X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2023
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2023

Oceń ten wątek:
  • Mamitka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2023, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrzcie jak nam niewiel już zostało. Odliczamy już na dni a nie na miesiące. My z mężem zastanawiamy się co robić w ostatni wspólny weekend we dwoje🤣 Nie dociera do nas że to już. Tyle miesięcy przygotowan zleciało jak jeden dzień dosłownie. Ja w poniedziałek już dieta przed cc badania z krwi i ostatnia wizyta na KTG i we wtorek o 9:00 cc.

Arga, Mimi__, Maura, Farfalla, zasada lubią tę wiadomość

age.png
    18.07.2023 - córeczka Maja 👶
  • Mellow Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2023, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym bardzo chętnie poczekała jeszcze z 2-3 miesiące, bo z mnóstwem rzeczy się nie wyrobiłam do końca ciąży, mam mętlik w głowie i boję się tego przewrotu w życiu na nowo 🙈 Choć chętnie poznam swoją drugą córcię, jestem mega ciekawa jak będzie wyglądac i jakim będzie typem osobowości 😊

age.png

Mum, wife, lawyer 👨‍👩‍👧‍👧👜
    08.2019 👧
    07.2023 👧
  • Maura Ekspertka

Wysłany: 14 lipca 2023, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mellow wrote:
    W Rossmannie trzeba zarejestrowac dziecko przez zakładkę Rossnę, przyjdą potem do Was 2 maile - jeden na oliwkę dla mam i drugi na małą paczkę pampków Premium Care jedynek. U mnie te maile wpadły do spamu.

Spoko jest też teraz promka w Ikei zwrot 50 zl za każde wydane 500 zł, kupiliśmy w końcu fotel do karmienia i inne pierdoły jeszcze i dostałam na maila bon na 200 zł 🙂

My też mamy w planach po weekendzie skorzystać z tej promki w Ikei :)

age.png
  • Chantell88 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2023, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po ktg,skurcze zerowe ale znow był jakiś znaczny spadek tętna.. wiec w przyszłym tygodniu znow ktgx2 i będziemy obserwować..
    Nawet mnie nie nie zbadała jak jej powiedzialam ze tydzien temu w szpitalu rozwarcie 0cm.. no nic za tydzień kolejna wizyta.
    Do mnie pomału,pomału zaczyna docierać ze za 2 najpóźniej 3 tygodnie młody będzie z Nami😁

10.2013-synek👶🩵
    07.2023-synek👶💙
    01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔
  • Arga Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2023, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mogę uwierzyć, że zaraz pierwsze dzieciaki będą 🙈
    Swoje oddaję jutro do babci i w nocy intensywnie układam i przesuwam meble i będzie co ma być. Liczyłam, że spakuję torbę ale genimi mi ciągle pisze, że czegoś nie ma i widzę, że nie będę się pakować w przyszły weekend. Sądziłam, że mam więcej krótkich bodziaków ale jednak nie więc też po 25 muszę dokupić co mi brakuje i czekać na młodą.
    Zastanawiam się czy jechać z dzueciakami do magicznych ogrodów bo będzie kuzynka i kuzyni to może się nimi zajmą jak ja będę już ledwo iść 😅 ale to za dwa tygodnie dopiero. Dziś idziemy do kolegi co ma 9 latkę i 3 latka to też do nocy się pobawią. W przyszłym tygodniu jedziemy na kilka dni do dziadka, który się boi, że zacznę u niego rodzic. Nie doszłej teściowej nie dam już rady odwiedzić 🙈 chyba partner po prosi pojedzie na dzień z dzueciakami jak już urodzę. A wrzesień będzie męczący dla mnie 😱

age.png
  • adukow Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2023, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maura wrote:
    My też mamy w planach po weekendzie skorzystać z tej promki w Ikei :)

Ja też już skorzystałam, działa 😄

Maura lubi tę wiadomość

age.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2023, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agra jesli wybierzesz sie do magicznych ogrodow to pelen podziw :d bo ja juz bym nie dala rady tyle tam chodzic jescze w sloncu. Moja corka w czerwcu byla z ciotka bo ja bym nie dala juz rady chyba wtedy chodzix:d

age.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2023, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Agra jesli wybierzesz sie do magicznych ogrodow to pelen podziw :d bo ja juz bym nie dala rady tyle tam chodzic jescze w sloncu. Moja corka w czerwcu byla z ciotka bo ja bym nie dala juz rady chyba wtedy chodzix:d
    No właśnie się zastanawiam bo to będzie już 37+1 i ostatnia szansa na wyjście tylko z nimi w fajne miejsce 😅 ale pewnie jak będę się dobrze czuć to pojadę

Mamitka, Mellow lubią tę wiadomość

age.png
  • Mamitka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2023, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga wrote:
    No właśnie się zastanawiam bo to będzie już 37+1 i ostatnia szansa na wyjście tylko z nimi w fajne miejsce 😅 ale pewnie jak będę się dobrze czuć to pojadę
    Ja już nawet z psem na spacer nie chodzę. Po ostatnim spacerze w zeszłym tygodniu miałam mocny kryzys i już myślałam że urodzę 🤣🤣🤣 odpuszczam sobie już te 4 dni ostatnie na spacery a poza tym pogoda o matko za gorąco.

age.png
  • Evellka93 Ekspertka

Wysłany: 14 lipca 2023, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się przejdę chwile z psem i jestem padnięta w 35 tyg a wy w 37 do magicznych ogrodów 🙈 Podziwiam , mam dwójkę dzieci siostry na pokładzie i żałuje ze nie wszędzie mogę ich zabrać w tym roku . Jutro ma być upał , chcą jechać nad wodę i najwyżej będę zalegać na leżaku w cieniu z lemoniadą . Do wody tez się boje już włazić co by nic nie złapać .

• welonka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2023, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agra w takim razie podziwiam:)tam caly dzien chodzenia i malo miejsca z cieniem,no i ja nym juz na wiekszosc rzeczy nie weszla juz nia.

age.png
  • Keglemegle Ekspertka

Wysłany: 14 lipca 2023, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dawno mnie tu nie było ale na ostatniej prostej nam się skomplikowało i wylądowałam w szpitalu ze stanem przedrzucawkowym oraz jak się okazało cholestaza ciążowa :( także nasz maluch będzie wywoływany wcześniej na świat i nie będzie sierpniowym maluchem a lipcowym. W poniedziałek idę do szpitala na wywołanie…póki co nie mam oznak żeby poród sam chciał się zacząć wiec szykuje się na cięższy tydzień….trzymajcie kciuki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2023, 19:00

Arjada, Marrud88, Mamitka, Mimi__, Maura, zasada lubią tę wiadomość

preg.png
    ...

2021 - rozpoczęcie starań

2022.03 - IUI ❌
    2022.04 - IUI ✅
    beta 4 tydzień: 110
    beta po kolejnych 4 dniach: 88
    ciąża biochem.

08.2022 - punkcja, 12 komórek pobranych.
    6 zapłodnionych -> ❄️❄️❄️
    6 zamrożonych

08.2022 - transfer ❄️
    Test ciążowy - ❌

10.2022 - druga punkcja (z COVID), 5 pobranych
    4 zapłodnione -> ❄️
    10.2022 - transfer ❄️
    Test ciążowy - ❌

11.2022 - trzecia punkcja, 8 pobranych
    6 zapłodnionych -> ❄️
    11.2022 - transfer ❄️

24.11 - betaHCG -> 103
    28.11 - betaHCG -> 780
    19.12 - pierwsze USG -> jest serduszko :)

👩🏻
    40 lat
    👨🏼
    39 lat (kiepskie parametry nasienia)
  • Salea Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2023, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już nie mogę długo chodzić, dzisiaj byłam rano na spacerze z psem, trochę za daleko zaszliśmy i już myślałam że się nie doczołgam do auta. Na szczęście on jakby wyczuł, że nie mam już siły i cierpliwie człapał przy moim boku, zamiast szaleć jak zwykle.
    Calutką ciąże czułam się naprawdę spoko, w ósmym miesiącu mówiłam nawet, że zapominam że mam ten brzuch, a od kilku dni jest naprawdę kiepsko. Skóra na brzuchu w jednym miejscu piecze jak przypalana nad ogniem, dopadła mnie jakaś rwa kulszowa w lędźwiach albo inne dziadostwo, mały wypina się czasem tak, że odbiera mi oddech, wszystko staje mi w gardle i żywię się tylko owocami i bobem, nie mogę zażywać żelaza, bo od razu skaczę od zaparć do biegunki i na odwrót, na piętro wchodzę na trzy tury łapiąc powietrze jakbym się topiła, nie śpuę w nocy i już nie wspomnę o samopoczuciu w te upały i spuchniętych stopach, które mogę wcisnąć wyłącznie w swoje najbrzydsze basenowe klapki 😜 Mały cały czas siedzi dupką do wyjścia i jeśli tak zostanie, to chyba nawet będę się cieszyć z cesarki bo będzie na pewno szybciej niż czekanie na rozwiązanie. Będę biła pokłony tej z was, która będzie rodzić po terminie.
    Prowadzicie jeszcze samochód bez obaw? Ja jak wsiadam za kółko to od razu spina mi się brzuch, a jak mały kopnie to czasem mnie aż zgina w pół. Trochę już się boję jeździć.

• Salea Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2023, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Keglemegle wrote:
    Hej, dawno mnie tu nie było ale na ostatniej prostej nam się skomplikowało i wylądowałam w szpitalu ze stanem przedrzucawkowym oraz jak się okazało cholestaza ciążowa :( także nasz maluch będzie wywoływany wcześniej na świat i nie będzie sierpniowym maluchem a lipcowym. W poniedziałek idę do szpitala na wywołanie…póki co nie mam oznak żeby poród sam chciał się zacząć wiec szykuje się na cięższy tydzień….trzymajcie kciuki!
    Keglemegle, kciuki mocno zaciśnięte za Ciebie i za malucha, dawaj znać jak sytuacja :-)

• ada.d Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2023, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Keglemegle wrote:

Powodzenia! ❤ Oby poród poszedł gładko! Czekamy na pierwszego maluszka 🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2023, 19:22

Kocia i Psia mama 😺🐶
    👰‍♀️🤵‍♂️ 18.04.2015r
    age.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2023, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolagen trzymam kciuki zeby w poniedzialek poszlo szybko :)

Salea ja jezdze caly czas samochodem , do miasta ,lekarza czy rodzicow mam 20 km .

Ja czasem sie smieje ze nasz synek tak straszyk wczesniej ze bedzie przedwczesny porod, a teraz z kazdym dniem mysle ze ten uparicuh bedzie siedzialndo terminu porodu.

Chyba przy polozeniu miednicowym czekaja do terminu porodu jak nic sie nie dzieje

age.png
  • eweljina Ekspertka

Wysłany: 14 lipca 2023, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mnie boli gardło, ewidentnie przegielam z klimatyzacją w aucie. To dla mnie chyba najgorszy ból, gardło właśnie 😬

E
    age.png
  • Salea Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2023, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Kolagen trzymam kciuki zeby w poniedzialek poszlo szybko :)

Salea ja jezdze caly czas samochodem , do miasta ,lekarza czy rodzicow mam 20 km .

Ja czasem sie smieje ze nasz synek tak straszyk wczesniej ze bedzie przedwczesny porod, a teraz z kazdym dniem mysle ze ten uparicuh bedzie siedzialndo terminu porodu.

Chyba przy polozeniu miednicowym czekaja do terminu porodu jak nic sie nie dzieje
    O rany, nie strasz 😩 muszę dopytać lekarza

• Mamitka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2023, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Keglemegle wrote:
    Trzymam kciuki😊 oby poszło gładko!
    Dawaj znać. Ja we wtorek idę 🙈

age.png
  • ada.d Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2023, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam właśnie w mojego pierwsze spaceru od maja 🙈
    Było cudownie!!

Mamitka, Marrud88 lubią tę wiadomość

Kocia i Psia mama 😺🐶
    👰‍♀️🤵‍♂️ 18.04.2015r
    age.png
‹‹ 290 291 292 293 294 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ