X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2023
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2023

Oceń ten wątek:
  • welonka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2023, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweljina odpoczywaj nabieraj siły i powodzenia :)

Ada u nas podobnie u nas ulewa czy chlusta wrecz z mlekim z przejedznia , do tego kubi wszytsko posikiwać. Jak mlody lezy u nas na lozku a jest po jedzeniu rozkladam jednorazowy podklad bo zostaly mi i na to pieluche , w wozku ,rozku ,lozeczku gdzie koliwek lezy spi podkladam pod glowe zlozona pieluche tetrowa wtedy zmieniam tylko pieluche codziennie, a ciuchy zmieniamy w zależności jak sie uleje . Mi polozna mowila ze dziexko moze sie przestawiac do drugiego miesiaca jesli w dzien duzo spi w nocy np czescieij domaga sie jedzenia czy wybudza sie wiecej razy .

Z plusow pierwszy raz z dwójką pojechalam sama samochodem 20 km Anetek spi w samochodzie ,i lubi lezec w wozku na dworze wiec my praktycznie caly vzas spedzamy dzien na dworze czy zimno czy cieplo czy deszcz jestesmy na dworze jak nie na ogrodzie to na tarasiebpod dachem

age.png
  • Megi93 Ekspertka

Wysłany: 12 sierpnia 2023, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilka wrote:
    Wczoraj wieczorem przez 2h napinanie brzucha, a dzisiaj masakryczne kłucie i nacisk w dole brzucha, nie wiem tak jakby w szyjce. Mam nadzieję, że to główka napiera i spowoduje w końcu jakieś rozwarcie. Boli jakby mnie ktoś dźgał od środka i to tak konkretnie, ale mimo wszystko cieszy fakt, że coś się dzieje.
    Trzymam kciuki, żeby akcja porodowa rozkręciła się jak najszybciej, bo takie bóle i czekanie chyba jest najgorsze 😔

Vilka lubi tę wiadomość

age.png
  • Mania30 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2023, 02:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dołączam do rozpakowanych. Ale to była szybka akcja Marcel przyszedł na świat przez CC z wagą 2600 i 52 cm. Niewydolność łożyska, zielone wody i szybko cieli. Ale wszystko jest dobrze.

ada.d, Farfalla, Arjada, Maura, Mimi__, welonka, Vilka, Salea, Marrud88, Edyta1, Megi93, Arga, Chantell88, Mvada, adukow lubią tę wiadomość

• ada.d Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2023, 02:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania30 wrote:
    Ja też dołączam do rozpakowanych. Ale to była szybka akcja Marcel przyszedł na świat przez CC z wagą 2600 i 52 cm. Niewydolność łożyska, zielone wody i szybko cieli. Ale wszystko jest dobrze.

Gratulacje!!

Kocia i Psia mama 😺🐶
    👰‍♀️🤵‍♂️ 18.04.2015r
    age.png
  • Maura Ekspertka

Wysłany: 12 sierpnia 2023, 04:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nadal na patologii po baloniku i 1. próbie oksytocyną... Jestem już trochę zniecierpliwiona, ale czekam dalej na mojego maluszka. Skurcze są, zaczyna się coś dziać z szyjką, czop odchodzi, ale mała nadal wysoko...

Arjada, Marrud88 lubią tę wiadomość

age.png
  • Vilka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2023, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maura wrote:
    A ja nadal na patologii po baloniku i 1. próbie oksytocyną... Jestem już trochę zniecierpliwiona, ale czekam dalej na mojego maluszka. Skurcze są, zaczyna się coś dziać z szyjką, czop odchodzi, ale mała nadal wysoko...

Powodzenia i wytrwałości ❤️

Maura lubi tę wiadomość

👰🤵 2017
    👶🩷 08.2023
    18.10.2024 ⏸️
    Niedoczynność tarczycy - letrox 100

Wizyta 7.11 0,5cm
    Wizyta 19.11 1,54cm ❤️169ud/min
    Wizyta 26.11 2,25cm
    Wizyta 21.12 6,74cm
    Prenatalne 23.12 6,9cm🩷 girl 164ud/min
    07.01 wizyta 9,79cm🩷
    04.02 wizyta
    17.02 połówkowe
    preg.png
  • Marrud88 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2023, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się melduję dalej w dwupaku:) ciężka noc, wybudzał mnie ból brzucha, na ktg jeden skurcz ołłl jeah:D

Vilka lubi tę wiadomość

preg.png
  • Megi93 Ekspertka

Wysłany: 12 sierpnia 2023, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie boli lewy bok brzucha i pleców, spać już w ogóle nie dam rady 😔

age.png
  • Evellka93 Ekspertka

Wysłany: 12 sierpnia 2023, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nadal dwupak , nic się nie dzieje oprócz bólu brzucha , który mam wrażenie jest ciągle ale wcale się nie rozkręca . Jak przychodzi noc i położenie się spać to humor wynosi zero bo nie ma wygodnej pozycji 😞 Samopoczucie do bani , ryczeć mi się chce . Wczoraj mąż poszedł na motor pojeździć to później ryczałam bo jak on mógł nie spędzić ze mną wolnego dnia .

Mvada lubi tę wiadomość

• Szyharku Ekspertka

Wysłany: 12 sierpnia 2023, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny te szpitale są okropne. Ja też wczoraj ryczałam, możecie mieć pewność że przynajmniej każda z nas tutaj was rozumie jak nikt.
    Ja dziś zbladłam jak zobaczyłam rano Zuzię bo zżółkła, ale po badaniu jest decyzja że idziemy do domu, bo wynik 10,6. No i dzięki wczorajszemu odciąganiu laktatorem przybrała 60 gram, także polecam ten sposób jeśli będziecie mieć problemy z rozkręceniem laktacji.
    Kciuki dalej zaciśnięte że te w dwupaku i te czekające na wypisy 🥰

Mimi__, Marrud88, Vilka, Evellka93, Arga, Farfalla, ada.d, zasada lubią tę wiadomość

-Dwójka dzieci na pokładzie (9 i 6)
    -listopadowe poronienie samoistne 5tc
    -4.12 - 2 kreski 🥰
    -6. 12 - beta 149, progesteron 24,9
    17.12 - beta 12226
    19.12 - zarodek i serduszko (6t+2d)
    7.01 - 2 cm malucha, serce bije, wszystko gra ;)
    4.02 - 6,5 cm, usg w porządku, prawdopodobnie dziewczynka ;)
  • eweljina Ekspertka

Wysłany: 12 sierpnia 2023, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Założyli wenflon, zaraz mnie dają pod oksy. Boje się baaardzo. Ogólnie totalny sajgon w szpitalu, nie ma miejsc ani na patologii, ani na porodówce 🙈

Edyta1, Arga, Mimi__, Arjada lubią tę wiadomość

E
    age.png
  • Evellka93 Ekspertka

Wysłany: 12 sierpnia 2023, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eweljina wrote:
    Założyli wenflon, zaraz mnie dają pod oksy. Boje się baaardzo. Ogólnie totalny sajgon w szpitalu, nie ma miejsc ani na patologii, ani na porodówce 🙈
    Pewnie lekarze na urlopy się wybierają i wypychają swoje pacjentki na wywołania 😅 Moj właśnie teraz jest na urlopie , przed zrobił masaż szyjki w nadziei , że jak wróci będzie po zawodach … i może się zdziwić .

• Arga Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2023, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania30 wrote:
    Gratulacje 💕

age.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2023, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w domu, noc znośna bo mała już ładnie śpi po tym jak się mleko pojawiło. Szoku doznałam jak z 4.30 zrobiła się 10.30 a ona spała 😅
    Okazało się, że miała węzeł prawdziwy na pępowinie, owiniętą szyję a ta pępowina była tylko dwunaczyniowa 🙈 no ale wygląda dobrze to może nie wpłynęło to na nic. Muszę tylko powtórzyć jej badanie słuchu bo przesiewowe źle wyszło.

age.png
  • Chantell88 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2023, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania gratulacje !

10.2013-synek👶🩵
    07.2023-synek👶💙
    01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2023, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eweljina wrote:

Rodzisz w Gdańsku czy źle kojarzę?

• Salea Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2023, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też już lepiej, noc lepsza bo młody zaczął jesć a raczej to my ogarnęliśmy jak karmić. Polecam doradcę laktacyjnego jak ktoś ma wątpliwości czy dobrze przystawia dziecko, nam to wiele rozjaśniło. Antek spadł już 10 proc. z wagi, mamy dzisiejszy dzień żeby nadrobić choć troszkę bo jutro potencjalny wypis. Mąż w szpitalu razem w pokoju to złoto, gdyby nie on pewnie bym nie jadła i nie spała wcale. Wziął na siebie każdą zmianę pieluchy i kanguruje dziecko kiedy ja nie karmię 🥰

Evellka93, Arga lubią tę wiadomość

• eweljina Ekspertka

Wysłany: 12 sierpnia 2023, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi__ wrote:
    Rodzisz w Gdańsku czy źle kojarzę?

Tak, jestem za Zaspie, w popłochu wenflon zakładali, pakować się kazali, a teraz nadal czekam, bo nie ma miejsca na porodówce...

E
    age.png
  • Marrud88 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2023, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurde...ale chociaż na Zaspie chwalą szpital;) trzymam kciuki:)

preg.png
  • Mellow Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2023, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki za wszystkie rodzące, to już ostatnia prosta, przetrwacie i za chwilę będziecie tulić maluchy 💪

Ja dziś pierwszy raz wyszłam sama z Misią z domu na shopping, żeby miała girls time jak dawniej. Nakarmiłam Polę pod korek, była śpiąca, wszystko zapowiadało się dobrze. Niestety po 1h mąż zadzwonil, że jest apogeum płaczu i że biegiem mamy wracać z galerii 😅 Polunia jak tylko do mnie trafiła wzięła 2 łyki cycusia i od razu totalny spokój, odleciała w sen. Echh to chyba jeszcze za wcześnie na oddzielenie od mamy, beze mnie glucio sobie nie radzi 🤷‍♀️

age.png

Mum, wife, lawyer 👨‍👩‍👧‍👧👜
    08.2019 👧
    07.2023 👧
‹‹ 340 341 342 343 344 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ