X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2023
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2023

Oceń ten wątek:
  • Arga Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2023, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeżdżę autem. W poniedziałek będę jechać z półtorej godziny a wracam w czwartek. Zakupy, dzieci, dostawcy mamy jeżdżę samochodem bo chyba bym padła w autobusie. Brzuch mi się spina, dwa dni bolało mnie wsztstko przy zmianie biegów ale daję radę. Będę jeździć pewnie dotyczą końca miesiąca bo inaczej się nie da. Zakupy też dźwigam na drugie piętro tylko już na kilka razy aby nie było za ciężkie. A teraz jak już dzieciaki w domu to muszę i na plac zabaw i do parku pójść. Ale chyba rowerów im nie będę wyciągać sama z piwnicy

Mellow lubi tę wiadomość

age.png
  • Mellow Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2023, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżdzę autem jak najbardziej, nawet długie trasy. Ostatnio po ognisku wszystkich odwoziłam, bo byłam jedyna trzeźwa 😉 Dla mnie auto jest jak telefon, nieodłączny codzienny przedmiot.

Po dworze też chodzę, latam z dzieckiem po placu zabaw - mamy starszaków wiedzą, jak jest. To tak nie działa, że powiesz kilkulatkowi, ktory słyszy kolegow z osiedla przez okno w ciepł dzień "sorry, ale nie dam rady, posiedzmy w domu i poukładajmy puzzle, co" 😉

Mimo wszystko dalej liczę, że wywołam ten poród🙈

Arga lubi tę wiadomość

age.png

Mum, wife, lawyer 👨‍👩‍👧‍👧👜
    08.2019 👧
    07.2023 👧
  • Mellow Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2023, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamitka wrote:
    Patrzcie jak nam niewiel już zostało. Odliczamy już na dni a nie na miesiące. My z mężem zastanawiamy się co robić w ostatni wspólny weekend we dwoje🤣 Nie dociera do nas że to już. Tyle miesięcy przygotowan zleciało jak jeden dzień dosłownie. Ja w poniedziałek już dieta przed cc badania z krwi i ostatnia wizyta na KTG i we wtorek o 9:00 cc.

Ja weekend przed pójsciem do szpitala przed pierwszym porodem byłam w kinie i w trzech najulubienszych knajpach - żeby nacieszyc sie na zaś😅 Polecam, zwłaszcza kino, bo po urodzeniu dziecka jak jesteś mamą kp, to baaardzo ciężko się wyrwać wieczorem. Już Ci zazdroszcze tego weekendu 😄

Mamitka lubi tę wiadomość

age.png

Mum, wife, lawyer 👨‍👩‍👧‍👧👜
    08.2019 👧
    07.2023 👧
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2023, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jeżdżę bez problemu, czasami tylko mi brzuch zahacza o kierownicę 😅
    Oj ja też muszę za młodą latać po placu zabaw, nie ma opcji na siedzenie w domu. Żal mi jej posadzić po żłobku przed tv, żeby mieć spokój, ale też później tak mnie brzuch ciągnie że maskara. Ostatnio też myślałam że nie wrócimy do domu tak mnie więzadła ciągnęły. Niech ten dzieć już wychodzi bo chce odzyskać sprawność 🙈
    Dziś nogi jak balony i właśnie wyjmuje z zamrażarki kompresy żelowe i nogi do góry. A jutro ma być jeszcze cieplej 🙈 mamy 15 minut nad morze ale nikt mnie na to nie namówi już 😅

• Maura Ekspertka

Wysłany: 14 lipca 2023, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja całe szczęście nie muszę jeździć autem. Ostatni raz w poprzedni weekend byłam za kółkiem i nie bardzo mi to się widzi na tym etapie. Mam wrażenie, że nie jestem tak skupiona jak zwykle. Do tego wysokie auto, dość blisko dosunięty fotel, no nie, nie jest to wygodne do wsiadania, czy wysiadania. Najlepiej mi jako pasażer 😎

age.png
  • Maura Ekspertka

Wysłany: 14 lipca 2023, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adukow, kiedyś wspominałaś, że znajoma rodziła ostatnio w trójmieście, dawała już Ci znać jak wrażenia z porodówki i oddziału po porodzie?

age.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2023, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze a ja zaluzje ze nie mam placu zabaw blisko bo jak idziemu na palc i sa inne dzieci to mama moze sobie posiedzieć bo bawi sie z innymi dziecmi ,wczoraj wieczorem na placu bawila sie z 3 ukrainkami i dogadaly sie jakos;)my mamy maly plac zabw na podwrku i jak przychodza do nas dziecibto tez mkge spokoijnie odpocząć. Najgorzej jak wjstesmy same wtedy jej nudzi sie i caly czas chce zeby bawic sie najlepiej na dworze.

age.png
  • adukow Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2023, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwaga, rossmann wysłał e-mail: odbierz opakowanie Pampers Premium Care za 1 gr, także dziewczyny sprawdźcie skrzynki 😄 jeśli chodzi o śpiworki zamówiłam takie, choć jakość ocenię dopiero po dostawie. A jak nie to zwrot, standard ostatnimi czasy 😅
    https://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/spiworek-niemowlecy-6-18-miesiecy-2205236/1
    https://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/spiworek-niemowlecy-6-18-miesiecy-2200389/1
    Dziś Dziewczyny upalnie! Uważajcie na siebie 🤗
    @Maura wrócę do Ciebie, bo przejrzałam whatsapp, mess, insta i nie mogę znaleźć tego wątku 🙈 Zapytałam ponownie! Przepraszam, ale umknęło mi

age.png
  • adukow Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2023, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Maura >> Zaspa. Ma insta? Mogę jej napisać i odp jak ma pytanka😉 Dla mnie mega doktorki i fajne warunki. Jest teraz nowa porodówka i jeszcze UCK gdzie większość wbija ale tam nacinają bardzo często i podobno fuszerka. Ale wiadomo że są różne opinie ;)

age.png
  • Maura Ekspertka

Wysłany: 15 lipca 2023, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adukow wrote:
    @Maura >> Zaspa. Ma insta? Mogę jej napisać i odp jak ma pytanka😉 Dla mnie mega doktorki i fajne warunki. Jest teraz nowa porodówka i jeszcze UCK gdzie większość wbija ale tam nacinają bardzo często i podobno fuszerka. Ale wiadomo że są różne opinie ;)

Dzięki Kochana! 🥰 Zaspa wygrywa ostatnio mój ranking :) ciekawe, jak ostatecznie wszystko się potoczy. W razie pytań faktycznie się skontaktuję z Wami ponownie!

adukow lubi tę wiadomość

age.png
  • eweljina Ekspertka

Wysłany: 15 lipca 2023, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzicie jak to jest, jak ja pytałam Zaspa czy UCK, to najpierw było 50:50 i dylemat a potem się wyklarowało i więcej przemawia za uck, zwłaszcza jedna neonatolog, której absolutnie ufam powiedziała 'zaspa nie'. Do obu szpitali trzeba jechać już z rozkręcona akcja, bo ze względu na stopien ref odsylaja. Także niby wiem który wybrałam, zobaczymy w praniu. ;)

Ja dziś byłam u lekarza, dostałam niestety antybiotyk na tę gardło. :( Rovamycine. Boli jak cholera, ale tak się boje go połknąć.

E
    age.png
  • Vilka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2023, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie, 2689g, 35+2, łożysko w porządku, szyjka zamknięta, na nic się nie zanosi. Na spokojnie mam się szykować na poród w terminie czyli połowa sierpnia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2023, 10:17

zasada, Arga, eweljina, Mimi__, Mamitka, Marrud88, ada.d, Aliya, adukow lubią tę wiadomość

👰🤵 2017
    👶🩷 08.2023
    18.10.2024 ⏸️
    Niedoczynność tarczycy - letrox 100

Wizyta 7.11 0,5cm
    Wizyta 19.11 1,54cm ❤️169ud/min
    Wizyta 26.11 2,25cm
    Wizyta 21.12 6,74cm
    Prenatalne 23.12 6,9cm🩷 girl 164ud/min
    07.01 wizyta 9,79cm🩷
    04.02 wizyta
    17.02 połówkowe
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2023, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eweljina wrote:
    Widzicie jak to jest, jak ja pytałam Zaspa czy UCK, to najpierw było 50:50 i dylemat a potem się wyklarowało i więcej przemawia za uck, zwłaszcza jedna neonatolog, której absolutnie ufam powiedziała 'zaspa nie'. Do obu szpitali trzeba jechać już z rozkręcona akcja, bo ze względu na stopien ref odsylaja. Także niby wiem który wybrałam, zobaczymy w praniu. ;)

Ja dziś byłam u lekarza, dostałam niestety antybiotyk na tę gardło. :( Rovamycine. Boli jak cholera, ale tak się boje go połknąć.

Ja byłam się zapisać na termin indukcji w UCK i czekałam 6 godzin na izbie 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️na wszelki wypadek mam termin na 6 sierpnia ale chyba nie będę tam jechać. Dziewczyny na przyjęcie na oddział też czekały tyle. Straszne to jest. Chyba się zdecyduje na Wejherowo jednak bo mam znacznie bliżej i lekarkę z oddziału

• eweljina Ekspertka

Wysłany: 15 lipca 2023, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co przypadek, to inna opinia i to jest okej. My napiszemy swoją historię, może się okazać, że się miło zaskoczymy, albo rozczarujemy. Oczywiście życzę nam wszystkim opcji nr 1 ;)

Mimi__ lubi tę wiadomość

E
    age.png
  • Usiasia Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2023, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, nie wiem czy któraś już pytała nie mogę znaleźć teraz wykresów i swoich info z ciąży jak przełożyli wszystko na ovufriend. Gdzie to jest?

preg.png

28.11.2022 - II
    21.12.2022 - jest 💓
  • Usiasia Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2023, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zasada wrote:
    W niemczech mi nie badali w sumie nawet GBS.🙈

Dziś miałam ostatnią wizytę, wszystko ok, ktg też. Malutka waży 3038g, w piątek za tydzień cc.🙉🙉🙉
    Mamy w takim razie ten sam termin. W czwartek do szpitala i w piątek raczej też CC

zasada, Arga lubią tę wiadomość

preg.png

28.11.2022 - II
    21.12.2022 - jest 💓
  • zasada Ekspertka

Wysłany: 15 lipca 2023, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usiasia wrote:
    Mamy w takim razie ten sam termin. W czwartek do szpitala i w piątek raczej też CC

Super, zawsze raźniej.😄 trzymam kciuki z całych sił.✊🏻✊🏻

age.png
  • Usiasia Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2023, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakieś dziadostwo chyba krąży bo i ja mam zatkany nos i coś gardło boli. Całą ciążę nic, a nagle jak trzeba zaraz do szpitala to problemy. Do tego słabo dzisiaj coś z ruchami...

preg.png

28.11.2022 - II
    21.12.2022 - jest 💓
  • welonka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2023, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od poniedziałku witamy maluszki:) dziewczyny zazdro ze zaraz pozbędziecie sie tego brzuszka

Vilka, Evellka93, Mamitka, Arga, zasada lubią tę wiadomość

age.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2023, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to się boję tej zmiany 🙈 nie jestem gotowa.

age.png
‹‹ 291 292 293 294 295 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ