Sierpniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Vilka wrote:Ja wczoraj wieczorem przez jakieś dwie godziny mialam twardnienie brzucha, ale przeszło po ciepłym prysznicu. W nocy nic. Teraz posprzątałam całe mieszkanie. Ja chcę już rodzić!!! 🙄
-
Arjada wrote:Melduje że czekam na cesarkę, ma być jakoś w godzinach popołudniowych. Leżę pod kroploweczkami i wymiękam ze strachu😆
Vilka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Chantell88 wrote:Dziewczyny bo widziałam że wczoraj cos pisałyście o smarowaniu suchej skóry? To czym smarujecie?
U nas stopki i czoło strasznie suche..
Mellow pisała, żeby wywalić olejek ze słodkich migdałów. Nie wiadomo skąd na niego taki hype ☺️ u nas rączki i stópki suche. Chyba przez to, że dodałam do kąpieli trochę swojego mleka 😄 muszę obserwować. No i położna do mnie, żebym posmarowała BepanthenemChantell88 lubi tę wiadomość
-
Ja wczoraj umyłam młodą w olejku Bioderma Atoderm i nasmarowałam balsamem też z tej linii (Bioderma Preventive). Inna skóra u dziecka dzisiaj, wreszcie bez suchych łusek.
Mamy dzisiaj jakiś fatalny dzień, zero drzemki od 9 rano, jęki, prężenia brzuszka itd. Szkoda mi ją taką odkładać, więc noszę, bujam na piłce, ale już naprawdę padam na twarz, a jesteśmy dziś same aż do 18-stej 😩
Edit. Z tej beznadziei skoro dziecko w kółko na mnie leży, wydaję hajs online i zamówiłam Poli za karty podarunkowe Smykowe takie zabaweczki, ciekawa jestem zwłaszcza tego pałąka - liczę, że będzie pasowal do kosza Mojżesza i pozwoli mi ugotować w spokoju obiad
https://www.smyk.com/p/tiny-love-swiat-malej-ksiezniczki-luk-z-zabawkami-i6218276?gclid=Cj0KCQjwuNemBhCBARIsADp74QQzesB32ZLvo9mM-hMu-0kHPAfyb_Ni-EdQ8x7WjdlPs-YLIuqQxEAaAopGEALw_wcB
https://www.smyk.com/p/canpol-babies-pluszowy-jelonek-z-pozytywka-i-projektorem-3w1-rozowy-i7207473Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2023, 14:28
Chantell88 lubi tę wiadomość
-
Nam położna mówiła , że jak schodzi skóra to nic się nie dzieje bo tak jest często . Tylko trzeba pilnować w zgięciach , żeby nie pękała . Mleko nie powinno wysuszyć skórki i też polecała . A co do olejku też go kupiłam a teraz w koło zachwyty ucichły 😂 Skusiłam się na kosmetyki z Hipp i będę testowała ale może biodermę też kupie . A co myślicie o Oilatum ? Wiem , że jak siostra rodziła pare lat temu to położne i szpital to polecały baaaaardzo .
-
Mnie sie u starszej Oilatum nie sprawdziło. Przeszłam z nią przez pierwsze 2 lata wszystkie dermokosmetyki apteczne i Bioderma Atoderm wygrała, używamy od tego czasu ciągle, czasem zdradzając tylko z La Roche Lipikar
Evellka93 lubi tę wiadomość
-
Mellow wrote:Ja wczoraj umyłam młodą w olejku Bioderma Atoderm i nasmarowałam balsamem też z tej linii (Bioderma Preventive). Inna skóra u dziecka dzisiaj, wreszcie bez suchych łusek.
Mamy dzisiaj jakiś fatalny dzień, zero drzemki od 9 rano, jęki, prężenia brzuszka itd. Szkoda mi ją taką odkładać, więc noszę, bujam na piłce, ale już naprawdę padam na twarz, a jesteśmy dziś same aż do 18-stej 😩
Edit. Z tej beznadziei skoro dziecko w kółko na mnie leży, wydaję hajs online i zamówiłam Poli za karty podarunkowe Smykowe takie zabaweczki, ciekawa jestem zwłaszcza tego pałąka - liczę, że będzie pasowal do kosza Mojżesza i pozwoli mi ugotować w spokoju obiad
https://www.smyk.com/p/tiny-love-swiat-malej-ksiezniczki-luk-z-zabawkami-i6218276?gclid=Cj0KCQjwuNemBhCBARIsADp74QQzesB32ZLvo9mM-hMu-0kHPAfyb_Ni-EdQ8x7WjdlPs-YLIuqQxEAaAopGEALw_wcB
https://www.smyk.com/p/canpol-babies-pluszowy-jelonek-z-pozytywka-i-projektorem-3w1-rozowy-i7207473
Stacjonarnie gdzie to kupię?10.2013-synek👶🩵
07.2023-synek👶💙
01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔 -
Evellka93 wrote:Nam położna mówiła , że jak schodzi skóra to nic się nie dzieje bo tak jest często . Tylko trzeba pilnować w zgięciach , żeby nie pękała . Mleko nie powinno wysuszyć skórki i też polecała . A co do olejku też go kupiłam a teraz w koło zachwyty ucichły 😂 Skusiłam się na kosmetyki z Hipp i będę testowała ale może biodermę też kupie . A co myślicie o Oilatum ? Wiem , że jak siostra rodziła pare lat temu to położne i szpital to polecały baaaaardzo .
My mamy z hippa.. jest ok tylko ta sucha skórka.. choć nie wiem czy to kwestia kosmetyków czy po prostu tego że niczym nie smarujemy.10.2013-synek👶🩵
07.2023-synek👶💙
01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔 -
12:55 na świat przyszedł Bruno 4350g i 55cm. Spróbuję później wrzucić jakieś zdjecie, póki co dochodzę do siebie na pooperacyjnej.
eweljina, Vilka, Chantell88, welonka, Evellka93, Megi93, Edyta1, Farfalla, adukow, Salea, ada.d, Mimi__, zasada lubią tę wiadomość
-
Arjada gratulacje wkoncu jestescie razem
U nas tez polozna mowila ze luszczaca sie skora to normalne i u wiekszosci dzieci tak sie dzieje i nie trzeba tego strasznie nawilzac, ja smaruje po kapieli tylko olejkiem i tyle ,wczoraj polozna byla i mowila ze skore ma idelana.
Mellow u nas to samo od wczroaj mlody spi tylko na mnie na rekach i na dworze wozku ,jak próbuje odlozyc to po 10 minutach i tak placze . U nas mlody w bujaku siostry usypia i tak chociaz troche pospi ale jak sie kolysze .
Wczroaj zamowilam mate i dziecko idzie na podloge .Arjada lubi tę wiadomość
-
Arjada, gratulacje!
U nas też problem ze spaniem. Staś nie spał dziś od 15(!!), dopiero teraz udało mi się go położyć. Zasypia na rękach, ale jak tylko odłożę go do łóżeczka to się wybudza. W nocy nie śpi zazwyczaj między 1 a 3/4, na mleko budzi się co 2 godziny. Jestem wykończona. Wszyscy mi mówili, że te pierwsze tygodnie są takie super, bo dziecko tylko śpi, je i robi kupy, a ja mam wrażenie, że moje dziecko prawie w ogóle nie śpi. Dodatkowo nie nadążam z praniem, mały ma problem z ulewaniem, wszystko śmierdzi strawionym mlekiem, od czego jest mi niedobrze, wiec przebieram go kilka razy dziennie, to samo z prześcieradłami, pieluchami itp.Arjada lubi tę wiadomość
-
Balonik wypadł sam, spełnił swoje zadanie i zrobił 5cm rozwarcia. Jak go miałam to skurcze były okropne (cofam to, że na nie czekałam!! 😅) Teraz ulga, kazano mi wziąć prysznic i iść spać, jak się w nocy rozkręci to ok, jak nie to rano oksytocyna i jazda dalej. 🤡
Vilka, Edyta1, welonka, Arga, Arjada, Szyharku lubią tę wiadomość
-
eweljina wrote:Balonik wypadł sam, spełnił swoje zadanie i zrobił 5cm rozwarcia. Jak go miałam to skurcze były okropne (cofam to, że na nie czekałam!! 😅) Teraz ulga, kazano mi wziąć prysznic i iść spać, jak się w nocy rozkręci to ok, jak nie to rano oksytocyna i jazda dalej. 🤡
Powodzenia jutroeweljina lubi tę wiadomość
-
Wczoraj wieczorem przez 2h napinanie brzucha, a dzisiaj masakryczne kłucie i nacisk w dole brzucha, nie wiem tak jakby w szyjce. Mam nadzieję, że to główka napiera i spowoduje w końcu jakieś rozwarcie. Boli jakby mnie ktoś dźgał od środka i to tak konkretnie, ale mimo wszystko cieszy fakt, że coś się dzieje.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2023, 23:20
welonka lubi tę wiadomość