Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2024
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Asiasia1 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 04:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lannati_ wrote:
    Ja miałam właśnie Covida w 7 tyg. muszę zapytać o to Panią doktor 😉
    Piąteczka 🙈 nie słyszałam o tych powikłaniach, dobrze wiedzieć 🙁

👫33 lata
    🐕2019
    👶12.2022 💙
    👶08.2024 💙
  • Olusiaa Znajoma

Wysłany: 25 stycznia, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszą mnie wasze sugestie co do dziewczynki, nie ukrywam, że liczę na dziewczynkę 😅 Juz niedługo będziemy wiedziały co się tam kryje 😁 Gratuluję kolejnych dobrych wizyt 🥰

Lannati_ lubi tę wiadomość

• Evvee27 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak się dziś macie ? 🥰 objawy ciążowe ustąpiły ?

Mnie dziś trochę mdli , ogólnie zaczęłam jeszcze bardziej zdrowo - ze względu na to że jestem narażona na cukrzycę ciążową bo moja mama miała - staram się jeść 6x dziennie i kurczę ciągle jestem głodna 🤣🤣

• Agata91 Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zasypiam w pracy 😴

preg.png
  • klaudiaaa Koleżanka

Wysłany: 25 stycznia, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evvee27 wrote:

Mnie dziś trochę mdli , ogólnie zaczęłam jeszcze bardziej zdrowo - ze względu na to że jestem narażona na cukrzycę ciążową bo moja mama miała - staram się jeść 6x dziennie i kurczę ciągle jestem głodna 🤣🤣

Mam to samo tylko u mnie już jest cukrzyca ciążowa od 3 tygodni, wyszła po krzywej. Jem prawie co 2h bo jestem po prostu taka głodna 😅 Najgorsze było wprowadzenie diety i wymyślanie tych posiłkow ale już jest ok. Tak to czuję się bardzo dobrze, nudności prawie nie ma.

• Evvee27 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudiaaa wrote:
    Mam to samo tylko u mnie już jest cukrzyca ciążowa od 3 tygodni, wyszła po krzywej. Jem prawie co 2h bo jestem po prostu taka głodna 😅 Najgorsze było wprowadzenie diety i wymyślanie tych posiłkow ale już jest ok. Tak to czuję się bardzo dobrze, nudności prawie nie ma.
    Ja jeszcze krzywej nie miałam zleconej właśnie ale wolę zapobiegać 😒

• Pannaczarna Nowa

Wysłany: 25 stycznia, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam się pochwalić, byłam na prenatalnych we wtorek, i wszystko jest w porządku 😊
    Stworzenie nie współpracowało w ogóle, a jeśli chodzi o płeć to lekarz powiedział że wygląda na chłopaka 😂

Asiasia1, Kitana, Lannati_, Nietypowa30, Betkaa lubią tę wiadomość

• Asiasia1 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh, niestety nie ustąpiły. Może to kwestia Duphastonu i Luteiny, które biorę 🤷 ale prawie cały dzień mi niedobrze, często wymiotuję i szału nie ma. Apetytu nie mam w ogóle, wszystko staje mi w gardle i jeden posiłek jem parę godzin 🥲 z plusów małemu bardzo fajnie idzie adaptacja w żłobku. Jestem z niego bardzo dumna 🥰 nie płacze, ładnie je i dzisiaj nawet miał drzemkę ❤️ kamień z serca!

@Pannaczarna, super wieści 🥳 chyba na grupie powoli robi się bardziej #teamboy💙🤭

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia, 14:27

Jagoda2023 lubi tę wiadomość

👫33 lata
    🐕2019
    👶12.2022 💙
    👶08.2024 💙
  • Evvee27 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pannaczarna wrote:
    Zapomniałam się pochwalić, byłam na prenatalnych we wtorek, i wszystko jest w porządku 😊
    Stworzenie nie współpracowało w ogóle, a jeśli chodzi o płeć to lekarz powiedział że wygląda na chłopaka 😂
    Jak
    Można było zapomnieć moja droga ?! 😄 toż to wspaniałe wieści ! 🥰

• Evvee27 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia1 wrote:
    Eh, niestety nie ustąpiły. Może to kwestia Duphastonu i Luteiny, które biorę 🤷 ale prawie cały dzień mi niedobrze, często wymiotuję i szału nie ma. Apetytu nie mam w ogóle, wszystko staje mi w gardle i jeden posiłek jem parę godzin 🥲 z plusów małemu bardzo fajnie idzie adaptacja w żłobku. Jestem z niego bardzo dumna 🥰 nie płacze, ładnie je i dzisiaj nawet miał drzemkę ❤️ kamień z serca!

@Pannaczarna, super wieści 🥳 chyba na grupie powoli robi się bardziej #teamboy💙🤭

Biedna jesteś .. Ale wypoczywaj , dużo Ci to pomoże 🥺 najważniejsze że malutki zadowolony i się przyzwyczaił do żłobka 🥰 mój długo długo płakał w żłobku jak go zostawiałam 😩

• Kitana Przyjaciółka

Wysłany: 25 stycznia, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje największe bolączki ciążowe powoli znikają 🥹 Mdłości już nie mam w ogóle, zaparcia też ciut odpuściły, śpię w nocy trochę lepiej. Ale zawroty głowy i wieczne zmęczenie+senność nie dają nadal za wygraną 🥴
    Dziś posiedziałam ze 2 h przed kompem, bo musiałam w końcu nadrobić plik z domowym budżetem. Tak mi zesztywniał brzuch, że masakra 🤦‍♀️ Jednak to L4 było idealnym rozwiązaniem. Nie wyobrażam sobie czuć się tak średnio po 12 h dziennie 🫣

preg.png
  • Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lannati_ wrote:
    Ja miałam właśnie Covida w 7 tyg. muszę zapytać o to Panią doktor 😉
    W 7 tc jeszcze łożyska nie ma, więc myślę, że jak maluszek dał sobie rade, to nie ma to wpływu na przebieg ciąży na szczęście :)

Lannati_ lubi tę wiadomość

age.png
  • Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dziś koszmarnie boli głowa :/

age.png
  • Bettti03 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evvee27 wrote:

U mnie w sumie od poniedziałku jakby lepiej. Mdłości już nie mam, energii też więcej no i trochę odpuścił ból żołądka. To ostatnie może być też efektem brania leków. Powiedziałam dzisiaj w pracy, że zostaje do końca marca max, szef średnio pocieszony, ale kurde czuję że nie wysiedzę już później tylu godzin przy komputerze. Kupiłam też dzisiaj pierwszą ciążową rzecz, mianowicie pokrowiec na przewijak z pepco. W sumie to był trochę impuls bo gdzieś wyczytałam, że jest na prawdę super i faktycznie się sprawdzał. Może pierdoła, ale to chyba otworzy skrzynkę Pandory 😂

Wszystkim dziewczynom po prenatalnych gratuluję świetnych wyników i prawdopodobnych syneczków :) ❤️❤️❤️

Kitana lubi tę wiadomość

30 lat
    niedoczynność tarczycy
    Ur. 15.07.2024 Staszek 👦❤️
    age.png
  • Betkaa Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się po wizycie. Na USG wszystkie obrazy prawidłowe i wyniki krwi też. Ryzyka niskie. Płeć jeszcze nie określona chyba, że też chcecie mi powróżyć ze zdjęć 😁 po krwiaczku nie ma śladu, duphaston zmniejszony do 3x1 i nospa odstawiona. Chciałabym wierzyć, że już wszystko będzie dobrze ale stres związany z ostatnim poronieniem w 13tc będzie mi jeszcze towarzyszył do kolejnej wizyty. Wrzucam Wam fotki mojego serduszka 🥰
    Dowiedziałam się jeszcze, że mam tyłozgięcie macicy. Z czym to się wiąże?

21de500c8b3ee.jpghttps://zapodaj.net/plik-PHw6vhbkNp

8b42e88b7ba98.jpghttps://zapodaj.net/plik-uM4VuGu7lA

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia, 18:16

Kitana, Lannati_, Emiliia, Asiasia1, Lolcia37, Nietypowa30, Kinia197, Olusiaa, Mamma-mia, Cerva lubią tę wiadomość

👶 4.02.2020 synek 💙
    👼 25.12.2022 poronienie zatrzymane 13 tc 💔
    ⏸️ 26.11.2023 💝
    👶 1.08.2024 córeczka 🩷

📋 niedoczynność tarczycy, V Leiden
    💊 Euthyrox, Clexane40, Acard150, Duphaston, Nospa, Mg, wit
    age.png
  • Duszek Koleżanka

Wysłany: 25 stycznia, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,jestem po badaniu prenatalnym,gdzie na usg wyszło wszystko dobrze lecz test z krwi pappa pokazuje średnie ryzyko pojawienia się dzieciątka z zespołem Downa [1:951]. Wczoraj zrobiłam test sanco,czekam za wynikiem ale czy macie może jakieś podobne doświadczenia? Czy faktycznie mam się czym martwić?

• Evvee27 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betkaa wrote:
    Melduję się po wizycie. Na USG wszystkie obrazy prawidłowe i wyniki krwi też. Ryzyka niskie. Płeć jeszcze nie określona chyba, że też chcecie mi powróżyć ze zdjęć 😁 po krwiaczku nie ma śladu, duphaston zmniejszony do 3x1 i nospa odstawiona. Chciałabym wierzyć, że już wszystko będzie dobrze ale stres związany z ostatnim poronieniem w 13tc będzie mi jeszcze towarzyszył do kolejnej wizyty. Wrzucam Wam fotki mojego serduszka 🥰

Ale masz piękne zdjęcia ! Ja obstawiam tutaj dziewczynkę 😎
    Ja też mam tylozgiecie macicy, ale powinna się „naprostować” podczas ciąży , ja mam jedynie problemy z wypróżnianiem , przy parciu na stolec boli mnie bardzo podbrzusze bo ta macica uciska na jelito tak myślę z tego co patrzyłam na obrazkach w Google i pewnie później będziemy czuć ruchy 😚

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia, 18:26

Betkaa lubi tę wiadomość

• Evvee27 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki pappa i totalnie nic z tego nie rozumiem

• Lannati_ Przyjaciółka

Wysłany: 25 stycznia, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betkaa wrote:

Jej gratuluję ❤️ dobrze, że maluszek dobrze się rozwija 😍 niestety nie powróżę, bo się na tym nie znam 😉
    A wiesz jaki był powód Twojego poronienia?

Betkaa lubi tę wiadomość

• Lannati_ Przyjaciółka

Wysłany: 25 stycznia, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evvee27 wrote:
    Mam wyniki pappa i totalnie nic z tego nie rozumiem
    Wrzucić to razem rozszyfrujemy 😉

‹‹ 106 107 108 109 110 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ