Sierpniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja jeżdżę autem. W poniedziałek będę jechać z półtorej godziny a wracam w czwartek. Zakupy, dzieci, dostawcy mamy jeżdżę samochodem bo chyba bym padła w autobusie. Brzuch mi się spina, dwa dni bolało mnie wsztstko przy zmianie biegów ale daję radę. Będę jeździć pewnie dotyczą końca miesiąca bo inaczej się nie da. Zakupy też dźwigam na drugie piętro tylko już na kilka razy aby nie było za ciężkie. A teraz jak już dzieciaki w domu to muszę i na plac zabaw i do parku pójść. Ale chyba rowerów im nie będę wyciągać sama z piwnicy
Mellow lubi tę wiadomość
-
Jeżdzę autem jak najbardziej, nawet długie trasy. Ostatnio po ognisku wszystkich odwoziłam, bo byłam jedyna trzeźwa 😉 Dla mnie auto jest jak telefon, nieodłączny codzienny przedmiot.
Po dworze też chodzę, latam z dzieckiem po placu zabaw - mamy starszaków wiedzą, jak jest. To tak nie działa, że powiesz kilkulatkowi, ktory słyszy kolegow z osiedla przez okno w ciepł dzień "sorry, ale nie dam rady, posiedzmy w domu i poukładajmy puzzle, co" 😉
Mimo wszystko dalej liczę, że wywołam ten poród🙈
Arga lubi tę wiadomość
-
Mamitka wrote:Patrzcie jak nam niewiel już zostało. Odliczamy już na dni a nie na miesiące. My z mężem zastanawiamy się co robić w ostatni wspólny weekend we dwoje🤣 Nie dociera do nas że to już. Tyle miesięcy przygotowan zleciało jak jeden dzień dosłownie. Ja w poniedziałek już dieta przed cc badania z krwi i ostatnia wizyta na KTG i we wtorek o 9:00 cc.
Ja weekend przed pójsciem do szpitala przed pierwszym porodem byłam w kinie i w trzech najulubienszych knajpach - żeby nacieszyc sie na zaś😅 Polecam, zwłaszcza kino, bo po urodzeniu dziecka jak jesteś mamą kp, to baaardzo ciężko się wyrwać wieczorem. Już Ci zazdroszcze tego weekendu 😄Mamitka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa też jeżdżę bez problemu, czasami tylko mi brzuch zahacza o kierownicę 😅
Oj ja też muszę za młodą latać po placu zabaw, nie ma opcji na siedzenie w domu. Żal mi jej posadzić po żłobku przed tv, żeby mieć spokój, ale też później tak mnie brzuch ciągnie że maskara. Ostatnio też myślałam że nie wrócimy do domu tak mnie więzadła ciągnęły. Niech ten dzieć już wychodzi bo chce odzyskać sprawność 🙈
Dziś nogi jak balony i właśnie wyjmuje z zamrażarki kompresy żelowe i nogi do góry. A jutro ma być jeszcze cieplej 🙈 mamy 15 minut nad morze ale nikt mnie na to nie namówi już 😅 -
Ja całe szczęście nie muszę jeździć autem. Ostatni raz w poprzedni weekend byłam za kółkiem i nie bardzo mi to się widzi na tym etapie. Mam wrażenie, że nie jestem tak skupiona jak zwykle. Do tego wysokie auto, dość blisko dosunięty fotel, no nie, nie jest to wygodne do wsiadania, czy wysiadania. Najlepiej mi jako pasażer 😎
-
Kurcze a ja zaluzje ze nie mam placu zabaw blisko bo jak idziemu na palc i sa inne dzieci to mama moze sobie posiedzieć bo bawi sie z innymi dziecmi ,wczoraj wieczorem na placu bawila sie z 3 ukrainkami i dogadaly sie jakos;)my mamy maly plac zabw na podwrku i jak przychodza do nas dziecibto tez mkge spokoijnie odpocząć. Najgorzej jak wjstesmy same wtedy jej nudzi sie i caly czas chce zeby bawic sie najlepiej na dworze.
-
Uwaga, rossmann wysłał e-mail: odbierz opakowanie Pampers Premium Care za 1 gr, także dziewczyny sprawdźcie skrzynki 😄 jeśli chodzi o śpiworki zamówiłam takie, choć jakość ocenię dopiero po dostawie. A jak nie to zwrot, standard ostatnimi czasy 😅
https://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/spiworek-niemowlecy-6-18-miesiecy-2205236/1
https://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/spiworek-niemowlecy-6-18-miesiecy-2200389/1
Dziś Dziewczyny upalnie! Uważajcie na siebie 🤗
@Maura wrócę do Ciebie, bo przejrzałam whatsapp, mess, insta i nie mogę znaleźć tego wątku 🙈 Zapytałam ponownie! Przepraszam, ale umknęło mi -
@Maura >> Zaspa. Ma insta? Mogę jej napisać i odp jak ma pytanka😉 Dla mnie mega doktorki i fajne warunki. Jest teraz nowa porodówka i jeszcze UCK gdzie większość wbija ale tam nacinają bardzo często i podobno fuszerka. Ale wiadomo że są różne opinie
-
adukow wrote:@Maura >> Zaspa. Ma insta? Mogę jej napisać i odp jak ma pytanka😉 Dla mnie mega doktorki i fajne warunki. Jest teraz nowa porodówka i jeszcze UCK gdzie większość wbija ale tam nacinają bardzo często i podobno fuszerka. Ale wiadomo że są różne opinie
Dzięki Kochana! 🥰 Zaspa wygrywa ostatnio mój ranking ciekawe, jak ostatecznie wszystko się potoczy. W razie pytań faktycznie się skontaktuję z Wami ponownie!adukow lubi tę wiadomość
-
Widzicie jak to jest, jak ja pytałam Zaspa czy UCK, to najpierw było 50:50 i dylemat a potem się wyklarowało i więcej przemawia za uck, zwłaszcza jedna neonatolog, której absolutnie ufam powiedziała 'zaspa nie'. Do obu szpitali trzeba jechać już z rozkręcona akcja, bo ze względu na stopien ref odsylaja. Także niby wiem który wybrałam, zobaczymy w praniu.
Ja dziś byłam u lekarza, dostałam niestety antybiotyk na tę gardło. Rovamycine. Boli jak cholera, ale tak się boje go połknąć. -
My po wizycie, 2689g, 35+2, łożysko w porządku, szyjka zamknięta, na nic się nie zanosi. Na spokojnie mam się szykować na poród w terminie czyli połowa sierpnia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2023, 10:17
zasada, Arga, eweljina, Mimi__, Mamitka, Marrud88, ada.d, Aliya, adukow lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyeweljina wrote:Widzicie jak to jest, jak ja pytałam Zaspa czy UCK, to najpierw było 50:50 i dylemat a potem się wyklarowało i więcej przemawia za uck, zwłaszcza jedna neonatolog, której absolutnie ufam powiedziała 'zaspa nie'. Do obu szpitali trzeba jechać już z rozkręcona akcja, bo ze względu na stopien ref odsylaja. Także niby wiem który wybrałam, zobaczymy w praniu.
Ja dziś byłam u lekarza, dostałam niestety antybiotyk na tę gardło. Rovamycine. Boli jak cholera, ale tak się boje go połknąć.
Ja byłam się zapisać na termin indukcji w UCK i czekałam 6 godzin na izbie 🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️na wszelki wypadek mam termin na 6 sierpnia ale chyba nie będę tam jechać. Dziewczyny na przyjęcie na oddział też czekały tyle. Straszne to jest. Chyba się zdecyduje na Wejherowo jednak bo mam znacznie bliżej i lekarkę z oddziału -
zasada wrote:W niemczech mi nie badali w sumie nawet GBS.🙈
Dziś miałam ostatnią wizytę, wszystko ok, ktg też. Malutka waży 3038g, w piątek za tydzień cc.🙉🙉🙉zasada, Arga lubią tę wiadomość