X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2023
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2023

Oceń ten wątek:
  • Mania30 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2023, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evellka93 wrote:
    U mnie dalej bóle i nic więcej …
    Pytanie mam do dziewczyn , które brały clexane . Kiedy wam lekarz kazał odstawić przed porodem i jak długo po porodzie macie zalecone stosowanie ?
    Ja mam brać do porodu.

• Marrud88 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2023, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heparyna do porodu i w połogu:)

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2023, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evellka93 wrote:
    U mnie dalej bóle i nic więcej …
    Pytanie mam do dziewczyn , które brały clexane . Kiedy wam lekarz kazał odstawić przed porodem i jak długo po porodzie macie zalecone stosowanie ?

Ja mam odstawić dzień przed przyjęciem do szpitala, tyle że ja mam planowana CC. Jakbym brała do końca to nieraz anestezjolog nie wykona znieczulenia i wtedy mogą chcieć uśpić całkiem

• Arga Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2023, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciąża2023 wrote:
    Ja mam odstawić dzień przed przyjęciem do szpitala, tyle że ja mam planowana CC. Jakbym brała do końca to nieraz anestezjolog nie wykona znieczulenia i wtedy mogą chcieć uśpić całkiem
    Musi minąć 12 godzin od zastrzyku. Mi się teraz tak wbijali w ten kręgosłup, że masakra 🙈 podobno mam lordozę i za dużo tłuszczyku 😭 po połogu przechodzę na dietę 😅

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2023, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy bierzecie/brałyście swoje witaminy do szpitala i tam je brałyście? Czy wtedy tylko to co podawali w szpitalu?

• Szyharku Ekspertka

Wysłany: 9 sierpnia 2023, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heja, ja od 7 w szpitalu, ale pluje sobie w brodę, że za wcześnie przyjechałam. Rano mi chlupnęlo coś z krwią, na wkładce było sporo takich plam więc się przestraszyłam i przyjechałam. Na pasku nie pokazało, że to wody więc nie wiem, może się sączą, a może nie, krew jest z szyjki bo się rozwiera, a skurcze mizerne, rozwarcie dopiero na dwa palce. Na ktg raz 50 raz 80-90 zapis.
    I tak będę tu kwitła w oczekiwaniu, a tak chciałam tego uniknąć 😒

welonka lubi tę wiadomość

-Dwójka dzieci na pokładzie (9 i 6)
    -listopadowe poronienie samoistne 5tc
    -4.12 - 2 kreski 🥰
    -6. 12 - beta 149, progesteron 24,9
    17.12 - beta 12226
    19.12 - zarodek i serduszko (6t+2d)
    7.01 - 2 cm malucha, serce bije, wszystko gra ;)
    4.02 - 6,5 cm, usg w porządku, prawdopodobnie dziewczynka ;)
  • Salea Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2023, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wieczornym wczorajszym ktg, wszystko bardzo ładnie i bezskurczowo, ale maluch siedzi już bardzo nisko. To by się zgadzało, bo często czuję jak ładuje stopami w szyjkę, aż mnie zgina w pół 😅 Podobno przy takiej sytuacji za około tydzień, czyli w pierwotnym terminie mogłoby się coś zacząć.
    Dziewczyny współczuję Wam oczekiwania na rozwój sytuacji, ja przynajmniej wiem, że jutro ląduję na stole. O tyle zaoszczędzi mi to stresu, że nie będę myślała czy dojadę do szpitala w odpowiednim momencie, bo mamy prawie 80 km do naszego wybranego. Od dzisiaj już stacjonujemy w Krakowie żeby być na miejscu na jutrzejszy poranek. Mam nadzieję zameldować się tutaj następny raz już z maluchem na rękach :-)

adukow, Arga, Marrud88, Farfalla lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2023, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salea wrote:
    My po wieczornym wczorajszym ktg, wszystko bardzo ładnie i bezskurczowo, ale maluch siedzi już bardzo nisko. To by się zgadzało, bo często czuję jak ładuje stopami w szyjkę, aż mnie zgina w pół 😅 Podobno przy takiej sytuacji za około tydzień, czyli w pierwotnym terminie mogłoby się coś zacząć.
    Dziewczyny współczuję Wam oczekiwania na rozwój sytuacji, ja przynajmniej wiem, że jutro ląduję na stole. O tyle zaoszczędzi mi to stresu, że nie będę myślała czy dojadę do szpitala w odpowiednim momencie, bo mamy prawie 80 km do naszego wybranego. Od dzisiaj już stacjonujemy w Krakowie żeby być na miejscu na jutrzejszy poranek. Mam nadzieję zameldować się tutaj następny raz już z maluchem na rękach :-)

W którym szpitalu w Krakowie masz CC ? Ja będę mieć na Kopernika

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2023, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nas chcą trzymać do piątku mimo że wyniki mamy super. Nie ma żółtaczki, cukry małego w końcu w normie po lekkim dokarmianiu, USG brzucha, głowy serca zrobione, słyszy dobrze ale uparli się na pełne 4 doby 🤷🏻‍♀️ spadł na razie do 4350, ale nie wygląda na zagłodzonego 🤣

Marrud88, Salea lubią tę wiadomość

• Vilka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2023, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ktg zero skurczy 🙈🙈 wszyscy wkoło już pytają kiedy kiedy jak tam, a tu klops 😂

👰🤵 2017
    👶🩷 08.2023
    18.10.2024 ⏸️
    Niedoczynność tarczycy - letrox 100

Wizyta 7.11 0,5cm
    Wizyta 19.11 1,54cm ❤️169ud/min
    Wizyta 26.11 2,25cm
    Wizyta 21.12 6,74cm
    Prenatalne 23.12 6,9cm🩷 girl 164ud/min
    07.01 wizyta 9,79cm🩷
    04.02 wizyta 295g🩷
    17.02 połówkowe 388g🩷
    04.03 wizyta 590g🩷
    25.03 wizyta 965g
    22.04 wizyta 1800g
    23.04 prenatalne 1600g🩷
    22.05 wizyta

preg.png
  • Salea Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2023, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciąża2023 wrote:
    W którym szpitalu w Krakowie masz CC ? Ja będę mieć na Kopernika
    Ujastek, ale o Koperniku też słyszeliśmy sporo dobrego :-)

• Liksa Znajoma

Wysłany: 9 sierpnia 2023, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam pytanko, jak wygląda czop sluzowy? W poprzednich ciążach nie widziałam go. Wczoraj ginekolog zrobila mi masaż szyjki delikatnie i mówiła że może się coa zacznie dziać albo mogę mieć delikatne plemienia. No i dzis rano wypadł ze mnie taki większy śluz - taki glutek, ale nie był podbarwiony krwią

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2023, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liksa wrote:
    Ja mam pytanko, jak wygląda czop sluzowy? W poprzednich ciążach nie widziałam go. Wczoraj ginekolog zrobila mi masaż szyjki delikatnie i mówiła że może się coa zacznie dziać albo mogę mieć delikatne plemienia. No i dzis rano wypadł ze mnie taki większy śluz - taki glutek, ale nie był podbarwiony krwią

Tak, to taki glut, nie da się go chyba pomylić z niczym jak się go zobaczy 😃

• Marrud88 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2023, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ktg 3-4 razy dziennie i na każdym jakieś skurcze się piszą...ale nieregularne.
    Czop to taka galareta:)

preg.png
  • Arjada Ekspertka

Wysłany: 9 sierpnia 2023, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na ktg skurcze są spore ale nieefektywne.. wypuścili do domu ale jak się nie rozkręci to w piątek o 7 mam się stawić na porodówkę i będzie indukcja od razu. Także już mam jakąś perspektywę przynajmniej😅

Marrud88, Vilka, Mamitka lubią tę wiadomość

• Liksa Znajoma

Wysłany: 9 sierpnia 2023, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arjada wrote:
    U mnie na ktg skurcze są spore ale nieefektywne.. wypuścili do domu ale jak się nie rozkręci to w piątek o 7 mam się stawić na porodówkę i będzie indukcja od razu. Także już mam jakąś perspektywę przynajmniej😅

Fajnie bo możesz sobie czekać na spokojnie w domu :) a to dla psychiki też zawsze inaczej

Arjada lubi tę wiadomość

• Evellka93 Ekspertka

Wysłany: 9 sierpnia 2023, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dziś bardziej boli brzuch , mam wrażenie ze łapią mnie jakieś skurcze ale trudno dopatrywać się regularności , do tego bol pleców i parcie na dół bardzo , co chwile do ubikacji . Po prysznicu nie przeszło boli tak samo . Ale czekam aż coś więcej się zacznie dziać bo nie chce leżeć w szpitalu . Ruchy normalne , ciśnienie i cukry tez …

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2023, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salea wrote:
    Ujastek, ale o Koperniku też słyszeliśmy sporo dobrego :-)

To masz ten plus że w dniu przyjęcia odrazu tną, a na Koperniku na drugi dzień

Salea lubi tę wiadomość

• Szyharku Ekspertka

Wysłany: 9 sierpnia 2023, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My meldujemy wykonanie zadania ;) Zuzia urodziła się o 14.25, po tym jak skurcze zaczęły się około 11. Po 12 nas wzięli na porodowke, skurcze co 5 minut. Po godzinie dali oksytocyne i 4 cm nagle zrobiło się 10 i od 14.00 już parte. Także poszło szybko, waży 3600, ma 55 cm i głośno się drze 😅

Salea, eweljina, Edyta1, zasada, Marrud88, Evellka93, adukow, Vilka, Mamitka, welonka, Ciąża2023, Arjada, Farfalla, Mvada, Mimi__, Chantell88, Megi93, Arga lubią tę wiadomość

-Dwójka dzieci na pokładzie (9 i 6)
    -listopadowe poronienie samoistne 5tc
    -4.12 - 2 kreski 🥰
    -6. 12 - beta 149, progesteron 24,9
    17.12 - beta 12226
    19.12 - zarodek i serduszko (6t+2d)
    7.01 - 2 cm malucha, serce bije, wszystko gra ;)
    4.02 - 6,5 cm, usg w porządku, prawdopodobnie dziewczynka ;)
  • Salea Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2023, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciąża2023 wrote:
    To masz ten plus że w dniu przyjęcia odrazu tną, a na Koperniku na drugi dzień
    Tak, ostatnio tam rodziła koleżanka cc, o 7 przyjęcie a o 8.40 już wysyłała zdjęcia z dzidziorem i mężem, także bardzo szybko. I dodatkowo jak jest wszystko dobrze to podobno są skłonni po dwóch dobach wypisywać do domu. Minus w moim przypadku - nie mam tam lekarza i nie wiem, na kogo trafię na cięcie 😅

Ciąża2023 lubi tę wiadomość

‹‹ 336 337 338 339 340 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ