Sierpniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyU mnie też była dzisiaj doradca chustonoszenia i Młody śpi jak aniołek aż szkoda mi go odwiązywać. Ja tylko się staram mu za bardzo nie kruszyć na głowę jak spokojnie jem dwoma rękoma w ciszy 😃 i też mi dziewczyna mówiła że właśnie są nosidła dla takich małych dzieci jeszcze nie siedzących i są w pełni bezpieczne. W sumie Janek ma już pięć i pół kilo więc nie jest taki malutki ale zupełnie inaczej się go nosi w chuście niż na rękach. Fakt że trochę wyje przywiązaniu ale jak tylko go mocniej docisnę to od razu się uspokaja i zasypia.
Próbowałam go już raz odłożyć ale oczywiście budzi się jak tylko dotknie materaca. -
Nasza Majusia jest bardzo silna, śmiejemy się że jakby mogła to już by chodziła 🤣🤣🤣 jest tak wszystkiego ciekawa że nie da się jej od tak odłożyć żeby nic nie widziała. Najlepiej na rączkach i to w pozycji żeby było wszystkie widać.
Ładnie trzyma główkę, do tej pory bawiłyśmy się na kocu ale właśnie jutro przyjdzie nam mata to dam znać czy polecam 😉
My dziś po szczepieniu i Maja śpi od 11 a ja nad nią czuwam. Mam nadzieję, że łagodnie przejdzie to szczepienie 🤞
https://zapodaj.net/plik-IjIekkmsaP -
Ja chyba też muszę chustę kupić...
Wczoraj i dzisiaj Jasiek miał drzemkę 20 minut w ciągu dnia dramat:D maruda...Bąki idą jeden po drugim. Dziś byłam u osteopaty i...NIC. Nie widze żadnej poprawy. Chlusta jak chlustal, zagazowany, nieszczęśliwy ;( A tyle osób chwali sobie taka wizyte. Coś tam pomasowal ale czy ja wiem czy nie bardziej taki teatr to byl:/adukow lubi tę wiadomość
-
My od 3 dni używamy delicol, dwie położne mi go polecaly i powiem Wam, że jest inaczej. Pręży się nadal, kupki robi jak robiła, ale więcej jest bączków, ja uważam, że to na plus mam nadzieję, że będzie tylko lepiej i się trochę odgazuje.
Salea, podoba mi się to nosidło! Chustę bym chciała, ale trochę się boję, czy to motanie mnie nie przerosnie, a nie chcę wydawać bez sensu kasy, na coś co przelezy w szafie 🙈 -
Magdalenkaa wrote:Ja chyba też muszę chustę kupić...
Wczoraj i dzisiaj Jasiek miał drzemkę 20 minut w ciągu dnia dramat:D maruda...Bąki idą jeden po drugim. Dziś byłam u osteopaty i...NIC. Nie widze żadnej poprawy. Chlusta jak chlustal, zagazowany, nieszczęśliwy ;( A tyle osób chwali sobie taka wizyte. Coś tam pomasowal ale czy ja wiem czy nie bardziej taki teatr to byl:/
Tak haha, ja też mam ochotę pocisnąć gościowi, że frajerów z nas zrobił 🙈 właśnie oglądamy mecz z mężem i aż mu przeczytałam Twój komentarz 😅
Co do chusty to bajka. Zrobiłyśmy 10 tys. kroków. Byłyśmy atrakcją dla przechodniów. Bobo się w końcu wyspało, bo od paru dni też miałyśmy liche drzemki takie po 20 minut.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2023, 21:23
-
A ja nadal mam opory takiego malca wkładać w nosidło... wybiorę się chyba jutro do sklepu z chustami i nosidłami w Poznaniu, gdzie doradzają i przymierzają do dziecka najbardziej odpowiednie.
U nas dziś też rekord, bo nie spała wcale od 6:30 do 13😵💫
Ddopiero na spacerze padła na 2,5h, a ja zjarałam się na maksa wedrujac w pełnym słońcu o takiej porze😅
Wy niezadowolone z osteopaty, a my idziemy jutro jeszcze raz, bo tak mi się podobało i uwazam, że Polci służy😉
Przy okazji - chce jej kupić jakaś prosta fajna grajaca zabawke, zeby ją zainteresowac bardziej na macie i skłonic do dluzszego brzuszkowania - możecie coś polecic? Macie może Linkimalsy z Fisher Price, ktory jest najfajniejszy?
-
Mellow wrote:Adukow, a u jakiego osteo byliście? My u tego o serio zrobił magię
https://www.znanylekarz.pl/olaf-nowicki/fizjoterapeuta-fizjoterapeuta-dzieciecy-osteopata
Szkoda, że nie wzięłam z polecenia. Ale już trudno, przetrawiłam to, bo byłam wkurzona po wizycie :d pozostaje mi jeszcze komentarz napisać
https://www.znanylekarz.pl/jan-grabowski/fizjoterapeuta-osteopata/poznan -
Aliya wrote:Ale mieliśmy super noc 🥰 spaliśmy ciągiem 6h, pobudka na karmienie i znowu 3h spanka, piękne to było 🥹 a po przebudzeniu dostałam kilka uśmieszków od małej🥹
O, to u nas podobnie! Zaliczyłyśmy też poranny spacer w chuście. Dziś wyjazd do prababci. Muszę nas spakować na upalny weekend ☺️ a Wy Dziewczyny jakie plany? -
Adukow my jutro też do prababci Jasia na 90te urodziny:) A w niedzielę może do Szczawnicy pojedziemy na wycieczkę hmm ma być ciepło.
U nas dziś spanie od północy do 6 rano, godzina przerwy i jeszcze 7-9.30 więc wow dla mnie jak noc w 5 gwiazdkowym hotelu haha
A wiecie, ja się nie poddaje z tym osteopata i za tydzień idę do drugiego jakiego super polecanego przez znajome:P ostatnia szansaadukow, Aliya lubią tę wiadomość
-
U Nas nocka tez fajna ale od rana było marudzenie... podejrzewam że ta rana w buźce go boli wiec wjechał paracetamol,od godziny spi,czekam aż się wybudzi zje i mykamy na spacer.
Maz w weekend w pracy wiec co do jutra to może popoludniu jakiś grill a w niedziele biorę dzieciaki i umówiłam się z koleżanką nad jeziorko,jakis spacer itp.10.2013-synek👶🩵
07.2023-synek👶💙
01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔 -
Magdalenkaa wrote:Adukow my jutro też do prababci Jasia na 90te urodziny:) A w niedzielę może do Szczawnicy pojedziemy na wycieczkę hmm ma być ciepło.
U nas dziś spanie od północy do 6 rano, godzina przerwy i jeszcze 7-9.30 więc wow dla mnie jak noc w 5 gwiazdkowym hotelu haha
A wiecie, ja się nie poddaje z tym osteopata i za tydzień idę do drugiego jakiego super polecanego przez znajome:P ostatnia szansa
U nas 88! 😄 to czekam na wieści od drugiego osteopaty :d -
Polecam Wam mate Kinderkraft 4SMART dziś nam przyszła. Jest świetna a Maja zachwycona i nawet zaczęła gaworzyc do piłki która wisi na tej macie 😍
Powiem tak jest tak zmęczona gaworzeniem, wierzganiem nogami ze szczescia że śpi mi teraz co normalnie jej się nie zdarza o tej godzinie 😅🥰
https://zapodaj.net/plik-pQtNy4p6DR -
Mam prośbę jak któraś z Was chce dołączyć do grupy na fb to napiszcie do mnie w wiadomości prywatnej lub przez prośbie o dołączenie do grupy. Napiszcie, że jesteście z OVUFRIEND inaczej Was nie dołączę bo grupa jest zamknięta a niestety codziennie dostaje po kilka próśb o dołączenie i odrzucam bo często dostaje odpowoedz, że ktoś jest z forum LIPCOWE I SIERPNIOWE MAMY 2023 i niestety takiej odpowiedzi nie uwzględniam. Jeśli Was odrzuciłam to przepraszam i napiszcie ponownie 🙃
Poniżej link do grupy:
https://www.facebook.com/groups/754444582666129/?ref=shareWiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2023, 15:05
-
U nas trzecia godzina spanka na spacerze, jestem zajarana jak czekolada łażąc po słońcu tyle czasu😄
Byłam dzis z Polą sama od rana u osteopaty i potem jeszcze w sklepie z nosidlami i chustami. Zrobilam łącznie jakies 40 km po mieście i jestem mega dumna z siebie, że dałam rade, bo Pola niezbyt lubi jazde autem, przepinanie na stelaz, wpinanie z powrotem itd
Niestety niezbyt polubiła nosidełka, ale jedno, ktore najlepiej mi leżało, wypozyczylam i potestujemy jeszcze w domu.
My nie mamy planow na weekend. Ja sie chce wyspać i jeden zaległy pozew napisac, bo mnie klient cisnie. No i dłuuugie spacery w słonku pewnie wjadą☀️
Mamitka, Maja tak grubo ubrana nie buntuje Ci sie? Polka w body na ramiaczkach tylko smiga 😀