Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2023
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2023

Oceń ten wątek:
  • Farfalla Przyjaciółka

Wysłany: 8 sierpnia 2023, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mellow wrote:
    Kompresy Multi Mam działają cuda, nawet noszone godzinę potrafią przynieść meeega ulgę 🙂

Serio? Jej, dzięki za polecajkę. Zaraz wyślę starego do apteki 😁

age.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2023, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz idę na cięcie

welonka, Edyta1, Farfalla, Vilka, ada.d, Evellka93, adukow, Chantell88, Arjada, zasada lubią tę wiadomość

age.png
  • Salea Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2023, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga wrote:
    Zaraz idę na cięcie
    Arga, kciuki!
    I dla wszystkich mam z tego tygodnia powodzenia, cieszę się że w końcu dołączę, ciekawe co lepsze nieprzespane nocki z powodu bólów brzucha, miednicy i pleców czy z powodu płaczącego dziecka 🤣
    Te pierwsze tygodnie ciąży leciały tak powoli, ciągle w głowie było: byle do połowy, żeby już w miarę było bezpiecznie, a teraz czas tak zapiernicza i dni uciekają, że do mojego czwartkowego terminu ani się obejrzę i będę na porodówce. Ciśnienie człowiekowi skacze jak tylko pomyśli, co go czeka 🙆🏼‍♀️.

• Farfalla Przyjaciółka

Wysłany: 8 sierpnia 2023, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salea wrote:
    Arga, kciuki!
    I dla wszystkich mam z tego tygodnia powodzenia, cieszę się że w końcu dołączę, ciekawe co lepsze nieprzespane nocki z powodu bólów brzucha, miednicy i pleców czy z powodu płaczącego dziecka 🤣
    Te pierwsze tygodnie ciąży leciały tak powoli, ciągle w głowie było: byle do połowy, żeby już w miarę było bezpiecznie, a teraz czas tak zapiernicza i dni uciekają, że do mojego czwartkowego terminu ani się obejrzę i będę na porodówce. Ciśnienie człowiekowi skacze jak tylko pomyśli, co go czeka 🙆🏼‍♀️.

Ja też miałam wyznaczony termin cc i ostatnie dni przed zabiegiem to był istny koszmar. W głowie kłębiły się najczarniejsze scenariusze, a dramaturgii dodawał fakt, że miałam rozejście blizny po pierwszym cc, więc operacja obarczona była większym ryzykiem; z usunięciem macicy włącznie. Jak wjeżdżałam na salę operacyjną, to żegnałam się ze światem i co? I wszystko jest OK 😊 Strach ma wielkie oczy, ale naprawdę samo cięcie trwa niedługo, a potem z każdym kolejnym dniem jest coraz lepiej. Bądź dobrej myśli 😊

Salea lubi tę wiadomość

age.png
  • Evellka93 Ekspertka

Wysłany: 8 sierpnia 2023, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To już chyba po tym tygodniu mało nas zostanie w dwupaku …

• Szyharku Ekspertka

Wysłany: 8 sierpnia 2023, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina my zostaniemy 🤣 kiedy u ciebie będą wywołać jeśli nic ?

eweljina lubi tę wiadomość

-Dwójka dzieci na pokładzie (9 i 6)
    -listopadowe poronienie samoistne 5tc
    -4.12 - 2 kreski 🥰
    -6. 12 - beta 149, progesteron 24,9
    17.12 - beta 12226
    19.12 - zarodek i serduszko (6t+2d)
    7.01 - 2 cm malucha, serce bije, wszystko gra ;)
    4.02 - 6,5 cm, usg w porządku, prawdopodobnie dziewczynka ;)
  • eweljina Ekspertka

Wysłany: 8 sierpnia 2023, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szyharku wrote:

Ja jestem naprawdę na skraju wytrzymałości 😅 dzisiaj ktg znów pokazało, że żaden poród się nie zbliża 😬 na 15.30 mam wizytę u swojego ginekologa, ale już wiem, że nic odkrywczego mi nie powie, ewentualnie, że szyjka ma metr długości i szczelnie zamknięta 😅😅 mam się wstępnie stawić w sobotę do szpitala, ale co za tym pójdzie jak coś to nie mam pojęcia, czy w sobotę już zaczną działac, czy będę tam leżec i dalej czekać, a może odeślą mnie do domu i każą wrócić kiedyś... Dramat 😁😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2023, 12:42

E
    age.png
  • Vilka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2023, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też pewnie zostane w dwupaku, będzie raźniej 😂😂

👰🤵 2017
    👶🩷 08.2023
    18.10.2024 ⏸️
    Niedoczynność tarczycy - letrox 100

Wizyta 7.11 0,5cm
    Wizyta 19.11 1,54cm ❤️169ud/min
    Wizyta 26.11 2,25cm
    Wizyta 21.12 6,74cm
    Prenatalne 23.12 6,9cm🩷 girl 164ud/min
    07.01 wizyta 9,79cm🩷
    04.02 wizyta 295g🩷
    17.02 połówkowe 388g🩷
    04.03 wizyta 590g🩷
    25.03 wizyta
    23.04 prenatalne III trym.
    preg.png
  • Evellka93 Ekspertka

Wysłany: 8 sierpnia 2023, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szyharku wrote:
    Ja nawet nie mam terminu na wywołanie a mam cukrzyce . Mam termin wizyty na 17 sierpnia jak do tego czasu nie urodzę .

• eweljina Ekspertka

Wysłany: 8 sierpnia 2023, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evellka93 wrote:
    Ja nawet nie mam terminu na wywołanie a mam cukrzyce . Mam termin wizyty na 17 sierpnia jak do tego czasu nie urodzę .

A który u Ciebie tydzień?

E
    age.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2023, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farfalla wrote:
    Ja też miałam wyznaczony termin cc i ostatnie dni przed zabiegiem to był istny koszmar. W głowie kłębiły się najczarniejsze scenariusze, a dramaturgii dodawał fakt, że miałam rozejście blizny po pierwszym cc, więc operacja obarczona była większym ryzykiem; z usunięciem macicy włącznie. Jak wjeżdżałam na salę operacyjną, to żegnałam się ze światem i co? I wszystko jest OK 😊 Strach ma wielkie oczy, ale naprawdę samo cięcie trwa niedługo, a potem z każdym kolejnym dniem jest coraz lepiej. Bądź dobrej myśli 😊
    A ja szlam do porodu na pewniaka ze pojdzie tak latwo i szybko jak z corka , porod bedzie szybki u bez problemów . A po urodzeniu dziecka po zabiegu i kolejnym krwotoku ,balam sie polozyc spac bo balam sie ze nie obudze sie . Slyszac od lekarza slowa ze dostane takie tabletki na krwotok i to ostatania deska ratunku .. i chyba przez te przezycia ten połóg jwst dla mnie ciezki pod katem psychicznym .

age.png
  • Evellka93 Ekspertka

Wysłany: 8 sierpnia 2023, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eweljina wrote:
    A który u Ciebie tydzień?
    37+5

• Szyharku Ekspertka

Wysłany: 8 sierpnia 2023, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eweljina wrote:
    Ja jestem naprawdę na skraju wytrzymałości 😅 dzisiaj ktg znów pokazało, że żaden poród się nie zbliża 😬 na 15.30 mam wizytę u swojego ginekologa, ale już wiem, że nic odkrywczego mi nie powie, ewentualnie, że szyjka ma metr długości i szczelnie zamknięta 😅😅 mam się wstępnie stawić w sobotę do szpitala, ale co za tym pójdzie jak coś to nie mam pojęcia, czy w sobotę już zaczną działac, czy będę tam leżec i dalej czekać, a może odeślą mnie do domu i każą wrócić kiedyś... Dramat 😁😁

Oj wierzę. Może lekarz Ci na wizycie powie jakie będzie postępowanie. Mój powiedział, że ewentualne wywołanie koło 18-19 sierpnia, ale nie wyobrażam sobie tego terminu. Liczę, że do weekendu coś tu się jednak wyklaruje. Czop odszedł, wczoraj i dziś jakieś biegunki, a u was jakieś objawy? Jeszcze jutro to ktg, też pewnie będzie gówniany zapis, bo te skurcze co mam od 3 tygodni to sobie można w nos wsadzić.

-Dwójka dzieci na pokładzie (9 i 6)
    -listopadowe poronienie samoistne 5tc
    -4.12 - 2 kreski 🥰
    -6. 12 - beta 149, progesteron 24,9
    17.12 - beta 12226
    19.12 - zarodek i serduszko (6t+2d)
    7.01 - 2 cm malucha, serce bije, wszystko gra ;)
    4.02 - 6,5 cm, usg w porządku, prawdopodobnie dziewczynka ;)
  • Evellka93 Ekspertka

Wysłany: 8 sierpnia 2023, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uciążliwe bóle brzucha w sumie ciagle , trochę bardziej mnie bolą piersi ale nie wiem czy to jakiś znak i więcej śluzu ale czop raczej siedzi .

• Chantell88 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2023, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Nas dzis byla położna,mały ładnie przykoksowal bo waga dzis pokazała 3550g.
    Jutro mamy wizytę u pediatry,problemy brzuszkowe plus kupka z śluzem...nie wiadomo czy nie ma alergii.

Starszy na półkolonii, dzis byli zwiedzać stadion Lecha i wysłał mi zdjęcie że kupil dla brata smoczek Lecha,no rozczulił mnie 🥰

Vilka, Mellow, Farfalla, adukow lubią tę wiadomość

10.2013-synek👶🩵
    07.2023-synek👶💙
    01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔
  • Farfalla Przyjaciółka

Wysłany: 8 sierpnia 2023, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    A ja szlam do porodu na pewniaka ze pojdzie tak latwo i szybko jak z corka , porod bedzie szybki u bez problemów . A po urodzeniu dziecka po zabiegu i kolejnym krwotoku ,balam sie polozyc spac bo balam sie ze nie obudze sie . Slyszac od lekarza slowa ze dostane takie tabletki na krwotok i to ostatania deska ratunku .. i chyba przez te przezycia ten połóg jwst dla mnie ciezki pod katem psychicznym .

Przykro mi, że doświadczyłaś takich przeżyć 🥺 Oby teraz było już tylko lepiej i radośniej!

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2023, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mellow, jedno szczęście że nikt nie wpadł na pomysł sn, bo po 1 nie podaje się oksytocyny po jednym cięciu, po 2 Janek urodził się z masą 4610g 60cm 💪 w sumie nie wiem o której, bo przyszli mnie obudzić koło 6 i stwierdzili że nocny dyżur chce mnie też pociąć zanim pójdą do domu i jedziemy na salę. Pionizacja poszła super, jestem już na swojej sali na oddziale.
    Cześć ciotki! To Janek.
    IMG-20230808-WA0002.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2023, 16:42

Evellka93, Edyta1, Arjada, Vilka, zasada, adukow, Marrud88, Farfalla, Megi93 lubią tę wiadomość

• Maura Ekspertka

Wysłany: 8 sierpnia 2023, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi gratulacje! Dobrze, że maluch już jest z Tobą 🙂

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2023, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilka wrote:
    Ja też pewnie zostane w dwupaku, będzie raźniej 😂😂

Ja też póki co pozostaje, dopiero w kolejnym tygodniu się stawiam do szpitala 17/08 na przyjęcie, choć tam zawsze CC robią w kolejnej dobie

• eweljina Ekspertka

Wysłany: 8 sierpnia 2023, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No więc szyjka miękka, ale bez rozwarcia. Dostałam skierowanie do szpitala, mam się stawić w piątek rano (czy przyjmą - loteria) i co dalej też niewiadomo. Podlamana jestem już serio

E
    age.png
‹‹ 334 335 336 337 338 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ