Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2023
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2023

Oceń ten wątek:
  • Evellka93 Ekspertka

Wysłany: 9 sierpnia 2023, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szyharku wrote:
    My meldujemy wykonanie zadania ;) Zuzia urodziła się o 14.25, po tym jak skurcze zaczęły się około 11. Po 12 nas wzięli na porodowke, skurcze co 5 minut. Po godzinie dali oksytocyne i 4 cm nagle zrobiło się 10 i od 14.00 już parte. Także poszło szybko, waży 3600, ma 55 cm i głośno się drze 😅
    Czyli nie tak na darmo za wcześnie pojechałaś 😂 Gratulacje 🥳

• Vilka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2023, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj na wizycie się dowiedziałam, że główka dziecka jest przyparta do wchodu miednicy. Czy któraś z was spotkała się z takim okresleniem i może mnie pocieszyć, że poród tuż tuz? Nie zapytałam lekarza, moj błąd...

👰🤵 2017
    👶🩷 08.2023
    18.10.2024 ⏸️
    Niedoczynność tarczycy - letrox 100

Wizyta 7.11 0,5cm
    Wizyta 19.11 1,54cm ❤️169ud/min
    Wizyta 26.11 2,25cm
    Wizyta 21.12 6,74cm
    Prenatalne 23.12 6,9cm🩷 girl 164ud/min
    07.01 wizyta 9,79cm🩷
    04.02 wizyta 295g🩷
    17.02 połówkowe 388g🩷
    04.03 wizyta 590g🩷
    25.03 wizyta
    23.04 prenatalne III trym.
    preg.png
  • Liksa Znajoma

Wysłany: 9 sierpnia 2023, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilka wrote:
    Ja dzisiaj na wizycie się dowiedziałam, że główka dziecka jest przyparta do wchodu miednicy. Czy któraś z was spotkała się z takim okresleniem i może mnie pocieszyć, że poród tuż tuz? Nie zapytałam lekarza, moj błąd...

"Dziecko zaczyna schodzić do kanału rodnego w ostatnich tygodniach ciąży – zazwyczaj ma to miejsce na 2-4 tygodnie przed porodem (u kobiet, które wcześniej nie rodziły, płód schodzi do wchodu miednicy najczęściej już na 4 tygodnie przed porodem)."

• kasiakowalik Debiutantka

Wysłany: 9 sierpnia 2023, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane:) gdyby ktoś z Was szukał jeszcze wózka to posiadam w ofercie wózki wielofunkcyjne 3w1 prosto od producenta w bardzo korzystnych cenach, są to nowe wózki :) zostawiam link do aukcji https://allegro.pl/uzytkownik/ShopVibe/dziecko

• Marrud88 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2023, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja leżę sobie skurczy nie mam chyba ale podbrzusze to mi dosłownie rozsadza...

preg.png
  • Szyharku Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia 2023, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zapodaj.net/plik-ZFiJsPcY5K

Oto Zuzia ;) rany już zapomniałam jak boli karmienie i ile to się trzeba upocić, żeby było dobrze 🤣
    A jak tam sytuacja na froncie dziewczyny z tego tygodnia? 😀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2023, 11:52

Marrud88, Ciąża2023, Mimi__, welonka, Farfalla, Chantell88, eweljina, Arga, Mamitka, zasada lubią tę wiadomość

-Dwójka dzieci na pokładzie (9 i 6)
    -listopadowe poronienie samoistne 5tc
    -4.12 - 2 kreski 🥰
    -6. 12 - beta 149, progesteron 24,9
    17.12 - beta 12226
    19.12 - zarodek i serduszko (6t+2d)
    7.01 - 2 cm malucha, serce bije, wszystko gra ;)
    4.02 - 6,5 cm, usg w porządku, prawdopodobnie dziewczynka ;)
  • Marrud88 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2023, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale słodziak!!!!
    U mnie w zasadzie bez zmian, odpoczywam na patologii.
    Wczoraj myślałam że to już, położna kazała wziąć relaksujący prysznic i przeszło. Skurcze mam ale nie jakieś spektakularne i regularne. A szkoda bo dziś super Pani dr na zmianie:D

preg.png
  • Evellka93 Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia 2023, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi w nocy też przeszły te skurcze , nawet dobrze mi się spało i dziś się czuje spoko . Właśnie wróciłam ze spaceru z psem i biorę się za porządki . Do terminu zostało równo dwa tygodnie z cukrzycą .

• Liksa Znajoma

Wysłany: 10 sierpnia 2023, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj jakiś taki niepokój czuje i apetytu nie mam. Ale to raczej przez to, że czuję sie jak w jakimś zawieszeniu. Lubię mieć wszystko zaplanowane i zorganizowane a tutaj czuje mega dyskomfort że już 39 tydzień.. I czekam kiedy się zacznie. Że nie wiem o której godzinie i którego dnia się zacznie. I że dzieciaki starsze trzeba będzie do babci zawiezc, chyba że zacznie się w nocy (i jak się zacznie) to mąż mnie podwiezie do szpitala tylko. No miliard scenariuszy mam w głowie, masakra

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2023, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szyharku wrote:
    https://zapodaj.net/plik-ZFiJsPcY5K

Oto Zuzia ;) rany już zapomniałam jak boli karmienie i ile to się trzeba upocić, żeby było dobrze 🤣
    A jak tam sytuacja na froncie dziewczyny z tego tygodnia? 😀

Piona! Dobrze że dzieci się rodzą bez zębów 😅 u nas też spanie karmienie ryk karmienie spanie ryk karmienie. I to szpitalne jedzenie. I codziennie liczenie kup, to jest inna rzeczywistość, facet by tego nie ogarnął 🤣

• welonka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2023, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi__ wrote:
    Piona! Dobrze że dzieci się rodzą bez zębów 😅 u nas też spanie karmienie ryk karmienie spanie ryk karmienie. I to szpitalne jedzenie. I codziennie liczenie kup, to jest inna rzeczywistość, facet by tego nie ogarnął 🤣
    Dołączam sie do tego u nas to samo na okroglo karmie odkładam spi chwike i drze sie i tak na okraglo, w nocy budzi sie co 1.5-2h polozna dzisiaj mowila ze przestawiac sie moze do 2 miesiaca . Moje dziecko ciagle wisi na cycu i w icagu tygodnia przybral 400g czyki drugie tyle ..

age.png
  • Szyharku Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia 2023, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liksa wrote:
    Ja dzisiaj jakiś taki niepokój czuje i apetytu nie mam. Ale to raczej przez to, że czuję sie jak w jakimś zawieszeniu. Lubię mieć wszystko zaplanowane i zorganizowane a tutaj czuje mega dyskomfort że już 39 tydzień.. I czekam kiedy się zacznie. Że nie wiem o której godzinie i którego dnia się zacznie. I że dzieciaki starsze trzeba będzie do babci zawiezc, chyba że zacznie się w nocy (i jak się zacznie) to mąż mnie podwiezie do szpitala tylko. No miliard scenariuszy mam w głowie, masakra

Ja miałam to samo. Panika, że będę sama z córką a tu skurcze będą gięły do podłogi. Codziennie miałam scenariusz co w razie z nią zrobić, gdzie ma spać itp. Wyszło najlepiej jak mogło, bo obudziły mnie po prostu sączące wody z krwią, obudziłam ją po 6, zadzwoniłam po męża żeby wrócił z pracy i na spokojnie i bez paniki ani skurczów odwiezlismy ją do babci. A że z takim spokojem będę jechac do porodu to w żadnym scenariuszu nie zakładałam 🤣

Marrud88 lubi tę wiadomość

-4.12 - 2 kreski 🥰
    17.12 - beta 12226
  • Szyharku Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia 2023, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny i jeszcze to obkurczanie macicy przy karmieniu ! 🤣 Ja na ibuprofenie jadę, boli jak skurcze które miałam już co 7 minut 😅 ale nie mam ani jednego szwa. Nie mogę się tym nacieszyć. 2h po porodzie poszłam siku, ogarnęłam się, dzisiaj śmigam jak sarenka, siedzę normalnie, ogólnie mogłabym iść do domu, ale u nas puszczą mnie najwcześniej w sobotę 😒

Mellow, Marrud88 lubią tę wiadomość

-4.12 - 2 kreski 🥰
    17.12 - beta 12226
  • Vilka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2023, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jeden dzień do terminu z USG i nic się nie dzieje. Jutro też pewnie nic się nie zadzieje. Ech

👰🤵 2017
    👶🩷 08.2023
    18.10.2024 ⏸️

Wizyta 7.11 0,5cm
    Wizyta 26.11 2,25cm
    Wizyta 21.12 6,74cm
    07.01 wizyta 9,79cm🩷
    04.02 wizyta 295g🩷
    17.02 połówkowe 388g🩷
    04.03 wizyta 590g🩷
    25.03 wizyta
    preg.png
  • Liksa Znajoma

Wysłany: 10 sierpnia 2023, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szyharku wrote:
    Ja miałam to samo. Panika, że będę sama z córką a tu skurcze będą gięły do podłogi. Codziennie miałam scenariusz co w razie z nią zrobić, gdzie ma spać itp. Wyszło najlepiej jak mogło, bo obudziły mnie po prostu sączące wody z krwią, obudziłam ją po 6, zadzwoniłam po męża żeby wrócił z pracy i na spokojnie i bez paniki ani skurczów odwiezlismy ją do babci. A że z takim spokojem będę jechac do porodu to w żadnym scenariuszu nie zakładałam 🤣

Oby i u mnie tak było 🙈🙈🙈

• Evellka93 Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia 2023, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorsze chyba to czekanie i interpretowanie różnych sygnałów . Już czy nie już ? Ja już wczoraj na pewniaka, że to się rozkręci bo już takie bóle były a tu gdyby nigdy nic 🤦‍♀️ Powinno być tak : termin - w ten dzień się zaczyna i tyle 😂😂😂 Wiem wiem marzenia . Ja w sumie od jakiegoś czasu już nie mam tego strachu przed porodem tylko czekam …

Megi93 lubi tę wiadomość

• Vilka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2023, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evellka93 wrote:
    Najgorsze chyba to czekanie i interpretowanie różnych sygnałów . Już czy nie już ? Ja już wczoraj na pewniaka, że to się rozkręci bo już takie bóle były a tu gdyby nigdy nic 🤦‍♀️ Powinno być tak : termin - w ten dzień się zaczyna i tyle 😂😂😂 Wiem wiem marzenia . Ja w sumie od jakiegoś czasu już nie mam tego strachu przed porodem tylko czekam …

Podpisuje się rękami i nogami. I też się nie boje, chce już i koniec.

Evellka93, Megi93 lubią tę wiadomość

👰🤵 2017
    👶🩷 08.2023
    18.10.2024 ⏸️

Wizyta 7.11 0,5cm
    Wizyta 26.11 2,25cm
    Wizyta 21.12 6,74cm
    07.01 wizyta 9,79cm🩷
    04.02 wizyta 295g🩷
    17.02 połówkowe 388g🩷
    04.03 wizyta 590g🩷
    25.03 wizyta
    preg.png
  • Mellow Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2023, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie się wydaje, jakbym urodziła już wieki temu, tak się mocno nasze życie pozmieniało. Aż mi sie dziwnie czyta Wasze pełne emocji posty z dziecmi jeszcze w brzuchu😀

My dzis bylismy na pierwszej wizycie patronażowej u lekarza, z Polcią wszystko ok, waży już 3800g 🙂 Pani doktor na gazy kazała stosować Espumisan, a na suchą skórkę wywalić olej ze słodkich migdałów i myć dziecko normalnie w emolientach😉Powiedziala, że nie rozumie mody na ten olej i jak używamy w domu wszyscy kosmetyków Biodermy z serii Atoderm, to na Boga nie żałujmy jej maleństwu 😄

Kolejna wizyta za miesiąc i to będą pierwsze szczepienia Hexacima + Prevenar + rota. Powiedziała, że możemy też od razu zaczac meningokoki, ale ja chyba jednak Bexsero ciut przesunę i połączymy z drugim rota, bo to dość hardcorowe szczepienie.

Z wizyty wróciłam z Polcią pieszo, ponad 3 km i cudownie mi się szło. To dziecko jest jakąś nagrodą od losu, nie płacze ani w wózku, ani w foteliku, przesypia w nocy po 4h. Po himerycznej i humorzastej Misi, która darła japę o wszystko w pierwszym roku życia, mogę naprawdę powiedzieć - o takiego malucha walczyłam 😅

age.png

Mum, wife, lawyer 👨‍👩‍👧‍👧👜
    08.2019 👧
    07.2023 👧
  • Chantell88 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2023, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wczoraj byliśmy u pediatry z względu na te boleści brzuszkowe I śluz w kupie.. zapisal na Bebilon Pepti i delikol do każdego karmienia.. niestety po drugiej i trzeciej butelce był przogromny ryk,krzyk , histeria nie do uspokojenia.. także piki co wróciliśmy do starego mleka i obserwacji.. za tydzień ma być położna I pomyślimy co dalej.

W koncu pogoda zaczęła się nam klarowac:)

10.2013-synek👶🩵
    07.2023-synek👶💙
    01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔
  • Arga Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2023, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, jutro do domu. Młoda trochę spadła z wagi więc dziś nie wyszłyśmy. Z dobrych wieści to dziecko śpi i śpi, obudzi się powisi nq cycku i znowu śpi. Laktacja jus ruszyła, uff więc do jutra może coś przybierze bo waży 2500 już 🙈 krew w normie. Ja już dziś czuję się lepiej

Evellka93, Vilka, Mellow, Farfalla, adukow, Chantell88, zasada, Arjada lubią tę wiadomość

age.png
‹‹ 337 338 339 340 341 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ