X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2023
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2023

Oceń ten wątek:
  • welonka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2023, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga ja tez nie jestem gotowa i nie do konca swiadoma co nas czeka . Chcoiaz domyślam sie ze przy 3 ro duzo wieksze wyzwanie . Ale ja juz mam dosc nogi ledwo mnie niosa , jak musze podniesc sie z pozycji kucnej albo podlogi to kolana tak mnie bola jaknym dzwiaga ogromne kilogramy ,czasem mam wrazenie ze przewrócę sie no i pohoda doaje swoje ,ake nie ma co sie dziwic zaczynalam z wqgq 51 a teraz juz prawie 68

Usiasia lubi tę wiadomość

age.png
  • Marrud88 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2023, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja fizycznie czuję się dobrze, dlatego jeszcze bym się trochę tym wolnym czasem pocieszyła dłużej...w pierwszej ciazy czułam.sie strasznie ale już na tym etapie moja nierozpoznana jeszcze choroba była w ostrej fazie i wszyscy zwalali na ciążę. Przez to że teraz jest dobrze gdzieś mi w głowie kiełkuje myśl o trzecim :D
    Odebrałam dzisiaj pampersy z Rossmanna;)

adukow lubi tę wiadomość

preg.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2023, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maruda ja tak czulam sie w pierwszej ciazy 3 trymestr byl dla mnie najlepszy i najleoiej w nim czulam sie .

Za takie dni doceniam mieskzanie na wsi ;) poranna kawa na tarasie o 6.30 spacer w 3 w pizamkach za domem mamy polna droge z jednej strony same ogrody z drugiej strony jest zagajnik i plynie strumk, corka zaliczyla wywrotke w kałuży wiec juz moczy sie basenie ,ja leze na lezaczku maz robi sniadanie ,jescze snaidanie na tarasie chwile zabwy na dworze i zmykamy do domu bo u nas ma byc dzisiaj 35 stopni .

Marrud88, Mellow lubią tę wiadomość

age.png
  • Salea Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2023, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Maruda ja tak czulam sie w pierwszej ciazy 3 trymestr byl dla mnie najlepszy i najleoiej w nim czulam sie .

Za takie dni doceniam mieskzanie na wsi ;) poranna kawa na tarasie o 6.30 spacer w 3 w pizamkach za domem mamy polna droge z jednej strony same ogrody z drugiej strony jest zagajnik i plynie strumk, corka zaliczyla wywrotke w kałuży wiec juz moczy sie basenie ,ja leze na lezaczku maz robi sniadanie ,jescze snaidanie na tarasie chwile zabwy na dworze i zmykamy do domu bo u nas ma byc dzisiaj 35 stopni .
    Brzmi super sielankowo, marzy mi się ucieczka gdzieś na zadupie i wszystko to, co opisałaś :-) u nas od godz 9 już nie da sie oddychać, ani wyjść na spacer, ani na leżak , jak kawa to tylko mrożona :-)

Marrud88 lubi tę wiadomość

• welonka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2023, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salea wrote:
    Brzmi super sielankowo, marzy mi się ucieczka gdzieś na zadupie i wszystko to, co opisałaś :-) u nas od godz 9 już nie da sie oddychać, ani wyjść na spacer, ani na leżak , jak kawa to tylko mrożona :-)
    Dokaldnie mieszkamy teraz na zadupiu ,najbardziej doskwiea zima no i dojazdy do pracy czy przedszkola malo ludzi ,ale staram sie doceniac te male rzeczy Tlumacze soobie ze do miasta na atrakcje dla nas czy dzieci zawsze mozemy pojechac kiedy chcemy a jestemy dosx czesto i corka tam chdozi do przedszkola . Nasz dom jest odalonytak 200 metrów od drogi w kolo mamy same drzewa nie mamy sąsiadów mamy cisze i spokój , ostatnio bylam u znajomej gdzie dom jest przy samej drodze w kolo domy ktore oddzielają sie tylko siatka kazdy droga idzie zaglada ci za plot ,koezanka mowila ze nawet patrza jak dziecko uvrane czy czyste czy placze czy nie . Ja bym tak nie mogla wole te swoje zadupie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2023, 11:29

age.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2023, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie znajdę otulaczy po starszakach.
    Możecie polecić jakiś bambusowy lub muslinowy? Tyle tych firm się narobiło, że nie wiem gdzie kupić 🙈 całe szczęście znalazłam tulika do krępowania 😅 jestem tak zawalona ubraniami od rozmiarów 50 do 140, że aż mnie to przytłacza.
    Mam wielką torbę rzeczy na sprzedaż, drugą dla kolegi i jeszcze jedną do oddania potrzebującym 😅
    Jest taki gorąc, że już się ze mnie leje a chcę odkurzyć i przestawić kilka rzeczy. Dzieciaki są u babci i będę chyba prosić aby jeszcze dziś ich przenocowała 🤣
    Zastanawiam się czy prac już wielorazowki bo chyba spróbuję trzeci raz z pieluchami Wielo

Usiasia lubi tę wiadomość

age.png
  • ada.d Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2023, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak spędzacie ten upalny dzień? Ja trochę posiedziałam na tarasie, ale po chwili uciekłam do domu, bo zdecydowanie jest za gorącą. Planowaliśmy jakiś obiad na mieście, ale odpuszczamy. Trochę szkoda, bo to nasz ostatni weekend we dwójkę i planowaliśmy go jakoś fajnie spędzić, ale ja bardzo słabo znoszę te upały.

Kocia i Psia mama 😺🐶
    👰‍♀️🤵‍♂️ 18.04.2015r
    age.png
  • Mamitka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2023, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś ledwo żyję. Cisnienie mam 81/50 i wstałam o 8 a o 11 już mnie złamała drzemka. Siedzę w domu z klimą i wczoraj chyba przegięłam z mrożoną kawą bo mnie dziś gardło pobolewa a we wtorek cesarka😳 ide na taras posiedzieć może w cieniu dam radę.

age.png
    18.07.2023 - córeczka Maja 👶
  • Arga Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2023, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja siedzę w bieliźnie i układam ubrania. Pewnie ruszę się koło 17 na spacerek.
    Jeszcze muszę nas spakować na 4 dni na wieś do mojego ojca bo łaskawie nas zaprosił ponieważ nie będzie jego kobiety i córki 🙈 przynajmniej tam będę siedzieć na dworze. Muszę tylko jutro rano kupić jakiś mini basenik

ada.d, Marrud88 lubią tę wiadomość

age.png
  • eweljina Ekspertka

Wysłany: 16 lipca 2023, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po tych przebojach z gardłem już się boje wszelkich ochladzaczy 😂 ale bez wiatraka nie daje rady w mieszkaniu, postawiłam go daleko od siebie i leżę ze swoimi wielkimi stopami do góry 😂 zaraz podobno ma przyjść ulewa, czekam ;)

E
    age.png
  • Mellow Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2023, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My właśnie jedziemy na termy do Tarnowa Podgórnego, Misia tak wołała, że sie ugiełam. Trzeba być twardym, nie miętkim😄 mam nadzieję, że nie złapię żadnej bakterii i się nie ugotuję 🙊

U nas rano krótko padało, przewietrzyliśmy domek i zamknęliśmy okna, żeby już teraz ciepło nie wpadało.

Arga lubi tę wiadomość

age.png

Mum, wife, lawyer 👨‍👩‍👧‍👧👜
    08.2019 👧
    07.2023 👧
  • adukow Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2023, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada.d wrote:
    Jak spędzacie ten upalny dzień? Ja trochę posiedziałam na tarasie, ale po chwili uciekłam do domu, bo zdecydowanie jest za gorącą. Planowaliśmy jakiś obiad na mieście, ale odpuszczamy. Trochę szkoda, bo to nasz ostatni weekend we dwójkę i planowaliśmy go jakoś fajnie spędzić, ale ja bardzo słabo znoszę te upały.

My obiad na mieście, a wieczorem myślimy o jakimś jeziorze jak już tłumów nie będzie 😉 wczoraj miałam intensywny dzień, wiec doigrałam się krwi z nosa przed snem :d od razu poleciałam mierzyć ciśnienie, ale wszystko ok. Dziś wyjęłam z torby do porodu wiatraczek, który będzie mi towarzyszyć krok w krok 😄
    @Mamitka, we wtorek będziesz już z bobasem ?! 👶🏻 gdzieś mi to umknęło. Ale super!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2023, 13:23

Mamitka lubi tę wiadomość

age.png
  • Salea Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2023, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My lepimy pierogi (moja zachcianka) i siedzimy w klimie w sypialni. Rano udało sie zaliczyć godzinny spacer z psem, bo o 8 w lesie jest jeszcze znośnie. Mamy na zewnatrz mini basenik rozłożony, ale i tak nie da sie wysiedzieć w słońcu. W nocy miałam kłucia pod żebrami z prawej strony, taki piekący ból, na który nic nie pomaga. Czuję go w jednym miejscu już od dłuższego czasu, jakby oparzona skóra, ale dotąd nie był silny i przechodził szybko po zmianie pozycji z leżenia na boku, a dzisiaj nie mogłam sobie poradzić z godzine. Zaczelam sie martwić czy to nie wątroba, ale jutro mam zaplanowane badania krwi to od razu dorzuce markery wątrobowe i w razie czego pojade na IP. Mam nadzieję, że nie wyląduję w szpitalu, bo już tak niedaleko do 37 tyg i donoszonej ciąży, że byłoby mi szkoda te ostatnie dni we dwójkę spędzić na oddziale :(

• Chantell88 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2023, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój basen się rozpadl😔
    Poki co dzis postawiłam na pranie, odkurzanie i robienie obiadu.
    Ja się nie nastawiam jakoś na poród przed terminem..1.08 jeszcze do fryzjera się umówiłam 😆

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2023, 14:37

Arga, adukow lubią tę wiadomość

10.2013-synek👶🩵
    07.2023-synek👶💙
    01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔
  • Mamitka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2023, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adukow wrote:
    My obiad na mieście, a wieczorem myślimy o jakimś jeziorze jak już tłumów nie będzie 😉 wczoraj miałam intensywny dzień, wiec doigrałam się krwi z nosa przed snem :d od razu poleciałam mierzyć ciśnienie, ale wszystko ok. Dziś wyjęłam z torby do porodu wiatraczek, który będzie mi towarzyszyć krok w krok 😄
    @Mamitka, we wtorek będziesz już z bobasem ?! 👶🏻 gdzieś mi to umknęło. Ale super!
    Zaczynam się stresować tym wtorkim. Dziwne bo ja zazwyczaj do wszystkiego podchodzę spokojnie a tu mnie dopadł stresik. Od jutra już dietka i jeszcze o 18 wizyta u lekarza. Trzymajcie kciuki 😜

Arjada, adukow lubią tę wiadomość

age.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2023, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamitka wrote:
    Zaczynam się stresować tym wtorkim. Dziwne bo ja zazwyczaj do wszystkiego podchodzę spokojnie a tu mnie dopadł stresik. Od jutra już dietka i jeszcze o 18 wizyta u lekarza. Trzymajcie kciuki 😜
    Kciuki.
    Ja też się stresowałam przed cc, przed drugim nawet bardziej bo pierwszy raz zostawiłam córkę na noc a ona spała tylko ze mną.
    Będzie dobrze jak już będziesz mieć córkę przy sobie, przyjdą nowe stresy a ty się zakochasz 😉

age.png
  • Usiasia Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2023, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mellow wrote:
    W Rossmannie trzeba zarejestrowac dziecko przez zakładkę Rossnę, przyjdą potem do Was 2 maile - jeden na oliwkę dla mam i drugi na małą paczkę pampków Premium Care jedynek. U mnie te maile wpadły do spamu.

Spoko jest też teraz promka w Ikei zwrot 50 zl za każde wydane 500 zł, kupiliśmy w końcu fotel do karmienia i inne pierdoły jeszcze i dostałam na maila bon na 200 zł 🙂
    Ogarnęłam właśnie tego Rossmana ale chyba jakoś wybiórczo dają te gratisy bo też nie otrzymałam żadnego maila od nich. Tylko że konto zarejestrowane w klubie rossne.

preg.png

28.11.2022 - II
    21.12.2022 - jest 💓
  • Usiasia Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2023, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Od poniedziałku witamy maluszki:) dziewczyny zazdro ze zaraz pozbędziecie sie tego brzuszka
    Ja chciałabym poczekać jeszcze bo nie jestem gotowa, to raz, a druga sprawa że nic a nic nie mam objawów zbliżającego się porodu. Nawet brzuch jakby mniej twardnieje.
    W ten weekend przyjechała do nas kuzynka z mężem na wspolny chill, a ja przez ten katar paskudnie się czułam i marny pożytek ze mnie był. Do tego wczoraj temperatura 35stopni więc miałam nogi jak balony (w nocy u nas było 25 stopni 🥵)

preg.png

28.11.2022 - II
    21.12.2022 - jest 💓
  • Usiasia Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2023, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamitka wrote:
    Jakąś specjalną dietę kazał Ci lekarz robić dzień przed CC? Mój tylko kazał wziąć jedzenie do szpitala ze sobą, bo nie wiadomo czy załapie się na posiłek 😅

preg.png

28.11.2022 - II
    21.12.2022 - jest 💓
  • Mamitka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2023, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usiasia wrote:
    Jakąś specjalną dietę kazał Ci lekarz robić dzień przed CC? Mój tylko kazał wziąć jedzenie do szpitala ze sobą, bo nie wiadomo czy załapie się na posiłek 😅
    A kiedy Ty idziesz?
    Niby mówił że w miarę normalna dieta ale lekkostrawna. Ale wszędzie gdzie czytam to zalecają raczej płynną. Rano mam w planie jajecznice oczywiście bez cebuli, potem zupka jakiś może krupnik a wieczorem już tylko koktajl. Nie wiem czy to dobre ale pewnie ze stresu i tak mi ściśnie żołądek.

age.png
‹‹ 292 293 294 295 296 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ