Sierpniowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Duszek wrote:Dziewczyny,jestem po badaniu prenatalnym,gdzie na usg wyszło wszystko dobrze lecz test z krwi pappa pokazuje średnie ryzyko pojawienia się dzieciątka z zespołem Downa [1:951]. Wczoraj zrobiłam test sanco,czekam za wynikiem ale czy macie może jakieś podobne doświadczenia? Czy faktycznie mam się czym martwić?
Doświadczenia nie mam.. ale z racji mojego niskiego Pappa ( u mnie wiąże się to z ryzykiem preeklampsji) przegrzebalam trochę fora i Twoje ryzyko jest dosyć niskie, to tak jakbyś była na sali z prawie 1 tys. kobiet i tylko Ty miała dziecko z zespołem Downa... także na spokojnie 😉 -
-
Evvee27 wrote:
-
@Betkaa, super wieści i śliczna dzidzia 🥰 dobrze, że po krwiaczku nie ma śladu. Też mam tyłozgięcie, taka uroda ale chyba z niczym strasznym się to nie wiąże
@Duszek, bardzo Ci współczuję stresu. Mam nadzieję, że nie będziesz długo czekać na wyniki Sanco i wszystko będzie dobrze 🫂 doświadczenia nie mam, więc nie pomogę, ale kciuki będę trzymać!
@Emiliia, tak trzymać 💪
@Evvee27, zaczekaj co Ci lekarz powie. Sama Pappa w sobie nic Ci nie powie, bardzo ważne jest USG, które skoryguje te wyniki. Ja za 1 razem popełniłam ten błąd i próbowałam analizować wyniki sama 😅 dr. House ze mnie taki, że tylko się strachu najadłam i wpadłam w czeluści internetu mówiące o różnych chorobach a po wizycie co? Ryzyka niskie i zdrowy synek 😂 będzie dobrze 😘👫33 lata
🐕2019
👶12.2022 💙
👶08.2024 💙 -
Dziś byłam w luxmedzie na usg genetycznym , dr powiedziała, że wszystko ok, zapytałam o płeć to dr powiedziała, że chyba dziewczynka , a Wy co myślicie ?
https://zapodaj.net/plik-MZ7jg720CU
We wtorek mam usg + pappe u swojego prowadzącego.
Ja też mam tyłozgięcie macicy , gdzieś czytałam jak byłam w pierwszej ciąży, że macica się może naprostować i nie wrócić to tylozgiecia , u mnie wróciła do tylozgiecia. Nie miałam z tym żadnych komplikacji.
Gratuluję Wam Dziewczyny udanych wizyt i trzymam kciuki za kolejne.Małgosiagosia, Asiasia1, Kinia197, Lannati_ lubią tę wiadomość
04.2020 synek 💙
08.2024 córeczka 🩷 -
To i ja dodam swojego brzdąca. Wszyscy mówią, że chłopak. Pocieszcie mnie, że to dziewczynka. 😂
https://ibb.co/rHcHF3mLolcia37, Asiasia1 lubią tę wiadomość
-
Małgosiagosia wrote:Nie znam się, ale sprawdziłam w necie i wg mnie wyniki są ok. Przelicz sobie w internetowych kalkulatorach te IUI/l na jednostkę MOM i poszukaj norm.
-
Asiasia1 wrote:@Betkaa, super wieści i śliczna dzidzia 🥰 dobrze, że po krwiaczku nie ma śladu. Też mam tyłozgięcie, taka uroda ale chyba z niczym strasznym się to nie wiąże
@Duszek, bardzo Ci współczuję stresu. Mam nadzieję, że nie będziesz długo czekać na wyniki Sanco i wszystko będzie dobrze 🫂 doświadczenia nie mam, więc nie pomogę, ale kciuki będę trzymać!
@Emiliia, tak trzymać 💪
@Evvee27, zaczekaj co Ci lekarz powie. Sama Pappa w sobie nic Ci nie powie, bardzo ważne jest USG, które skoryguje te wyniki. Ja za 1 razem popełniłam ten błąd i próbowałam analizować wyniki sama 😅 dr. House ze mnie taki, że tylko się strachu najadłam i wpadłam w czeluści internetu mówiące o różnych chorobach a po wizycie co? Ryzyka niskie i zdrowy synek 😂 będzie dobrze 😘Asiasia1 lubi tę wiadomość
-
Małgosiagosia wrote:To i ja dodam swojego brzdąca. Wszyscy mówią, że chłopak. Pocieszcie mnie, że to dziewczynka. 😂
https://ibb.co/rHcHF3m
Wygląda jak moja domniemana dziewczynka, nie wiem nie jestem dobra w rozpoznaniu płci, dlatego też nie wiem czy ta dr mi tak na odczepnego powiedziała, że to dziewczynka😜04.2020 synek 💙
08.2024 córeczka 🩷 -
Lolcia37 wrote:Wygląda jak moja domniemana dziewczynka, nie wiem nie jestem dobra w rozpoznaniu płci, dlatego też nie wiem czy ta dr mi tak na odczepnego powiedziała, że to dziewczynka😜
Lolcia37 lubi tę wiadomość
-
Małgosiagosia wrote:Mi się wydaje, że u Twojej ten wyrostek idzie jakby bardziej w dół niż u mojego, ale sama nie wiem. Ciężko to rozróżnić.
Możliwe , ale nie wiem czy kąt zdjęć nie jest trochę inny.Małgosiagosia lubi tę wiadomość
04.2020 synek 💙
08.2024 córeczka 🩷 -
Duszek wrote:Dziewczyny,jestem po badaniu prenatalnym,gdzie na usg wyszło wszystko dobrze lecz test z krwi pappa pokazuje średnie ryzyko pojawienia się dzieciątka z zespołem Downa [1:951]. Wczoraj zrobiłam test sanco,czekam za wynikiem ale czy macie może jakieś podobne doświadczenia? Czy faktycznie mam się czym martwić?Trudna droga IVF
01.2021 ❄❄
03.2021 FET 2BC 9tc z. Turnera
08.2021 FET
11.2021 ❄❄❄
11.2021 ET
01.2022 FET 3BB,1BB🎉
09.22 - bliźniaczki, A. 1600g, S. 2200g
11. 2023 - SZOK, naturalny cud
07.2024 Sz. 3885g
-
Evvee27 wrote:Podniosłaś się mnie na duchu troszkę 😇 nie będę drążyć internetu lepiej może bo nie będę spała całą nocTrudna droga IVF
01.2021 ❄❄
08.2021 FET
11.2021 ❄❄❄
11.2021 ET
01.2022 FET 3BB,1BB🎉
07.2024 Sz. 3885g
-
Małgosiagosia wrote:Mi się wydaje, że u Twojej ten wyrostek idzie jakby bardziej w dół niż u mojego, ale sama nie wiem. Ciężko to rozróżnić.
Małgosiagosia lubi tę wiadomość
Trudna droga IVF
01.2021 ❄❄
08.2021 FET
11.2021 ❄❄❄
11.2021 ET
01.2022 FET 3BB,1BB🎉
07.2024 Sz. 3885g
-
Betkaa wrote:Melduję się po wizycie. Na USG wszystkie obrazy prawidłowe i wyniki krwi też. Ryzyka niskie. Płeć jeszcze nie określona chyba, że też chcecie mi powróżyć ze zdjęć 😁 po krwiaczku nie ma śladu, duphaston zmniejszony do 3x1 i nospa odstawiona. Chciałabym wierzyć, że już wszystko będzie dobrze ale stres związany z ostatnim poronieniem w 13tc będzie mi jeszcze towarzyszył do kolejnej wizyty. Wrzucam Wam fotki mojego serduszka 🥰
Dowiedziałam się jeszcze, że mam tyłozgięcie macicy. Z czym to się wiąże?
https://zapodaj.net/plik-PHw6vhbkNp
https://zapodaj.net/plik-uM4VuGu7lATrudna droga IVF
01.2021 ❄❄
08.2021 FET
11.2021 ❄❄❄
11.2021 ET
01.2022 FET 3BB,1BB🎉
07.2024 Sz. 3885g
-
Dzięki dziewczyny, miło z Waszej strony. ❤️😂
Ps. Synku, to takie żarty, mama czeka na Ciebie. 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia, 21:13
Lannati_, Lolcia37 lubią tę wiadomość
-
Emiliia wrote:Betkaa jakie ładne fotyyy!! Ja dziś tez byłam, ale u mnie sam kark na fotach 😂 doktor mierzył NT i te sprawy. I zbijamy piątkę, bo o krwiaku nic nie mówił, nie znalazł 💪🏼 chyba udało sie nam je pokonać 🙂
Lannati_ wrote:Jej gratuluję ❤️ dobrze, że maluszek dobrze się rozwija 😍 niestety nie powróżę, bo się na tym nie znam 😉
A wiesz jaki był powód Twojego poronienia?
Evvee27 wrote:
Nie martw się na zapas. Jeśli USG będzie prawidłowe to te prawdopodobieństwa podstawowe z badania krwi znacznie zmaleją po przeliczeniu 🤗
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia, 22:21
-
Dopytałam dziś lekarza o powikłania Covidowe i macie rację, może się przyczynić do problemów z krzepliwością krwi. Np. pacjentkom stosującym antykoncepcję hormonalną podnoszą się bardzo ddimery i muszą ją po nim na jakiś czas odstawić, nawet 3 miesiące zanim wyniki się unormują.