec znienawidzona suszarka na pranie będzie krążyć po całym mieszkaniu:/ mamy 63 metry, niby 3 pokoje, nawet mały schowek jest taka ala spiżarnia, ale mi ciasno tutaj już. A nawet 2 lat nie mieszkamy w obecnym lokum:D żałuję że nie kupiliśmy czegoś większego, poza ścisłym centrum Krakowa, zanim ceny poszybowaly w kosmos;/
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2023, 14:38
Mamitka lubi tę wiadomość
-
adukow wrote:Dziewczyny, korzystacie z suszarek bębnowych przy tych małych ciuszkach? Bo na każdej metce niemalże przekreślony symbol suszenia bębnowego
Ja wszytsko wrzuciłam do suszarki, tylko otulacze i kocyki bambusowy suszyłam normalnie, bo bałam się, że coś się z nimi stanie.
Dziewczyny, to jaki wyparzacz polecacie typowo do butelek?adukow lubi tę wiadomość
-
adukow wrote:Dziewczyny, korzystacie z suszarek bębnowych przy tych małych ciuszkach? Bo na każdej metce niemalże przekreślony symbol suszenia bębnowego
Ja nie, akurat jak prałam były mega upały i wszystko schło na tarasie mega szybko, nie musiałam. W temacie metek orzy okazji - polecam je powycinać, bo te szmaty papieru moga uwierać maluszka -
ada.d wrote:Ja wszytsko wrzuciłam do suszarki, tylko otulacze i kocyki bambusowy suszyłam normalnie, bo bałam się, że coś się z nimi stanie.
Dziewczyny, to jaki wyparzacz polecacie typowo do butelek?
Jakbym potrzebowala, to wybralabym Lovi, bo mega ufam tej marce po dotychczasowych doswiadczeniach (laktator, podgrzewacz)
https://babyhit.pl/product-pol-60723-Lovi-Sterylizator-Parowy-z-Suszarka-12-209-Butelka-Gratis.html?curr=PLN&country=1143020003&utm_source=iai_ads&utm_medium=google_shopping&gad=1ada.d lubi tę wiadomość
-
Magdalenkaa wrote:Jak rozmawiamy o wielkości mieszkań to mmie najbardziej brakuje w mieszkaniu osobnego pomieszczenia na pranie...na rozstawienie suszarek, pralkę, suszarkę bębnowa, kosze na brudy, chemie...do teraz suszarnia był pokój dzidziusia,wiec znienawidzona suszarka na pranie będzie krążyć po całym mieszkaniu:/ mamy 63 metry, niby 3 pokoje, nawet mały schowek jest taka ala spiżarnia, ale mi ciasno tutaj już. A nawet 2 lat nie mieszkamy w obecnym lokum:D żałuję że nie kupiliśmy czegoś większego, poza ścisłym centrum Krakowa, zanim ceny poszybowaly w kosmos;/
-
My też odgracaliśmy mieszkanie zanim pojawi się dziecko, i o ludzie - ile się tego nagromadziło przez lata! Mieliśmy zrobić tylko małe czyszczenie strychu i szafek a zrobił się z tego remont sypialni i tapetowanie drugiego pokoju 😅 ale zbierało nam się na remont już od długiego czasu, w końcu był dobry powód
eweljina lubi tę wiadomość
-
My po wizycie. Malutka waży 2143g, główka nisko, szyjka twarda zamknięta. Wszystko dobrze
ada.d, eweljina, Mamitka, Megi93, welonka, Evellka93, adukow, Marrud88, Arga lubią tę wiadomość
👰🤵 2017
👶🩷 08.2023
18.10.2024 ⏸️
Niedoczynność tarczycy - letrox 100
Wizyta 7.11 0,5cm
Wizyta 19.11 1,54cm ❤️169ud/min
Wizyta 26.11 2,25cm
Wizyta 21.12 6,74cm
Prenatalne 23.12 6,9cm🩷 girl 164ud/min
07.01 wizyta 9,79cm🩷
04.02 wizyta 295g🩷
17.02 połówkowe 388g🩷
04.03 wizyta 590g🩷
25.03 wizyta 965g
22.04 wizyta 1800g
23.04 prenatalne 1600g🩷
22.05 wizyta
-
Magdalenkaa wrote:Jak rozmawiamy o wielkości mieszkań to mmie najbardziej brakuje w mieszkaniu osobnego pomieszczenia na pranie...na rozstawienie suszarek, pralkę, suszarkę bębnowa, kosze na brudy, chemie...do teraz suszarnia był pokój dzidziusia,wiec znienawidzona suszarka na pranie będzie krążyć po całym mieszkaniu:/ mamy 63 metry, niby 3 pokoje, nawet mały schowek jest taka ala spiżarnia, ale mi ciasno tutaj już. A nawet 2 lat nie mieszkamy w obecnym lokum:D żałuję że nie kupiliśmy czegoś większego, poza ścisłym centrum Krakowa, zanim ceny poszybowaly w kosmos;/