X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2023
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2023

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi__ wrote:
    Była próba po 5 tygodniach, fajnie po takim czasie, ale bez szału 😅 sucho, trochę ból. Jestem jeszcze przed wizytą kontrolna u ginekologa i fizjo

Ja jestem 4 tygodnie po, i się już waham czy spróbować 🫢 po operacji szybko doszłam do siebie, blizna ładnie się zagoiła i mnie nie boli.

• eweljina Ekspertka

Wysłany: 14 września, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zapodaj.net/plik-VhdkHQQnKb

💪💪

Dzisiaj pierwszy raz jestem totalnie nieprzytomna, oby ta noc była łaskawsza 😂

E
    age.png
  • Maura Ekspertka

Wysłany: 14 września, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciąża2023 wrote:
    Ja jestem 4 tygodnie po, i się już waham czy spróbować 🫢 po operacji szybko doszłam do siebie, blizna ładnie się zagoiła i mnie 3nie boli.
    Ja tez jestem po cc i w ubiegłym tygodniu mój lekarz dał nam zielone światło, więc skoro u Ciebie wszystko ok, to pewnie nie ma się czego obawiać ;)

age.png
  • Mamitka Autorytet

Wysłany: 14 września, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrud88 wrote:
    Ehh w sumie miesiąc mija a ja mogę spokojnie o tym powiedzieć. Dzień po porodzie dowiedziałam się, że Ignacy urodził się z wadą wrodzoną. Przedwcześnie zrósł mu się szew strzałkowy. Tylko dzięki temu że rodziłam w super szpitalu, lekarze się zorientowali i zrobili usg szwów czaszkowych. Ta wada czasem przez lata jest niewykrywana. U szczęście w nieszczęściu wykryta błyskawicznie i mały ma szansę na zabieg maloinwazyjny. Teraz idziemy tylko na diagnostykę i określenie sposobu operacji. Kolejne szczęście że w Olsztynie jest jeden z najlepszym ośrodków w Europie w w leczeniu tej wady. Ciezki rok przed nami ale jestem nastawiona na działanie.
    Mój kochany Ingacy dziś kończy miesiąc:) z tej okazji nie śpi od 5...:D
    Trzymam mocno kciuki 🥰 Najważniejsze że zostało to wykryte szybko i możecie działać odpowiednio!

Marrud88 lubi tę wiadomość

age.png
    18.07.2023 - córeczka Maja 👶
  • Mellow Autorytet

Wysłany: 15 września, 03:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kto jeszcze nie śpi o 3, bo karmi / nosi / usypia małego piernika?
    Palec pod budkę🤪

age.png

Mum, wife, lawyer 👨‍👩‍👧‍👧👜
    08.2019 👧
    07.2023 👧
  • Marrud88 Autorytet

Wysłany: 15 września, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś jakiś luksus pospał od 21 do 03.30 od miesiąca nie przespałam ciągiem tyłu godzin :D

preg.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 15 września, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mellow wrote:
    Palec pod budkę🤪
    My wtedy sie karmilismy od 24 budzil sie co 1h ,od 5 nie spi do teraz

age.png
  • Magdalena1984 Znajoma

Wysłany: 15 września, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny🙂 z racji tego ,ze jest tu bardzo dużo mam ,przyszłych mam , chciałabym Wam przedstawić ofertę dodatkowego zarobku ,która być może Was zainteresuje .
    Od półtora roku działam w branży marketingowej z fajnym zyskiem ,prowadzę prywatną grupę informacyjna gdzie możecie sobie dołączyć poprzez link poniżej 🙂

https://bit.ly/Magdalena-Markowska-praca-zdalna

Dodatkowo jeśli ta oferta Was nie zainteresuje działam również w Livegood ,mega mlm gdzie zarabia każdy ! bez jakiejkolwiek sprzedaży 🙂

Poniżej przesyłam również dostęp do stronki 🙂

Więcej informacji na stronie ⬇️

♾️ https://magdalenamarkowska.my.canva.site/livegood

Serdecznie Was pozdrawiam 🙂😉🥰

• Aly078 Koleżanka

Wysłany: 15 września, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dostała któraś ten zestaw próbek z Amazon? Bo do mnie nic nie przyszło :( I teraz nie wiem czy dalej czekać czy może coś źle wypełniłam?

Inna sprawa polecacie jakieś zawieszki do smoczków?

• Kasiabasia91 Nowa

Wysłany: 15 września, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, czy istnieje u waszych dzieci konieczność podcięcia wędzidelka? Jeśli tak, to z kim to konsultowalyscie?
    Mi jedna doradczyni laktacyjna powiedziała, ze wszystko Ok, a druga, ze jej zdaniem nie do końca ok.z powodu wedzidelka moje dziecko może być niespokojne podczas karmien.

Widziałam, ze niektóre z was maja ten sam problem - dużo mleka w nocy, mało zwłaszcza wieczorami (skutkujące niespokojnymi karmieniami) - jeśli udało wam się jakoś rozwiązać ten problem/znaleźć przyczynę, dajcie znac :)

• welonka Autorytet

Wysłany: 15 września, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiabasia91 wrote:
    Hej dziewczyny, czy istnieje u waszych dzieci konieczność podcięcia wędzidelka? Jeśli tak, to z kim to konsultowalyscie?
    Mi jedna doradczyni laktacyjna powiedziała, ze wszystko Ok, a druga, ze jej zdaniem nie do końca ok.z powodu wedzidelka moje dziecko może być niespokojne podczas karmien.

Widziałam, ze niektóre z was maja ten sam problem - dużo mleka w nocy, mało zwłaszcza wieczorami (skutkujące niespokojnymi karmieniami) - jeśli udało wam się jakoś rozwiązać ten problem/znaleźć przyczynę, dajcie znac :)
    My mamy do podciecia najlepiej udac sie do neurologopedy u nas to on stwierdzil wezidelko do podcieicia i laryngolog dzieciecy tez stwierdzi . Zgadza sie tak samo moze kiec przez to wzdecia ,jesc nerwowo lapczywie ,miec czesto czkawke ,moga bolec caly czas brodawki

age.png
  • adukow Autorytet

Wysłany: 15 września, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aly078 wrote:
    Hej, dostała któraś ten zestaw próbek z Amazon? Bo do mnie nic nie przyszło :( I teraz nie wiem czy dalej czekać czy może coś źle wypełniłam?

Inna sprawa polecacie jakieś zawieszki do smoczków?

Mi też Amazon nie wysłał.. może już po akcji

age.png
  • Marrud88 Autorytet

Wysłany: 15 września, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak u nas są takie nerwowe karmienia zwłaszcza wieczorem, winą są wzdęcia. Dziś była położna i akurat na szczęście wypadło takie karmienie. Ona w trakcie karmienia ucisnela mu brzuch w odpowiednim miejscu, natychmiast się odgazował, zrobił kupę i zaczął spokojnie jesc. Mało tego zasnął tak głęboko że przebrałam mu pieluchę i spał dalej....
    A najdziwniejsze jest to, że brzuch ma miękki, masuje Mu a był biedny tak zagazowany...
    Teraz wieczorem to samo.
    A to ze jest więcej mleka w nocy to u mnie wynik trochę dłuższych przerw. W ciągu dnia potrafi godzinami ciumkac.

preg.png
  • Szyharku Ekspertka

Wysłany: 15 września, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrud88 a może spróbujcie rurek windi ? Ja kupiłam, nie takie straszne jak wygląda. Nam położna poleciła, a naprawdę łatwo się aplikuje i odgazowuje raz dwa.

-Dwójka dzieci na pokładzie (9 i 6)
    -listopadowe poronienie samoistne 5tc
    -4.12 - 2 kreski 🥰
    -6. 12 - beta 149, progesteron 24,9
    17.12 - beta 12226
    19.12 - zarodek i serduszko (6t+2d)
    7.01 - 2 cm malucha, serce bije, wszystko gra ;)
    4.02 - 6,5 cm, usg w porządku, prawdopodobnie dziewczynka ;)
  • eweljina Ekspertka

Wysłany: 16 września, 03:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mellow wrote:
    Palec pod budkę🤪

Jaaa haha a jak plecy bolą mmm

E
    age.png
  • Mimi__ Autorytet

Wysłany: 16 września, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostaliśmy wyniki kupki i wg położnej to może być nietolerancja bmk 🙄 jakoś nie chce mi się w to wierzyć, no ale próbujemy. Ja mam odstawić nabiał i wrzucić jedno mleko mm HA zamiast cycka i zobaczyć czy się poprawi. W poniedziałek skonsultujemy to z pediatra bo jednak położna to nie to samo.

21.12.2020 IUI
    09.09.2021 córka ❤️
    age.png

21.11.2022 IUI
    08.08.2023 syn💙
    age.png
  • Marrud88 Autorytet

Wysłany: 16 września, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szyharku wrote:
    Marrud88 a może spróbujcie rurek windi ? Ja kupiłam, nie takie straszne jak wygląda. Nam położna poleciła, a naprawdę łatwo się aplikuje i odgazowuje raz dwa.
    Zamówiłam je właśnie. U Córka używaliśmy sporadycznie i się sprawdzały. Tu mnie zmyliło że Ignacy brzuch ma miękki...

preg.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 17 września, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jakoś nie mam siły ostatnio nic czytać i pisać.
    Zastanawiam się czy dostałam już @ bo od trzech dni znowu krwawie i to nawet sporo a to 5 tydzień po porodzie. Ginekolog dopiero za dwa tygodnie i tak gdybam czy się tym przejmować czy czekać 🙈 nic mnie nie boli i to jest właśnie dziwne bo pamiętam, że poprzednio bolało normalnie a teraz tylko krew i trochę skrzepow. Któraś już miała pierwszą miesiączkę po porodzie?

A tak to dni płyną, mała już ma 3900 gram i ciągle by wisiała na cycu. Pulpet z niej straszny i lubi tylko na rączkach spać 🙈

age.png
  • Aly078 Koleżanka

Wysłany: 17 września, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak będziecie ubierać maluchy zimą na wyjście z domu? Tak się zastanawiam bo starszej zaczęłam już coś szukać, a z małą mam problem.

• Arga Autorytet

Wysłany: 18 września, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aly078 wrote:
    Jak będziecie ubierać maluchy zimą na wyjście z domu? Tak się zastanawiam bo starszej zaczęłam już coś szukać, a z małą mam problem.
    Na długie body, spodenki i skarpetki będę zakładać kombinezon. I wiadomo czapeczka i jakiś szalik. W wózku pewnie będę jeszcze kłaść na kocu i przykryje kocykiem. Gorzej do chusty bo powinno się mieć kombinezon bez stóp więc pewnie kupię jakieś dresy ocieplane, podwójne skarpety i mam takie buciki na rzepy. I chyba będę zakładać bluzę xxxl 🤣

age.png
‹‹ 372 373 374 375 376 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ