X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2023
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2023

Oceń ten wątek:
  • Mania30 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2023, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evellka93 wrote:
    U mnie dalej bóle i nic więcej …
    Pytanie mam do dziewczyn , które brały clexane . Kiedy wam lekarz kazał odstawić przed porodem i jak długo po porodzie macie zalecone stosowanie ?
    Ja mam brać do porodu.

• Marrud88 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2023, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heparyna do porodu i w połogu:)

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2023, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evellka93 wrote:
    U mnie dalej bóle i nic więcej …
    Pytanie mam do dziewczyn , które brały clexane . Kiedy wam lekarz kazał odstawić przed porodem i jak długo po porodzie macie zalecone stosowanie ?

Ja mam odstawić dzień przed przyjęciem do szpitala, tyle że ja mam planowana CC. Jakbym brała do końca to nieraz anestezjolog nie wykona znieczulenia i wtedy mogą chcieć uśpić całkiem

• Arga Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2023, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciąża2023 wrote:
    Ja mam odstawić dzień przed przyjęciem do szpitala, tyle że ja mam planowana CC. Jakbym brała do końca to nieraz anestezjolog nie wykona znieczulenia i wtedy mogą chcieć uśpić całkiem
    Musi minąć 12 godzin od zastrzyku. Mi się teraz tak wbijali w ten kręgosłup, że masakra 🙈 podobno mam lordozę i za dużo tłuszczyku 😭 po połogu przechodzę na dietę 😅

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2023, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy bierzecie/brałyście swoje witaminy do szpitala i tam je brałyście? Czy wtedy tylko to co podawali w szpitalu?

• Szyharku Ekspertka

Wysłany: 9 sierpnia 2023, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heja, ja od 7 w szpitalu, ale pluje sobie w brodę, że za wcześnie przyjechałam. Rano mi chlupnęlo coś z krwią, na wkładce było sporo takich plam więc się przestraszyłam i przyjechałam. Na pasku nie pokazało, że to wody więc nie wiem, może się sączą, a może nie, krew jest z szyjki bo się rozwiera, a skurcze mizerne, rozwarcie dopiero na dwa palce. Na ktg raz 50 raz 80-90 zapis.
    I tak będę tu kwitła w oczekiwaniu, a tak chciałam tego uniknąć 😒

welonka lubi tę wiadomość

-Dwójka dzieci na pokładzie (9 i 6)
    -listopadowe poronienie samoistne 5tc
    -4.12 - 2 kreski 🥰
    -6. 12 - beta 149, progesteron 24,9
    17.12 - beta 12226
    19.12 - zarodek i serduszko (6t+2d)
    7.01 - 2 cm malucha, serce bije, wszystko gra ;)
    4.02 - 6,5 cm, usg w porządku, prawdopodobnie dziewczynka ;)
  • Salea Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2023, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wieczornym wczorajszym ktg, wszystko bardzo ładnie i bezskurczowo, ale maluch siedzi już bardzo nisko. To by się zgadzało, bo często czuję jak ładuje stopami w szyjkę, aż mnie zgina w pół 😅 Podobno przy takiej sytuacji za około tydzień, czyli w pierwotnym terminie mogłoby się coś zacząć.
    Dziewczyny współczuję Wam oczekiwania na rozwój sytuacji, ja przynajmniej wiem, że jutro ląduję na stole. O tyle zaoszczędzi mi to stresu, że nie będę myślała czy dojadę do szpitala w odpowiednim momencie, bo mamy prawie 80 km do naszego wybranego. Od dzisiaj już stacjonujemy w Krakowie żeby być na miejscu na jutrzejszy poranek. Mam nadzieję zameldować się tutaj następny raz już z maluchem na rękach :-)

adukow, Arga, Marrud88, Farfalla lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2023, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salea wrote:
    My po wieczornym wczorajszym ktg, wszystko bardzo ładnie i bezskurczowo, ale maluch siedzi już bardzo nisko. To by się zgadzało, bo często czuję jak ładuje stopami w szyjkę, aż mnie zgina w pół 😅 Podobno przy takiej sytuacji za około tydzień, czyli w pierwotnym terminie mogłoby się coś zacząć.
    Dziewczyny współczuję Wam oczekiwania na rozwój sytuacji, ja przynajmniej wiem, że jutro ląduję na stole. O tyle zaoszczędzi mi to stresu, że nie będę myślała czy dojadę do szpitala w odpowiednim momencie, bo mamy prawie 80 km do naszego wybranego. Od dzisiaj już stacjonujemy w Krakowie żeby być na miejscu na jutrzejszy poranek. Mam nadzieję zameldować się tutaj następny raz już z maluchem na rękach :-)

W którym szpitalu w Krakowie masz CC ? Ja będę mieć na Kopernika

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2023, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nas chcą trzymać do piątku mimo że wyniki mamy super. Nie ma żółtaczki, cukry małego w końcu w normie po lekkim dokarmianiu, USG brzucha, głowy serca zrobione, słyszy dobrze ale uparli się na pełne 4 doby 🤷🏻‍♀️ spadł na razie do 4350, ale nie wygląda na zagłodzonego 🤣

Marrud88, Salea lubią tę wiadomość

• Vilka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2023, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ktg zero skurczy 🙈🙈 wszyscy wkoło już pytają kiedy kiedy jak tam, a tu klops 😂

👰🤵 2017
    👶🩷 08.2023
    18.10.2024 ⏸️
    Niedoczynność tarczycy - letrox 100

Wizyta 7.11 0,5cm
    Wizyta 19.11 1,54cm ❤️169ud/min
    Wizyta 26.11 2,25cm
    Wizyta 21.12 6,74cm
    Prenatalne 23.12 6,9cm🩷 girl 164ud/min
    07.01 wizyta 9,79cm🩷
    04.02 wizyta
    17.02 połówkowe
    preg.png
  • Salea Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2023, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciąża2023 wrote:
    W którym szpitalu w Krakowie masz CC ? Ja będę mieć na Kopernika
    Ujastek, ale o Koperniku też słyszeliśmy sporo dobrego :-)

• Liksa Znajoma

Wysłany: 9 sierpnia 2023, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam pytanko, jak wygląda czop sluzowy? W poprzednich ciążach nie widziałam go. Wczoraj ginekolog zrobila mi masaż szyjki delikatnie i mówiła że może się coa zacznie dziać albo mogę mieć delikatne plemienia. No i dzis rano wypadł ze mnie taki większy śluz - taki glutek, ale nie był podbarwiony krwią

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2023, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liksa wrote:
    Ja mam pytanko, jak wygląda czop sluzowy? W poprzednich ciążach nie widziałam go. Wczoraj ginekolog zrobila mi masaż szyjki delikatnie i mówiła że może się coa zacznie dziać albo mogę mieć delikatne plemienia. No i dzis rano wypadł ze mnie taki większy śluz - taki glutek, ale nie był podbarwiony krwią

Tak, to taki glut, nie da się go chyba pomylić z niczym jak się go zobaczy 😃

• Marrud88 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2023, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ktg 3-4 razy dziennie i na każdym jakieś skurcze się piszą...ale nieregularne.
    Czop to taka galareta:)

preg.png
  • Arjada Ekspertka

Wysłany: 9 sierpnia 2023, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na ktg skurcze są spore ale nieefektywne.. wypuścili do domu ale jak się nie rozkręci to w piątek o 7 mam się stawić na porodówkę i będzie indukcja od razu. Także już mam jakąś perspektywę przynajmniej😅

Marrud88, Vilka, Mamitka lubią tę wiadomość

• Liksa Znajoma

Wysłany: 9 sierpnia 2023, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arjada wrote:
    U mnie na ktg skurcze są spore ale nieefektywne.. wypuścili do domu ale jak się nie rozkręci to w piątek o 7 mam się stawić na porodówkę i będzie indukcja od razu. Także już mam jakąś perspektywę przynajmniej😅

Fajnie bo możesz sobie czekać na spokojnie w domu :) a to dla psychiki też zawsze inaczej

Arjada lubi tę wiadomość

• Evellka93 Ekspertka

Wysłany: 9 sierpnia 2023, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dziś bardziej boli brzuch , mam wrażenie ze łapią mnie jakieś skurcze ale trudno dopatrywać się regularności , do tego bol pleców i parcie na dół bardzo , co chwile do ubikacji . Po prysznicu nie przeszło boli tak samo . Ale czekam aż coś więcej się zacznie dziać bo nie chce leżeć w szpitalu . Ruchy normalne , ciśnienie i cukry tez …

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2023, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salea wrote:
    Ujastek, ale o Koperniku też słyszeliśmy sporo dobrego :-)

To masz ten plus że w dniu przyjęcia odrazu tną, a na Koperniku na drugi dzień

Salea lubi tę wiadomość

• Szyharku Ekspertka

Wysłany: 9 sierpnia 2023, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My meldujemy wykonanie zadania ;) Zuzia urodziła się o 14.25, po tym jak skurcze zaczęły się około 11. Po 12 nas wzięli na porodowke, skurcze co 5 minut. Po godzinie dali oksytocyne i 4 cm nagle zrobiło się 10 i od 14.00 już parte. Także poszło szybko, waży 3600, ma 55 cm i głośno się drze 😅

Salea, eweljina, Edyta1, zasada, Marrud88, Evellka93, adukow, Vilka, Mamitka, welonka, Ciąża2023, Arjada, Farfalla, Mvada, Mimi__, Chantell88, Megi93, Arga lubią tę wiadomość

-Dwójka dzieci na pokładzie (9 i 6)
    -listopadowe poronienie samoistne 5tc
    -4.12 - 2 kreski 🥰
    -6. 12 - beta 149, progesteron 24,9
    17.12 - beta 12226
    19.12 - zarodek i serduszko (6t+2d)
    7.01 - 2 cm malucha, serce bije, wszystko gra ;)
    4.02 - 6,5 cm, usg w porządku, prawdopodobnie dziewczynka ;)
  • Salea Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2023, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciąża2023 wrote:
    To masz ten plus że w dniu przyjęcia odrazu tną, a na Koperniku na drugi dzień
    Tak, ostatnio tam rodziła koleżanka cc, o 7 przyjęcie a o 8.40 już wysyłała zdjęcia z dzidziorem i mężem, także bardzo szybko. I dodatkowo jak jest wszystko dobrze to podobno są skłonni po dwóch dobach wypisywać do domu. Minus w moim przypadku - nie mam tam lekarza i nie wiem, na kogo trafię na cięcie 😅

Ciąża2023 lubi tę wiadomość

‹‹ 336 337 338 339 340 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ