Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2024
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Lannati_ Przyjaciółka

Wysłany: 25 stycznia, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duszek wrote:
    Dziewczyny,jestem po badaniu prenatalnym,gdzie na usg wyszło wszystko dobrze lecz test z krwi pappa pokazuje średnie ryzyko pojawienia się dzieciątka z zespołem Downa [1:951]. Wczoraj zrobiłam test sanco,czekam za wynikiem ale czy macie może jakieś podobne doświadczenia? Czy faktycznie mam się czym martwić?

Doświadczenia nie mam.. ale z racji mojego niskiego Pappa ( u mnie wiąże się to z ryzykiem preeklampsji) przegrzebalam trochę fora i Twoje ryzyko jest dosyć niskie, to tak jakbyś była na sali z prawie 1 tys. kobiet i tylko Ty miała dziecko z zespołem Downa... także na spokojnie 😉

• Emiliia Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betkaa jakie ładne fotyyy!! Ja dziś tez byłam, ale u mnie sam kark na fotach 😂 doktor mierzył NT i te sprawy. I zbijamy piątkę, bo o krwiaku nic nie mówił, nie znalazł 💪🏼 chyba udało sie nam je pokonać 🙂

Kitana, Asiasia1, Betkaa lubią tę wiadomość

age.png
  • Evvee27 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lannati_ wrote:
    Wrzucić to razem rozszyfrujemy 😉
    Wrzucam już

d69c33b007356.pnghttps://zapodaj.net/plik-eqKiThgaxb

• Małgosiagosia Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evvee27 wrote:
    Nie znam się, ale sprawdziłam w necie i wg mnie wyniki są ok. Przelicz sobie w internetowych kalkulatorach te IUI/l na jednostkę MOM i poszukaj norm.

⏸️ 28.11.23

👩🏼👱🏻‍♂️ 34

🗣️ pcos, hashimoto
    💊 metformina, euthyrox
    🍒 fertistim, cynk
    🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C

age.png
  • Asiasia1 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Betkaa, super wieści i śliczna dzidzia 🥰 dobrze, że po krwiaczku nie ma śladu. Też mam tyłozgięcie, taka uroda ale chyba z niczym strasznym się to nie wiąże ;)

@Duszek, bardzo Ci współczuję stresu. Mam nadzieję, że nie będziesz długo czekać na wyniki Sanco i wszystko będzie dobrze 🫂 doświadczenia nie mam, więc nie pomogę, ale kciuki będę trzymać!

@Emiliia, tak trzymać 💪

@Evvee27, zaczekaj co Ci lekarz powie. Sama Pappa w sobie nic Ci nie powie, bardzo ważne jest USG, które skoryguje te wyniki. Ja za 1 razem popełniłam ten błąd i próbowałam analizować wyniki sama 😅 dr. House ze mnie taki, że tylko się strachu najadłam i wpadłam w czeluści internetu mówiące o różnych chorobach a po wizycie co? Ryzyka niskie i zdrowy synek 😂 będzie dobrze 😘

👫33 lata
    🐕2019
    👶12.2022 💙
    👶08.2024 💙
  • Lolcia37 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś byłam w luxmedzie na usg genetycznym , dr powiedziała, że wszystko ok, zapytałam o płeć to dr powiedziała, że chyba dziewczynka , a Wy co myślicie ?

https://zapodaj.net/plik-MZ7jg720CU

We wtorek mam usg + pappe u swojego prowadzącego.

Ja też mam tyłozgięcie macicy , gdzieś czytałam jak byłam w pierwszej ciąży, że macica się może naprostować i nie wrócić to tylozgiecia , u mnie wróciła do tylozgiecia. Nie miałam z tym żadnych komplikacji.

Gratuluję Wam Dziewczyny udanych wizyt i trzymam kciuki za kolejne.

Małgosiagosia, Asiasia1, Kinia197, Lannati_ lubią tę wiadomość

04.2020 synek 💙
    08.2024 córeczka 🩷

Wysłany: 25 stycznia, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja dodam swojego brzdąca. Wszyscy mówią, że chłopak. Pocieszcie mnie, że to dziewczynka. 😂

https://ibb.co/rHcHF3m

Lolcia37, Asiasia1 lubią tę wiadomość

⏸️ 28.11.23

👩🏼👱🏻‍♂️ 34

🗣️ pcos, hashimoto
    💊 metformina, euthyrox
    🍒 fertistim, cynk
    🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C

age.png
  • Evvee27 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgosiagosia wrote:
    Nie znam się, ale sprawdziłam w necie i wg mnie wyniki są ok. Przelicz sobie w internetowych kalkulatorach te IUI/l na jednostkę MOM i poszukaj norm.
    Podniosłaś się mnie na duchu troszkę 😇 nie będę drążyć internetu lepiej może bo nie będę spała całą noc

• Evvee27 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia1 wrote:
    @Betkaa, super wieści i śliczna dzidzia 🥰 dobrze, że po krwiaczku nie ma śladu. Też mam tyłozgięcie, taka uroda ale chyba z niczym strasznym się to nie wiąże ;)

@Duszek, bardzo Ci współczuję stresu. Mam nadzieję, że nie będziesz długo czekać na wyniki Sanco i wszystko będzie dobrze 🫂 doświadczenia nie mam, więc nie pomogę, ale kciuki będę trzymać!

@Emiliia, tak trzymać 💪

@Evvee27, zaczekaj co Ci lekarz powie. Sama Pappa w sobie nic Ci nie powie, bardzo ważne jest USG, które skoryguje te wyniki. Ja za 1 razem popełniłam ten błąd i próbowałam analizować wyniki sama 😅 dr. House ze mnie taki, że tylko się strachu najadłam i wpadłam w czeluści internetu mówiące o różnych chorobach a po wizycie co? Ryzyka niskie i zdrowy synek 😂 będzie dobrze 😘
    My lubimy tak troszkę wyolbrzymiać wiele rzeczy hahah tak więc ja dziś muszę mieć no stress 😚

Asiasia1 lubi tę wiadomość

• Evvee27 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgosiagosia wrote:
    To i ja dodam swojego brzdąca. Wszyscy mówią, że chłopak. Pocieszcie mnie, że to dziewczynka. 😂

Mi to wygląda na dziewczynkę 😏

Małgosiagosia lubi tę wiadomość

• Lolcia37 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgosiagosia wrote:

Wygląda jak moja domniemana dziewczynka, nie wiem nie jestem dobra w rozpoznaniu płci, dlatego też nie wiem czy ta dr mi tak na odczepnego powiedziała, że to dziewczynka😜

04.2020 synek 💙
    08.2024 córeczka 🩷

Wysłany: 25 stycznia, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolcia37 wrote:
    Wygląda jak moja domniemana dziewczynka, nie wiem nie jestem dobra w rozpoznaniu płci, dlatego też nie wiem czy ta dr mi tak na odczepnego powiedziała, że to dziewczynka😜
    Mi się wydaje, że u Twojej ten wyrostek idzie jakby bardziej w dół niż u mojego, ale sama nie wiem. Ciężko to rozróżnić.

Lolcia37 lubi tę wiadomość

⏸️ 28.11.23

👩🏼👱🏻‍♂️ 34

🗣️ pcos, hashimoto
    💊 metformina, euthyrox
    🍒 fertistim, cynk

age.png
  • Lolcia37 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgosiagosia wrote:
    Mi się wydaje, że u Twojej ten wyrostek idzie jakby bardziej w dół niż u mojego, ale sama nie wiem. Ciężko to rozróżnić.

Możliwe , ale nie wiem czy kąt zdjęć nie jest trochę inny.

04.2020 synek 💙
    08.2024 córeczka 🩷
  • Emzet92 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duszek wrote:
    Dziewczyny,jestem po badaniu prenatalnym,gdzie na usg wyszło wszystko dobrze lecz test z krwi pappa pokazuje średnie ryzyko pojawienia się dzieciątka z zespołem Downa [1:951]. Wczoraj zrobiłam test sanco,czekam za wynikiem ale czy macie może jakieś podobne doświadczenia? Czy faktycznie mam się czym martwić?
    Hej, to jest niskie ryzyko. Pośrednie jest do 500. Czy ten wynik konsultowałaś z lekarzem?

Trudna droga IVF
    01.2021 ❄❄
    03.2021 FET 2BC 9tc z. Turnera
    08.2021 FET :(
    11.2021 ❄❄❄
    11.2021 ET :(
    01.2022 FET 3BB,1BB🎉
    09.22 - bliźniaczki, A. 1600g, S. 2200g
    11. 2023 - SZOK, naturalny cud
    07.2024 Sz. 3885g

• Emzet92 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evvee27 wrote:
    Podniosłaś się mnie na duchu troszkę 😇 nie będę drążyć internetu lepiej może bo nie będę spała całą noc
    Ten wynik lekarz wrzuci do magicznego programu razem z parametrami z usg I dopiero wtedy będzie werdykt 🙂 te liczby same nic nie mówią 😉 trzeba zaczekać na interpretację lekarza. Trzymam kciuki!

Trudna droga IVF
    01.2021 ❄❄
    11.2021 ❄❄❄
    01.2022 FET 3BB,1BB🎉
    07.2024 Sz. 3885g

• Emzet92 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgosiagosia wrote:
    Jak dla mnie dziewczynka 🤣🤣

Trudna droga IVF
    01.2021 ❄❄
    11.2021 ❄❄❄
    01.2022 FET 3BB,1BB🎉
    07.2024 Sz. 3885g

• Emzet92 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betkaa wrote:
    Melduję się po wizycie. Na USG wszystkie obrazy prawidłowe i wyniki krwi też. Ryzyka niskie. Płeć jeszcze nie określona chyba, że też chcecie mi powróżyć ze zdjęć 😁 po krwiaczku nie ma śladu, duphaston zmniejszony do 3x1 i nospa odstawiona. Chciałabym wierzyć, że już wszystko będzie dobrze ale stres związany z ostatnim poronieniem w 13tc będzie mi jeszcze towarzyszył do kolejnej wizyty. Wrzucam Wam fotki mojego serduszka 🥰
    Dowiedziałam się jeszcze, że mam tyłozgięcie macicy. Z czym to się wiąże?

21de500c8b3ee.jpghttps://zapodaj.net/plik-PHw6vhbkNp

8b42e88b7ba98.jpghttps://zapodaj.net/plik-uM4VuGu7lA
    Ale piękna pamiatka! Dla mnie baby girl🥰🥰

Trudna droga IVF
    01.2021 ❄❄
    11.2021 ❄❄❄
    01.2022 FET 3BB,1BB🎉
    07.2024 Sz. 3885g

Wysłany: 25 stycznia, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, miło z Waszej strony. ❤️😂
    Ps. Synku, to takie żarty, mama czeka na Ciebie. 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia, 21:13

Lannati_, Lolcia37 lubią tę wiadomość

⏸️ 28.11.23

👩🏼👱🏻‍♂️ 34

🗣️ pcos, hashimoto
    💊 metformina, euthyrox
    🍒 fertistim, cynk

age.png
  • Betkaa Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emiliia wrote:
    Betkaa jakie ładne fotyyy!! Ja dziś tez byłam, ale u mnie sam kark na fotach 😂 doktor mierzył NT i te sprawy. I zbijamy piątkę, bo o krwiaku nic nie mówił, nie znalazł 💪🏼 chyba udało sie nam je pokonać 🙂
    Piąteczka! Tak trzymajmy, niech już nam dadzą spokój wszelkie ciążowe niechciane atrakcje 😁 a foteczki przyznaję, ślicznie się udały dzisiaj. Śmieję się, że to pierwsze jak do paszportu, spojrzenie prosto w obiektyw 🤣

Lannati_ wrote:
    Jej gratuluję ❤️ dobrze, że maluszek dobrze się rozwija 😍 niestety nie powróżę, bo się na tym nie znam 😉
    A wiesz jaki był powód Twojego poronienia?
    Niestety nie. Tylko tyle, że w badaniu histopatologicznym miałam zawały blade łożyska. Po poronieniu, z racji, że było późne gin. zlecił mi badania na toczeń, zespół antyfosfolipidowy i kikla innych. Wyszła mi tylko mutacja V Leiden. Po tej diagnozie Hematolog zlecił mi jeszcze zbadać jakieś inne mutacje i przeciwciala ANA i nic nie wyszło. Dowiedziałam się, że mutacja mogła się do tego przyczynić ale raczej nie sama w sobie, tylko prawdopodobnie nałożyła się na to jakaś infekcja. Syn zaczął wtedy przedszkole, co chwila przynosił coś do domu więc może... 💔 a może po prostu tak miało być, nie wiem...

Evvee27 wrote:

Nie martw się na zapas. Jeśli USG będzie prawidłowe to te prawdopodobieństwa podstawowe z badania krwi znacznie zmaleją po przeliczeniu 🤗

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia, 22:21

👶 4.02.2020 synek 💙
    👼 25.12.2022 poronienie zatrzymane 13 tc 💔
    ⏸️ 26.11.2023 💝
    👶 1.08.2024 córeczka 🩷

📋 niedoczynność tarczycy, V Leiden
    💊 Euthyrox, Clexane40, Acard150, Duphaston, Nospa, Mg, wit
    age.png
  • Betkaa Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopytałam dziś lekarza o powikłania Covidowe i macie rację, może się przyczynić do problemów z krzepliwością krwi. Np. pacjentkom stosującym antykoncepcję hormonalną podnoszą się bardzo ddimery i muszą ją po nim na jakiś czas odstawić, nawet 3 miesiące zanim wyniki się unormują.

👶 4.02.2020 synek 💙
    👼 25.12.2022 poronienie zatrzymane 13 tc 💔
    ⏸️ 26.11.2023 💝
    👶 1.08.2024 córeczka 🩷

📋 niedoczynność tarczycy, V Leiden
    💊 Euthyrox, Clexane40, Acard150, Duphaston, Nospa, Mg, wit
    age.png
‹‹ 107 108 109 110 111 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ