X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2023
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2023

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2023, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi__ wrote:
    Była próba po 5 tygodniach, fajnie po takim czasie, ale bez szału 😅 sucho, trochę ból. Jestem jeszcze przed wizytą kontrolna u ginekologa i fizjo

Ja jestem 4 tygodnie po, i się już waham czy spróbować 🫢 po operacji szybko doszłam do siebie, blizna ładnie się zagoiła i mnie nie boli.

• eweljina Ekspertka

Wysłany: 14 września 2023, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zapodaj.net/plik-VhdkHQQnKb

💪💪

Dzisiaj pierwszy raz jestem totalnie nieprzytomna, oby ta noc była łaskawsza 😂

E
    age.png
  • Maura Ekspertka

Wysłany: 14 września 2023, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciąża2023 wrote:
    Ja jestem 4 tygodnie po, i się już waham czy spróbować 🫢 po operacji szybko doszłam do siebie, blizna ładnie się zagoiła i mnie 3nie boli.
    Ja tez jestem po cc i w ubiegłym tygodniu mój lekarz dał nam zielone światło, więc skoro u Ciebie wszystko ok, to pewnie nie ma się czego obawiać ;)

age.png
  • Mamitka Autorytet

Wysłany: 14 września 2023, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrud88 wrote:
    Ehh w sumie miesiąc mija a ja mogę spokojnie o tym powiedzieć. Dzień po porodzie dowiedziałam się, że Ignacy urodził się z wadą wrodzoną. Przedwcześnie zrósł mu się szew strzałkowy. Tylko dzięki temu że rodziłam w super szpitalu, lekarze się zorientowali i zrobili usg szwów czaszkowych. Ta wada czasem przez lata jest niewykrywana. U szczęście w nieszczęściu wykryta błyskawicznie i mały ma szansę na zabieg maloinwazyjny. Teraz idziemy tylko na diagnostykę i określenie sposobu operacji. Kolejne szczęście że w Olsztynie jest jeden z najlepszym ośrodków w Europie w w leczeniu tej wady. Ciezki rok przed nami ale jestem nastawiona na działanie.
    Mój kochany Ingacy dziś kończy miesiąc:) z tej okazji nie śpi od 5...:D
    Trzymam mocno kciuki 🥰 Najważniejsze że zostało to wykryte szybko i możecie działać odpowiednio!

Marrud88 lubi tę wiadomość

age.png
    18.07.2023 - córeczka Maja 👶
  • Mellow Autorytet

Wysłany: 15 września 2023, 03:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kto jeszcze nie śpi o 3, bo karmi / nosi / usypia małego piernika?
    Palec pod budkę🤪

age.png

Mum, wife, lawyer 👨‍👩‍👧‍👧👜
    08.2019 👧
    07.2023 👧
  • Marrud88 Autorytet

Wysłany: 15 września 2023, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś jakiś luksus pospał od 21 do 03.30 od miesiąca nie przespałam ciągiem tyłu godzin :D

preg.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 15 września 2023, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mellow wrote:
    Palec pod budkę🤪
    My wtedy sie karmilismy od 24 budzil sie co 1h ,od 5 nie spi do teraz

age.png
  • Magdalena1984 Znajoma

Wysłany: 15 września 2023, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny🙂 z racji tego ,ze jest tu bardzo dużo mam ,przyszłych mam , chciałabym Wam przedstawić ofertę dodatkowego zarobku ,która być może Was zainteresuje .
    Od półtora roku działam w branży marketingowej z fajnym zyskiem ,prowadzę prywatną grupę informacyjna gdzie możecie sobie dołączyć poprzez link poniżej 🙂

https://bit.ly/Magdalena-Markowska-praca-zdalna

Dodatkowo jeśli ta oferta Was nie zainteresuje działam również w Livegood ,mega mlm gdzie zarabia każdy ! bez jakiejkolwiek sprzedaży 🙂

Poniżej przesyłam również dostęp do stronki 🙂

Więcej informacji na stronie ⬇️

♾️ https://magdalenamarkowska.my.canva.site/livegood

Serdecznie Was pozdrawiam 🙂😉🥰

• Aly078 Koleżanka

Wysłany: 15 września 2023, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dostała któraś ten zestaw próbek z Amazon? Bo do mnie nic nie przyszło :( I teraz nie wiem czy dalej czekać czy może coś źle wypełniłam?

Inna sprawa polecacie jakieś zawieszki do smoczków?

• Kasiabasia91 Nowa

Wysłany: 15 września 2023, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, czy istnieje u waszych dzieci konieczność podcięcia wędzidelka? Jeśli tak, to z kim to konsultowalyscie?
    Mi jedna doradczyni laktacyjna powiedziała, ze wszystko Ok, a druga, ze jej zdaniem nie do końca ok.z powodu wedzidelka moje dziecko może być niespokojne podczas karmien.

Widziałam, ze niektóre z was maja ten sam problem - dużo mleka w nocy, mało zwłaszcza wieczorami (skutkujące niespokojnymi karmieniami) - jeśli udało wam się jakoś rozwiązać ten problem/znaleźć przyczynę, dajcie znac :)

• welonka Autorytet

Wysłany: 15 września 2023, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiabasia91 wrote:
    Hej dziewczyny, czy istnieje u waszych dzieci konieczność podcięcia wędzidelka? Jeśli tak, to z kim to konsultowalyscie?
    Mi jedna doradczyni laktacyjna powiedziała, ze wszystko Ok, a druga, ze jej zdaniem nie do końca ok.z powodu wedzidelka moje dziecko może być niespokojne podczas karmien.

Widziałam, ze niektóre z was maja ten sam problem - dużo mleka w nocy, mało zwłaszcza wieczorami (skutkujące niespokojnymi karmieniami) - jeśli udało wam się jakoś rozwiązać ten problem/znaleźć przyczynę, dajcie znac :)
    My mamy do podciecia najlepiej udac sie do neurologopedy u nas to on stwierdzil wezidelko do podcieicia i laryngolog dzieciecy tez stwierdzi . Zgadza sie tak samo moze kiec przez to wzdecia ,jesc nerwowo lapczywie ,miec czesto czkawke ,moga bolec caly czas brodawki

age.png
  • adukow Autorytet

Wysłany: 15 września 2023, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aly078 wrote:
    Hej, dostała któraś ten zestaw próbek z Amazon? Bo do mnie nic nie przyszło :( I teraz nie wiem czy dalej czekać czy może coś źle wypełniłam?

Inna sprawa polecacie jakieś zawieszki do smoczków?

Mi też Amazon nie wysłał.. może już po akcji

age.png
  • Marrud88 Autorytet

Wysłany: 15 września 2023, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak u nas są takie nerwowe karmienia zwłaszcza wieczorem, winą są wzdęcia. Dziś była położna i akurat na szczęście wypadło takie karmienie. Ona w trakcie karmienia ucisnela mu brzuch w odpowiednim miejscu, natychmiast się odgazował, zrobił kupę i zaczął spokojnie jesc. Mało tego zasnął tak głęboko że przebrałam mu pieluchę i spał dalej....
    A najdziwniejsze jest to, że brzuch ma miękki, masuje Mu a był biedny tak zagazowany...
    Teraz wieczorem to samo.
    A to ze jest więcej mleka w nocy to u mnie wynik trochę dłuższych przerw. W ciągu dnia potrafi godzinami ciumkac.

preg.png
  • Szyharku Ekspertka

Wysłany: 15 września 2023, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrud88 a może spróbujcie rurek windi ? Ja kupiłam, nie takie straszne jak wygląda. Nam położna poleciła, a naprawdę łatwo się aplikuje i odgazowuje raz dwa.

-Dwójka dzieci na pokładzie (9 i 6)
    -listopadowe poronienie samoistne 5tc
    -4.12 - 2 kreski 🥰
    -6. 12 - beta 149, progesteron 24,9
    17.12 - beta 12226
    19.12 - zarodek i serduszko (6t+2d)
    7.01 - 2 cm malucha, serce bije, wszystko gra ;)
    4.02 - 6,5 cm, usg w porządku, prawdopodobnie dziewczynka ;)
  • eweljina Ekspertka

Wysłany: 16 września 2023, 03:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mellow wrote:
    Palec pod budkę🤪

Jaaa haha a jak plecy bolą mmm

E
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2023, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostaliśmy wyniki kupki i wg położnej to może być nietolerancja bmk 🙄 jakoś nie chce mi się w to wierzyć, no ale próbujemy. Ja mam odstawić nabiał i wrzucić jedno mleko mm HA zamiast cycka i zobaczyć czy się poprawi. W poniedziałek skonsultujemy to z pediatra bo jednak położna to nie to samo.

• Marrud88 Autorytet

Wysłany: 16 września 2023, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szyharku wrote:
    Marrud88 a może spróbujcie rurek windi ? Ja kupiłam, nie takie straszne jak wygląda. Nam położna poleciła, a naprawdę łatwo się aplikuje i odgazowuje raz dwa.
    Zamówiłam je właśnie. U Córka używaliśmy sporadycznie i się sprawdzały. Tu mnie zmyliło że Ignacy brzuch ma miękki...

preg.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 17 września 2023, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jakoś nie mam siły ostatnio nic czytać i pisać.
    Zastanawiam się czy dostałam już @ bo od trzech dni znowu krwawie i to nawet sporo a to 5 tydzień po porodzie. Ginekolog dopiero za dwa tygodnie i tak gdybam czy się tym przejmować czy czekać 🙈 nic mnie nie boli i to jest właśnie dziwne bo pamiętam, że poprzednio bolało normalnie a teraz tylko krew i trochę skrzepow. Któraś już miała pierwszą miesiączkę po porodzie?

A tak to dni płyną, mała już ma 3900 gram i ciągle by wisiała na cycu. Pulpet z niej straszny i lubi tylko na rączkach spać 🙈

age.png
  • Aly078 Koleżanka

Wysłany: 17 września 2023, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak będziecie ubierać maluchy zimą na wyjście z domu? Tak się zastanawiam bo starszej zaczęłam już coś szukać, a z małą mam problem.

• Arga Autorytet

Wysłany: 18 września 2023, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aly078 wrote:
    Jak będziecie ubierać maluchy zimą na wyjście z domu? Tak się zastanawiam bo starszej zaczęłam już coś szukać, a z małą mam problem.
    Na długie body, spodenki i skarpetki będę zakładać kombinezon. I wiadomo czapeczka i jakiś szalik. W wózku pewnie będę jeszcze kłaść na kocu i przykryje kocykiem. Gorzej do chusty bo powinno się mieć kombinezon bez stóp więc pewnie kupię jakieś dresy ocieplane, podwójne skarpety i mam takie buciki na rzepy. I chyba będę zakładać bluzę xxxl 🤣

age.png
‹‹ 372 373 374 375 376 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ