X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2023
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2023

Oceń ten wątek:
  • Mellow Autorytet

Wysłany: 11 września 2023, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Borze szumiący, jaki dziś mamy słaby dzień - Pola wstała 9:30 i dopiero po 14 usnęła na drzemkę🤦‍♀️

Darła japkę od rana, nie pozwalała się odłożyć nawet na 5 min. Pierwszy raz tak mam, że umyłam się i zjadłam cokolwiek dopiero o 14. Nastepnym razem chyba ją wsadzę bezlitośnie do łóżeczka i niech płacze, przeciez to można zasłabnąć czy zemdleć nie jedząc tyle godzin🙄

age.png

Mum, wife, lawyer 👨‍👩‍👧‍👧👜
    08.2019 👧
    07.2023 👧
  • welonka Autorytet

Wysłany: 11 września 2023, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze antek ma katar i po spaniu trochę kaszle , w srode mamy osteopate i nie wiem czy z nim jechac mamy 2h drogi . A dzisiaj rano umowilam go na kontrol do pediatry ale rano nic sie nie dzialo i wizye mamy w czwartek rano . Pdikam mu sola i odciagam , starsza pewnie vos przyniosla chociaz ona jes zdrowa

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2023, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które karmicie modyfikowanym mlekiem, ile Wasze pociechy wypijają jednorazowo? :)

• Salea Autorytet

Wysłany: 11 września 2023, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mellow wrote:
    Borze szumiący, jaki dziś mamy słaby dzień - Pola wstała 9:30 i dopiero po 14 usnęła na drzemkę🤦‍♀️

Darła japkę od rana, nie pozwalała się odłożyć nawet na 5 min. Pierwszy raz tak mam, że umyłam się i zjadłam cokolwiek dopiero o 14. Nastepnym razem chyba ją wsadzę bezlitośnie do łóżeczka i niech płacze, przeciez to można zasłabnąć czy zemdleć nie jedząc tyle godzin🙄
    Mellow witaj w mojej codzienności 😅 ja jem śniadanie koło 12, 13 w biegu a prysznic biorę jak mąż wróci z pracy. Z desperacji zamówiliśmy bujaczek, żeby chociaż tą przysłowiową kupę zrobić w ciszy. Albo w ogóle ją zrobić... 😅
    Dzisiaj byliśmy drugi raz u fizjo, dziecię darło się całą wizytę jak dzikie, ale teraz za to śpi od 1.5 godz i nie wiem co z tym czasem i rękami robić 🙂 chyba ugotuję jakiś zajebisty dwudaniowy obiad i zjem ciepły!

Mellow lubi tę wiadomość

• Mamitka Autorytet

Wysłany: 11 września 2023, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciąża2023 wrote:
    Dziewczyny które karmicie modyfikowanym mlekiem, ile Wasze pociechy wypijają jednorazowo? :)
    U nas Maja zjada 130ml. Czasami się zdarza że jeszcze doje ze 20 ml ale to bardzo rzadko.

age.png
    18.07.2023 - córeczka Maja 👶
  • ada.d Autorytet

Wysłany: 11 września 2023, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciąża2023 wrote:

Staśko zjada 120ml (czyli 3 miarki na 90ml wody), ale na noc dajemy już 150ml (4 miarko na 120ml wody). W nocy zjada zazwyczaj 90 ml i zasypia z butlą w buzi.

Kocia i Psia mama 😺🐶
    👰‍♀️🤵‍♂️ 18.04.2015r
    age.png
  • Mamitka Autorytet

Wysłany: 11 września 2023, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada.d wrote:
    Staśko zjada 120ml (czyli 3 miarki na 90ml wody), ale na noc dajemy już 150ml (4 miarko na 120ml wody). W nocy zjada zazwyczaj 90 ml i zasypia z butlą w buzi.
    Kurcze sprawdź czy dobrze to mierzysz bo my robimy identycznie czyli 120ml wody +4 miarki i u nas to jest właśnie 130ml a jak rozrabiamy 90ml wody +3miarki to jest u nas 100ml a nie sądzę żeby była jakaś inna skala i z tego co pamiętam to na puszce też tak pisze.
    Tak teraz myślę, że pewnie Ci się piana robi i dlatego tak wygląda. Pierwsze mleko takie mieliśmy które się pieniło przy mieszaniu i faktycznie nie było nawet wiadomo ile zjadła bo piana strasznie zaburzała ten pomiar.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2023, 23:34

zasada lubi tę wiadomość

age.png
  • Mellow Autorytet

Wysłany: 12 września 2023, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już pewna, że mamy skok - gwiazda poszła spac o 21:30 i o 23:30 pobudka na cycusia 🙈 Czyli mam noworodzia z powrotem, a sen jest dla słabych 🥴

age.png

08.2019 👧
    07.2023 👧
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2023, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj jestem o krok odrzucenia w diabły tego karmienia piersią. Młody tak wierzga i szarpie się przy tym cycku i do tego wyje, że ja już nie wiem jak mu pomóc. Żadne karmienie pod górkę żadne ściąganie żadna pozycja mu nie odpowiada. Obydwoje jesteśmy cali w mleku, ja jestem wkurwiona i mam tego po prostu dość. Dałam mu butelkę i oczywiście cisza spokój i spokojne jedzenie 🙄 a totalnie nie e chce mi się bawić w kpi

• welonka Autorytet

Wysłany: 12 września 2023, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi u nas jakos tak dwa tygodnie temu i szarpal ta piers okropnie ,ale teraz juz jest lepiej .

Ja odwolalam osteopate i przesinelam pediatre ,wydaje mi sie ze kaszel jest z kataru ale wole zeny ktos go osluchal , strasznie go meczy ten katar:(

age.png
  • Mamitka Autorytet

Wysłany: 12 września 2023, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dzisiaj pierwsza noc nieprzespana. Niestety kolki przyszly pierwszy raz w nocy i jakoś tak wyjątkowo intensywnie o od 1 w nocy do 7 było ciężko. Maja oczywiście pomimo zmęczenia nie zamierza uciąć sobie drzemki w ciągu dnia. Zobaczymy jak będzie później.

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2023, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas była położna i mówi że to nie jest normalne że on tyle płacze szczególnie że przybiera cały czas 50 g na dobę czyli to nie jest problem z tym że jest głodny. Mamy zrobić badanie kupki A jeśli to nie pomoże to sprawdzić u fizjoterapeuty czy to nie jest jakiś problem ze spięciami. Bo mówi że to nie jest normalne że nie płacze tylko w chuście i nawet w wózku nie przestaje płakać czyli ewidentnie musi go pozycja leżąca mocno wkurzać. Tak więc całe życie kręci się koło kupki i czekamy aż coś wydusi żeby dać do badania. Oj te bombelki

• Mellow Autorytet

Wysłany: 12 września 2023, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi, to może refluks utajony? Czesto takie maluchy przybieraja ponad norme, bo chcą "zajeść" cofki i zgagę, wyrywanie sie przy piersi też pasuje.

Moja w nocy pobudki co 3h jak noworodzio, ale przynajmniej o 9 usnęła na 2 godziny i moglam ogarnac siebie, zjesc ciepłe sniadanie, zrobić pranie, poprasować itd. Za chwilę chyba ruszamy na spacer, bo to ponoć ostatni tak ciepły dzień☀️

age.png

08.2019 👧
    07.2023 👧
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2023, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem, a jak to zdiagnozować? Ulewać ulewa raz na tydzień jak ma czkawkę, czasami widzę że mu się cofa o robi mu się nieprzyjemnie w buzi, ale to bardzo sporadycznie

• welonka Autorytet

Wysłany: 12 września 2023, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mellow wrote:
    Mimi, to może refluks utajony? Czesto takie maluchy przybieraja ponad norme, bo chcą "zajeść" cofki i zgagę, wyrywanie sie przy piersi też pasuje.

Moja w nocy pobudki co 3h jak noworodzio, ale przynajmniej o 9 usnęła na 2 godziny i moglam ogarnac siebie, zjesc ciepłe sniadanie, zrobić pranie, poprasować itd. Za chwilę chyba ruszamy na spacer, bo to ponoć ostatni tak ciepły dzień☀️
    Moj do tej pory budzi sie co 3 h;d ale i tak uwzam ze to lepsze niz wczesniej do 2-2,5h.:d
    Dzisiaj od rana spi tylko na mnie

age.png
  • Mellow Autorytet

Wysłany: 12 września 2023, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi__ wrote:
    Nie wiem, a jak to zdiagnozować? Ulewać ulewa raz na tydzień jak ma czkawkę, czasami widzę że mu się cofa o robi mu się nieprzyjemnie w buzi, ale to bardzo sporadycznie
    Przy utajonym to są wlasnie prężenia, nerwowosc, ale tez odbijanie i czkawka, jak u Was to jest rzadko, to moze jednak nie refluks.

Moja ulewa dużo, odbija jej sie w kółko, ale np. w wózku chętnie jezdzi - ostatnio nawet jak nie śpi, to spokojnie sonie leży, obczaja chmurki i słonko i wcale nie płacze 🙂 Za to nosidło / chusta parzą, odpycha sie ode mnie łapkami i nie chce tak podróżować, dobrze ze wypozyczylam tylko, a nie kupiłam, bo byłby klops 🤷‍♀️

age.png

08.2019 👧
    07.2023 👧
  • adukow Autorytet

Wysłany: 12 września 2023, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mellow wrote:
    Przy utajonym to są wlasnie prężenia, nerwowosc, ale tez odbijanie i czkawka, jak u Was to jest rzadko, to moze jednak nie refluks.

Moja ulewa dużo, odbija jej sie w kółko, ale np. w wózku chętnie jezdzi - ostatnio nawet jak nie śpi, to spokojnie sonie leży, obczaja chmurki i słonko i wcale nie płacze 🙂 Za to nosidło / chusta parzą, odpycha sie ode mnie łapkami i nie chce tak podróżować, dobrze ze wypozyczylam tylko, a nie kupiłam, bo byłby klops 🤷‍♀️

U nas mały postęp z wózkiem. Obczaja sobie niebo, liście, tak jak mówisz Mellow. No i pierwsza taka noc, w której spała ciągiem bez pobudki 22:00 - 6:00 😮 chyba zasłużyła na jakąś nagrodę 😄 nie wiem czy to przypadek, ale ostatnie karmienie było butelką z odciągniętego pokarmu, ponad stówkę. Może się najadła pod korek i wychillowała.
    Ja dziś z rana byłam u urofizjo. Jest akcept na seks z zaleceniem lubrykantu, bo podobno przy kp bywa sucho 😅
    Mimi, mi tez przychodzą do głowy myśli nt mm. Ja po nocy mogłabym wyżywić kilku bobasów - tyle mleka. A za dnia pomimo częstego przystawiania Małej, stymulacji laktatorem ten pokarm bardzo wolno wraca. Ok. 17:00 cycki puste. Podobno jest popyt jest podaż 🤷🏻‍♀️ ale u mnie to prawo znalazło chyba jakiś wyjątek. No i mnie to frustruje jak Mała się pręży, bo nie leci. A jak widzę jaka jest zadowolona, gdy brzuszek pełen to hoho ;d bo ten nadmiar z rana zużywamy właśnie wieczorami. Ale daje sobie jeszcze chwile czasu. Będę obserwować. Jeżeli to będzie powtarzalne to wole sobie i jej zapewnić komfort psychiczny i nie dać się zwariować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2023, 12:40

age.png
  • Farfalla Przyjaciółka

Wysłany: 12 września 2023, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spanie ciągiem po 6-8 godzin w nocy? Wtf? Jak Wy to robicie? 🤪 Zegar biologiczny mojego dziecka jest ustawiony w porze nocnej na kp co 3 godziny i nie ma zmiłuj 😭

Adukow, niestety potwierdzam słowa Twojej urofizjo. Przy kp tam na dole istna Sahara…

U mnie też w nocy tryskanie mlekiem, że mogłabym trojaczki wykarmić, natomiast w ciągu dnia zapasy mocno ograniczone pomimo przystawiania co półtorej godziny.

adukow lubi tę wiadomość

age.png
  • adukow Autorytet

Wysłany: 12 września 2023, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farfalla wrote:
    Spanie ciągiem po 6-8 godzin w nocy? Wtf? Jak Wy to robicie? 🤪 Zegar biologiczny mojego dziecka jest ustawiony w porze nocnej na kp co 3 godziny i nie ma zmiłuj 😭

Adukow, niestety potwierdzam słowa Twojej urofizjo. Przy kp tam na dole istna Sahara…

U mnie też w nocy tryskanie mlekiem, że mogłabym trojaczki wykarmić, natomiast w ciągu dnia zapasy mocno ograniczone pomimo przystawiania co półtorej godziny.

Ja to przecierałam oczy ze zdziwienia jak na zegarze zobaczyłam tę godzinę! Cała nasza trójka spała jak zabita. Być może to incydentalne, oby nie! 😅
    Dziewczyny, które mają poofi, jak tam, korzystacie? Ja sprzedałam na Vinted. Coś nam nie służyła. Kurde, muszę zrobić jeszcze shopping dla Małej na jesień. Podobno c&a kolekcja niczego sobie.
    Oglądacie belfra? :>

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2023, 14:02

Farfalla, Maura lubią tę wiadomość

age.png
  • Vilka Autorytet

Wysłany: 12 września 2023, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, u nas wszystko dobrze :) Mam pytanie, bo zapomniałam spytać położnej, jak długo suplementuje się u malucha witaminę D?

Mamitka lubi tę wiadomość

👰🤵 2017
    👶🩷 08.2023
    18.10.2024 ⏸️
    Niedoczynność tarczycy - letrox 100

Wizyta 7.11 0,5cm
    Wizyta 19.11 1,54cm ❤️169ud/min
    Wizyta 26.11 2,25cm
    Wizyta 21.12 6,74cm
    Prenatalne 23.12 6,9cm🩷 girl 164ud/min
    07.01 wizyta
    17.02 połówkowe
    preg.png
‹‹ 369 370 371 372 373 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ