Sierpniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
A do mnie w końcu dotarła wanienka z Twist shake:)
Dziś też byłam u fryzjera i super miło spędziłam tam czas.
A z mniej przyjemnych spraw, to dziś nie udało mi się nałożyć pierścionka na jednej z dłoni i teraz po całym dniu widzę, że mam opuchnięte stopy 🙄adukow lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny jak u Was w miastach jest z przepuszczaniem kobiet w ciazy ,teraz juz brzuszki mocno widoczne i nie da sie ich pomylic z nadwagą? Ja uważam ze 5 lat temu więcej ludzie zwracali uwagi czy w sklpeie spożywczym czy w aptece. Ja juz oare razy zrezygnowalam zakupów bo nie moglam wystac w kolejce a ludzie oburzaja sie bo im tez spieszy sie ,i sumie tak z siebie orzepuscila mnie jedna babcia . I tak zastanawiam sie czy wszedzie jest tak czy tylko u mnie ?
-
Byłam dziś na wizycie kontrolnej i spytałam o te łożysko. Lekarz powiedział że nie ma żadnej korelacji pomiędzy stopniem dojrzałości łożyska a nieprawidłowościami płodu i że ciąża rozwija sie prawidłowo i w ogóle mam się tym nie przejmować tylko obserwować ruchy dziecka i tyle. I jeszcze stwierdził ze lekarz robiący usg straszy tylko pacjentki… ale zlecił jeszcze jedno dodatkowe usg na 31 lipca wiec z tego się ciesze. Także dziewczyny, które macie też ten 3 stopień chyba nie ma sensu się martwić
Maura lubi tę wiadomość
-
welonka wrote:Dziewczyny jak u Was w miastach jest z przepuszczaniem kobiet w ciazy ,teraz juz brzuszki mocno widoczne i nie da sie ich pomylic z nadwagą? Ja uważam ze 5 lat temu więcej ludzie zwracali uwagi czy w sklpeie spożywczym czy w aptece. Ja juz oare razy zrezygnowalam zakupów bo nie moglam wystac w kolejce a ludzie oburzaja sie bo im tez spieszy sie ,i sumie tak z siebie orzepuscila mnie jedna babcia . I tak zastanawiam sie czy wszedzie jest tak czy tylko u mnie ?
-
Ja tylko korzystam z tego przywileju w laboratorium. Podchodzę do pierwszej osoby przed okienkiem i pytam, czy mogę być przed tą osobą. Czasem jest konsternacja i dopiero jak powiem, że jestem w ciąży to zerkają na brzuch i przepuszczają (jestem szczupła i naprawdę ciężko nie zauważać ciazowego brzuszka). Ale poza tym to nie zauważyłam, żeby ktoś się przejmował ciężarnymi... smutne to trochę. Ale zdarzają się miłe osoby z obsługi, które proponują pomoc lub otwierają kasę i wołają do siebie, więc nie ma reguły. Ludzie się spieszą i nie widzą lub nie chcą nas widzieć
-
Mi się kilka razy zdarzyło, że zostałam przepuszczona w kolejce, ale zawsze przez mężczyznę. Kobiety udają, że nie widzą.
A ostatnio w warzywniaku Pani wepchnęła sie przede mną, powiedziała że ma tylko jedna rzecz, odpwiedziałam jej, że ja mam 4 rzeczy i syna w brzuchu więc powinna jednak stanąć za mną 🤦♀️ a dodam, że nie da się już nie zauważyć mojego brzucha 🙈Usiasia lubi tę wiadomość
-
Ja nie liczę nawet , że ktoś mnie przepuści . Jak jest kolejka do kasy pierwszeństwa idę do pierwszej lepszej babeczki na sklepie i mówię , żeby otworzyła kasę . W ogóle w tych kasach nie powinni obsługiwać zwykłych klientów bo zawsze jest kolejka i każdy udaje , że nie widzi ciężarnej . Swoją drogą patrzcie jak to jest . Nadmiarowe kg zawsze ktoś zauważy a ciążowy brzuszek niewidka 😂
-
Zgadzam się z wami w pełni, że zdecydowanie to mężczyźni są bardziej empatyczni dla kobiet w ciąży niż kobiety, które udają że nie widzą. Już kilka razy spotkałam się z dużą uprzejmością że strony panów i obojętnością kobiet.
Evellka93 lubi tę wiadomość
-
ada.d wrote:Mi się kilka razy zdarzyło, że zostałam przepuszczona w kolejce, ale zawsze przez mężczyznę. Kobiety udają, że nie widzą.
A ostatnio w warzywniaku Pani wepchnęła sie przede mną, powiedziała że ma tylko jedna rzecz, odpwiedziałam jej, że ja mam 4 rzeczy i syna w brzuchu więc powinna jednak stanąć za mną 🤦♀️ a dodam, że nie da się już nie zauważyć mojego brzucha 🙈 -
Mamitka wrote:O proszę, jest nas więcej 😊
A gdzie zdecydowałaś się rodzić?Mamitka lubi tę wiadomość
-
Mellow wrote:Moja ostatnio mniej się rusza, ale to normalne - duża jest, to ma mało miejsca. Ja też w kółko biegam gdzieś całymi dniami, nie liczę ruchów, nie skupiam się na tym za bardzo.
Posprzątałam dziś do końca pokoik Polusi, poukładałam już rzeczy w koszykach - jeszcze dojdzie dywanik i fotel do karmienia i będzie wszystko 🥲
https://zapodaj.net/plik-xkIPulf4Ke
https://zapodaj.net/plik-Kl06A5QOqm
Mellow będziesz zostawiać tam malutką samą? -
welonka wrote:Dziewczyny jak u Was w miastach jest z przepuszczaniem kobiet w ciazy ,teraz juz brzuszki mocno widoczne i nie da sie ich pomylic z nadwagą? Ja uważam ze 5 lat temu więcej ludzie zwracali uwagi czy w sklpeie spożywczym czy w aptece. Ja juz oare razy zrezygnowalam zakupów bo nie moglam wystac w kolejce a ludzie oburzaja sie bo im tez spieszy sie ,i sumie tak z siebie orzepuscila mnie jedna babcia . I tak zastanawiam sie czy wszedzie jest tak czy tylko u mnie ?
-
Salea wrote:Jak wszystko wyjdzie według założeń, to na Ujastku, mamy tam wstępnie rezerwację na pobyt rodzinny czyli będę w pokoju z mężem i maluszkiem po porodzie. Ale w razie nagłych sytuacji pojadę do szpitala w Tarnowie bo obecnie akurat tutaj pomieszkujemy. Słyszałam że jeden z lepszych szpitali do rodzenia to szpital w Bochni, i też go tozważaliśmy, ale Ujastek z tym trzecim stopniem referencyjności i pobytem razem z mężem wygrał. Siemiradzkiego też mi polecało kilka osób. A Ty masz wybrany szpital?
adukow tak to ten sam szpital😅
-
My wybraliśmy ten pobyt bo nie mieszkamy już w Krakowie a mąż bardzo chciał być ze mną ile się da od początku. Tak widziałam te dwuosobowe salki, nie mam im nic do zarzucenia, w ogóle szpital wygląda bardzo czysto, nowo i fajnie (jak na szpital) wzięliśmy sam pobyt, także daleko nam co celebrytówi płacenia dychy za poród
Mamitka lubi tę wiadomość