X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2024
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Asiasia1 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2024, 04:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lannati_ wrote:
    Ja miałam właśnie Covida w 7 tyg. muszę zapytać o to Panią doktor 😉
    Piąteczka 🙈 nie słyszałam o tych powikłaniach, dobrze wiedzieć 🙁

👫33 lata
    🐕2019
    👶12.2022 💙
    👶08.2024 💙
  • Olusiaa Znajoma

Wysłany: 25 stycznia 2024, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszą mnie wasze sugestie co do dziewczynki, nie ukrywam, że liczę na dziewczynkę 😅 Juz niedługo będziemy wiedziały co się tam kryje 😁 Gratuluję kolejnych dobrych wizyt 🥰

Lannati_ lubi tę wiadomość

• Evvee27 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2024, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak się dziś macie ? 🥰 objawy ciążowe ustąpiły ?

Mnie dziś trochę mdli , ogólnie zaczęłam jeszcze bardziej zdrowo - ze względu na to że jestem narażona na cukrzycę ciążową bo moja mama miała - staram się jeść 6x dziennie i kurczę ciągle jestem głodna 🤣🤣

• Agata91 Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2024, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zasypiam w pracy 😴

preg.png
  • klaudiaaa Koleżanka

Wysłany: 25 stycznia 2024, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evvee27 wrote:

Mnie dziś trochę mdli , ogólnie zaczęłam jeszcze bardziej zdrowo - ze względu na to że jestem narażona na cukrzycę ciążową bo moja mama miała - staram się jeść 6x dziennie i kurczę ciągle jestem głodna 🤣🤣

Mam to samo tylko u mnie już jest cukrzyca ciążowa od 3 tygodni, wyszła po krzywej. Jem prawie co 2h bo jestem po prostu taka głodna 😅 Najgorsze było wprowadzenie diety i wymyślanie tych posiłkow ale już jest ok. Tak to czuję się bardzo dobrze, nudności prawie nie ma.

• Evvee27 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2024, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudiaaa wrote:
    Mam to samo tylko u mnie już jest cukrzyca ciążowa od 3 tygodni, wyszła po krzywej. Jem prawie co 2h bo jestem po prostu taka głodna 😅 Najgorsze było wprowadzenie diety i wymyślanie tych posiłkow ale już jest ok. Tak to czuję się bardzo dobrze, nudności prawie nie ma.
    Ja jeszcze krzywej nie miałam zleconej właśnie ale wolę zapobiegać 😒

• Pannaczarna Nowa

Wysłany: 25 stycznia 2024, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam się pochwalić, byłam na prenatalnych we wtorek, i wszystko jest w porządku 😊
    Stworzenie nie współpracowało w ogóle, a jeśli chodzi o płeć to lekarz powiedział że wygląda na chłopaka 😂

Asiasia1, Kitana, Lannati_, Nietypowa30, Betkaa lubią tę wiadomość

• Asiasia1 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2024, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh, niestety nie ustąpiły. Może to kwestia Duphastonu i Luteiny, które biorę 🤷 ale prawie cały dzień mi niedobrze, często wymiotuję i szału nie ma. Apetytu nie mam w ogóle, wszystko staje mi w gardle i jeden posiłek jem parę godzin 🥲 z plusów małemu bardzo fajnie idzie adaptacja w żłobku. Jestem z niego bardzo dumna 🥰 nie płacze, ładnie je i dzisiaj nawet miał drzemkę ❤️ kamień z serca!

@Pannaczarna, super wieści 🥳 chyba na grupie powoli robi się bardziej #teamboy💙🤭

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2024, 14:27

Jagoda2023 lubi tę wiadomość

👫33 lata
    🐕2019
    👶12.2022 💙
    👶08.2024 💙
  • Evvee27 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2024, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pannaczarna wrote:
    Zapomniałam się pochwalić, byłam na prenatalnych we wtorek, i wszystko jest w porządku 😊
    Stworzenie nie współpracowało w ogóle, a jeśli chodzi o płeć to lekarz powiedział że wygląda na chłopaka 😂
    Jak
    Można było zapomnieć moja droga ?! 😄 toż to wspaniałe wieści ! 🥰

• Evvee27 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2024, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia1 wrote:
    Eh, niestety nie ustąpiły. Może to kwestia Duphastonu i Luteiny, które biorę 🤷 ale prawie cały dzień mi niedobrze, często wymiotuję i szału nie ma. Apetytu nie mam w ogóle, wszystko staje mi w gardle i jeden posiłek jem parę godzin 🥲 z plusów małemu bardzo fajnie idzie adaptacja w żłobku. Jestem z niego bardzo dumna 🥰 nie płacze, ładnie je i dzisiaj nawet miał drzemkę ❤️ kamień z serca!

@Pannaczarna, super wieści 🥳 chyba na grupie powoli robi się bardziej #teamboy💙🤭

Biedna jesteś .. Ale wypoczywaj , dużo Ci to pomoże 🥺 najważniejsze że malutki zadowolony i się przyzwyczaił do żłobka 🥰 mój długo długo płakał w żłobku jak go zostawiałam 😩

• Kitana Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2024, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje największe bolączki ciążowe powoli znikają 🥹 Mdłości już nie mam w ogóle, zaparcia też ciut odpuściły, śpię w nocy trochę lepiej. Ale zawroty głowy i wieczne zmęczenie+senność nie dają nadal za wygraną 🥴
    Dziś posiedziałam ze 2 h przed kompem, bo musiałam w końcu nadrobić plik z domowym budżetem. Tak mi zesztywniał brzuch, że masakra 🤦‍♀️ Jednak to L4 było idealnym rozwiązaniem. Nie wyobrażam sobie czuć się tak średnio po 12 h dziennie 🫣

37👩👨‍🦲41
    🩷24.04.2014
    💔08.2023
    💙01.08.2024
    ⏸️ 9 dpo, tp 23.04.2026

preg.png

age.png
  • Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2024, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lannati_ wrote:
    Ja miałam właśnie Covida w 7 tyg. muszę zapytać o to Panią doktor 😉
    W 7 tc jeszcze łożyska nie ma, więc myślę, że jak maluszek dał sobie rade, to nie ma to wpływu na przebieg ciąży na szczęście :)

Lannati_ lubi tę wiadomość

age.png
  • Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2024, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dziś koszmarnie boli głowa :/

age.png
  • Bettti03 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2024, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evvee27 wrote:

U mnie w sumie od poniedziałku jakby lepiej. Mdłości już nie mam, energii też więcej no i trochę odpuścił ból żołądka. To ostatnie może być też efektem brania leków. Powiedziałam dzisiaj w pracy, że zostaje do końca marca max, szef średnio pocieszony, ale kurde czuję że nie wysiedzę już później tylu godzin przy komputerze. Kupiłam też dzisiaj pierwszą ciążową rzecz, mianowicie pokrowiec na przewijak z pepco. W sumie to był trochę impuls bo gdzieś wyczytałam, że jest na prawdę super i faktycznie się sprawdzał. Może pierdoła, ale to chyba otworzy skrzynkę Pandory 😂

Wszystkim dziewczynom po prenatalnych gratuluję świetnych wyników i prawdopodobnych syneczków :) ❤️❤️❤️

Kitana lubi tę wiadomość

30 lat
    niedoczynność tarczycy
    Ur. 15.07.2024 Staszek 👦❤️
    age.png
  • Betkaa Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2024, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się po wizycie. Na USG wszystkie obrazy prawidłowe i wyniki krwi też. Ryzyka niskie. Płeć jeszcze nie określona chyba, że też chcecie mi powróżyć ze zdjęć 😁 po krwiaczku nie ma śladu, duphaston zmniejszony do 3x1 i nospa odstawiona. Chciałabym wierzyć, że już wszystko będzie dobrze ale stres związany z ostatnim poronieniem w 13tc będzie mi jeszcze towarzyszył do kolejnej wizyty. Wrzucam Wam fotki mojego serduszka 🥰
    Dowiedziałam się jeszcze, że mam tyłozgięcie macicy. Z czym to się wiąże?

21de500c8b3ee.jpghttps://zapodaj.net/plik-PHw6vhbkNp

8b42e88b7ba98.jpghttps://zapodaj.net/plik-uM4VuGu7lA

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2024, 18:16

Kitana, Lannati_, Emiliia, Asiasia1, Lolcia37, Nietypowa30, Kinia197, Olusiaa, Mamma-mia, Cerva lubią tę wiadomość

👶 4.02.2020 synek 💙
    👼 25.12.2022 poronienie zatrzymane 13 tc 💔
    ⏸️ 26.11.2023 💝
    👶 1.08.2024 córeczka 🩷

📋 niedoczynność tarczycy, V Leiden
    💊 Euthyrox, Clexane40, Acard150, Duphaston, Nospa, Mg, wit
    age.png
  • Duszek Koleżanka

Wysłany: 25 stycznia 2024, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,jestem po badaniu prenatalnym,gdzie na usg wyszło wszystko dobrze lecz test z krwi pappa pokazuje średnie ryzyko pojawienia się dzieciątka z zespołem Downa [1:951]. Wczoraj zrobiłam test sanco,czekam za wynikiem ale czy macie może jakieś podobne doświadczenia? Czy faktycznie mam się czym martwić?

• Evvee27 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2024, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betkaa wrote:
    Melduję się po wizycie. Na USG wszystkie obrazy prawidłowe i wyniki krwi też. Ryzyka niskie. Płeć jeszcze nie określona chyba, że też chcecie mi powróżyć ze zdjęć 😁 po krwiaczku nie ma śladu, duphaston zmniejszony do 3x1 i nospa odstawiona. Chciałabym wierzyć, że już wszystko będzie dobrze ale stres związany z ostatnim poronieniem w 13tc będzie mi jeszcze towarzyszył do kolejnej wizyty. Wrzucam Wam fotki mojego serduszka 🥰

Ale masz piękne zdjęcia ! Ja obstawiam tutaj dziewczynkę 😎
    Ja też mam tylozgiecie macicy, ale powinna się „naprostować” podczas ciąży , ja mam jedynie problemy z wypróżnianiem , przy parciu na stolec boli mnie bardzo podbrzusze bo ta macica uciska na jelito tak myślę z tego co patrzyłam na obrazkach w Google i pewnie później będziemy czuć ruchy 😚

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2024, 18:26

Betkaa lubi tę wiadomość

• Evvee27 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2024, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki pappa i totalnie nic z tego nie rozumiem

• Lannati_ Przyjaciółka

Wysłany: 25 stycznia 2024, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betkaa wrote:

Jej gratuluję ❤️ dobrze, że maluszek dobrze się rozwija 😍 niestety nie powróżę, bo się na tym nie znam 😉
    A wiesz jaki był powód Twojego poronienia?

Betkaa lubi tę wiadomość

• Lannati_ Przyjaciółka

Wysłany: 25 stycznia 2024, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evvee27 wrote:
    Mam wyniki pappa i totalnie nic z tego nie rozumiem
    Wrzucić to razem rozszyfrujemy 😉

‹‹ 106 107 108 109 110 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ