X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2023
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2023

Oceń ten wątek:
  • Evellka93 Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2023, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilka wrote:
    Ja wczoraj wieczorem przez jakieś dwie godziny mialam twardnienie brzucha, ale przeszło po ciepłym prysznicu. W nocy nic. Teraz posprzątałam całe mieszkanie. Ja chcę już rodzić!!! 🙄
    Ja wczoraj też cały dzień i noc nic 🙈 Dziś znów bóle brzucha od rana i jakby mnie mdli . Ale nic więcej .

• Salea Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2023, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arjada wrote:
    Melduje że czekam na cesarkę, ma być jakoś w godzinach popołudniowych. Leżę pod kroploweczkami i wymiękam ze strachu😆
    Kciuki! Nie jest tak źle, samo cięcie do wydobycia dziecka to dwie minutki dosłownie :-) a potem już się nie przejmujesz tym co Ci tam robią, jak dziecię na swiecie :-)

Vilka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2023, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, cięcie to więcej przygotowania niż samego dyskomfortu 😅
    Wychodzimy do domku!!!

Vilka, Edyta1, adukow, Salea, zasada lubią tę wiadomość

• eweljina Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2023, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem na patologii, właśnie mi założyli balonik... 🥲

Marrud88, Edyta1, Vilka, zasada lubią tę wiadomość

E
    age.png
  • Chantell88 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2023, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bo widziałam że wczoraj cos pisałyście o smarowaniu suchej skóry? To czym smarujecie?
    U nas stopki i czoło strasznie suche..

10.2013-synek👶🩵
    07.2023-synek👶💙
    01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔
  • Marrud88 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2023, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eweljina wrote:
    Ja jestem na patologii, właśnie mi założyli balonik... 🥲
    Mam nadzieję, że ruszy:) a jaką dlugosc szyjki masz?

preg.png
  • adukow Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2023, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chantell88 wrote:
    Dziewczyny bo widziałam że wczoraj cos pisałyście o smarowaniu suchej skóry? To czym smarujecie?
    U nas stopki i czoło strasznie suche..

Mellow pisała, żeby wywalić olejek ze słodkich migdałów. Nie wiadomo skąd na niego taki hype ☺️ u nas rączki i stópki suche. Chyba przez to, że dodałam do kąpieli trochę swojego mleka 😄 muszę obserwować. No i położna do mnie, żebym posmarowała Bepanthenem

Chantell88 lubi tę wiadomość

age.png
  • Mellow Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2023, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj umyłam młodą w olejku Bioderma Atoderm i nasmarowałam balsamem też z tej linii (Bioderma Preventive). Inna skóra u dziecka dzisiaj, wreszcie bez suchych łusek.

Mamy dzisiaj jakiś fatalny dzień, zero drzemki od 9 rano, jęki, prężenia brzuszka itd. Szkoda mi ją taką odkładać, więc noszę, bujam na piłce, ale już naprawdę padam na twarz, a jesteśmy dziś same aż do 18-stej 😩

Edit. Z tej beznadziei skoro dziecko w kółko na mnie leży, wydaję hajs online i zamówiłam Poli za karty podarunkowe Smykowe takie zabaweczki, ciekawa jestem zwłaszcza tego pałąka - liczę, że będzie pasowal do kosza Mojżesza i pozwoli mi ugotować w spokoju obiad

https://www.smyk.com/p/tiny-love-swiat-malej-ksiezniczki-luk-z-zabawkami-i6218276?gclid=Cj0KCQjwuNemBhCBARIsADp74QQzesB32ZLvo9mM-hMu-0kHPAfyb_Ni-EdQ8x7WjdlPs-YLIuqQxEAaAopGEALw_wcB

https://www.smyk.com/p/canpol-babies-pluszowy-jelonek-z-pozytywka-i-projektorem-3w1-rozowy-i7207473

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2023, 14:28

Chantell88 lubi tę wiadomość

age.png

Mum, wife, lawyer 👨‍👩‍👧‍👧👜
    08.2019 👧
    07.2023 👧
  • Evellka93 Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2023, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam położna mówiła , że jak schodzi skóra to nic się nie dzieje bo tak jest często . Tylko trzeba pilnować w zgięciach , żeby nie pękała . Mleko nie powinno wysuszyć skórki i też polecała . A co do olejku też go kupiłam a teraz w koło zachwyty ucichły 😂 Skusiłam się na kosmetyki z Hipp i będę testowała ale może biodermę też kupie . A co myślicie o Oilatum ? Wiem , że jak siostra rodziła pare lat temu to położne i szpital to polecały baaaaardzo .

• Mellow Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2023, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie sie u starszej Oilatum nie sprawdziło. Przeszłam z nią przez pierwsze 2 lata wszystkie dermokosmetyki apteczne i Bioderma Atoderm wygrała, używamy od tego czasu ciągle, czasem zdradzając tylko z La Roche Lipikar

Evellka93 lubi tę wiadomość

age.png

08.2019 👧
    07.2023 👧
  • Chantell88 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2023, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mellow wrote:
    Ja wczoraj umyłam młodą w olejku Bioderma Atoderm i nasmarowałam balsamem też z tej linii (Bioderma Preventive). Inna skóra u dziecka dzisiaj, wreszcie bez suchych łusek.

Mamy dzisiaj jakiś fatalny dzień, zero drzemki od 9 rano, jęki, prężenia brzuszka itd. Szkoda mi ją taką odkładać, więc noszę, bujam na piłce, ale już naprawdę padam na twarz, a jesteśmy dziś same aż do 18-stej 😩

Edit. Z tej beznadziei skoro dziecko w kółko na mnie leży, wydaję hajs online i zamówiłam Poli za karty podarunkowe Smykowe takie zabaweczki, ciekawa jestem zwłaszcza tego pałąka - liczę, że będzie pasowal do kosza Mojżesza i pozwoli mi ugotować w spokoju obiad

https://www.smyk.com/p/tiny-love-swiat-malej-ksiezniczki-luk-z-zabawkami-i6218276?gclid=Cj0KCQjwuNemBhCBARIsADp74QQzesB32ZLvo9mM-hMu-0kHPAfyb_Ni-EdQ8x7WjdlPs-YLIuqQxEAaAopGEALw_wcB

https://www.smyk.com/p/canpol-babies-pluszowy-jelonek-z-pozytywka-i-projektorem-3w1-rozowy-i7207473

Stacjonarnie gdzie to kupię?

10.2013-synek👶🩵
    07.2023-synek👶💙
  • Chantell88 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2023, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evellka93 wrote:
    Nam położna mówiła , że jak schodzi skóra to nic się nie dzieje bo tak jest często . Tylko trzeba pilnować w zgięciach , żeby nie pękała . Mleko nie powinno wysuszyć skórki i też polecała . A co do olejku też go kupiłam a teraz w koło zachwyty ucichły 😂 Skusiłam się na kosmetyki z Hipp i będę testowała ale może biodermę też kupie . A co myślicie o Oilatum ? Wiem , że jak siostra rodziła pare lat temu to położne i szpital to polecały baaaaardzo .

My mamy z hippa.. jest ok tylko ta sucha skórka.. choć nie wiem czy to kwestia kosmetyków czy po prostu tego że niczym nie smarujemy.

10.2013-synek👶🩵
    07.2023-synek👶💙
  • Arjada Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2023, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    12:55 na świat przyszedł Bruno ;) 4350g i 55cm. Spróbuję później wrzucić jakieś zdjecie, póki co dochodzę do siebie na pooperacyjnej.

eweljina, Vilka, Chantell88, welonka, Evellka93, Megi93, Edyta1, Farfalla, adukow, Salea, ada.d, Mimi__, zasada lubią tę wiadomość

• Mellow Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2023, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chantell88 wrote:
    Stacjonarnie gdzie to kupię?

Superpharm i większość aptek. Tylko najtaniej jest zazwyczaj w Gemini i DOZ online.

Arjada, ale duży chłopak, gratki!

Arjada lubi tę wiadomość

age.png

08.2019 👧
    07.2023 👧
  • welonka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2023, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arjada gratulacje wkoncu jestescie razem :)

U nas tez polozna mowila ze luszczaca sie skora to normalne i u wiekszosci dzieci tak sie dzieje i nie trzeba tego strasznie nawilzac, ja smaruje po kapieli tylko olejkiem i tyle ,wczoraj polozna byla i mowila ze skore ma idelana.

Mellow u nas to samo od wczroaj mlody spi tylko na mnie na rekach i na dworze wozku ,jak próbuje odlozyc to po 10 minutach i tak placze . U nas mlody w bujaku siostry usypia i tak chociaz troche pospi ale jak sie kolysze .
    Wczroaj zamowilam mate i dziecko idzie na podloge .

Arjada lubi tę wiadomość

age.png
  • Marrud88 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2023, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arjada! Gratulacje!

Arjada lubi tę wiadomość

preg.png
  • ada.d Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2023, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arjada, gratulacje!

U nas też problem ze spaniem. Staś nie spał dziś od 15(!!), dopiero teraz udało mi się go położyć. Zasypia na rękach, ale jak tylko odłożę go do łóżeczka to się wybudza. W nocy nie śpi zazwyczaj między 1 a 3/4, na mleko budzi się co 2 godziny. Jestem wykończona. Wszyscy mi mówili, że te pierwsze tygodnie są takie super, bo dziecko tylko śpi, je i robi kupy, a ja mam wrażenie, że moje dziecko prawie w ogóle nie śpi. Dodatkowo nie nadążam z praniem, mały ma problem z ulewaniem, wszystko śmierdzi strawionym mlekiem, od czego jest mi niedobrze, wiec przebieram go kilka razy dziennie, to samo z prześcieradłami, pieluchami itp.

Arjada lubi tę wiadomość

Kocia i Psia mama 😺🐶
    👰‍♀️🤵‍♂️ 18.04.2015r
    age.png
  • eweljina Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2023, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Balonik wypadł sam, spełnił swoje zadanie i zrobił 5cm rozwarcia. Jak go miałam to skurcze były okropne (cofam to, że na nie czekałam!! 😅) Teraz ulga, kazano mi wziąć prysznic i iść spać, jak się w nocy rozkręci to ok, jak nie to rano oksytocyna i jazda dalej. 🤡

Vilka, Edyta1, welonka, Arga, Arjada, Szyharku lubią tę wiadomość

E
    age.png
  • Megi93 Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2023, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eweljina wrote:
    Balonik wypadł sam, spełnił swoje zadanie i zrobił 5cm rozwarcia. Jak go miałam to skurcze były okropne (cofam to, że na nie czekałam!! 😅) Teraz ulga, kazano mi wziąć prysznic i iść spać, jak się w nocy rozkręci to ok, jak nie to rano oksytocyna i jazda dalej. 🤡

Powodzenia jutro :)

eweljina lubi tę wiadomość

age.png
  • Vilka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2023, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj wieczorem przez 2h napinanie brzucha, a dzisiaj masakryczne kłucie i nacisk w dole brzucha, nie wiem tak jakby w szyjce. Mam nadzieję, że to główka napiera i spowoduje w końcu jakieś rozwarcie. Boli jakby mnie ktoś dźgał od środka i to tak konkretnie, ale mimo wszystko cieszy fakt, że coś się dzieje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2023, 23:20

welonka lubi tę wiadomość

👰🤵 2017
    👶🩷 08.2023
    18.10.2024 ⏸️
    Niedoczynność tarczycy - letrox 100

Wizyta 7.11 0,5cm
    Wizyta 19.11 1,54cm ❤️169ud/min
    Wizyta 26.11 2,25cm
    Wizyta 21.12 6,74cm
    Prenatalne 23.12 6,9cm🩷 girl 164ud/min
    07.01 wizyta 9,79cm🩷
    04.02 wizyta
    17.02 połówkowe
    preg.png
‹‹ 339 340 341 342 343 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ