Sierpniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
My do leżenia na brzuszku polecamy ośmiornicę z pepco, jest rewelacyjna jeździ, świeci, ma przyjemne melodyjki. Mała jest bardzo zainteresowana i coraz więcej potrafi na brzuszku wytrzymać
https://zapodaj.net/plik-bBqjMXNmNeMaura lubi tę wiadomość
04/22 26tc 👼
07/23 38tc 🌈 -
Najpierw człowiek tak czeka na kolejne kroki milowe, a potem jak się wydarzą, to ma sie już ich dość😄 Od kiedy Pola łączy rączki i chwyta zabawki, zaczęła wszystko co złapie pakować do buzi. Mam wrażenie, że jej ślina jest wszędzie. Zdecydowanie wolałam jak zjadała tylko swoje łapki😄
Za chwilę się zaczną obroty, już nie zostawimy tych małych glutków na przewijaku ani na łóżku nawet na chwilkę, potem pełzanie.. ech czas leci za szybko 😊 -
Czy skok rozwojowy może się objawiać tym że dzidzia budzi się co godzinę w nocy ? Od tygodnia jestem jak zombie... Wcześniej ładnie spala ...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2023, 13:46
-
Vilka wrote:Czy skok rozwojowy może się objawiać tym że dzidzia budzi się co godzinę w nocy ? Od tygodnia jestem jak zombie... Wcześniej ładnie spala ...
U nas też pobudki częste i w nocy je przy każdej, za to w dzień malo spania i mało jedzenia, jak już pisałam... popołudniu położyć go na drzemkę to cud, a po ciemku w tym zimnie z wózkiem nie wiem jakoś tego nie widzę ale chyba jutro spróbuję. Finalnie pada mi o 18.30 więc 4-5 wstaje już 🙈 -
U nas są drzemki w ciągu dnia, jedna 2h, potem dwa razy po 1h. Zasypia dopiero koło 23... Ale ostatnio budzi się właśnie co chwilę i to mnie wykańcza.
-
Moja jeszcze śpi w dzień tak po około godziny do dwóch z dwa, trzy razy. Zasypia około 21-22 i budzi się koło 2 a później między 5 a 6. Ale jak ma gorszy dzień to śpi po pół godziny i ciągle jęczy. Teraz chyba coś złapała od starszej bo ewidentnie brzuch ją boli i ulewa strawionym mlekiem 🙈 więc pierwsza drobna jelitówka już za nami
-
O matko, Ada, to Stasiu mega dużo śpi, zazdroszczę bardzo! Jak to mówią, inaczej bym sobie życie ułożyła, jakby mi bobas tyle spał😄
Pola ma tylko dwie drzemki. Wstaje ok. 7 rano, pierwsza drzemkę ok. 1,5h ma o 9:30-11:00, a drugą drzemkę 3h na spacerze 14-17 i potem już idzie spać na noc ok. 20:00. W nocy jedna pobudka na karmienie ok. 3:00.
Jestem podenerwowana, bo starsza córka mi zachorowała, jakis katar i stan podgorączkowy. Tak się kończą wieczne wyjścia do koleżanek, na sale zabaw czy inne halołiny. Z przedszkola tego nie przyniosła, tylko z tych harców.
Martwię się bardzo o Polcię, że też podłapie, wizja choroby u takiego maluszka mnie przeraża. Starsza pierwszy raz w życiu zachorowala nam dopiero ok. 1,5 roku😬 -
Hej dziewczyny! Już podpytywalam na naszej grupie na fb, ale może jeszcze tutaj dopytam o polecenie bujaczka dla mojej Zośki, w rozsądnej cenie
Ale u nas dziś była piękna pogoda! Mała wytrzymała mi godzinę na spacerze, a ostatnio wszystkie kończyły się mega darciem, bo wieje u nas, jak to nad morzem... nie lubi coś tego klimatu albo obraziła się na wózek i spacery... -
Mellow wrote:O matko, Ada, to Stasiu mega dużo śpi, zazdroszczę bardzo! Jak to mówią, inaczej bym sobie życie ułożyła, jakby mi bobas tyle spał😄
Pola ma tylko dwie drzemki. Wstaje ok. 7 rano, pierwsza drzemkę ok. 1,5h ma o 9:30-11:00, a drugą drzemkę 3h na spacerze 14-17 i potem już idzie spać na noc ok. 20:00. W nocy jedna pobudka na karmienie ok. 3:00.
Jestem podenerwowana, bo starsza córka mi zachorowała, jakis katar i stan podgorączkowy. Tak się kończą wieczne wyjścia do koleżanek, na sale zabaw czy inne halołiny. Z przedszkola tego nie przyniosła, tylko z tych harców.
Martwię się bardzo o Polcię, że też podłapie, wizja choroby u takiego maluszka mnie przeraża. Starsza pierwszy raz w życiu zachorowala nam dopiero ok. 1,5 roku😬
A ja zazdroszczę tego nocnego snu, Staś nie przesypia ciągiem więcej niż 6h. Może byłabym bardziej wypoczęta gdybym kładła się spać razem z nim, ale on zasypia o 19 🙈😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2023, 17:27
-
Mellow wrote:O matko, Ada, to Stasiu mega dużo śpi, zazdroszczę bardzo! Jak to mówią, inaczej bym sobie życie ułożyła, jakby mi bobas tyle spał😄
Martwię się bardzo o Polcię, że też podłapie, wizja choroby u takiego maluszka mnie przeraża. Starsza pierwszy raz w życiu zachorowala nam dopiero ok. 1,5 roku😬 -
ada.d wrote:A ja zazdroszczę tego nocnego snu, Staś nie przesypia ciągiem więcej niż 6h. Może byłabym bardziej wypoczęta gdybym kładła się spać razem z nim, ale on zasypia o 19 🙈😂
Ja to mogę pomarzyć o 3h ciągiem snu 🙈🙈😁 -
nick nieaktualnyU nas noce też już całkiem spoko, zasypia różnie, w zależności ile razy starsza go wieczorem obudzi, ale na jedzenie budzi się tylko raz koło 4 i wstajemy o 7 szykować się do wyjścia. Więc już jest trochę lepiej z moim snem.
Drzemki ma zazwyczaj 3, pierwsza koło 9, później spacer koło 13 i ostatnią planuje koło 17, zazwyczaj zasypia mi na spacerze ze starszą w chuście. -
Mellow pocieszajace jest to ze maja juz 3 miesiace i mozna podac leki w domu . U nas ostatnio katar skonczyl sie zapleniem oskrzeli , starasza miala bostonke wtedy i katar .
U nas podobnie jak u Ady w ciagu dnia duzo drzemek qle takich krótkich nie usnie na dluzej . W nocy budzi sie czesto a ostatnio juz zachowuje sie jak noworodek mam nadzieję ze to pr,ejsciowe. -
U nas w nocy pobudki co 2 lub 3 godz na jedzenie, a w dzień nadal trudno nam o rutyne bo młody ciagle gardzi łóżeczkiem i śpi najczęsciej na mnie po karmieniu. Długich drzemek ma jedną ok 1.5 godz, czasem jak dzien ma lepszy to dwie. Rano ostatnio budzi sie koło 5 i gada, potem jeszcze zaśnie przy jedzeniu i dobijemy do 7.
Czy wasze maluchy już mają otwarte dłonie? U nas właśnie wybiły trzy miesiące a Antek ma większość czasu łapki w piąstki, nie łapie jeszcze zabawek chociaż szuka ich wzrokiem, na brzuszku go kladziemy i masujemy te dlonie, ale mam wrażenie że jest bez zmian od jakiegoś czasu... -
Wczoraj był ciężki dzień marudny, za to po tygodniu w końcu przespana noc z jedynie dwoma pobudkami na cycka. Wreszcie czuję się żyje...to chyba trzeci skok 😁
Nasza chwyta już zabawki, ale często też zaciska piąstki. A dziś kończymy 11 tygodni.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2023, 13:29
-
Salea wrote:U nas w nocy pobudki co 2 lub 3 godz na jedzenie, a w dzień nadal trudno nam o rutyne bo młody ciagle gardzi łóżeczkiem i śpi najczęsciej na mnie po karmieniu. Długich drzemek ma jedną ok 1.5 godz, czasem jak dzien ma lepszy to dwie. Rano ostatnio budzi sie koło 5 i gada, potem jeszcze zaśnie przy jedzeniu i dobijemy do 7.
Czy wasze maluchy już mają otwarte dłonie? U nas właśnie wybiły trzy miesiące a Antek ma większość czasu łapki w piąstki, nie łapie jeszcze zabawek chociaż szuka ich wzrokiem, na brzuszku go kladziemy i masujemy te dlonie, ale mam wrażenie że jest bez zmian od jakiegoś czasu...
P.s ktos jakis czas temu polecal szampon na ciemieniuche z musteli , kupilam taki w piance i faktycznie pare myc i ciemieniucha bez wiekszego czesania schodzi a u nas wlosy dosc bujne i ciężko bylo to wyczesacWiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2023, 11:25
-
welonka wrote:U nas piastki sa czesto juz otwarte lapie zabwki czy bawi sie swoim raczkami . Zwroc uwage czy rekawki nie nachodza na dlon ,wystarczy ze kawalek bedzie nachodzić na dlon od wewnętrznej strony i maluch bedzie zaciskal.
P.s ktos jakis czas temu polecal szampon na ciemieniuche z musteli , kupilam taki w piance i faktycznie pare myc i ciemieniucha bez wiekszego czesania schodzi a u nas wlosy dosc bujne i ciężko bylo to wyczesac
@welonka, pokażesz mi, który to szampon?
Ten? Czy jeszcze jakiś inny?
https://www.rossmann.pl/Produkt/Szampony-i-odzywki/Mustela-Stelatopia-szampon-do-wlosow-dla-dzieci-w-piance-skora-sklonna-do-atopii-od-dnia-narodzi,2014169,8481 -
U nas pierwsza próba przewrócenia się na bok z leżenia na plecach wczoraj zaś się zaśmiała pierwszy raz na głos tak dłużej 😁 kurcze ale cieszą te pierwsze razy przy pierwszym dziecku 🙈👶❤️
-
adukow wrote:@welonka, pokażesz mi, który to szampon?
Ten? Czy jeszcze jakiś inny?
https://www.rossmann.pl/Produkt/Szampony-i-odzywki/Mustela-Stelatopia-szampon-do-wlosow-dla-dzieci-w-piance-skora-sklonna-do-atopii-od-dnia-narodzi,2014169,8481