Sierpniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMimi__ wrote:Była próba po 5 tygodniach, fajnie po takim czasie, ale bez szału 😅 sucho, trochę ból. Jestem jeszcze przed wizytą kontrolna u ginekologa i fizjo
Ja jestem 4 tygodnie po, i się już waham czy spróbować 🫢 po operacji szybko doszłam do siebie, blizna ładnie się zagoiła i mnie nie boli. -
Ciąża2023 wrote:Ja jestem 4 tygodnie po, i się już waham czy spróbować 🫢 po operacji szybko doszłam do siebie, blizna ładnie się zagoiła i mnie 3nie boli.
-
Marrud88 wrote:Ehh w sumie miesiąc mija a ja mogę spokojnie o tym powiedzieć. Dzień po porodzie dowiedziałam się, że Ignacy urodził się z wadą wrodzoną. Przedwcześnie zrósł mu się szew strzałkowy. Tylko dzięki temu że rodziłam w super szpitalu, lekarze się zorientowali i zrobili usg szwów czaszkowych. Ta wada czasem przez lata jest niewykrywana. U szczęście w nieszczęściu wykryta błyskawicznie i mały ma szansę na zabieg maloinwazyjny. Teraz idziemy tylko na diagnostykę i określenie sposobu operacji. Kolejne szczęście że w Olsztynie jest jeden z najlepszym ośrodków w Europie w w leczeniu tej wady. Ciezki rok przed nami ale jestem nastawiona na działanie.
Mój kochany Ingacy dziś kończy miesiąc:) z tej okazji nie śpi od 5...Marrud88 lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny🙂 z racji tego ,ze jest tu bardzo dużo mam ,przyszłych mam , chciałabym Wam przedstawić ofertę dodatkowego zarobku ,która być może Was zainteresuje .
Od półtora roku działam w branży marketingowej z fajnym zyskiem ,prowadzę prywatną grupę informacyjna gdzie możecie sobie dołączyć poprzez link poniżej 🙂
https://bit.ly/Magdalena-Markowska-praca-zdalna
Dodatkowo jeśli ta oferta Was nie zainteresuje działam również w Livegood ,mega mlm gdzie zarabia każdy ! bez jakiejkolwiek sprzedaży 🙂
Poniżej przesyłam również dostęp do stronki 🙂
Więcej informacji na stronie ⬇️
♾️ https://magdalenamarkowska.my.canva.site/livegood
Serdecznie Was pozdrawiam 🙂😉🥰 -
Hej dziewczyny, czy istnieje u waszych dzieci konieczność podcięcia wędzidelka? Jeśli tak, to z kim to konsultowalyscie?
Mi jedna doradczyni laktacyjna powiedziała, ze wszystko Ok, a druga, ze jej zdaniem nie do końca ok.z powodu wedzidelka moje dziecko może być niespokojne podczas karmien.
Widziałam, ze niektóre z was maja ten sam problem - dużo mleka w nocy, mało zwłaszcza wieczorami (skutkujące niespokojnymi karmieniami) - jeśli udało wam się jakoś rozwiązać ten problem/znaleźć przyczynę, dajcie znac -
Kasiabasia91 wrote:Hej dziewczyny, czy istnieje u waszych dzieci konieczność podcięcia wędzidelka? Jeśli tak, to z kim to konsultowalyscie?
Mi jedna doradczyni laktacyjna powiedziała, ze wszystko Ok, a druga, ze jej zdaniem nie do końca ok.z powodu wedzidelka moje dziecko może być niespokojne podczas karmien.
Widziałam, ze niektóre z was maja ten sam problem - dużo mleka w nocy, mało zwłaszcza wieczorami (skutkujące niespokojnymi karmieniami) - jeśli udało wam się jakoś rozwiązać ten problem/znaleźć przyczynę, dajcie znac -
Aly078 wrote:Hej, dostała któraś ten zestaw próbek z Amazon? Bo do mnie nic nie przyszło I teraz nie wiem czy dalej czekać czy może coś źle wypełniłam?
Inna sprawa polecacie jakieś zawieszki do smoczków?
Mi też Amazon nie wysłał.. może już po akcji -
Tak u nas są takie nerwowe karmienia zwłaszcza wieczorem, winą są wzdęcia. Dziś była położna i akurat na szczęście wypadło takie karmienie. Ona w trakcie karmienia ucisnela mu brzuch w odpowiednim miejscu, natychmiast się odgazował, zrobił kupę i zaczął spokojnie jesc. Mało tego zasnął tak głęboko że przebrałam mu pieluchę i spał dalej....
A najdziwniejsze jest to, że brzuch ma miękki, masuje Mu a był biedny tak zagazowany...
Teraz wieczorem to samo.
A to ze jest więcej mleka w nocy to u mnie wynik trochę dłuższych przerw. W ciągu dnia potrafi godzinami ciumkac. -
Marrud88 a może spróbujcie rurek windi ? Ja kupiłam, nie takie straszne jak wygląda. Nam położna poleciła, a naprawdę łatwo się aplikuje i odgazowuje raz dwa.-Dwójka dzieci na pokładzie (9 i 6)
-listopadowe poronienie samoistne 5tc
-4.12 - 2 kreski 🥰
-6. 12 - beta 149, progesteron 24,9
17.12 - beta 12226
19.12 - zarodek i serduszko (6t+2d)
7.01 - 2 cm malucha, serce bije, wszystko gra
4.02 - 6,5 cm, usg w porządku, prawdopodobnie dziewczynka -
nick nieaktualnyDostaliśmy wyniki kupki i wg położnej to może być nietolerancja bmk 🙄 jakoś nie chce mi się w to wierzyć, no ale próbujemy. Ja mam odstawić nabiał i wrzucić jedno mleko mm HA zamiast cycka i zobaczyć czy się poprawi. W poniedziałek skonsultujemy to z pediatra bo jednak położna to nie to samo.
-
Szyharku wrote:Marrud88 a może spróbujcie rurek windi ? Ja kupiłam, nie takie straszne jak wygląda. Nam położna poleciła, a naprawdę łatwo się aplikuje i odgazowuje raz dwa.
-
Hej, jakoś nie mam siły ostatnio nic czytać i pisać.
Zastanawiam się czy dostałam już @ bo od trzech dni znowu krwawie i to nawet sporo a to 5 tydzień po porodzie. Ginekolog dopiero za dwa tygodnie i tak gdybam czy się tym przejmować czy czekać 🙈 nic mnie nie boli i to jest właśnie dziwne bo pamiętam, że poprzednio bolało normalnie a teraz tylko krew i trochę skrzepow. Któraś już miała pierwszą miesiączkę po porodzie?
A tak to dni płyną, mała już ma 3900 gram i ciągle by wisiała na cycu. Pulpet z niej straszny i lubi tylko na rączkach spać 🙈 -
Aly078 wrote:Jak będziecie ubierać maluchy zimą na wyjście z domu? Tak się zastanawiam bo starszej zaczęłam już coś szukać, a z małą mam problem.