X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2023
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2023

Oceń ten wątek:
  • Mellow Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2023, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Femaltikerem zrobiłam sobie giga nawał, więc nie stosuję. U mnie mleka jest dosyć jeśli w miarę sie wysypiam, dużo piję wody (to mega ważne) i dobrze jem.
    Adukow, musisz zwyczajnie uwierzyć, że jestes w stanie wykarmić swoje dziecko 🙂

Maluchy wiszą teraz na piersi celowo, bo "zamawiają" sobie mleczko na później (bodajze w 6 tygodniu przypada kryzys laktacyjny, dziecko jest wtedy po skoku rozwojowym i nagle wydaje sie, że mleka jest za mało). Ja mam teraz z Pola inna pewnosc siebie i swojej laktacji, bo te wszystkie zwątpienia przeszlam juz przy pierwszym dziecku, ktore finalnie karmiłam 3 lata (a tez bylam na początku przekonana, że nie mam dosc mleka🙂)

adukow lubi tę wiadomość

age.png

Mum, wife, lawyer 👨‍👩‍👧‍👧👜
    08.2019 👧
    07.2023 👧
  • welonka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2023, 02:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adukow ja stosuje caly czas felimkart dwa razy dziennie no i duzo picia i jedzenia ,
    a Twoja polozna co mowi ? Ja teraz przy synu tez mialam napoczatku takie mysli ze nie dam rady go ,wykarmić i w sumie czasem dalej tez sie pojawiaja . A jak przystawiasz corke widzisz u niej ze żuchwa pracuje slychac jak przelyka? U nas po wyjsciu ze szpitala przez dobe przytył 15dag to malo wedlug wytycznych ale polozna powiedziala ze jest ok.

Mellow a ja orzy corce bylam pewna swojej laktacji od poczatku nie karmilam tak dlugo bo odstawilam jak miala 1.5 ale laktacja przez kolejne dwa lata nie zanikla calkiem .

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2023, 06:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu co za noc. O 23 odeszły mi wody 🙈 nie da się tego jednak z niczym innym pomylić. Szybka decyzja o przeniesieniu na porodówkę, co wszystkich trochę zaskoczyło, nie od razu na blok i czekamy do dalej, jak się akcja rozwinie. Oczywiście rozwarcia brak, skurcze się piszą a ja ich nie czuje, stary przyjechał na sygnale i nic. Dziecko znów nas zrobiło w jajo. Wody mi dalej lecą, ale jednak mam wielowodzie więc mam zapas. I tak doleżałam na sali porodowej do cięcia 🙈 za 2 godziny wjeżdżam pierwsza na stół. To była najbardziej niewygodna noc w moim życiu, jestem głodna, niewyspana i obolała. Piękny start 😃😃😃

Arga, welonka, Ciąża2023, Chantell88, Arjada lubią tę wiadomość

• Maura Ekspertka

Wysłany: 8 sierpnia 2023, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi__ wrote:
    Jezu co za noc. O 23 odeszły mi wody 🙈 nie da się tego jednak z niczym innym pomylić. Szybka decyzja o przeniesieniu na porodówkę, co wszystkich trochę zaskoczyło, nie od razu na blok i czekamy do dalej, jak się akcja rozwinie. Oczywiście rozwarcia brak, skurcze się piszą a ja ich nie czuje, stary przyjechał na sygnale i nic. Dziecko znów nas zrobiło w jajo. Wody mi dalej lecą, ale jednak mam wielowodzie więc mam zapas. I tak doleżałam na sali porodowej do cięcia 🙈 za 2 godziny wjeżdżam pierwsza na stół. To była najbardziej niewygodna noc w moim życiu, jestem głodna, niewyspana i obolała. Piękny start 😃😃😃

Trzymam kciuki! Powodzenia :) ja już się trochę uspokoiłam, oswajam z sytuacją. Będzie dobrze!

age.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2023, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, zaraz jadę na izbę i zobaczymy ile to tym razem zajmie 🙈 jestem głodna, nie wyspana bo spać od 4 nie mogłam 🙈 chcę już wrócić do domu a jeszcze z niego nie wyszłam 🤣

welonka, Chantell88, Arjada, Mellow lubią tę wiadomość

age.png
  • Szyharku Ekspertka

Wysłany: 8 sierpnia 2023, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi powodzenia!
    Ja dzisiaj wstałam i płacze od rana, wczoraj wieczorem miałam takie bóle brzucha I plecow że byłam pewna że się zaczyna, odwiozlam nawet dziecko do babci na noc i w oczekiwaniu na skurcze tak sobie nieprzespalam nocy, a wszystko się wyciszyło. Mam już tak dość tej niepewności i zmęczenia, że masakra.

-Dwójka dzieci na pokładzie (9 i 6)
    -listopadowe poronienie samoistne 5tc
    -4.12 - 2 kreski 🥰
    -6. 12 - beta 149, progesteron 24,9
    17.12 - beta 12226
    19.12 - zarodek i serduszko (6t+2d)
    7.01 - 2 cm malucha, serce bije, wszystko gra ;)
    4.02 - 6,5 cm, usg w porządku, prawdopodobnie dziewczynka ;)
  • adukow Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2023, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mellow wrote:
    Ja Femaltikerem zrobiłam sobie giga nawał, więc nie stosuję. U mnie mleka jest dosyć jeśli w miarę sie wysypiam, dużo piję wody (to mega ważne) i dobrze jem.
    Adukow, musisz zwyczajnie uwierzyć, że jestes w stanie wykarmić swoje dziecko 🙂

Maluchy wiszą teraz na piersi celowo, bo "zamawiają" sobie mleczko na później (bodajze w 6 tygodniu przypada kryzys laktacyjny, dziecko jest wtedy po skoku rozwojowym i nagle wydaje sie, że mleka jest za mało). Ja mam teraz z Pola inna pewnosc siebie i swojej laktacji, bo te wszystkie zwątpienia przeszlam juz przy pierwszym dziecku, ktore finalnie karmiłam 3 lata (a tez bylam na początku przekonana, że nie mam dosc mleka🙂)

A powiedzcie mi jeszcze, dziecko nakarmione, przewinięte, odkładacie do lozeczka? Nie płacze? Dajecie smoczka? Kiedy jest czas na to wyspanie się? 😊

age.png
  • Marrud88 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2023, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga wrote:
    Hej, zaraz jadę na izbę i zobaczymy ile to tym razem zajmie 🙈 jestem głodna, nie wyspana bo spać od 4 nie mogłam 🙈 chcę już wrócić do domu a jeszcze z niego nie wyszłam 🤣
    Ja jestem od wczoraj:) zobaczymy po obchodzie czy idę na cewnik.

preg.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2023, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adukow wrote:
    A powiedzcie mi jeszcze, dziecko nakarmione, przewinięte, odkładacie do lozeczka? Nie płacze? Dajecie smoczka? Kiedy jest czas na to wyspanie się? 😊
    Moje dały mi się wyspać po odłożeniu jak miały z dwa lata.

Mellow lubi tę wiadomość

age.png
  • adukow Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2023, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga wrote:
    Moje dały mi się wyspać po odłożeniu jak miały z dwa lata.

O cholerka 🙈

age.png
  • Farfalla Przyjaciółka

Wysłany: 8 sierpnia 2023, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adukow wrote:

Moja jest NIEODKŁADALNA. W szpitalu non stop na mnie i po powrocie do domu również 😭 Noc miałam koszmarną. Zasnęłam po 5, bo trzeba było karmić co 40 minut plus zapewniać poczucie bliskości, a każda próba odłożenia do dostawki przy łóżku kończyła się syreną. Ból podczas karmienia nie do zniesienia. Mam jakieś nadzwyczajnie wrażliwe brodawki. Z synem też przeżywałam katusze przez pierwsze tygodnie dopóki się nie uelastyczniły.

Trzymam mocno kciuki za dzisiejsze cesarzowe!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2023, 09:01

Szyharku lubi tę wiadomość

age.png
  • zasada Ekspertka

Wysłany: 8 sierpnia 2023, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamitka wrote:
    Oby się nie zaczęło! My mieliśmy tak pięknie do soboty i się zaczęło:(
    My jutro mamy już 3 tygodnie 😍

Nasi chłopcy nie mieli kolek, więc nam się upiekło ale tu może wyjść powiedzenie "do trzech..." także oby nie!😂🙈

Kurcze ale ten czas pędzi.🙈 dopiero co się stresowałyśmy cc a tu już zaraz miesiąc będzie.😄

age.png
  • Evellka93 Ekspertka

Wysłany: 8 sierpnia 2023, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szyharku wrote:
    Mimi powodzenia!
    Ja dzisiaj wstałam i płacze od rana, wczoraj wieczorem miałam takie bóle brzucha I plecow że byłam pewna że się zaczyna, odwiozlam nawet dziecko do babci na noc i w oczekiwaniu na skurcze tak sobie nieprzespalam nocy, a wszystko się wyciszyło. Mam już tak dość tej niepewności i zmęczenia, że masakra.
    Ja mam to samo . Codziennie przez te bóle brzucha wydaje mi się , że to już a to się w ogóle nie rozkręca 🤦‍♀️
    Ale widzę , że w tym tygodniu kilka dzieciaczków przyjdzie na świat 🥰 pragnę też być w tej grupie 😂 W ogóle się już przestałam bać porodu przez to wszystko .

• welonka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2023, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieczyny powidzenia i trzymamy kciucki :)

Dziewczyny czytam o waszych przylepach i i troche sie pocieszam ze nie tylko ja tak mam , ale wspolczuje t3z bo wiem co znaczy .
    Adukow moj spi bardzo ladnie w dzien ale jest w domu strasze dziecko wiec nie ma sznas na drzemke , a w nocy to budzi sie na okraglo a to brzuszek boli ,a to chce jesc a potem meczy czkawka no i zazwyczaj tak samo po odlozeniu do dostawki placz po wzięciu do lozka cisza. A jak pn spi z nami i jescze przyjdzie w nocy corka to wstaje rano polamana. Dzisiaj mezowi powiedzialam ze ja pojde spax so drugiego pokoju a on bedzie ogarnial mloedgo a mi przynosil tylko na jedzenie . Bo przecież nasz syn tak dobrze spi.

Dziewczyny jak wyglada sapka niemowleca bo juz nie pamietam ,siorbie maly tym noskiem jakby mial mokry katar ale nic nie da sie odciaganc i tak zastanawiam sie czy to ta sapka czy od ulewania cofa mu sie do nosa. Jutro ma byc polozna to cos doradzi
    .
    My wlasnie zbieramy sie na dowr , okropna ta pogoda jest bo zawsze mam problem jak go ubrac

age.png
  • zasada Ekspertka

Wysłany: 8 sierpnia 2023, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powodzenia, trzymamy tu kciuki wszystkie!✊🏻✊🏻✊🏻✊🏻✊🏻😊

age.png
  • Szyharku Ekspertka

Wysłany: 8 sierpnia 2023, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evellka93 wrote:
    Ja mam to samo . Codziennie przez te bóle brzucha wydaje mi się , że to już a to się w ogóle nie rozkręca 🤦‍♀️
    Ale widzę , że w tym tygodniu kilka dzieciaczków przyjdzie na świat 🥰 pragnę też być w tej grupie 😂 W ogóle się już przestałam bać porodu przez to wszystko .

Ja też, wczoraj się śmiałam że to aż niezdrowe jest tak z niecierpliwością i utęsknieniem czekać aż coś zacznie boleć 😅 takie sado maso 🤣

-Dwójka dzieci na pokładzie (9 i 6)
    -listopadowe poronienie samoistne 5tc
    -4.12 - 2 kreski 🥰
    -6. 12 - beta 149, progesteron 24,9
    17.12 - beta 12226
    19.12 - zarodek i serduszko (6t+2d)
    7.01 - 2 cm malucha, serce bije, wszystko gra ;)
    4.02 - 6,5 cm, usg w porządku, prawdopodobnie dziewczynka ;)
  • Chantell88 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2023, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia dziewczyny!

10.2013-synek👶🩵
    07.2023-synek👶💙
    01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔
  • Mellow Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2023, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adukow wrote:

Haha, nieeee, nie ma tak różowo. U nas czasami jak Pola je ładnie i nie nałyka się powietrza, to zasypia przy cycusiu i wtedy faktycznie czekam jeszcze 10-15 min dla pewności, odkładam i dalej śpi. Kiedy jednak je jak mały dzik, nałyka się powietrza (co jest częstsze), to po karmieniu nie może zasnąć, bo męczy ją czkawka, gazy itd. Wtedy noszę ją na rękach, próbuję odbić, skaczemy na piłce itd. Potrafią minąć nawet 1-2h aż zaśnie😬
    Ma jeden fajny, głęboki 4-godzinny cykl snu, ale akurat w porze mycia i usypiania starszej (19-23), więc kicha, nie mogę z tego skorzystać.

Gdybym nie miała drugiego dziecka i spraw zawodowych do ogarnięcia, myślę że bardziej bym się wysypiała, bo spałabym w dzień. Przy pierwszej nadrabiałam nocki spaniem w ciągu dnia i chodziłam całkiem wypoczęta 🙂

adukow lubi tę wiadomość

age.png

08.2019 👧
    07.2023 👧
  • Mellow Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2023, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi__ wrote:

Nie chcieli Ci dalej wywoływać przy takiej ładnie rozpoczętej naturalnie akcji? Nie dawali oxy?
    Kciuki za udaną CC, choc juz pewnie jesteś dawno po 🙂

age.png

08.2019 👧
    07.2023 👧
  • Mellow Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2023, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farfalla wrote:
    Moja jest NIEODKŁADALNA. W szpitalu non stop na mnie i po powrocie do domu również 😭 Noc miałam koszmarną. Zasnęłam po 5, bo trzeba było karmić co 40 minut plus zapewniać poczucie bliskości, a każda próba odłożenia do dostawki przy łóżku kończyła się syreną. Ból podczas karmienia nie do zniesienia. Mam jakieś nadzwyczajnie wrażliwe brodawki. Z synem też przeżywałam katusze przez pierwsze tygodnie dopóki się nie uelastyczniły.

Trzymam mocno kciuki za dzisiejsze cesarzowe!

Kompresy Multi Mam działają cuda, nawet noszone godzinę potrafią przynieść meeega ulgę 🙂

Farfalla, Vilka lubią tę wiadomość

age.png

08.2019 👧
    07.2023 👧
‹‹ 333 334 335 336 337 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ