X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2023
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2023

Oceń ten wątek:
  • Megi93 Ekspertka

Wysłany: 12 sierpnia 2023, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już chce urodzić 😩 nie dość, że brzuch waży już tonę i się spina to jeszcze doszedł ból pleców, na który już kąpiel nie pomaga. Chciałam wziąć paracetamol (całą ciąże ani razu nie brałam leków przeciwbólowych) to oczywiście w domu nie ma i muszę iść do sklepu. Teraz jeszcze ma być gorąco i zamiast chodzić z wózeczkiem na spacery to będę zdychać :/

age.png
  • adukow Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2023, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, przypomnicie mi, o którym spf była mowa tu u nas na forum? :>
    Pierwsze zapasy na chwilę wytchnienia 😅
    https://zapodaj.net/plik-piWDVhXZwO

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2023, 22:43

age.png
  • Evellka93 Ekspertka

Wysłany: 12 sierpnia 2023, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi93 wrote:
    Ja już chce urodzić 😩 nie dość, że brzuch waży już tonę i się spina to jeszcze doszedł ból pleców, na który już kąpiel nie pomaga. Chciałam wziąć paracetamol (całą ciąże ani razu nie brałam leków przeciwbólowych) to oczywiście w domu nie ma i muszę iść do sklepu. Teraz jeszcze ma być gorąco i zamiast chodzić z wózeczkiem na spacery to będę zdychać :/
    Mam tak samo … brzuch jak kamień , co chwile jakieś bóle nic nie wnoszące , plecy napięte na max . Ale nie sądziłam , że uda mi się pozbyć strachu przed porodem na rzecz tego , że już ze zmęczenia chce się urodzić .

• Megi93 Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia 2023, 00:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evellka93 wrote:
    Mam tak samo … brzuch jak kamień , co chwile jakieś bóle nic nie wnoszące , plecy napięte na max . Ale nie sądziłam , że uda mi się pozbyć strachu przed porodem na rzecz tego , że już ze zmęczenia chce się urodzić .
    Jeśli chodzi o poród to ja się boje, że przenoszę tą ciąże i będą wywoływać. Bo tak jak piszesz te bóle są nic nie wnoszące, to nie skurcze tylko taki nacisk i jednostajny ból. Teraz po jednej tabletce apapu przeszedł mi ból pleców ale ciekawe na jak długo …

age.png
  • Marrud88 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2023, 04:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi założyli o 21 cewnik Foleya, na wieczornym ktg Małemu tętno na przykurczach spadało. Później już było okej ale już indukują. Proboje przysnąć co chwilę ale skurcze się nasilają jak leżę.
    Takie bóle i twardnienie jak opisujecie miałam przez 3-4 dni, byłam pewna że dały jakieś rozwarcie...ale przed cewnikiem było na opuszek.
    Mam nadzieję że u Was jest inaczej .

preg.png
  • Megi93 Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia 2023, 05:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie znowu boli i twardnieje brzuch. No my mamy jeszcze teoretycznie kilkanaście dni do terminu ale jak ja mam tak się męczyć jeszcze tyle dni to ja pier … albo urodzić albo niech to minie … Marrud powodzenia, obyś dziś urodziła

Marrud88 lubi tę wiadomość

age.png
  • Marrud88 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2023, 05:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi93 wrote:
    Mnie znowu boli i twardnieje brzuch. No my mamy jeszcze teoretycznie kilkanaście dni do terminu ale jak ja mam tak się męczyć jeszcze tyle dni to ja pier … albo urodzić albo niech to minie … Marrud powodzenia, obyś dziś urodziła
    Po tylu godzinach cewnik nawet nie dał rozwarcia...dopiero co położna sprawdziła...ehhh

preg.png
  • eweljina Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia 2023, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O M G!! Dziewczyny, czapki z głów za wszystkie porody, które za Wami! Dla mnie to najbardziej traumatyczne pod względem bólu przeżycie jak dotąd, mimo że położna, ktora odbierala porod cudowna.
    Tak wiec cewnik dał rozwarcie, czekałam cały dzień na oksy, chyba się zlitowal i wzięli mnie wczoraj jako ostatnia na porodówkę, o 21.15 podali kroplówkę, zaczęło się piekło. Dostałam zzo, wiadomo błogo! Ale chwilą i skurcze parte... A na to już znieczulenia nie ma 🤷 koszmarne dla mnie doświadczenie, radziłam sobie kiepsko, pani każe oddychać a ja w ogóle nie mogłam się na tym skupić... No ale udało się bez cięcia i pęknięcia, o 2.45 na świat przyszedł Aleksander 💙 10/10pkt, 3590g i 54cm. Uczymy się przystawiać, ale póki co głównie śpimy (tzn on śpi... Ja też bym chciała ale nie ma miejsc na poporodowym i jestem wciąż na porodówce, na tym samym łóżku tylko kołdrę dali :p)

https://zapodaj.net/plik-HLH0edO4Fq

Edyta1, Mimi__, Megi93, Szyharku, Farfalla, Marrud88, Chantell88, Arga, adukow, zasada, Arjada lubią tę wiadomość

E
    age.png
  • Evellka93 Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia 2023, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eweljina wrote:
    O M G!! Dziewczyny, czapki z głów za wszystkie porody, które za Wami! Dla mnie to najbardziej traumatyczne pod względem bólu przeżycie jak dotąd, mimo że położna, ktora odbierala porod cudowna.
    Tak wiec cewnik dał rozwarcie, czekałam cały dzień na oksy, chyba się zlitowal i wzięli mnie wczoraj jako ostatnia na porodówkę, o 21.15 podali kroplówkę, zaczęło się piekło. Dostałam zzo, wiadomo błogo! Ale chwilą i skurcze parte... A na to już znieczulenia nie ma 🤷 koszmarne dla mnie doświadczenie, radziłam sobie kiepsko, pani każe oddychać a ja w ogóle nie mogłam się na tym skupić... No ale udało się bez cięcia i pęknięcia, o 2.45 na świat przyszedł Aleksander 💙 10/10pkt, 3590g i 54cm. Uczymy się przystawiać, ale póki co głównie śpimy (tzn on śpi... Ja też bym chciała ale nie ma miejsc na poporodowym i jestem wciąż na porodówce, na tym samym łóżku tylko kołdrę dali :p)

Gratulacje ! 🙂

• Evellka93 Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia 2023, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to chyba jaki ostatnia z grupy urodzę 🤦‍♀️ To kto jeszcze zostanie w grupie dwupak ?

• Edyta1 Koleżanka

Wysłany: 13 sierpnia 2023, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evellka93 wrote:
    Ja to chyba jaki ostatnia z grupy urodzę 🤦‍♀️ To kto jeszcze zostanie w grupie dwupak ?
    Jeszcze ja. Termin 24 sierpień

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2023, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eweljina wrote:

Gratulacje! Ja też podziwiam wszystkie rodzące naturalnie, mnie obkurczanie macicy rozwaliło wystarczająco 🙈

• Megi93 Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia 2023, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evellka93 wrote:
    Ja. W nocy tak mi brzuch spinało, że już myślałam, że lada chwila poród się zacznie ale teraz jakby przeszło i zostało lekkie pobolewanie brzucha i oczywiście zmęczenie po może 3 przespanych godzinach 😑

age.png
  • Megi93 Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia 2023, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrud88 wrote:
    Po tylu godzinach cewnik nawet nie dał rozwarcia...dopiero co położna sprawdziła...ehhh
    Daj znać jak sytuacja

age.png
  • Szyharku Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia 2023, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dziewczyny 😆🥰
    My po pierwszej nocy w domu, Boże jak wspaniale się wyspać. Zuzia obudziła mnie dopiero po 3 na jedzenie, potem do 5 trochę się pokręciła i nie mogła zasnąć, ale w końcu wszyscy spaliśmy do 9. I Ten sen bez zgagi, brzucha, rls - czuje się jak nowo narodzona 😀🥰

Arga, Farfalla, Marrud88, adukow, Mimi__, zasada lubią tę wiadomość

-Dwójka dzieci na pokładzie (9 i 6)
    -listopadowe poronienie samoistne 5tc
    -4.12 - 2 kreski 🥰
    -6. 12 - beta 149, progesteron 24,9
    17.12 - beta 12226
    19.12 - zarodek i serduszko (6t+2d)
    7.01 - 2 cm malucha, serce bije, wszystko gra ;)
    4.02 - 6,5 cm, usg w porządku, prawdopodobnie dziewczynka ;)
  • Evellka93 Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia 2023, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyta1 wrote:
    Jeszcze ja. Termin 24 sierpień
    Ja też mam termin na 24 sierpnia 🙂

• welonka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2023, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje i wiatmy nowe maluszki :)

Adukow nie wiem jaki byl polecany ja mam dla malego z phamrmacers w sprau i to dziadoctwo tak bieli ze nie moge mu tego wogole zmyc z czola.

A u nas caly czas noce kiepskie , dzisiaj od 24 do 2 nie spal a jak usnal budzil sie co 1.5-2 h. Jak dalej tak bedzie to ja padne . I uspakaja sie tylko przy cycu . Moja corka w polwie tak nie krzyczała jak on . Wogole ten drugi polog jest dla mnie duzo gorszy.

age.png
  • Marrud88 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2023, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi93 wrote:
    Daj znać jak sytuacja
    Cewnik sobie siedzi, ja nie wypadnie to do 21. Skurcze mam nieregularne. Położne super. Na razie nie kazały mi się ruszać tylko wyspać się po tej nocy paskudnej. Ja jestem po jednym cc więc u mnie nie mają dużego pola manewru z wywoływaniem. Mam super salę z wanną i wszystkimi sprzętami. Położne wspierające. Ale mi się już dłuży:) już chciałabym zakończyć etap ciazy i powitać Ignacego.

Pepitka lubi tę wiadomość

preg.png
  • Salea Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2023, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi__ wrote:
    Gratulacje! Ja też podziwiam wszystkie rodzące naturalnie, mnie obkurczanie macicy rozwaliło wystarczająco 🙈
    O to to! Masakra! :-) tez podziwiam, mnie bolało wszystko po cięciu, cały brzuch, rana a nawet barki, plecy i klatka piersiowa kuła, dostałam uczulenia po środku do dezynfekcji skóry i wszystko mnie swędziało i piekło, ale przypuszczam że to jest nic w porównaniu do porodu SN
    Dziewczynom, które są w dwupaku jeszcze życzę dużo sił! Wszystkie niedogodności prędzej czy później miną, trzymajcie się dzielnie!

Evellka93 lubi tę wiadomość

• Arga Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2023, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eweljina gratulacje 💕

Młoda jest cyckoholikiem 🙈 nie mogę jej odłożyć na pięć minut bo już czuje, że mnie nie ma 🙈 chyba nadrabia to co nie udało jej się przybrać w brzuchu.

age.png
‹‹ 341 342 343 344 345 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ