X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2023
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2023

Oceń ten wątek:
  • Salea Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2023, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O 12.40 pojawił się w naszym życiu Antek, 55cm 3400g. Śpi dużo i okupuje cycka. Powitał swiat tak jak zaplanował - dupą 😅

Arga, eweljina, Farfalla, Marrud88, Evellka93, Megi93, adukow, Mamitka, Maura, Mvada, Chantell88, Vilka, Liksa, zasada, Arjada, Mimi__, Mellow lubią tę wiadomość

• welonka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2023, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mellow bo to co lekarz czy polozna maja inne zdanie ,u nas luszczy sie skora i polozna mowi ze moge nawilzac samym olejkiem i malemu wychodzi tradziki niemowlecy na buzi to tez mowila ze sama woda przemywać ewentualnie mogw smarowac bepanthen sensiderm ale jesli nie bede smarowac to tez samo zejdzie.

Mamitka lubi tę wiadomość

age.png
  • Mamitka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2023, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Mellow bo to co lekarz czy polozna maja inne zdanie ,u nas luszczy sie skora i polozna mowi ze moge nawilzac samym olejkiem i malemu wychodzi tradziki niemowlecy na buzi to tez mowila ze sama woda przemywać ewentualnie mogw smarowac bepanthen sensiderm ale jesli nie bede smarowac to tez samo zejdzie.
    My tych pryszczykow niczym nie smarowałyśmy i same przeszły po 2 tygodniach. Przemywam 2x dziennie przegotowaną wodą buzię. Co do skóry to myje ją wodą z olejkiem ze słodkich migdałów i też jej po kąpieli smaruje tym rączki i nóżki tu gdzie się łuszczy. Ja używam póki Ci tego bo sama w ciąży się przezucilam z kremów do twarzy i wszelakich balsamów na właśnie ten olejek i widzę mega różnice w skórze. 0 rozstępów na brzuchu i naprawdę super nawilżona skóra więc polecam również mamusią ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2023, 20:52

age.png
    18.07.2023 - córeczka Maja 👶
  • welonka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2023, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamitka wrote:
    My tych pryszczykow niczym nie smarowałyśmy i same przeszły po 2 tygodniach. Przemywam 2x dziennie przegotowaną wodą buzię. Co do skóry to myje ją wodą z olejkiem ze słodkich migdałów i też jej po kąpieli smaruje tym rączki i nóżki tu gdzie się łuszczy. Ja używam póki Ci tego bo sama w ciąży się przezucilam z kremów do twarzy i wszelakich balsamów na właśnie ten olejek i widzę mega różnice w skórze. 0 rozstępów na brzuchu i naprawdę super nawilżona skóra więc polecam również mamusią ;)
    Tak wiem ,ze zejdzie samo bo corka miala to samo . Ja smaruje malego wlasnie olejkiem ale tylko po kapieli a kapiemy co drugi dzien tylko do kapieli dodaje pare kropel zelu do atapowej skory bo taki używa corka .

Mamitka lubi tę wiadomość

age.png
  • Mamitka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2023, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Tak wiem ,ze zejdzie samo bo corka miala to samo . Ja smaruje malego wlasnie olejkiem ale tylko po kapieli a kapiemy co drugi dzien tylko do kapieli dodaje pare kropel zelu do atapowej skory bo taki używa corka .
    My też co 2 dzień kąpiemy 😊 Maja uwielbia 🥰

age.png
    18.07.2023 - córeczka Maja 👶
  • Liksa Znajoma

Wysłany: 10 sierpnia 2023, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salea wrote:
    O 12.40 pojawił się w naszym życiu Antek, 55cm 3400g. Śpi dużo i okupuje cycka. Powitał swiat tak jak zaplanował - dupą 😅

Gratulacje! Wow, czyli poród pośladkowy? Jak się czujesz ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2023, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My czekamy na decyzję czy nas w końcu puszczą, byłam pewna że po 2 dobach wyjdziemy a tu 3 i jeszcze nic pewnego. Mały poleciał trochę z wagi ale dalej mieści się w normie. Poza tym kurde, 4200 to dalej dobra waga 🙈 mnie też chcieli dłużej obserwować ze względu na obciążenia ale już mam dość i te głupie hormony nie poprawiają mi samopoczucia jak pomyślę że mała czeka w domu.

Marrud88 lubi tę wiadomość

• Salea Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2023, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liksa wrote:
    Gratulacje! Wow, czyli poród pośladkowy? Jak się czujesz ?
    Nie, była cesarka. Teraz podobno nikt nie przyjmuje takich porodów u pierworódek, a i coraz rzadziej przy kolejnych ciążach.
    Czy zostały tutaj jeszcze jakieś dziewczyny z zaplanowaną cesarką?
    nasza pierwsza wspólna noc była koszmarem, zmrużyłam oczy na 25 min 😅 mały po 12 godz dostał butlę bo płakał calutką noc, wzięliśmy mleko z banku mleka. Na szczęście cycka nie odrzuca, ale wie, że na razie niewiele z niego wyciągnie i troche traktuje karmienie jak smoczek - wkłada do buzi, possie kilka razy i idzie na drzemkę. Na razie współpracę ze swoim dzieckiem oceniam bardzo marnie 😅

• Arga Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2023, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj wracamy do domu. Waga w końcu stanęła i pojawiło się mleko 😊 w końcu zobaczę dzieci po tylu dniach, ciekawe czy się zmieniły

Vilka, Mellow, Marrud88, Farfalla, adukow, Chantell88, ada.d lubią tę wiadomość

age.png
  • Vilka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2023, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja czekam
    I czekam....
    I czekam...

😂🙈

Arjada lubi tę wiadomość

👰🤵 2017
    👶🩷 08.2023
    18.10.2024 ⏸️
    Niedoczynność tarczycy - letrox 100

Wizyta 7.11 0,5cm
    Wizyta 19.11 1,54cm ❤️169ud/min
    Wizyta 26.11 2,25cm
    Wizyta 21.12 6,74cm
    Prenatalne 23.12 6,9cm🩷 girl 164ud/min
    07.01 wizyta 9,79cm🩷
    04.02 wizyta
    17.02 połówkowe
    preg.png
  • Liksa Znajoma

Wysłany: 11 sierpnia 2023, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi kolejny dzień odchodzi ten czop - już nie mam złudzeń i wiem ze to to 😃 jest podbarwiony krwią ciągle wiec ciekawa jestem kiedy się zacznie i rozkręci cos. W nocy miałam lekkie skurcze ale zasnęłam i przeszły. Jutro moja mama wraca z wakacji i dzwoniła że mamy jej przywieźć dzieciaki na weekend wiec w sumie fajnie jakby jutro się zaczęło coś. To na spokojnie z mężem bym sobie do szpitala pojechała.
    U mnie drugie fazy porodu są bardzo szybkie bo mialam po jednym parciu w dwóch ciążach i trwało to może z 3 minuty wiec ginekolog mówiła że w razie gdybym czuła parcie to mam siedzieć w domu i wzywac karetkę 😃 że lepiej w domu urodzić niż w aucie.
    Ale swoją droga nastawiam się na weekendowy poród jak dzieci nie będzie i na bank wyjdzie inaczej bo planowanie a życie to dwie różne rzeczy haha.

Marrud88, Arga lubią tę wiadomość

• Mellow Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2023, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga wrote:
    My dzisiaj wracamy do domu. Waga w końcu stanęła i pojawiło się mleko 😊 w końcu zobaczę dzieci po tylu dniach, ciekawe czy się zmieniły

Super! 💪

Jak jechalam do szpitala na swój porod przeczytalam taki fajny post na FB, że wychodząc z domu w ten dzień po raz ostatni całujesz swoje pierwsze małe dziecko. Bo gdy za kilka dni wrocisz z noworodkiem, ono juz nigdy nie będzie małe🥲
    I to jest totalna prawda. Ja od 2 tygodni każdego dnia nie umiem sie przyzwyczaic, że Misia ma juz takie duże dłonie, długie włosy, jest taka wysoka i cięzka (a ona ma niespełna 4 lata). Łapię się na tym, że więcej od niej wymagam, bo przeciez jest taka duża. I kurcze trzeba uwazac z takim myśleniem, żeby nie skrzywdzić starszaka, ktory przeciez tez wciaz jest maluszkiem i nas potrzebuje

Farfalla, Arga lubią tę wiadomość

age.png

Mum, wife, lawyer 👨‍👩‍👧‍👧👜
    08.2019 👧
    07.2023 👧
  • Marrud88 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2023, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam do Was pytanie:) do tych którym akcja samodzielnie się rozkręcała. Czy miałyście wcześniej biegunkę? W sensie łapie Was skurcz i musiałyście do toalety?

preg.png
  • Arjada Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2023, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje że czekam na cesarkę, ma być jakoś w godzinach popołudniowych. Leżę pod kroploweczkami i wymiękam ze strachu😆

Marrud88, Vilka, Arga, Chantell88, ada.d, zasada lubią tę wiadomość

• Arjada Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2023, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrud88 wrote:
    Dziewczyny mam do Was pytanie:) do tych którym akcja samodzielnie się rozkręcała. Czy miałyście wcześniej biegunkę? W sensie łapie Was skurcz i musiałyście do toalety?
    U mnie skurcze nieregularne a biegunka od paru dni.

Marrud88 lubi tę wiadomość

• Szyharku Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2023, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny help, u nas też waga sporo spadła bo w dwa dni prawie 10 procent, jak jutro nie przybierze to nas nie puszczą do domu. Jak to zrobić żeby to szybko rozruszać, bo mała je ładnie parę minut a potrm godzinę wrzeszczy, że mało. Mają mi ponoć pożyczyć jakiś szpitalny laktator na pobudzenie laktacji ale jak to robić? Po karmieniu ?

-Dwójka dzieci na pokładzie (9 i 6)
    -listopadowe poronienie samoistne 5tc
    -4.12 - 2 kreski 🥰
    -6. 12 - beta 149, progesteron 24,9
    17.12 - beta 12226
    19.12 - zarodek i serduszko (6t+2d)
    7.01 - 2 cm malucha, serce bije, wszystko gra ;)
    4.02 - 6,5 cm, usg w porządku, prawdopodobnie dziewczynka ;)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2023, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szyharku wrote:
    Dziewczyny help, u nas też waga sporo spadła bo w dwa dni prawie 10 procent, jak jutro nie przybierze to nas nie puszczą do domu. Jak to zrobić żeby to szybko rozruszać, bo mała je ładnie parę minut a potrm godzinę wrzeszczy, że mało. Mają mi ponoć pożyczyć jakiś szpitalny laktator na pobudzenie laktacji ale jak to robić? Po karmieniu ?

Mamy tą samą sytuację, ja karmie cyckiem, dokarmiam trochę mm, dzieć śpi a ja po 15 minut ściągam z obu piersi. Następna tura jak udało mi się ściągnąć to dokarmiam odciągniętym, jak nie to dalej mm. Tylko nie ściągaj za długo bo później możesz mieć hiperlaktacje 🙈 u mnie od wczoraj udało się tak nakręcić że już dziś tylko cycek, idzie też nawał

• Marrud88 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2023, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arjada wrote:
    U mnie skurcze nieregularne a biegunka od paru dni.
    Przybijam pionę:) gdybym nie leżała na obserwacji, to bym się schizowała w domu a tutaj od ktg do ktg...

Arjada lubi tę wiadomość

preg.png
  • adukow Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2023, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szyharku wrote:

Może wypij Femaltiker albo piwo bezalkoholowe (słód jęczmienny). W sumie nie wiem co u mnie pomogło, bo jeszcze Inką to wszystko popchnęłam 😄 Jeżeli laktator to po karmieniu.
    Dziś kończymy 2 tygodnie, w niedzielę pierwsze imieniny 🎂 myślę, że w końcu się docieramy, a baby blues odchodzi w niepamięć 🤍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2023, 12:17

Mimi__ lubi tę wiadomość

age.png
  • Vilka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2023, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj wieczorem przez jakieś dwie godziny mialam twardnienie brzucha, ale przeszło po ciepłym prysznicu. W nocy nic. Teraz posprzątałam całe mieszkanie. Ja chcę już rodzić!!! 🙄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2023, 12:18

👰🤵 2017
    👶🩷 08.2023
    18.10.2024 ⏸️
    Niedoczynność tarczycy - letrox 100

Wizyta 7.11 0,5cm
    Wizyta 19.11 1,54cm ❤️169ud/min
    Wizyta 26.11 2,25cm
    Wizyta 21.12 6,74cm
    Prenatalne 23.12 6,9cm🩷 girl 164ud/min
    07.01 wizyta 9,79cm🩷
    04.02 wizyta
    17.02 połówkowe
    preg.png
‹‹ 338 339 340 341 342 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ