X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2023
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2023

Oceń ten wątek:
  • Liksa Znajoma

Wysłany: 13 sierpnia 2023, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogromne gratulacje dla tych rozpakowanych! I mocno trzymam kciuki za dziewczyny co są w szpitalu :)

Ja też dalej w dwupaku 😃 właśnie młoda ma czkawkę w brzuchu. Eh termin na 15.08 a pannie się ani trochę nie spieszy... Nic a nic nie czuje żeby się coś zadziac miało. Starsze Dzieci na szczęście u mojej mamy zostają do wtorku więc pannica mogłaby się zdecydować wyjść. Łatwiej to by było 😃 z kolei mąż chciałby już w środę do pracy nie isc bo ma spotkanie z klientem nam które nie za bardzo chce mu się wybrać haha.

Ale plany planami a życie życiem.

Pocieszające - wiecznie w ciąży nie bedziemy 😃 zaraz będziemy tu gadać o karmieniacj kupkach pierwszych zębach.

Marrud88, Evellka93, Arga lubią tę wiadomość

• Evellka93 Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia 2023, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś ruchy czuje tak nisko , mam wrażenie jakby miał za chwile rączki wystawić dołem 😂 Rano jak zwykle obudził mnie ból brzucha i nie bardzo mam apetyt . Była komfortowa pogoda na porody a teraz znów upały 🤦‍♀️

• Arga Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2023, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evellka93 wrote:
    Dziś ruchy czuje tak nisko , mam wrażenie jakby miał za chwile rączki wystawić dołem 😂 Rano jak zwykle obudził mnie ból brzucha i nie bardzo mam apetyt . Była komfortowa pogoda na porody a teraz znów upały 🤦‍♀️
    Na porodówce nie ma to znaczenia 🤣 sale są tak douszne, że nawet w zimie jest upał 😉

age.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2023, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liksa wrote:
    Ogromne gratulacje dla tych rozpakowanych! I mocno trzymam kciuki za dziewczyny co są w szpitalu :)

Ja też dalej w dwupaku 😃 właśnie młoda ma czkawkę w brzuchu. Eh termin na 15.08 a pannie się ani trochę nie spieszy... Nic a nic nie czuje żeby się coś zadziac miało. Starsze Dzieci na szczęście u mojej mamy zostają do wtorku więc pannica mogłaby się zdecydować wyjść. Łatwiej to by było 😃 z kolei mąż chciałby już w środę do pracy nie isc bo ma spotkanie z klientem nam które nie za bardzo chce mu się wybrać haha.

Ale plany planami a życie życiem.

Pocieszające - wiecznie w ciąży nie bedziemy 😃 zaraz będziemy tu gadać o karmieniacj kupkach pierwszych zębach.
    Juz blizej konca niz dalej ;) juz za chwile wszytskie bedziecie tulic swoje maleństwa.

Planujesz tak ja my planowalismy z mężem a zlapalo wtedy kiedy maz byl daleko a ja sama w domu corka :d

age.png
  • Liksa Znajoma

Wysłany: 13 sierpnia 2023, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej ej ej! Sącza mi się wody! Jakoś od 13:30 ale są przezroczyste i nie mam żadnych skurczy. Wolę czekać w domu niż jechać na porodówke bez sensu.

Kiedy powinnam się zbierac do szpitala? Ruszam się żeby wywołać skurcze, byłam się wykąpać.

Totalny luz mam ale nie wiem jak to rozkręcić.

Vilka, ada.d lubią tę wiadomość

• Vilka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2023, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liksa wrote:
    Ej ej ej! Sącza mi się wody! Jakoś od 13:30 ale są przezroczyste i nie mam żadnych skurczy. Wolę czekać w domu niż jechać na porodówke bez sensu.

Kiedy powinnam się zbierac do szpitala? Ruszam się żeby wywołać skurcze, byłam się wykąpać.

Poczekaj na skurcze w miarę regularne :) powodzenia

👰🤵 2017
    👶🩷 08.2023
    18.10.2024 ⏸️
    Niedoczynność tarczycy - letrox 100

Wizyta 7.11 0,5cm
    Wizyta 19.11 1,54cm ❤️169ud/min
    Wizyta 26.11 2,25cm
    Wizyta 21.12 6,74cm
    Prenatalne 23.12 6,9cm🩷 girl 164ud/min
    07.01 wizyta 9,79cm🩷
    04.02 wizyta
    17.02 połówkowe
    preg.png
  • Evellka93 Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia 2023, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakbyście miały 1,5h drogi do szpitala to kiedy jechać 😅?

• Maura Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia 2023, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evellka93 wrote:
    A jakbyście miały 1,5h drogi do szpitala to kiedy jechać 😅?

Mi położna mówiła, że co 7 minut (miałam mieć podobną odległość), jeśli to pierwszy poród. Ale nie wiem, jak bym postąpiła. Ja nadal na patologii, druga oxy praktycznie nic nie zadziałała na mnie. Jestem rozczarowana, bo tak się na dziś nastawilam... jeszcze tak mnie denerwują pytania od bliskich, czy już? Litości, tak bardzo bym chciała mieć już dziecko w ramionach, a to dopytywanie powoduje u mnie frustracje!

age.png
  • Evellka93 Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia 2023, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maura wrote:
    Mi położna mówiła, że co 7 minut (miałam mieć podobną odległość), jeśli to pierwszy poród. Ale nie wiem, jak bym postąpiła. Ja nadal na patologii, druga oxy praktycznie nic nie zadziałała na mnie. Jestem rozczarowana, bo tak się na dziś nastawilam... jeszcze tak mnie denerwują pytania od bliskich, czy już? Litości, tak bardzo bym chciała mieć już dziecko w ramionach, a to dopytywanie powoduje u mnie frustracje!
    Te pytania tak denerwują … A Ty co jeszcze łazisz ? Jeszcze nie urodziłaś ? Po schodach idź pochodzić . Umyj okna to zobaczysz od razu urodzisz 🤦‍♀️ A ile mogą podać tej oxy ? I co jak nic nie ruszy to cesarka ?
    Trzymam kciuki żeby się szybko rozkręciło i łatwo poszło 🙂

Maura lubi tę wiadomość

• Marrud88 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2023, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie cewnik dalej siedzi ale coś tam rozwiera bo czop odchodzi. Jeśli mi nie wypadnie do 21 mogą przedłużyć do rana. Dla mnie lepiej, wolę zacząć od rana oxy.

preg.png
  • Megi93 Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia 2023, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liksa wrote:

I jak tam u Ciebie, pojechałaś do szpitala ? Dostałaś skurczy ?

age.png
  • Megi93 Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia 2023, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrud88 wrote:
    U mnie cewnik dalej siedzi ale coś tam rozwiera bo czop odchodzi. Jeśli mi nie wypadnie do 21 mogą przedłużyć do rana. Dla mnie lepiej, wolę zacząć od rana oxy.
    Długo u Ciebie to trwa, takie leżenie w szpitalu i czekanie na pewno nie jest fajne … No to oby jutro już udało się Tobie urodzić 😊

Marrud88 lubi tę wiadomość

age.png
  • Megi93 Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia 2023, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilka wrote:
    Poczekaj na skurcze w miarę regularne :) powodzenia
    A jak u Ciebie sytuacja się przedstawia ?😊 Jakieś oznaki porodu wystąpiły czy nadal nic ?

age.png
  • Vilka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2023, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi93 wrote:
    A jak u Ciebie sytuacja się przedstawia ?😊 Jakieś oznaki porodu wystąpiły czy nadal nic ?

U mnie twardnienie brzucha kilka razy dziennie od paru dni, jak dużo chodzę to bardzo silny nacisk na krocze i pęcherz, silne kłucie w szyjce. Bolące pachwiny. Poza tym nic... Ale z OM mam termin na 18.08, z USG było na 11.08... jutro mam lekarza, zobaczymy co powie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2023, 19:56

👰🤵 2017
    👶🩷 08.2023
    18.10.2024 ⏸️
    Niedoczynność tarczycy - letrox 100

Wizyta 7.11 0,5cm
    Wizyta 19.11 1,54cm ❤️169ud/min
    Wizyta 26.11 2,25cm
    Wizyta 21.12 6,74cm
    Prenatalne 23.12 6,9cm🩷 girl 164ud/min
    07.01 wizyta 9,79cm🩷
    04.02 wizyta
    17.02 połówkowe
    preg.png
  • Maura Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia 2023, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evellka93 wrote:
    Te pytania tak denerwują … A Ty co jeszcze łazisz ? Jeszcze nie urodziłaś ? Po schodach idź pochodzić . Umyj okna to zobaczysz od razu urodzisz 🤦‍♀️ A ile mogą podać tej oxy ? I co jak nic nie ruszy to cesarka ?
    Trzymam kciuki żeby się szybko rozkręciło i łatwo poszło 🙂

Dzięki ❤ 3 razy i za 3 już do skutku, czyli rozumiem, że wchodzi w grę również cięcie. Wcześniej bardzo się broniłam i nie chciałam, ale teraz już sama nie wiem, jak nie będzie szło to chyba się po prostu zdam na lekarzy, najważniejsze, żeby malutka była bezpieczna. Akurat wypadnie 3 raz w terminie porodu :)

Marrud88 lubi tę wiadomość

age.png
  • Liksa Znajoma

Wysłany: 14 sierpnia 2023, 00:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje się że już jestem rozpakowana :) wody saczyly mi się dały dzień ale zero skurczy. A byłam z mężem na długim spacerze, chodziłam po schodach i nic. O 19 stwierdziłam że jedziemy do szpitala.

Przyzwyczajona że tam zawsze kolejki na Izbie przyjęć miłe zaskoczenie, zero ludzi weszłam od razu do zabiegowego. Z racji że to 3 poród (poprzednie dwa miałam pod oksytocyna która działała) i z racji że wody mi się saczyly juz prawdopodobnie od soboty wzięli mnie na porodówke.

O 19:40 dostałam antybiotyk z racji saczacych wód. O 20 podłączyli oksytocyne od razu miałam skurcze. Trafiłam. Na cudna położna. O 22:10 na świat przyszła Michalina - 2810 i 50 cm.

Ja się czuję świetnie, zero nacięcia, już byłam pod prysznicem. Mała super dostawila się do cycka i 2h się tulilysmy. Już teraz jesteśmy znowu razem mała śpi i ja też idę spróbować ❤

Ból niesamowity, miałam kryzys, ale położna mega mjie wspierała z mężem. Urodzilam w dziwnej pozycji - na kolanach z jedna noga w górze sciskajac piłeczkę taka z kolcami w ręce bo przynosiło mi to ulgę 😃

Megi93, Mvada, Mimi__, zasada, Farfalla, adukow, Arjada, Edyta1, Marrud88, Vilka, Salea, Arga, Maura, ada.d lubią tę wiadomość

• Chantell88 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2023, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liksa wrote:
    Melduje się że już jestem rozpakowana :) wody saczyly mi się dały dzień ale zero skurczy. A byłam z mężem na długim spacerze, chodziłam po schodach i nic. O 19 stwierdziłam że jedziemy do szpitala.

Przyzwyczajona że tam zawsze kolejki na Izbie przyjęć miłe zaskoczenie, zero ludzi weszłam od razu do zabiegowego. Z racji że to 3 poród (poprzednie dwa miałam pod oksytocyna która działała) i z racji że wody mi się saczyly juz prawdopodobnie od soboty wzięli mnie na porodówke.

O 19:40 dostałam antybiotyk z racji saczacych wód. O 20 podłączyli oksytocyne od razu miałam skurcze. Trafiłam. Na cudna położna. O 22:10 na świat przyszła Michalina - 2810 i 50 cm.

Ja się czuję świetnie, zero nacięcia, już byłam pod prysznicem. Mała super dostawila się do cycka i 2h się tulilysmy. Już teraz jesteśmy znowu razem mała śpi i ja też idę spróbować ❤

Ból niesamowity, miałam kryzys, ale położna mega mjie wspierała z mężem. Urodzilam w dziwnej pozycji - na kolanach z jedna noga w górze sciskajac piłeczkę taka z kolcami w ręce bo przynosiło mi to ulgę 😃

Ale expresik:)
    Gratulacje.

Dziewczyny mały dostaje te krople Delikol,ma podejrzenie nie tolerancji laktozy i przez te krople chyba zrobiły nam.sie problemy z kupkami.. jak mu mogę pomóc na zaparcia lub czy ewen cos podać?
    Czopek juz poszedl w ruch ale wiem że to tylko doraznie

10.2013-synek👶🩵
    07.2023-synek👶💙
    01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔
  • welonka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2023, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liska gratulacje, super ze szybko poszło po podaniu oksytocyny;)

Chantel a pomoga wam delikol? Nam polozna moiwla ze przez 3 dni dawac jesli nie ma efektu a dziecko hest bardziej rozdraznione to trzeba odstawic .
    Ja jak widze ze meczy go kupka nie moze zrobic, to na przewijaku masuje chustevzka mokra ujscie odbytu i podkulam nogi ,wtedy miesnie sie rozluźniania i idzie kupka ,nie zawsze pomaga ale warto spróbować . Kurcze chyba bez lekarza chyba nic nie kupisz dla tajoego nowordka w aptece.

age.png
  • adukow Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2023, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podkulać nogi tak jak Welonka wspomniała - kolanka dziecka delikatnie przysunąć do brzucha. Do tego rowerek + masaż brzuszka. W ciepłe ręce wetrzeć olejek i zgodnie z ruchem wskazówek zegara.
    Ja dziś byłam na pobraniu krwi. Też Wam tak spadła hemoglobina przy porodzie? 😮 czekamy na położna i robimy zakłady ile waży bejbik :) koło południa lecę wypełnić formalności do przychodni. Co zakładacie Maluchom na główkę podczas spacerów? ☀️☀️☀️ jakaś chustka? Czy tylko i wyłącznie w cieniu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2023, 09:24

age.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2023, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liska gratulacje 💕💕

Adukow ja nic nie zakładam na główkę 😅 staram się żeby słońce nie świeciło jej centralnie na głowę i to tyle. Jak w ruch wejdzie chusta to pewnie założę jej taką cienką czapeczkę z falbanką jak będzie duże słońce

age.png
‹‹ 342 343 344 345 346 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ