Sierpniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyUsiasia wrote:Dawno mnie tu nie bylo, ale moje dziecko jest zupełnie nieodkladalne. Cieszę się że Wasze bobasy takie duże już. U nas 6kg pękło. Jutro mamy szczepienie to pewnie zważą małą dokładnie.
Mam właśnie pytanie o szczepienie, jak Wasze maluszki zachowywały się po nim? Nie wiem na co się przygotować. Co najlepiej kupić na zbicie ewentualnej gorączki? Będziemy szczepić szczepionką 6w1 bo podobno ma też mniej skutków ubocznych.
U nas po 6w1 nic, tylko trochę spuchnięta noga, kazali smarować altacetemUsiasia lubi tę wiadomość
-
Chantell, moja w ogóle nie jest senna😛 Właśnie wrocilam z godzinnego spaceru, podczas ktorego ani na chwilę nie zmrużyła oka, tylko wierciła sie w wózku jak węgorz. Nie płakała, ale też nie spała.
Że to nie jest zmęczone, takie małe, a nie śpi wcale od 9 🤷♀️ -
nick nieaktualny
-
Maura wrote:Marrud i jak tam, wybrałaś chustę? Szczerze mówiąc to ja polegam w tym temacie na Was i wybiorę, albo lenny lab, albo tula, którą polecała Salea 😎
U nas dziś kiepskie popołudnie...przez ten upał...
Maura lubi tę wiadomość
-
Marrud88 wrote:Ja mogę nawet pomarzyć o spaniu w nocy 3h, Mały budzinl się co 1,5-2h. Czasem nie śpi 2h:D pocieszam się że kiedyś to minie
Co do poduszki do karmienia ja kupilam w biedronce z dady i jest wygodna do karmienia i czesto tez na niej spie ,kiedys maz smial sie zebym mu kupila taka druga bo jest wygodniejsze od poduszki:d
Dlaczego idziecie do szpitala ? -
Ależ moje oczy odpoczywają od telefonu 😂 nie mam kiedy go wziąć do ręki, albo z dzidzia jestem, albo myje włosy lub coś jem 😂 muszę też zainteresować się kateringiem, bo proteinowe jogurty wychodzą mi bokiem 😅 dziś Oleczek wstał co do sekundy jak nałożyłam obiad na talerz 😁 zimna ryba taka pyszna... 😂
Ja jestem z poofi zadowolona.
Dzisiaj byliśmy trzy razy na dwugodzinnym spacerze, jest progres bo zasypia w wózku i śpi większość spaceru, ale są i chwilę że też leży i się patrzy albo terroryzuje mnie o cyca 😂 pół osiedla już chyba widziało mój biust bo większość lawek wypróbowana 😅
U nas póki co nie ma mowy o żadnej rutynie, bardzo chciałam zacząć kąpać o 20 karmić i kłaść spać, ale no nie ma opcji. Ostatnio kąpaliśmy się o 23 🙈 te drzemki są absolutnie nieprzewidywalne ale wiem że to normalne.
Trochę mi smutno bo ze starym mamy słaby kontakt. On pracuje do 17-18 czasem dłużej, potem właśnie kąpanie małego czy coś podobnego, jakieś jego zajęcia iii potem ja idę spać 🤐
Dobrej, przespanej nocy dziewczyny!Usiasia lubi tę wiadomość
-
welonka wrote:Maruda nie zazdrosze , pamietam jak u a nas Antek tak sie budzil w ciagu dnia chodzilam jak zmora. Teraz budzi sie co 3 h i czuje sie nawet wyspana
Co do poduszki do karmienia ja kupilam w biedronce z dady i jest wygodna do karmienia i czesto tez na niej spie ,kiedys maz smial sie zebym mu kupila taka druga bo jest wygodniejsze od poduszki:d
Dlaczego idziecie do szpitala ?
Mój kochany Ingacy dziś kończy miesiąc:) z tej okazji nie śpi od 5...
Mamitka lubi tę wiadomość
-
Marrud, trzymam mocno kciuki za Twoje maleństwo! Leżałam na sali pooperacyjnej po cc z dziewczyną, która urodziła córeczkę z podobną wadą z jaką urodził się Twój Ignaś i także podjęta została decyzja o przeprowadzeniu zabiegu w Olsztynie. Lekarze z Polnej w Poznaniu bardzo polecali tę placówkę, więc bądź dobrej myśli 😊
Marrud88 lubi tę wiadomość
-
Marrud88 wrote:Ehh w sumie miesiąc mija a ja mogę spokojnie o tym powiedzieć. Dzień po porodzie dowiedziałam się, że Ignacy urodził się z wadą wrodzoną. Przedwcześnie zrósł mu się szew strzałkowy. Tylko dzięki temu że rodziłam w super szpitalu, lekarze się zorientowali i zrobili usg szwów czaszkowych. Ta wada czasem przez lata jest niewykrywana. U szczęście w nieszczęściu wykryta błyskawicznie i mały ma szansę na zabieg maloinwazyjny. Teraz idziemy tylko na diagnostykę i określenie sposobu operacji. Kolejne szczęście że w Olsztynie jest jeden z najlepszym ośrodków w Europie w w leczeniu tej wady. Ciezki rok przed nami ale jestem nastawiona na działanie.
Mój kochany Ingacy dziś kończy miesiąc:) z tej okazji nie śpi od 5... -
Marrud88 wrote:Dzięki Dziewczyny za słowa otuchy, dam znać co nam zaproponują. Dobrze że ten szpital jest tuż obok tego w którym rodziłam, mamy z 1,5h drogi.
Farfalla i jak ta Dziewczyna to przyjęła? Ja cały dzień przepłakałam...
Tej dziewczynie było na pewno ciut łatwiej, bo dowiedziała się o wadzie jeszcze będąc w ciąży, więc miała czas na oswojenie się z tą niewątpliwie trudną sytuacją. Domyślam się, że bardzo to przeżywasz, ale będziecie w naprawdę fachowych rękach. Przytul mocno synusia i życzę Wam, żeby to wszystko, czego teraz doświadczacie, miało wyłącznie happy end ❤️Marrud88 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCiąża2023 wrote:Dziewczyny które miały CC.
Czy już wróciliście do ,,zabaw,, z partnerami?
Jeśli tak to po jakim czasie ?
Była próba po 5 tygodniach, fajnie po takim czasie, ale bez szału 😅 sucho, trochę ból. Jestem jeszcze przed wizytą kontrolna u ginekologa i fizjo -
Marud.. uff dobrze ze tak szybko wykryli ta wadę,duzo zdrówka dla Ignasia.
Ja dzis po wizycie u gin.. ogol ie wszystko ok,cytologii jeszcze nie pobrała bo lekko plamie.
Ciaza u Nas po jakiś 6 tyg ale bez szalu😁Marrud88 lubi tę wiadomość
10.2013-synek👶🩵
07.2023-synek👶💙
01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔