Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2023
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2023

Oceń ten wątek:
  • welonka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2023, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweljina odpoczywaj nabieraj siły i powodzenia :)

Ada u nas podobnie u nas ulewa czy chlusta wrecz z mlekim z przejedznia , do tego kubi wszytsko posikiwać. Jak mlody lezy u nas na lozku a jest po jedzeniu rozkladam jednorazowy podklad bo zostaly mi i na to pieluche , w wozku ,rozku ,lozeczku gdzie koliwek lezy spi podkladam pod glowe zlozona pieluche tetrowa wtedy zmieniam tylko pieluche codziennie, a ciuchy zmieniamy w zależności jak sie uleje . Mi polozna mowila ze dziexko moze sie przestawiac do drugiego miesiaca jesli w dzien duzo spi w nocy np czescieij domaga sie jedzenia czy wybudza sie wiecej razy .

Z plusow pierwszy raz z dwójką pojechalam sama samochodem 20 km Anetek spi w samochodzie ,i lubi lezec w wozku na dworze wiec my praktycznie caly vzas spedzamy dzien na dworze czy zimno czy cieplo czy deszcz jestesmy na dworze jak nie na ogrodzie to na tarasiebpod dachem

age.png
  • Megi93 Ekspertka

Wysłany: 12 sierpnia 2023, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilka wrote:
    Wczoraj wieczorem przez 2h napinanie brzucha, a dzisiaj masakryczne kłucie i nacisk w dole brzucha, nie wiem tak jakby w szyjce. Mam nadzieję, że to główka napiera i spowoduje w końcu jakieś rozwarcie. Boli jakby mnie ktoś dźgał od środka i to tak konkretnie, ale mimo wszystko cieszy fakt, że coś się dzieje.
    Trzymam kciuki, żeby akcja porodowa rozkręciła się jak najszybciej, bo takie bóle i czekanie chyba jest najgorsze 😔

Vilka lubi tę wiadomość

age.png
  • Mania30 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2023, 02:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dołączam do rozpakowanych. Ale to była szybka akcja Marcel przyszedł na świat przez CC z wagą 2600 i 52 cm. Niewydolność łożyska, zielone wody i szybko cieli. Ale wszystko jest dobrze.

ada.d, Farfalla, Arjada, Maura, Mimi__, welonka, Vilka, Salea, Marrud88, Edyta1, Megi93, Arga, Chantell88, Mvada, adukow lubią tę wiadomość

• ada.d Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2023, 02:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania30 wrote:
    Ja też dołączam do rozpakowanych. Ale to była szybka akcja Marcel przyszedł na świat przez CC z wagą 2600 i 52 cm. Niewydolność łożyska, zielone wody i szybko cieli. Ale wszystko jest dobrze.

Gratulacje!!

Kocia i Psia mama 😺🐶
    👰‍♀️🤵‍♂️ 18.04.2015r
    age.png
  • Maura Ekspertka

Wysłany: 12 sierpnia 2023, 04:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nadal na patologii po baloniku i 1. próbie oksytocyną... Jestem już trochę zniecierpliwiona, ale czekam dalej na mojego maluszka. Skurcze są, zaczyna się coś dziać z szyjką, czop odchodzi, ale mała nadal wysoko...

Arjada, Marrud88 lubią tę wiadomość

age.png
  • Vilka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2023, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maura wrote:
    A ja nadal na patologii po baloniku i 1. próbie oksytocyną... Jestem już trochę zniecierpliwiona, ale czekam dalej na mojego maluszka. Skurcze są, zaczyna się coś dziać z szyjką, czop odchodzi, ale mała nadal wysoko...

Powodzenia i wytrwałości ❤️

Maura lubi tę wiadomość

👰🤵 2017
    👶🩷 08.2023
    18.10.2024 ⏸️
    Niedoczynność tarczycy - letrox 100

Wizyta 7.11 0,5cm
    Wizyta 19.11 1,54cm ❤️169ud/min
    Wizyta 26.11 2,25cm
    Wizyta 21.12 6,74cm
    Prenatalne 23.12 6,9cm🩷 girl 164ud/min
    07.01 wizyta 9,79cm🩷
    04.02 wizyta 295g🩷
    17.02 połówkowe 388g🩷
    04.03 wizyta 590g🩷
    25.03 wizyta
    23.04 prenatalne III trym.
    preg.png
  • Marrud88 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2023, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się melduję dalej w dwupaku:) ciężka noc, wybudzał mnie ból brzucha, na ktg jeden skurcz ołłl jeah:D

Vilka lubi tę wiadomość

preg.png
  • Megi93 Ekspertka

Wysłany: 12 sierpnia 2023, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie boli lewy bok brzucha i pleców, spać już w ogóle nie dam rady 😔

age.png
  • Evellka93 Ekspertka

Wysłany: 12 sierpnia 2023, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nadal dwupak , nic się nie dzieje oprócz bólu brzucha , który mam wrażenie jest ciągle ale wcale się nie rozkręca . Jak przychodzi noc i położenie się spać to humor wynosi zero bo nie ma wygodnej pozycji 😞 Samopoczucie do bani , ryczeć mi się chce . Wczoraj mąż poszedł na motor pojeździć to później ryczałam bo jak on mógł nie spędzić ze mną wolnego dnia .

Mvada lubi tę wiadomość

• Szyharku Ekspertka

Wysłany: 12 sierpnia 2023, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny te szpitale są okropne. Ja też wczoraj ryczałam, możecie mieć pewność że przynajmniej każda z nas tutaj was rozumie jak nikt.
    Ja dziś zbladłam jak zobaczyłam rano Zuzię bo zżółkła, ale po badaniu jest decyzja że idziemy do domu, bo wynik 10,6. No i dzięki wczorajszemu odciąganiu laktatorem przybrała 60 gram, także polecam ten sposób jeśli będziecie mieć problemy z rozkręceniem laktacji.
    Kciuki dalej zaciśnięte że te w dwupaku i te czekające na wypisy 🥰

Mimi__, Marrud88, Vilka, Evellka93, Arga, Farfalla, ada.d, zasada lubią tę wiadomość

-Dwójka dzieci na pokładzie (9 i 6)
    -listopadowe poronienie samoistne 5tc
    -4.12 - 2 kreski 🥰
    -6. 12 - beta 149, progesteron 24,9
    17.12 - beta 12226
    19.12 - zarodek i serduszko (6t+2d)
    7.01 - 2 cm malucha, serce bije, wszystko gra ;)
    4.02 - 6,5 cm, usg w porządku, prawdopodobnie dziewczynka ;)
  • eweljina Ekspertka

Wysłany: 12 sierpnia 2023, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Założyli wenflon, zaraz mnie dają pod oksy. Boje się baaardzo. Ogólnie totalny sajgon w szpitalu, nie ma miejsc ani na patologii, ani na porodówce 🙈

Edyta1, Arga, Mimi__, Arjada lubią tę wiadomość

E
    age.png
  • Evellka93 Ekspertka

Wysłany: 12 sierpnia 2023, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eweljina wrote:
    Założyli wenflon, zaraz mnie dają pod oksy. Boje się baaardzo. Ogólnie totalny sajgon w szpitalu, nie ma miejsc ani na patologii, ani na porodówce 🙈
    Pewnie lekarze na urlopy się wybierają i wypychają swoje pacjentki na wywołania 😅 Moj właśnie teraz jest na urlopie , przed zrobił masaż szyjki w nadziei , że jak wróci będzie po zawodach … i może się zdziwić .

• Arga Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2023, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania30 wrote:
    Gratulacje 💕

age.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2023, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w domu, noc znośna bo mała już ładnie śpi po tym jak się mleko pojawiło. Szoku doznałam jak z 4.30 zrobiła się 10.30 a ona spała 😅
    Okazało się, że miała węzeł prawdziwy na pępowinie, owiniętą szyję a ta pępowina była tylko dwunaczyniowa 🙈 no ale wygląda dobrze to może nie wpłynęło to na nic. Muszę tylko powtórzyć jej badanie słuchu bo przesiewowe źle wyszło.

age.png
  • Chantell88 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2023, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania gratulacje !

10.2013-synek👶🩵
    07.2023-synek👶💙
    01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2023, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eweljina wrote:

Rodzisz w Gdańsku czy źle kojarzę?

• Salea Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2023, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też już lepiej, noc lepsza bo młody zaczął jesć a raczej to my ogarnęliśmy jak karmić. Polecam doradcę laktacyjnego jak ktoś ma wątpliwości czy dobrze przystawia dziecko, nam to wiele rozjaśniło. Antek spadł już 10 proc. z wagi, mamy dzisiejszy dzień żeby nadrobić choć troszkę bo jutro potencjalny wypis. Mąż w szpitalu razem w pokoju to złoto, gdyby nie on pewnie bym nie jadła i nie spała wcale. Wziął na siebie każdą zmianę pieluchy i kanguruje dziecko kiedy ja nie karmię 🥰

Evellka93, Arga lubią tę wiadomość

• eweljina Ekspertka

Wysłany: 12 sierpnia 2023, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi__ wrote:
    Rodzisz w Gdańsku czy źle kojarzę?

Tak, jestem za Zaspie, w popłochu wenflon zakładali, pakować się kazali, a teraz nadal czekam, bo nie ma miejsca na porodówce...

E
    age.png
  • Marrud88 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2023, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurde...ale chociaż na Zaspie chwalą szpital;) trzymam kciuki:)

preg.png
  • Mellow Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2023, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki za wszystkie rodzące, to już ostatnia prosta, przetrwacie i za chwilę będziecie tulić maluchy 💪

Ja dziś pierwszy raz wyszłam sama z Misią z domu na shopping, żeby miała girls time jak dawniej. Nakarmiłam Polę pod korek, była śpiąca, wszystko zapowiadało się dobrze. Niestety po 1h mąż zadzwonil, że jest apogeum płaczu i że biegiem mamy wracać z galerii 😅 Polunia jak tylko do mnie trafiła wzięła 2 łyki cycusia i od razu totalny spokój, odleciała w sen. Echh to chyba jeszcze za wcześnie na oddzielenie od mamy, beze mnie glucio sobie nie radzi 🤷‍♀️

age.png

Mum, wife, lawyer 👨‍👩‍👧‍👧👜
    08.2019 👧
    07.2023 👧
‹‹ 340 341 342 343 344 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ