Sierpniowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Jak się dziś macie ? 🥰 objawy ciążowe ustąpiły ?
Mnie dziś trochę mdli , ogólnie zaczęłam jeszcze bardziej zdrowo - ze względu na to że jestem narażona na cukrzycę ciążową bo moja mama miała - staram się jeść 6x dziennie i kurczę ciągle jestem głodna 🤣🤣 -
Evvee27 wrote:Jak się dziś macie ? 🥰 objawy ciążowe ustąpiły ?
Mnie dziś trochę mdli , ogólnie zaczęłam jeszcze bardziej zdrowo - ze względu na to że jestem narażona na cukrzycę ciążową bo moja mama miała - staram się jeść 6x dziennie i kurczę ciągle jestem głodna 🤣🤣
Mam to samo tylko u mnie już jest cukrzyca ciążowa od 3 tygodni, wyszła po krzywej. Jem prawie co 2h bo jestem po prostu taka głodna 😅 Najgorsze było wprowadzenie diety i wymyślanie tych posiłkow ale już jest ok. Tak to czuję się bardzo dobrze, nudności prawie nie ma. -
klaudiaaa wrote:Mam to samo tylko u mnie już jest cukrzyca ciążowa od 3 tygodni, wyszła po krzywej. Jem prawie co 2h bo jestem po prostu taka głodna 😅 Najgorsze było wprowadzenie diety i wymyślanie tych posiłkow ale już jest ok. Tak to czuję się bardzo dobrze, nudności prawie nie ma.
-
Zapomniałam się pochwalić, byłam na prenatalnych we wtorek, i wszystko jest w porządku 😊
Stworzenie nie współpracowało w ogóle, a jeśli chodzi o płeć to lekarz powiedział że wygląda na chłopaka 😂Asiasia1, Kitana, Lannati_, Nietypowa30, Betkaa lubią tę wiadomość
-
Eh, niestety nie ustąpiły. Może to kwestia Duphastonu i Luteiny, które biorę 🤷 ale prawie cały dzień mi niedobrze, często wymiotuję i szału nie ma. Apetytu nie mam w ogóle, wszystko staje mi w gardle i jeden posiłek jem parę godzin 🥲 z plusów małemu bardzo fajnie idzie adaptacja w żłobku. Jestem z niego bardzo dumna 🥰 nie płacze, ładnie je i dzisiaj nawet miał drzemkę ❤️ kamień z serca!
@Pannaczarna, super wieści 🥳 chyba na grupie powoli robi się bardziej #teamboy💙🤭Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia, 14:27
Jagoda2023 lubi tę wiadomość
👫33 lata
🐕2019
👶12.2022 💙
👶08.2024 💙 -
Pannaczarna wrote:Zapomniałam się pochwalić, byłam na prenatalnych we wtorek, i wszystko jest w porządku 😊
Stworzenie nie współpracowało w ogóle, a jeśli chodzi o płeć to lekarz powiedział że wygląda na chłopaka 😂
Można było zapomnieć moja droga ?! 😄 toż to wspaniałe wieści ! 🥰 -
Asiasia1 wrote:Eh, niestety nie ustąpiły. Może to kwestia Duphastonu i Luteiny, które biorę 🤷 ale prawie cały dzień mi niedobrze, często wymiotuję i szału nie ma. Apetytu nie mam w ogóle, wszystko staje mi w gardle i jeden posiłek jem parę godzin 🥲 z plusów małemu bardzo fajnie idzie adaptacja w żłobku. Jestem z niego bardzo dumna 🥰 nie płacze, ładnie je i dzisiaj nawet miał drzemkę ❤️ kamień z serca!
@Pannaczarna, super wieści 🥳 chyba na grupie powoli robi się bardziej #teamboy💙🤭
Biedna jesteś .. Ale wypoczywaj , dużo Ci to pomoże 🥺 najważniejsze że malutki zadowolony i się przyzwyczaił do żłobka 🥰 mój długo długo płakał w żłobku jak go zostawiałam 😩 -
Moje największe bolączki ciążowe powoli znikają 🥹 Mdłości już nie mam w ogóle, zaparcia też ciut odpuściły, śpię w nocy trochę lepiej. Ale zawroty głowy i wieczne zmęczenie+senność nie dają nadal za wygraną 🥴
Dziś posiedziałam ze 2 h przed kompem, bo musiałam w końcu nadrobić plik z domowym budżetem. Tak mi zesztywniał brzuch, że masakra 🤦♀️ Jednak to L4 było idealnym rozwiązaniem. Nie wyobrażam sobie czuć się tak średnio po 12 h dziennie 🫣 -
Evvee27 wrote:Jak się dziś macie ? 🥰 objawy ciążowe ustąpiły ?
Mnie dziś trochę mdli , ogólnie zaczęłam jeszcze bardziej zdrowo - ze względu na to że jestem narażona na cukrzycę ciążową bo moja mama miała - staram się jeść 6x dziennie i kurczę ciągle jestem głodna 🤣🤣
Wszystkim dziewczynom po prenatalnych gratuluję świetnych wyników i prawdopodobnych syneczków ❤️❤️❤️Kitana lubi tę wiadomość
-
Melduję się po wizycie. Na USG wszystkie obrazy prawidłowe i wyniki krwi też. Ryzyka niskie. Płeć jeszcze nie określona chyba, że też chcecie mi powróżyć ze zdjęć 😁 po krwiaczku nie ma śladu, duphaston zmniejszony do 3x1 i nospa odstawiona. Chciałabym wierzyć, że już wszystko będzie dobrze ale stres związany z ostatnim poronieniem w 13tc będzie mi jeszcze towarzyszył do kolejnej wizyty. Wrzucam Wam fotki mojego serduszka 🥰
Dowiedziałam się jeszcze, że mam tyłozgięcie macicy. Z czym to się wiąże?
https://zapodaj.net/plik-PHw6vhbkNp
https://zapodaj.net/plik-uM4VuGu7lAWiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia, 18:16
Kitana, Lannati_, Emiliia, Asiasia1, Lolcia37, Nietypowa30, Kinia197, Olusiaa, Mamma-mia, Cerva lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny,jestem po badaniu prenatalnym,gdzie na usg wyszło wszystko dobrze lecz test z krwi pappa pokazuje średnie ryzyko pojawienia się dzieciątka z zespołem Downa [1:951]. Wczoraj zrobiłam test sanco,czekam za wynikiem ale czy macie może jakieś podobne doświadczenia? Czy faktycznie mam się czym martwić?
-
Betkaa wrote:Melduję się po wizycie. Na USG wszystkie obrazy prawidłowe i wyniki krwi też. Ryzyka niskie. Płeć jeszcze nie określona chyba, że też chcecie mi powróżyć ze zdjęć 😁 po krwiaczku nie ma śladu, duphaston zmniejszony do 3x1 i nospa odstawiona. Chciałabym wierzyć, że już wszystko będzie dobrze ale stres związany z ostatnim poronieniem w 13tc będzie mi jeszcze towarzyszył do kolejnej wizyty. Wrzucam Wam fotki mojego serduszka 🥰
https://zapodaj.net/plik-uM4VuGu7lA
Ale masz piękne zdjęcia ! Ja obstawiam tutaj dziewczynkę 😎
Ja też mam tylozgiecie macicy, ale powinna się „naprostować” podczas ciąży , ja mam jedynie problemy z wypróżnianiem , przy parciu na stolec boli mnie bardzo podbrzusze bo ta macica uciska na jelito tak myślę z tego co patrzyłam na obrazkach w Google i pewnie później będziemy czuć ruchy 😚Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia, 18:26
Betkaa lubi tę wiadomość
-
Betkaa wrote:Melduję się po wizycie. Na USG wszystkie obrazy prawidłowe i wyniki krwi też. Ryzyka niskie. Płeć jeszcze nie określona chyba, że też chcecie mi powróżyć ze zdjęć 😁 po krwiaczku nie ma śladu, duphaston zmniejszony do 3x1 i nospa odstawiona. Chciałabym wierzyć, że już wszystko będzie dobrze ale stres związany z ostatnim poronieniem w 13tc będzie mi jeszcze towarzyszył do kolejnej wizyty. Wrzucam Wam fotki mojego serduszka 🥰
https://zapodaj.net/plik-uM4VuGu7lA
Jej gratuluję ❤️ dobrze, że maluszek dobrze się rozwija 😍 niestety nie powróżę, bo się na tym nie znam 😉
A wiesz jaki był powód Twojego poronienia?Betkaa lubi tę wiadomość