Sierpniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Ada, jestem z Tobą duchem! Jesteś silną babką 💪🏼
My właśnie po szczepieniu. Zdecydowaliśmy się na te klasyczne, nieskojarzone. Pacjentka odsypia 🤗 pytali czy dokarmiam mm, bo bobo ładnie przybiera. Także moja laktacja chyba w końcu jest git!ada.d lubi tę wiadomość
-
Moje małżeństwo ma już ponad 4 kg. W dzień ładnie śpi ale wieczorem jest masakra 🙈położna poleciał espumisan ale mówiła, że nie trzeba probiotyku dawać teraz. W sumie poprzedni też nie dawałam a teraz jak daje o przez miesiąc i przerwa więc chyba teraz zrobię podobnie. Muszę zapisać się prywatnie do lekarza co nie daje chemii jak leci.
Widzę, że młoda zaczyna się uśmiechać, obserwuje otoczenie i chce być noszona jak panisko na rękach 😅 głowę podnosi szalona ale nie bardzo więc do fizjo pójdziemy pewnie w październiku. -
Ada, też trzymam kciuki, Twoja historia, a zwłaszcza jej tempo, robi wrażenie. Ważne, żeby był happy end💪
U nas po skoku siódmego tygodnia wreszcie wyszło słońce - Pola zaczęła przesypiać nocki 20:00-9:00 z dwoma przerwami na karmienie o 1:00 i o 5:00. Dzieki temu ja wieczorem mam jeszcze trochę czasu dla starszej i sypiam ok. 7h, co diametralnie poprawiło mi jakość życia 🙂
Widzę też duży update społeczny, Polka bardzo już łapie kontakt wzrokowy, śmieje się często, ładnie też zaczęła trzymać linię środkową ciała.
Niestety wróciły też złe rzeczy - refluks znowu w natarciu, co spowodowało wzmożone napiecie obreczy barkowej. Pola nie chce leżeć na brzuchu, jak już leży to przechyla sie na jedną stronę i robi wysoki podpór. Czeka nas fizjoterapia ☹️ Pojawiła się też przepuklina pępkowa 😬
Dziś lecimy na szczepienie, to zapytam o te kwestie pediatrę. Mam nadzieję, że Młoda będzie spać po szczepieniu, bo zaplanowałam sobie małe zakupy ciuchowe🤪
-
Mellow nam pediatra powiedzial ze nic sie nie robi poki co z przepuklina , ukladsv jak najwięcej na brzuchu na twardym ,nie powalac duzo plakac i napinac sie .
U nas glowe podnosi ale nie jakos super ale ma dosc duza glowe i moze byc mu ciezko .
U nas drmat pobudki w nocy zo 1.5-2 h w dzoen spi na dworze albo na rekacj po 15 min -
My po szczepieniu, poszło wszystko ok, choć cięzko się patrzyło na cierpienie Polutka przy wkłuciach☹️ Nie wyobrażam sobie jakby tych wkłuć miało być 4 czy 5 jak przy tych darmowych szczepionkach🙊 Pola polubiła za to Rotatek, pewnie dlatego, że ta szczepionka jest słodka😀
Wagę mamy juz 5200g, obwód główki 39 cm. Na wypukły pępek dostałyśmy skierowanie do chirurga.
Pola po szczepieniu pięknie zasnęła, więc 3h mogłam pochodzić po galerii 🤭 Obkupiłam ją już trochę na jesień w C&A i w Zarze.
Adukow, my mamy te czapeczke, jest taka fajna, że kupiłam juz na zapas rozmiar 68. Dzieki troczkom sie nie przekreca i nie spada z główki
https://www.smyk.com/p/czapka-niemowleca-bezowa-lovely-day-pinokio-iC1-02-2211-05/i7381959adukow lubi tę wiadomość
-
U Nas też lekarz mowil ze z ta przepuklina nic się nie robi układać ma brzuch i powinna sama zniknąć za jakiś tam czas.
Mojej siostry córka ma 2,5 latka i u nich nadal jest więc dostały skierowanie do chirurga.
My dziś po wizycie u fizjo,napięcie nadal jest,główka bez większej poprawy więc wizyty będziemy mieć co tydzień żeby popracować nad jego czaszka,asymetria itp.10.2013-synek👶🩵
07.2023-synek👶💙
01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔 -
Chantell88 wrote:U Nas też lekarz mowil ze z ta przepuklina nic się nie robi układać ma brzuch i powinna sama zniknąć za jakiś tam czas.
Mojej siostry córka ma 2,5 latka i u nich nadal jest więc dostały skierowanie do chirurga.
My dziś po wizycie u fizjo,napięcie nadal jest,główka bez większej poprawy więc wizyty będziemy mieć co tydzień żeby popracować nad jego czaszka,asymetria itp. -
Hej kochane, ja już po wszystkimi. Usunęli miejsce w którym był guz i jeden węzeł, czuje się świetnie. W nocy nawet pospałam, bo dostałam jakiegoś procha na dobry sen. Dziś wracam do domu. Usycham z tęsknoty za moimi chłopakami, czuje się jakby mnie już z miesiąc nie było w domu.
Mąż świetnie sobie poradził, nie mogłam wymarzyć sobie lepszego taty dla mojego synka. Pierwszej nocy Staś trochę popłakiwał, ale dziś spał bardzo spokojnie.
Dziękuję Was za słowa wsparcia!zasada, Maura, Chantell88, Mellow, Edyta1, Mamitka, Farfalla, Arjada, Vilka, Aliya, Arga, Megi93 lubią tę wiadomość
-
Ada to świetne wiadomości. Dobrze, że się dobrze czujesz i że chłopaki tak świetnie ogarnęli. Zupełnie inaczej się "myśli o sobie" kiedy wiesz, że dziecko ma dobrą opiekę, że nic mu nie grozi, jego potrzeby będą doskonale zaspokojone itp.
A powiedz mi jak ma wyglądać teraz dalsze leczenie? Już wiadomo czy musisz czekać na jakieś wyniki itp? -
My dziś od 12 na spacerze, a dopiero teraz Pola usnęła, to jest twardy zawodnik. Wcześniej było wierconko w wózku, dwa karmienia, kupa po pachy, śmieszki do przechodniów itd.😄
Niech to latko się nie kończy, jest tak super spędzać całe dnie z wózkiem na dworze ☀️❤️ -
zasada wrote:Ada to świetne wiadomości. Dobrze, że się dobrze czujesz i że chłopaki tak świetnie ogarnęli. Zupełnie inaczej się "myśli o sobie" kiedy wiesz, że dziecko ma dobrą opiekę, że nic mu nie grozi, jego potrzeby będą doskonale zaspokojone itp.
A powiedz mi jak ma wyglądać teraz dalsze leczenie? Już wiadomo czy musisz czekać na jakieś wyniki itp?
Teraz jeszcze 16 wlewów herceptyny co 3 tygodnie i radioterapia, ale ilość naświetlań będzie zależała do tego co wyjdzie w badaniach histopatologicznych.Mamitka lubi tę wiadomość
-
Ada, a Ty przed operacją też miałaś podawaną herceptynę? Coś kojarzę, ze jakis czas temu było spore zamieszanie wokół refundacji tego leku, bo ponoc on jest bardzo skuteczny jesli podaje sie go przed i po leczeniu operacyjnym, a w PL daje sie go tylko po i tylko przy określonej wielkosci nowotworu
-
Salea wrote:Chantell a jaka macie asymetrię? U nas też jest, ale ani pediatra ani fizjo nic nie zlecały. Niby nie jest duża ale ja ta asymetrię widzę i nie zmienia sie na lepsze, nie wiem czy reagować u innego specjalisty czy czekać.
Asymetrie główki przez to że upodobał sobie jedna stronę,przez to też kosc czolowa po jednej stronie jest jak by bardziej wypukła.. wszystko jest do wypracowania wiec działamy.
Mi położna zwróciła na to uwagę,pozniej pediatra ,poszliśmy do fizjo.. pokazała jak ćwiczyć i kontrola za 3 tyg ale niestety efekty srednio zsdawalajace dlatego będziemy chodzic co tydzień żeby ona mu te mięśnie bardziej rozluznila10.2013-synek👶🩵
07.2023-synek👶💙
01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔 -
ada.d wrote:Teraz jeszcze 16 wlewów herceptyny co 3 tygodnie i radioterapia, ale ilość naświetlań będzie zależała do tego co wyjdzie w badaniach histopatologicznych.
Ja za to jestem po usg piersi bo ze 2 tygodnie temu prawie zawał dostałam jak mi coś dziwnego się stało ze skórą na piersitej operowanej🙄 niby 10 lat i staram się nie myśleć ale tutaj naprawdę się wystraszyłam. Dobrze że mam dobrą duszyczkę (lekarza) który mnie prowadzi od tych 10 lat i wziął mnie odrazu na usg i okazało się że nic tam nie ma🙃 ale kurcze stresu się najadlam jak cholera a to wydaje mi się było związane z hormonami bo zaraz okres dostałam. W październiku obowiązkowa mammografia 😇
-
My jesteśmy od niedzieli po zmianie mleka na kozie.
To już nasze 4 mleko i nie chce zapeszać bo Maja dzisiaj ma pierwszy dzień od naprawdę niepamiętnych czasów jak zrobiła normalnie w ciągu dnia kilka drzemek. Ja myślałam że ona poprostu tak ma że w dzień nie spi ale teraz widzę że mimo że na początku nie bylo widac że ją męczą kolki w ciągu dnia to jednak ten twardy brzuch ją musiał boleć przez cały czas co się z czasem nasilało oczywiście. Póki co 0 ale dosłownie 0 kolek, brzuszek miękki kupki piękne I co najważniejsze że noc przespała bez wicia się od 20 do 4:30 jesteśmy zachwyceni bo widzimy że ona odpoczywa❤ To była mam nadzieję dobra decyzja ale już nie mieliśmy nic do stracenia bo o ile na początki było powiedzmy ok na tym beilon comfort (idealu nie bylo i z kazdym dniem się kolki nasilały)to już w niedzielę był koszmar i szybka decyzja zapadła żeby zmienić mleko. -
Moja malutka kończy dziś 5 tygodni. Jeśli do tej pory nie było kolek, to czy możliwe, że już ich nie będzie wcale? Karmię tylko i wyłącznie piersią.
Mamitka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Vilka wrote:Moja malutka kończy dziś 5 tygodni. Jeśli do tej pory nie było kolek, to czy możliwe, że już ich nie będzie wcale? Karmię tylko i wyłącznie piersią.
Vilka lubi tę wiadomość