X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2023
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2023

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2023, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga wrote:
    Na długie body, spodenki i skarpetki będę zakładać kombinezon. I wiadomo czapeczka i jakiś szalik. W wózku pewnie będę jeszcze kłaść na kocu i przykryje kocykiem. Gorzej do chusty bo powinno się mieć kombinezon bez stóp więc pewnie kupię jakieś dresy ocieplane, podwójne skarpety i mam takie buciki na rzepy. I chyba będę zakładać bluzę xxxl 🤣

Ja do chusty planuje ubrać tak jak ty, tylko bez kombinezonu i kupić kurtkę z miejscem dla malucha. Wydaje mi się że w kombinezonie byśmy się w dwójkę ugotowali 🤣

• Arga Autorytet

Wysłany: 18 września 2023, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi__ wrote:
    Ja do chusty planuje ubrać tak jak ty, tylko bez kombinezonu i kupić kurtkę z miejscem dla malucha. Wydaje mi się że w kombinezonie byśmy się w dwójkę ugotowali 🤣
    Do chusty to bez kombinezonu 😅

age.png
  • Mamitka Autorytet

Wysłany: 18 września 2023, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja dzisiaj skończyła 2 miesiące . Oczywiście kolki musiały się nasilić a było już tak dobrze. Znowu zmiana mleka ale mamy nadzieję że jej pomoże. Póki co zasnęła idealnie po raz pierwszy od jakiegoś tygodnia.

age.png
    18.07.2023 - córeczka Maja 👶
  • Salea Autorytet

Wysłany: 18 września 2023, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj podcinaliśmy wędzidełko, mam nadzieję że trochę pomoże to młodemu z jedzeniem, wzdęciami i kolkami. Póki co ciągle mamy nocne karmienia co 2 godz, z czego potrafi wisieć na cycku nawet godzinę. Jedynym pocieszeniem jest, że takie interwały trwają czasem nawet do 8, więc tego mojego spania też jest trochę więcej.
    Od jutra zaczynamy masaże wędzidełka, podobno pierwszy tydzień po podcięciu jest kluczowy w tych ćwiczeniach, też wam tak mówili?

• Marrud88 Autorytet

Wysłany: 18 września 2023, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pod chustę normalnie ubieram i na siebie coś zarzucam. Też planuje zakup kurtki dla dwojga:)

preg.png
  • eweljina Ekspertka

Wysłany: 19 września 2023, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale cisza, ale rozumiem doskonale - dość absorbujące jest życie z niemowlakiem 😅 podziwiam mamy z więcej niż jedną pociecha, serio!

E
    age.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 19 września 2023, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salea wrote:
    My dzisiaj podcinaliśmy wędzidełko, mam nadzieję że trochę pomoże to młodemu z jedzeniem, wzdęciami i kolkami. Póki co ciągle mamy nocne karmienia co 2 godz, z czego potrafi wisieć na cycku nawet godzinę. Jedynym pocieszeniem jest, że takie interwały trwają czasem nawet do 8, więc tego mojego spania też jest trochę więcej.
    Od jutra zaczynamy masaże wędzidełka, podobno pierwszy tydzień po podcięciu jest kluczowy w tych ćwiczeniach, też wam tak mówili?
    Dzisiaj akurat bykismy u neurologopedy i mowil nam ze wanze sa masaze przed podcieciem i po podcieciu my masujemy juz dwa tygodnie teraz ze wzgledu na katar mamy przerwe,nam kazla przyjsc do niej dzien przed podcieciem i wciagu dwoch dni po podcieciu mamy byc u niej . My ciagle czkelamy na terminy na październik u nas jest jedna osoba i to prywatnie ktora to robi .

Ewelelijna powiem szczerze ze wolabym miec pod opieka dwoje malych dzieci , moja 5 lataka potrafi mnie rozlozyc w ciagu 10 minut to jest taki relekoster emocjonalny , potrafię w chwile poczuc sie ze jetem zla mama bo nie potrafie oganrac jej tego co czuje . Nie wiem czy to taki wiek czy na to mial wplyw pojawienie sie rodzenstwa ale pewnie jedno i drugie .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2023, 11:29

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2023, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pediatra mówi że to nietolerancja laktozy a nie BMK. Bądź tu człowieku mądry 🤣 u nas na szczęście te kolki się skończyły na razie, od 4 dni nie ma krzyków, kupką lepsza i bez bólu. Ja już nie wiem komu wierzyć 🙈 cały czas dostaje delicol teraz mamy przejść na kolzym i zobaczymy co dalej, ważne że się nie drze.

No ale jeśli chodzi o leżenie na brzuchu to u nas na to na razie nie ma szans, poleży max 5 minut i się wkurza

• Chantell88 Autorytet

Wysłany: 19 września 2023, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salea wrote:

Nam kazali masować przed podcięciem i po podcięciu 5 tygodni.

U Nas kołki i wzięcia troche przystopowaly ale idealnie jeszcze nie jest.
    Dla mnie najważniejsze że robi kupy bo z tym był duży problem.

Mamitka,jakie teraz macie mleko?
    My przeszliśmy na Bebiko Comfort i dzięki temu te kupy ruszyły.

Czy Wasze dzieciaczki tez tak "miałczą" w godzinach późno popołudniowych? Bo mój mały jak w zegarku,codziennie od 17 zaczyna jęczec,kwilkac itp😅 taki codzienny jego rytuał.

Musieliśmy kupić poduszkę ortopedyczna bo uparcie upodobał sobie jedna stronę do leżenia i koniec.. a już delikatnie zaczęła mu się spłaszczać tą stroną wiec nie ma na co czekać,jutro idziemy do fizjo wiec sprawdzimy czy jakues postępy są.

10.2013-synek👶🩵
    07.2023-synek👶💙
    01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔
  • ada.d Autorytet

Wysłany: 19 września 2023, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja już w szpitalu, jutro operacja i mam nadzieję, że w czwartek wypuszczą mnie do domu.
    Powiem Wam, że serce mi pękło jak wychodziłam rano, od wczoraj wylałam morze łez, a tęskno jakby mnie już z miesiac nie było. Bardzo ciężko się rozstać z tak małym dzieckiem. Jedyny plus jaki widzę to taki, że może uda mi się dziś przespać ciągiem więcej niż 3 godziny.
    Trzymajcie proszę kciuki, żeby jutrzejszą operacja poszła gładko.

Kocia i Psia mama 😺🐶
    👰‍♀️🤵‍♂️ 18.04.2015r
    age.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 19 września 2023, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada.d wrote:
    Hej dziewczyny, ja już w szpitalu, jutro operacja i mam nadzieję, że w czwartek wypuszczą mnie do domu.
    Powiem Wam, że serce mi pękło jak wychodziłam rano, od wczoraj wylałam morze łez, a tęskno jakby mnie już z miesiac nie było. Bardzo ciężko się rozstać z tak małym dzieckiem. Jedyny plus jaki widzę to taki, że może uda mi się dziś przespać ciągiem więcej niż 3 godziny.
    Trzymam kciuki zeby wszytsko sie udalo i za szybki powrot do swoich chlopakow. Ja jak w spzitalu wyladowalam przy pierwszej corce tez pocieszalam sie tym ze chociaz moge sie wyspać ,niesty mialam na sali pania ktora strasznie chrapala:d

ada.d lubi tę wiadomość

age.png
  • Maura Ekspertka

Wysłany: 19 września 2023, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada.d wrote:
    Ada, trzymam kciuki! Powodzenia! Jesteś mega dzielna i silna. Wkrótce będziesz w domu z maleństwem :)

ada.d lubi tę wiadomość

age.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 19 września 2023, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki

ada.d lubi tę wiadomość

age.png
  • Maura Ekspertka

Wysłany: 19 września 2023, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy stosujecie BioGaię? Ponoć po cc wszystkie dziecie powinny dostawac probiotuki, a jak jest u Was? Dostałyście takie zalecenie?

Umówiłam nas prywatnie do pediatry, bo małej ewidentnie coś jest. Jest bardzo niespokojna, pręży się, często przy wyproznianiu zapłacze, dziś śpi prawie cały dzień na zmianę z awanturkami o pierś, a przy piersi poszarpie, pobawi się i wcale dużo nie je. Nie wiem już co mam o tym myśleć. Mam nadzieję, że to ma związek tylko ze skokiem rozwojowym. Czuję się fatalnie, tak mi jej szkoda, bo widzę, że cierpi, a do tego padam na twarz.

age.png
  • Salea Autorytet

Wysłany: 19 września 2023, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki mocno zaciśnięte! Za niedlugo zapomnicie o rozłące, trzymaj się ciepło i szybciutko wracaj do formy i do swojego synka!

ada.d lubi tę wiadomość

• welonka Autorytet

Wysłany: 19 września 2023, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maura wrote:
    Dziewczyny, czy stosujecie BioGaię? Ponoć po cc wszystkie dziecie powinny dostawac probiotuki, a jak jest u Was? Dostałyście takie zalecenie?

U mnie porod sn ale dostalismy zalecenie podawac biogaje mi polozna mowila ze kazde dziecko powinno przyjmowac probiotyk .

age.png
  • Maura Ekspertka

Wysłany: 19 września 2023, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    U mnie porod sn ale dostalismy zalecenie podawac biogaje mi polozna mowila ze kazde dziecko powinno przyjmowac probiotyk .
    Welonka, a jak mały reaguje na kropelki? Jak wyczytałam, że jest na bazie oleju, jak Wit.d, to się trochę przerazilam;) ja od dziś stosuję, bo dopiero otrzymałam taką informacje. Może pomoże na brzuszek.

age.png
  • Chantell88 Autorytet

Wysłany: 19 września 2023, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada kciuki! Będzie dobrze.

Maura my też podajemy priobiotyk tak nam położna zaleciła od samego początku.

Maura, ada.d lubią tę wiadomość

10.2013-synek👶🩵
    07.2023-synek👶💙
    01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔
  • Farfalla Przyjaciółka

Wysłany: 19 września 2023, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada, Ty prze-dzielna istoto! Trzymam mocno kciukasy za jutrzejszą operację i żebyś mogła w czwartek mocno przytulić swojego syneczka ❤️

ada.d lubi tę wiadomość

age.png
  • zasada Ekspertka

Wysłany: 20 września 2023, 00:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada trzymam kciuki z całej siły! Będzie dobrze.😊✊🏻✊🏻✊🏻✊🏻 powodzenia!😊💪🏻

ada.d lubi tę wiadomość

age.png
‹‹ 373 374 375 376 377 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ