Sierpniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Czuje ze ten sezon chorobowy bedzie dla nas ciezki , Antkowi katar sie skonczyl , to maz w piatek byl w Poznaniu na targach i przywiozl jakiegos wirusa wymioty,bol glowy uszow . Od razzu poszedl do innego pokoju i sedzi tam caky czas ja z dzieciakami w drugim caly czas oczyszacz u nas chodzi teraz nom stop . Mam nadzieje ze dzieciki nie zlapia a szczególnie Antek
-
nick nieaktualnyU nas odpukać skończyły się krzyki. Do każdego jedzenia Kolzym rozwiązał sprawę, co za ulga.
Za to młoda wpadła w bunt dwulatka na pełnej i chce nas wykończyć. Teraz ona wyje o wszystko. Nie chciała iść do żłobka to ją prawie butem wepchnęłam bo jest nieznośna 🙈 -
Mellow wrote:Ja dziś dostałam okres🤦♀️ Masakra, karmię od początku tylko piersią, wciąż mam połogowe huśtawki nastrojów czy linea negra, a moje ciało uznało, że już pora🤦♀️
-
Mimi__ wrote:U nas odpukać skończyły się krzyki. Do każdego jedzenia Kolzym rozwiązał sprawę, co za ulga.
Za to młoda wpadła w bunt dwulatka na pełnej i chce nas wykończyć. Teraz ona wyje o wszystko. Nie chciała iść do żłobka to ją prawie butem wepchnęłam bo jest nieznośna 🙈 -
nick nieaktualny
-
U Nas Delicol pomógł ,poki co odpukać kolki i gazy poszły na bok.. wiec zaczęliśmy dawać tylko do rannego i wieczornego mleczka.
Dzis mieliśmy drugie bioderka,migusuem poszlo i wszystko ok:).
Czy Wam te dni tez uciekają jak szalone? Bo mi strasznie..przymierzam się do porządków w szafach i zabawkach starszego ale moja doba jest za krotkaWiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2023, 14:26
10.2013-synek👶🩵
07.2023-synek👶💙
01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔 -
A ja się czuje jak nowonarodzona, drugą noc z rzędu Zuzia spała od 22 do 4/5, a po jedzeniu jeszcze do 7. Dziś w ogóle śpi mi od 9 do 13, z małymi wybudzeniami w sklepie, i teraz po 14 znowu. Aż nie wiem co mam ze sobą zrobić i się martwię czy ona czasem nie jest chora.
Kataru w ciągu dnia nie widać, jedynie po śnie coś pokaszle, słychać że jej spływa, ale nie wiem co. Poza tym jest pogodna, mało płacze... I człowiek nie wie czy się martwić czy się cieszyć 🙈-Dwójka dzieci na pokładzie (9 i 6)
-listopadowe poronienie samoistne 5tc
-4.12 - 2 kreski 🥰
-6. 12 - beta 149, progesteron 24,9
17.12 - beta 12226
19.12 - zarodek i serduszko (6t+2d)
7.01 - 2 cm malucha, serce bije, wszystko gra
4.02 - 6,5 cm, usg w porządku, prawdopodobnie dziewczynka -
My po szczepienie. Na razie odpukać wszystko ok. Ale nie było to miłe doświadczenie
Martwi mnie trochę, bo od wagi urodzeniowej Olek przytył kilogram, pediatra mówi, że nie martwi jej to ale za 2tyg kontrola. Karmie piersią i je sporo, do tej pory przybierał ładnie a teraz nie wiem dlaczego tak i oczywiście kolejny powód do zmartwien -
eweljina wrote:My po szczepienie. Na razie odpukać wszystko ok. Ale nie było to miłe doświadczenie
Martwi mnie trochę, bo od wagi urodzeniowej Olek przytył kilogram, pediatra mówi, że nie martwi jej to ale za 2tyg kontrola. Karmie piersią i je sporo, do tej pory przybierał ładnie a teraz nie wiem dlaczego tak i oczywiście kolejny powód do zmartwien
Martwisz się, że za mało przytył ? Moja córka też od urodzenia przybrała kilogram i wydaje mi się, że jest to idealny przyrost. Noworodki powinny przybierać około 200 g na tydzień i po 5 tygodniach wychodzi kilogram. Nie masz co się martwićeweljina lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mellow wrote:Ja dziś dostałam okres🤦♀️ Masakra, karmię od początku tylko piersią, wciąż mam połogowe huśtawki nastrojów czy linea negra, a moje ciało uznało, że już pora🤦♀️
Mellow, i jak ten pierwszy okres po tylu miesiącach? Był łaskawy? Pytam bo ja właśnie dziś dostałam 🙄 -
ada.d wrote:Mellow, i jak ten pierwszy okres po tylu miesiącach? Był łaskawy? Pytam bo ja właśnie dziś dostałam 🙄
Dziwny jakiś, tylko odrobina krwawienia raptem przez 2-3 dni, za to ból podbrzusza spory 🤷♀️
U Was tez takie tropiki? Koniec września, a Pola na spacerze w samym body z krótkim, rewelacja😎☀️ Jak sobie pomyślę o zimie, tych spadających z głowy czapkach, grubych kombinezonach, to mi aż niedobrze🙈 -
eweljina wrote:U nas drugi dzień nie ma kupy, ostatnio była jedna dziennie. Baki idą kupy brak, normalne?
U nas są 3-4 dziennie i przynajmniej jedna jest aż po pachy (dosłownie). Zazwyczaj te giganty sie przytrafiaja podczas karmienia w plenerze, wiec muszę rozbierac dziecie do golasa pod chmurką i przewijac 😄 -
nick nieaktualny
-
eweljina wrote:U nas drugi dzień nie ma kupy, ostatnio była jedna dziennie. Baki idą kupy brak, normalne?
Tak normalne.
My na MM wiec zdarzyły się dni bez kupy ale przeważnie jest 1x dziennie.
Mellow No pogoda super,my też dzisiaj tylko w krótkim bodziaków ale widzialam prognozy i od piątku ma się coś popsuć10.2013-synek👶🩵
07.2023-synek👶💙
01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔 -
Eweljina u nas kupy sa 3-4 na tydzien i to normalne przy kp. Tydzien u nas kupy nie ma i potem robi2-3 dni pod rzad.
Antek dzisiaj konczy 2 miesiace fajnie rozgadal sie
Dzisiaj bylismy u osteapaty ,mowil ze jesli sa problemy brzuszkowe i mama karmi piersia to zeby nie podawac dziexku probiotyk tylko zebym ja ten sam probiotyk przyjmowala . Powiedzial ze po tej wizyxie powinien spac juz lepeij i miec mniejszy problem ze wzdeciami . Jescze ma odmienne zdanie co do podcinania wezidla .
Licze na ra noc ze bedzie lepsza ,dzisiaj Antek w nocy od 3 do 6 budzil sie co 15 minut ,zebraliśmy sie i pojechalismy do osteopaty 2h drogi ledwo zywa do tego zlapalo przeziebienie cala droge bylo mi zimno xhce juz isf spac ake starsza wyspala sie w samochodzue i nie zamierza isc spac.
eweljina lubi tę wiadomość