Sierpniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Mimi__ wrote:Mellow, jedno szczęście że nikt nie wpadł na pomysł sn, bo po 1 nie podaje się oksytocyny po jednym cięciu, po 2 Janek urodził się z masą 4610g 60cm 💪 w sumie nie wiem o której, bo przyszli mnie obudzić koło 6 i stwierdzili że nocny dyżur chce mnie też pociąć zanim pójdą do domu i jedziemy na salę. Pionizacja poszła super, jestem już na swojej sali na oddziale.
Cześć ciotki! To Janek.
Wow, to kawał chłopaka, gratki! 🤩
A mnie chcieli podawać oksytocynę teraz w szpitalu, mówili, że poprzednie CC nie jest przeciwwskazaniem 🤔 Tylko ostatecznie dostałam własnych mocnych skurczy i dlatego nie podawali -
Wow pojawiło się u mnie stawianie macicy dość konkretnie. Ciekawe co jutro pokaże ktg.
Marrud88 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMellow wrote:Wow, to kawał chłopaka, gratki! 🤩
A mnie chcieli podawać oksytocynę teraz w szpitalu, mówili, że poprzednie CC nie jest przeciwwskazaniem 🤔 Tylko ostatecznie dostałam własnych mocnych skurczy i dlatego nie podawali
Mi powiedzieli, że oksytocyna wywołuje za mocne skurcze i może pęknąć macica pod ich wpływem właśnie na miejscu blizny. Widzisz, ile lekarzy tyle opinii 🤷🏻♀️ -
Ja dalej z Ciotkami w dwupaku, dziś na obchodzie padła decyzja żeby czekać na samoistną akcję do poniedziałku i wtedy ew. Próbować wywołać.
Więc albo Synu sam raczy wyjść albo weekend na oddziale.
Pociesza mnie fakt, ze jest ktg 4 razy na dobę, skurcze się pojawiają, brzuch boli, więc jest szansa przed weekendemArjada lubi tę wiadomość
-
Marrud88 wrote:Ja dalej z Ciotkami w dwupaku, dziś na obchodzie padła decyzja żeby czekać na samoistną akcję do poniedziałku i wtedy ew. Próbować wywołać.
Więc albo Synu sam raczy wyjść albo weekend na oddziale.
Pociesza mnie fakt, ze jest ktg 4 razy na dobę, skurcze się pojawiają, brzuch boli, więc jest szansa przed weekendem
Jezu ja nie chcę właśnie leżeć w szpitalu i czekać 😩 -
Hej. Młoda urodziła się o 12.05.
Malutka jest 2740 gram, ona śpi, ja śpię. Niedługo mnie spionizuja. Boli mnie wszystko strasznie 😭Edyta1, Vilka, adukow, Chantell88, eweljina, Marrud88, Evellka93, Mellow, Megi93, Maura, welonka, Mvada, Farfalla, Arjada, Mimi__, zasada lubią tę wiadomość
-
Arga wrote:Hej. Młoda urodziła się o 12.05.
Malutka jest 2740 gram, ona śpi, ja śpię. Niedługo mnie spionizuja. Boli mnie wszystko strasznie 😭
Gratulacje. I trzymaj się, będzie lepiej z dnia na dzień. Dużo zdrówka dla ciebie i małej.❤️ -
Dziewczyny a ja jutro pierwszy raz będę miała ktg, nie liczę tych przy porodzie bo tam nawet nie wiem.co się zapisywało- skurcze o jakiej wartości to już te takie konkretne są ? Bo ja mam samo ktg, bez konsultacji z lekarzem, to sama może coś podpatrzę jak to wychodzi 😀 czy te przepowiadające to się w ogóle zapisują?-Dwójka dzieci na pokładzie (9 i 6)
-listopadowe poronienie samoistne 5tc
-4.12 - 2 kreski 🥰
-6. 12 - beta 149, progesteron 24,9
17.12 - beta 12226
19.12 - zarodek i serduszko (6t+2d)
7.01 - 2 cm malucha, serce bije, wszystko gra
4.02 - 6,5 cm, usg w porządku, prawdopodobnie dziewczynka -
Arga, gratulacje kruszynki 🥰
Macie karuzelki do łóżeczka dla maluchów? Jakie? Odkryłam dziś przypadkowo, że Polę fascynuje muzyczka kołysankowa i może bym coś kupiła, tylko zeby to nie był plastik-bombastik 😄 -
Evellka93 wrote:To już chyba po tym tygodniu mało nas zostanie w dwupaku …
-
nick nieaktualnySzyharku wrote:Dziewczyny a ja jutro pierwszy raz będę miała ktg, nie liczę tych przy porodzie bo tam nawet nie wiem.co się zapisywało- skurcze o jakiej wartości to już te takie konkretne są ? Bo ja mam samo ktg, bez konsultacji z lekarzem, to sama może coś podpatrzę jak to wychodzi 😀 czy te przepowiadające to się w ogóle zapisują?
Toco ok. 80 i wyżej to już takie na 1 fazę porodu. U mnie się pisały, czułam trwardnienie brzucha ale bez bólu -
Hej:) u mnie przez noc się nic nie zmieniło. Rano różowy śluz więc coooś tam się dzieje:) szyjka robi sie miekka.podnosi mnie na duchu ze lekarza tutaj są bardzo za vbac. Nikt na cc nie naciska, a mówią że jak będzie potrzeba to w 3 minuty wyciągną dziecko. Dla mnie te fizjologiczne objawy zbliżającego się porodu to totalna nowość. Z Córka nie dotrwałam
-
Hej Wam, ja się dawno nie odzywałam bo nie mogłam odzyskać hasła do konta i nic a nic nie pisalam ale czytałam Was uważnie.
Widzę że niektóre dziewczyny już rozpakowane, gratulacje ❤
Nie wiem czy pamiętacie ale ja jestem w 3 ciąży teraz, czekam na dziewczynę. Termin na 15 sierpnia i kompletnie nic a nic się nie dzieje 😃 wczoraj byłam u ginekologa, wszystko zamknięte, ale mała ładnie w brzuchu ułożona.
Poprzednie porody miałam naturalne na oksytocynie które trwały po 2h, a druga fazę porodu czyli parte miałam 3 i 5 min wiec stresuje sie co będzie teraz. Ginekolog mówi że jakby zaczęło się w domu a będą korki, albo będę czuła parcie to mam dzwonić po karetkę i zostać lepiej w domu niż na siłę autem jechać.
Poprzednie dwa porody byłam w szpitalu na patologii z różnych przyczyn, więc byłam spokojna. A teraz akurat wszystko jest dobrze, mam czekać aż samo się zacznie, ale też większy stres bo dwójka dzieciaków w domu 😃 no i wielka niewiadoma i czekanie kiedy to się zacznie.
Więc lacze się w bólu z tymi nierozpakowanymi jeszcze 😃🙈 niech te dzieci łaskawe będą dla nasMarrud88 lubi tę wiadomość