Sierpniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
adukow wrote:Ja to przecierałam oczy ze zdziwienia jak na zegarze zobaczyłam tę godzinę! Cała nasza trójka spała jak zabita. Być może to incydentalne, oby nie! 😅
Dziewczyny, które mają poofi, jak tam, korzystacie? Ja sprzedałam na Vinted. Coś nam nie służyła. Kurde, muszę zrobić jeszcze shopping dla Małej na jesień. Podobno c&a kolekcja niczego sobie.
Oglądacie belfra? :> -
Vilka wrote:Hej dziewczyny, u nas wszystko dobrze Mam pytanie, bo zapomniałam spytać położnej, jak długo suplementuje się u malucha witaminę D?
-
adukow wrote:Ja to przecierałam oczy ze zdziwienia jak na zegarze zobaczyłam tę godzinę! Cała nasza trójka spała jak zabita. Być może to incydentalne, oby nie! 😅
Dziewczyny, które mają poofi, jak tam, korzystacie? Ja sprzedałam na Vinted. Coś nam nie służyła. Kurde, muszę zrobić jeszcze shopping dla Małej na jesień. Podobno c&a kolekcja niczego sobie.
Oglądacie belfra? :>
Kurcze i mi też ta poduszka w ogóle się nie sprawdzą. Za ile udało Ci się sprzedać na Vinted?
W c&a faktycznie super ciuszki i jakościowo całkiem nieźle wypadają. Ja kupowałam na wyprzedaży ubranka na przyszłe lato, bodziaki po 8 zł, komplety po 25zl.
A nowy belfer zapowiada się super, na Natefix polecam też serial infamia i ukochane dziecko.
Dziewczynu, jak Wy to robicie, że Wasze dzieciaki śpią tyle godzin w nocy? Staś dziś przespał 3,5h i to był wielki sukces.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2023, 17:00
adukow lubi tę wiadomość
-
Ja to się boję odezwać, bo pewnie zapeszę ale Maja też zjada o 20 około, po kąpieli, potem 22 "dojada"- tzn ja to tak nazywam, bo zwykle je co 3h a wieczorem szybciej i idzie spać. Wstaje po 5-6 i zaczynamy dzień. I to już tak od 3 tygodni dobrze.😊 Ale moi chłopcy byli tacy sami, więc może kwestia genów bardziej niż fart.🤷🏻♀️
ada.d lubi tę wiadomość
-
Marrud88 wrote:Dziewczyny a myślałyście o jakimś kursie online odnośnie noszenia, podnoszenia itp? U mnie w poniedziałek będzie doradca chustonoszenia. Nie mogę się doczekać! Już sobie z pracy zażyczyłam chustę lenny lamb, tylko czekam aż Pani mi powiedzieć jaka:)
-
Moje dziecko najdłużej ciągiem spało 5-6h, a zazwyczaj budzi się co 3-4h, więc nie marzę nawet o Waszych wynikach 😉 Zresztą jak ona się nie obudzi do 3:30-4:00, to ja ją sama budzę, bo cycki mi juz nie mogą wytrzymac od nadmiaru mleka 🙈
Ja używam Poofi i jestem zadowolona, tylko szkoda, że pokrowce takie drogie (musiałam dokupić kilka, bo Pola ulewa i je bardzo brudzi).
Jutro mam znów rozprawę zdalną, ale tym razem na szczęście stary bedzie w domu, to przejmie Polkę i nie bede jej wkładać pod togę 😅 Po południu z kolei mam ginekologa i trochę się boję czy wszystko ok po tej drugiej cesarce🫣
-
A ciuszki z C&A bardzo spoko, zamawiajcie! Body dużo lepszej jakości niż HM. Tylko małe wypadaja, Pola w tej chwili nosi juz tam rozmiar 68😶
Choć moja miloscia jesli chodzi o ubranka niemowlece są nieodmiennie Kappahl i Next, jak zamowicie raz wielopak body z Nexta, to nie kupicie juz innych 😀
-
Mellow wrote:A ciuszki z C&A bardzo spoko, zamawiajcie! Body dużo lepszej jakości niż HM. Tylko małe wypadaja, Pola w tej chwili nosi juz tam rozmiar 68😶
Choć moja miloscia jesli chodzi o ubranka niemowlece są nieodmiennie Kappahl i Next, jak zamowicie raz wielopak body z Nexta, to nie kupicie juz innych 😀
Racja, jakość Kappahla i Next nie ma sobie równych, bez porównania z ciuszkami z HM, ale różnica w cenie też znacząca.
Mellow, to z Polci musi być ładna pannica, bo Staś cały czas nosi 56 z C&A. Ale myślę, że jeszcze 2 tygodnie i wskoczy w 62. Jak byłam jeszcze w szpitalu to wyslalam męża do C&A po jakieś ubranka w rozmiarze 50 i nosił je ponad miesiąc.
-
Kappahl ma doskonałe piżamki na suwak z zamkiem w obie strony, co jest super przy przewijaniu nocnym, tylko drogie są, 2 sztuki za 129 zł. Ja je kupuję na promkach 3 za 2, wtedy mam 6 szt za 260 zł, czyli ok. 43 zł sztuka i tyle to są warte.
Teraz niedawno była ta promka i wzięłam 2 pary 68 i jedna pare juz na 74.
https://www.kappahl.com/pl-PL/dziecko/44-86/sov---mysklader/pyjamas/wzorzysta-pizama-niemowleca-2-pak/281857/
A najlepsze bodziaki z Next to te gładkie, tanie a świetne, tylko uwaga, bo wypadaja dość szerokie (łatwo sie zakładaja dzieki temu, ale moga wisieć na szczupłych bobasach)
https://www.zalando.pl/next-5pack-body-pink-nx323d0ot-j11.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2023, 20:37
ada.d, adukow lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny ile wasze miesieczne dzieci robią, robiły kupek ? U nas było kilka dziennie, a od 3 dni jedna dziennie, dziś np wcale. Mała na piersi, raz dziennie dokarmiana butelką ale to prawie od początku. Pręży się właściwie często jak zawsze, raz gazy idą, raz nie.... sama nie wiem czy to normalne czy nie-Dwójka dzieci na pokładzie (9 i 6)
-listopadowe poronienie samoistne 5tc
-4.12 - 2 kreski 🥰
-6. 12 - beta 149, progesteron 24,9
17.12 - beta 12226
19.12 - zarodek i serduszko (6t+2d)
7.01 - 2 cm malucha, serce bije, wszystko gra
4.02 - 6,5 cm, usg w porządku, prawdopodobnie dziewczynka -
Mellow wrote:Kappahl ma doskonałe piżamki na suwak z zamkiem w obie strony, co jest super przy przewijaniu nocnym, tylko drogie są, 2 sztuki za 129 zł. Ja je kupuję na promkach 3 za 2, wtedy mam 6 szt za 260 zł, czyli ok. 43 zł sztuka i tyle to są warte.
Teraz niedawno była ta promka i wzięłam 2 pary 68 i jedna pare juz na 74.
https://www.kappahl.com/pl-PL/dziecko/44-86/sov---mysklader/pyjamas/wzorzysta-pizama-niemowleca-2-pak/281857/
A najlepsze bodziaki z Next to te gładkie, tanie a świetne, tylko uwaga, bo wypadaja dość szerokie (łatwo sie zakładaja dzieki temu, ale moga wisieć na szczupłych bobasach)
https://www.zalando.pl/next-5pack-body-pink-nx323d0ot-j11.html
Te pajace z Kappahla to ulubione ubranka mojego męża, bo nie musi się męczyć z zapięciami przy nocnej zmianie pampersa 😆
Szyharku, Staś od 3 dni robi jedną, solidną kupę w ciągu dnia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2023, 21:17
-
Szyharku wrote:Dziewczyny ile wasze miesieczne dzieci robią, robiły kupek ? U nas było kilka dziennie, a od 3 dni jedna dziennie, dziś np wcale. Mała na piersi, raz dziennie dokarmiana butelką ale to prawie od początku. Pręży się właściwie często jak zawsze, raz gazy idą, raz nie.... sama nie wiem czy to normalne czy nie
Maja od początku robiła raz na dwa dni, czasami raz dziennie. Ostatnio trochę częściej się zdarzy, ale nadal to jakieś max 1,5x na dzień. Podobno są różne dzieci jedno będzie miało 6x dziennie a drugie raz na 2 dni. -
zasada wrote:Maja od początku robiła raz na dwa dni, czasami raz dziennie. Ostatnio trochę częściej się zdarzy, ale nadal to jakieś max 1,5x na dzień. Podobno są różne dzieci jedno będzie miało 6x dziennie a drugie raz na 2 dni.
Ja mam cicha nadzieje ze u nas problemy brzuszkowe beda wie konczyc , Antek od dwoch dni bardzo duzo pryta ale bez wysilku i nie jest to poprzedzone placzem czy histeriami . Od dwoch dni bobotic dalam raz . -
nick nieaktualnyada.d wrote:Ale noc za nami, masakra... Stasiek budził się co dwie godziny na mleko. A już się cieszyłam, że przesypia 3 godziny. Mam nadzieje, że to skok rozwojowy. Jestem nieprzytomn
Piona. U nas od 3.40 co godzinę i cały czas jęki. Też liczę na skok 😅 -
Szyharku wrote:Dziewczyny ile wasze miesieczne dzieci robią, robiły kupek ? U nas było kilka dziennie, a od 3 dni jedna dziennie, dziś np wcale. Mała na piersi, raz dziennie dokarmiana butelką ale to prawie od początku. Pręży się właściwie często jak zawsze, raz gazy idą, raz nie.... sama nie wiem czy to normalne czy nie
U Nas 1 max 2 dziennie ale my na MM.
Widziałam wcześniej pytanie ile dzieciaki wypijają mm to Niko ok 100 ml co 2-3h czasem nawet cos tam zostawi.
Co do nocek to Nasza dzis fajna bo pobudka o 3 i 5.40,ostatecznie wstaliśmy 6.45 wiec sie wyspaliśmy,ogólnie mały dosyc ladnie przesypia nam noce.
Czy Wasze dzieciaczki tez dzis takie senne?
Ja zdążyłam sporo rzeczy zrobić z racji tego że mlody sobie drzemeczki robi😁 zjesc śniadanie,umyć i wysuszyć wlosy,poskładać pranie,włączyć pralkę,odkurzyć,obrać ziemniaki 🤣🤣
Niestety U Nas poki co pada wiec czekamy aż przejdzie i może wynurzymy się na spacer.
10.2013-synek👶🩵
07.2023-synek👶💙
01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔 -
Dawno mnie tu nie bylo, ale moje dziecko jest zupełnie nieodkladalne. Cieszę się że Wasze bobasy takie duże już. U nas 6kg pękło. Jutro mamy szczepienie to pewnie zważą małą dokładnie.
Mam właśnie pytanie o szczepienie, jak Wasze maluszki zachowywały się po nim? Nie wiem na co się przygotować. Co najlepiej kupić na zbicie ewentualnej gorączki? Będziemy szczepić szczepionką 6w1 bo podobno ma też mniej skutków ubocznych.